Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8561 7927

    Wysłany: 24 marca 2017, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od którego dnia cyklu jecie ananasa?

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 24 marca 2017, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka1984 wrote:
    U mnie dzis 10dc. Monitoring dopiero we wtorek a ja juz czuje, ze oba jajniki pracuja i cos sie tam dzieje. M po badaniu defragmentacji DNA plemnika, teraz 2tyg czekania na wynik :/
    Daj znać co wyszło ja mojemu M zapowiedziałam że pójdzie na tą defragmentacje po negatywnym teście ;)

    Własnie wróciłam ze shoppingu aptekę pół wykupiłam i zahaczyłam o Rossmanna z zamiarem kupna jednego żółtego bobo testa a w koszyku znalazły się 2 ;)
    Ryszam z wiesiołkiem, winem i orzechami oby sie to nie skończyło rozwolnieniem ;)

    Maja84 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 24 marca 2017, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, od którego dnia cyklu jecie ananasa?
    Po ovu do teoretycznie pozytywnego testu

    summer86 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8561 7927

    Wysłany: 24 marca 2017, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To muszę dokupić ;)

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 24 marca 2017, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś domowe sposoby na bolące piersi? Maści, żele, kremy cokolwiek :) dotknąć ich nie mogę tak się niedobre zbuntowały ;)

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 24 marca 2017, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Dziewczyny macie jakieś domowe sposoby na bolące piersi? Maści, żele, kremy cokolwiek :) dotknąć ich nie mogę tak się niedobre zbuntowały ;)
    Ja bym ma twoim miejscu przy takim progesteronie w poniedziałek poszła na betę ;)

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 24 marca 2017, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie kuś :) Też kupiłam szczęśliwego Bobo testa i czeka na mnie w łazience :)

    a tak poważnie to kiedy beta może wyjść pozytywna? u mnie wg ovu dziś 7 dpo, a wg mnie 9 dpo

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 24 marca 2017, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Kochana nie kuś :) Też kupiłam szczęśliwego Bobo testa i czeka na mnie w łazience :)

    a tak poważnie to kiedy beta może wyjść pozytywna? u mnie wg ovu dziś 7 dpo, a wg mnie 9 dpo
    Zrób bobo testa w niedziele a bete w poniedziałek ja tam czuje fasolkę a nawet dwie ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 19:32

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 24 marca 2017, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może głupie pytanie, ale jeszcze nigdy nie robiłam bety. Trzeba być na czczo czy nie? :)

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 24 marca 2017, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Może głupie pytanie, ale jeszcze nigdy nie robiłam bety. Trzeba być na czczo czy nie? :)
    Wcale nie głupie pytanie ale nie trzeba być na czczo.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 24 marca 2017, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Flowwer! Idę wcinać mojego ananasa :)

    Flowwer lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Sarna84 Autorytet
    Postów: 817 1646

    Wysłany: 24 marca 2017, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w pierwszych dniach mojego pierwszego staraniowego cyklu po styczniowym poronieniu.
    Przed nami miesiac pelen emocji, trzymam kciuki za kazda z Was, licze, ze wszystkie bedziemy mialy fantastyczny koniec roku (ewentualnie poczatek nastepnego).
    Kochane, dlugo nie pisalam, ale czytalam prawie na biezaco, tylko oswieccie mnie, bo przegapilam ananasa... 
    Na zagniezdzenie, tak? Dedukuje tak po instrukcji zazywania po owu... Caly? Czy bez  rdzenia? 

    Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 24 marca 2017, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Witam sie w pierwszych dniach mojego pierwszego staraniowego cyklu po styczniowym poronieniu.
    Przed nami miesiac pelen emocji, trzymam kciuki za kazda z Was, licze, ze wszystkie bedziemy mialy fantastyczny koniec roku (ewentualnie poczatek nastepnego).
    Kochane, dlugo nie pisalam, ale czytalam prawie na biezaco, tylko oswieccie mnie, bo przegapilam ananasa... 
    Na zagniezdzenie, tak? Dedukuje tak po instrukcji zazywania po owu... Caly? Czy bez  rdzenia? 
    Hej, bardzo mi przykro z powodu maluszka wiadomo jaka była przyczyna ?
    A ananasa jemy na zagniezdzenie całego ze środkiem do pozytywnego testu.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 24 marca 2017, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Dziewczyny macie jakieś domowe sposoby na bolące piersi? Maści, żele, kremy cokolwiek :) dotknąć ich nie mogę tak się niedobre zbuntowały ;)
    Mnie tez dzis bardzo bola piersi ,nie pamietam zebym tak kiedys miala.. czy to moglyby byc juz jakies pierwsze objawy czy przypadek i sama sie nakrecam ... czekam wlasnie na wyniki progesteronu maja byc po 21 na mailu...

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 marca 2017, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Witam sie w pierwszych dniach mojego pierwszego staraniowego cyklu po styczniowym poronieniu.
    Przed nami miesiac pelen emocji, trzymam kciuki za kazda z Was, licze, ze wszystkie bedziemy mialy fantastyczny koniec roku (ewentualnie poczatek nastepnego).
    Kochane, dlugo nie pisalam, ale czytalam prawie na biezaco, tylko oswieccie mnie, bo przegapilam ananasa... 
    Na zagniezdzenie, tak? Dedukuje tak po instrukcji zazywania po owu... Caly? Czy bez  rdzenia? 


    Ananas po owu na zagnieżdżenie :) 3plasterki dziennie

  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 24 marca 2017, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Mnie tez dzis bardzo bola piersi ,nie pamietam zebym tak kiedys miala.. czy to moglyby byc juz jakies pierwsze objawy czy przypadek i sama sie nakrecam ... czekam wlasnie na wyniki progesteronu maja byc po 21 na mailu...

    Daj znać jaki wynik :)

    U mnie ból piersi z reguły pojawiał się 2-3 dni przed @. Teraz jakoś tak wcześniej, nie wiem sama czy to objaw czy sama sobie wmawiam i niepotrzebnie się nakręcam.

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 24 marca 2017, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki : TSH - 1,558mU/L , FT3 - 3,49 pg/ml, FT4 - 1,18 mg/dl
    Progesteron (20 dc) - 8,18 ng/ml
    Prolaktyna - 19,1 ng/ml
    Testosteron - 0,58 ng/ml
    Witamina D3 - 12,87 ng/ml.

    Witamina D3 poniżej normy i to dużo a co myslicie o pozostałych ? ten progesteron chyba za niski....

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 24 marca 2017, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Mam wyniki : TSH - 1,558mU/L , FT3 - 3,49 pg/ml, FT4 - 1,18 mg/dl
    Progesteron (20 dc) - 8,18 ng/ml
    Prolaktyna - 19,1 ng/ml
    Testosteron - 0,58 ng/ml
    Witamina D3 - 12,87 ng/ml.

    Witamina D3 poniżej normy i to dużo a co myslicie o pozostałych ? ten progesteron chyba za niski....
    D3 bardzo niski !!! Ja przy takim brałam 10.000 j końska dawka przez 2 mies i trzeba pamietać o K2Mk7 bo samej d3 się nie powinno brać.
    A progesteron niski ale on sie wacha w ciagu doby, można powtorzyć badanie w przyszłym cyklu jak się powtórzy do raczej dr powinien dupka właczyć.
    Ja miałam 2x taki poziom i ovu była potwierdzona na monitoringu.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 24 marca 2017, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dodam że konską dawke brałam tej d3 2 mies powtorzylam badanie i poziom 58 zeszłam na dawkę 4000j w kwietniu powtórka badania czy taka dawka mi wystarcza.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 24 marca 2017, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer sama wlaczylas D3 i K2Mk7 czy wszystko zlecal Ci lekarz?

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego