KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
evve wrote:Mam takie pytanie do dziewczyn ktore planują in vitro i są po in vitro - co zrobicie z dodatkowymi zarodkami jezeli nie znajdą się chętni do adopcji? Z tego co czytam to duzo chce przystąpic do in vitro, ale zadna do adopcji zardka. Czy macie jakis plan na taki, bardzo prawdopodobny scenariusz?Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Nasze pójdą do adopcji
Rozumiem. mam pytanie - czy istnieje możliwosć monitorowania losów pozostałych dzieci (oczywiscie na etapie płodowym)? Czy można się dowiedzieć czy dziecko zostało zaadoptowane, umarło czy dalej jest zamrożone? Czy w umowie przekazania są zapisy chroniące przed np. sprzedazą zarodków innym podmiotom/klinikom/laboratoriom? -
Siedzę jak na szpilkach, ale wyniku jeszcze nie ma. Chociaż pewnie i tak robię sobie tylko nadzieję ....doczekałam się, brak ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 14:35
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
innamorata88 wrote:Niestety naciągają Was wynik powyżej 30 procent oznacza ZEROWY potencjał na naturalną ciążę! Gdzie się ,,leczycie"?
U nas pozostałe parametry też bardzo dobre, ale co z tego jak plemniki z wysoką fragmentacją <który to parametr wbrew pozorom jest ważniejszy od morfologii> szanse na naturalne poczęcie zmniejszają do 0.
Agniechaaa czekam na wynik.
Ja zdycham na tych antykach. Fatalne samopoczucie, mega agresor, a dzisiaj dopiero 3 tabletka. Co będzie dalej, aż boję się myśleć. Z tego wszystkiego nie pochwaliłam się, że od 1,5 tygodnia jest z nami Erwin Moje kocie dziecko hah
Nie prędko pochwalę się pozytywnym testem, więc robię to kotem:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/79c95726a52d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbeac3ad7ebc.jpg
A w przeciągu kolejnych 2 tygodni nasze kocie przedszkole powiększy się o dwa 8 tygodniowe rudaski z adopcji.
Przecudny koteczek ! -
nick nieaktualny
-
evve wrote:Rozumiem. mam pytanie - czy istnieje możliwosć monitorowania losów pozostałych dzieci (oczywiscie na etapie płodowym)? Czy można się dowiedzieć czy dziecko zostało zaadoptowane, umarło czy dalej jest zamrożone? Czy w umowie przekazania są zapisy chroniące przed np. sprzedazą zarodków innym podmiotom/klinikom/laboratoriom?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 15:16
Mikołaj 25.04.2011
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:U nas w umówie piszą, że zobowiązują się do nieodpłatnego przekazania zarodków innej parze i anonimowo za naszą zgodą. My planujemy tylko jedną ciąże, wiec kilkanaście zarodków pójdzie w świat anonimowo. Może to i lepiej, nie chciałabym drążyć i gdybać.
-
nick nieaktualnyevve wrote:Czy podają jakieś ramy czasowe zobowiązania? Co jezeli się z niego nie wywiążą - tzn np. nie będzie chętnej pary? Co sie stanie z zarodkami w przypadku np. likwidacji kliniki? Czy np. mogą je wtedy utylizować? Wiem, ze w Polsce prawo w tym temacie jest strasznie dziurawe dlatego sie dopytuję o politykę klinik i dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi.
Nie ma możliwości utylizacji zarodków! W Polsce nie istnieje moZlieosc inf co dzieje sie z pozostałymi, ja podpisywałam oświadczenie Ze w momecie oddania zarodki i komórek jajowych na rzecz kliniki zrzekam sie jakichkolwiek prawinnamorata88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzyli nie wiecie co się z nimi stanie w przypadku braku chętnych do adopcji gdy przestanie sie oplacac ich utrzymywanie albo zabraknie miejsca? Czy nie zostaną sprzedane i wykorzystane w laboratoriach zagranicznych jako materiał biologiczny? Czy przezyja proces zamrozenia czy nie? A czy istnieje jakis okres czasu w ktorym mozna zmienic decyzję dotyczącą zrzeczenia sie praw do dziecka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 16:14
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam jeszcze głupie pytanie. Beta 1.2 nie daje mi żadnej szansy na ciążę, prawda? Niby cykle mam krótkie bo 28 dni a dzisiaj mam 25 dzień, ale w tym dniu beta tak czy siak powinna być już dużo wyższa. (Pierwszy raz w życiu robiłam betę i się nie znam)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 16:52
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
nick nieaktualnyPo zrzeczeniu sie praw nie otrzymasz juz możliwości Zmiany, możesz opłacać do końca swojego życia zarodki i bedą Twoje ale potem i tak przechodzą na rzecz kliniki.
Powiem szczerze moje podejście. Nawet jeśli przejdą na rzech labolatorium jako materiał do badan to przysłużą sie w przyszłości parą takim jak ja które walczą z całych sił. Cel warty świeczki jeżeli ktoś ma aż tak dylemat moralny odradzam ivf lub Niech zapisze sobie w umówię możliwość zapłodnienia tylko jeden lub 2komorek do wykorzystania idrazu i wtedy Twój ryzyk fizyk albo sie uda albo cała procedura od nowaMaja84, innamorata88 lubią tę wiadomość
-
Agniechaaa, bardzo mądrze napisane. Ja np. bałabym się zdecydować na zapłodnienie tylko 1 lub 2, bo mam świadomość, że nie wszystkim udaje się przy pierwszym podejściu. A przechodzić kilka razy pełną procedurę to jednak duże obciążenie dla organizmu..
A wiecie może jakie są warunki, żeby transferować od razu dwa zarodki? Wiem, że nie jest to takie łatwe, ale latka uciekają. -
Ja np. Rozważam AZ bedzie to ostatni etam moich prob przed OA. Ja raczej na naturalną ciążę nie mam szans przy niepłodności idiotycznej. Z tegi co wiem i z doświadczenia moich koleżanek które pochodziły do IVF nie zostaje tych zarodków przecież to daje tylko 40 % szans.
W zależności od kliniki nawet są kolejki na AZ do półtorej roku.innamorata88 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Summer moja koleżanka miała 8 zarodków i 4 transfery podawane po 2 i niestety ani razu nawet cb. Teraz ma adoptowaną córkę.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
evve wrote:Dla mnie byly by to kwestie kluczowe przed decyzją, kocham wszystkie swoje dzieci i nie potrafilabym czesc z nich usunac z mysli i nie przejmowac sie ich losem. Kazdy ma swoja moralnosc.
Agniechaaaa, summer86, nowa na dzielni, Bocianiątko, Karma88, AnnaManna, Bajkaaa, zubii, Lejka, never_lose_hope, Maja84, Sarna84, Amy333 lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
Flowwer wrote:Ja np. Rozważam AZ bedzie to ostatni etam moich prob przed OA. Ja raczej na naturalną ciążę nie mam szans przy niepłodności idiotycznej. Z tegi co wiem i z doświadczenia moich koleżanek które pochodziły do IVF nie zostaje tych zarodków przecież to daje tylko 40 % szans.
W zależności od kliniki nawet są kolejki na AZ do półtorej roku.Mikołaj 25.04.2011
-
summer86 wrote:Agniechaaa, bardzo mądrze napisane. Ja np. bałabym się zdecydować na zapłodnienie tylko 1 lub 2, bo mam świadomość, że nie wszystkim udaje się przy pierwszym podejściu. A przechodzić kilka razy pełną procedurę to jednak duże obciążenie dla organizmu..
A wiecie może jakie są warunki, żeby transferować od razu dwa zarodki? Wiem, że nie jest to takie łatwe, ale latka uciekają.summer86 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011