Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017

Oceń ten wątek:
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve wrote:
    Mam takie pytanie do dziewczyn ktore planują in vitro i są po in vitro - co zrobicie z dodatkowymi zarodkami jezeli nie znajdą się chętni do adopcji? Z tego co czytam to duzo chce przystąpic do in vitro, ale zadna do adopcji zardka. Czy macie jakis plan na taki, bardzo prawdopodobny scenariusz?
    Nasze pójdą do adopcji :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Nasze pójdą do adopcji :)

Rozumiem. mam pytanie - czy istnieje możliwosć monitorowania losów pozostałych dzieci (oczywiscie na etapie płodowym)? Czy można się dowiedzieć czy dziecko zostało zaadoptowane, umarło czy dalej jest zamrożone? Czy w umowie przekazania są zapisy chroniące przed np. sprzedazą zarodków innym podmiotom/klinikom/laboratoriom?

• Swatka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę jak na szpilkach, ale wyniku jeszcze nie ma. Chociaż pewnie i tak robię sobie tylko nadzieję :(....doczekałam się, brak ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 14:35

age.png

age.png
    AMH - 1.18 ng/ml
    NK 29%
    05.01.2021 r. - transfer 8A
    8 dpt - beta hcg 2.31
    10 dpt - beta hcg 22.92
    13 dpt - beta hcg 88.17
    15 dpt - beta hcg 233.90
    17 dpt - beta hcg 629.40
    22 dpt pecherzyk ciążowy
    27 dpt zarodek z ❤
    16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
    4.03 - 3.79 cm 💗
    13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
    16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Niestety naciągają Was :( wynik powyżej 30 procent oznacza ZEROWY potencjał na naturalną ciążę! Gdzie się ,,leczycie"?
    U nas pozostałe parametry też bardzo dobre, ale co z tego jak plemniki z wysoką fragmentacją <który to parametr wbrew pozorom jest ważniejszy od morfologii> szanse na naturalne poczęcie zmniejszają do 0.

Agniechaaa czekam na wynik. :)

Ja zdycham na tych antykach. :( Fatalne samopoczucie, mega agresor, a dzisiaj dopiero 3 tabletka. :/ Co będzie dalej, aż boję się myśleć. Z tego wszystkiego nie pochwaliłam się, że od 1,5 tygodnia jest z nami Erwin <3 Moje kocie dziecko hah :D
    Nie prędko pochwalę się pozytywnym testem, więc robię to kotem:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/79c95726a52d.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbeac3ad7ebc.jpg

A w przeciągu kolejnych 2 tygodni nasze kocie przedszkole powiększy się o dwa 8 tygodniowe rudaski z adopcji. :)

Przecudny koteczek ! :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za towarzystwo, przyszła wredna, dzień spóźniona narobiła nadziei... Uciekam na maj.

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve wrote:
    Rozumiem. mam pytanie - czy istnieje możliwosć monitorowania losów pozostałych dzieci (oczywiscie na etapie płodowym)? Czy można się dowiedzieć czy dziecko zostało zaadoptowane, umarło czy dalej jest zamrożone? Czy w umowie przekazania są zapisy chroniące przed np. sprzedazą zarodków innym podmiotom/klinikom/laboratoriom?
    U nas w umówie piszą, że zobowiązują się do nieodpłatnego przekazania zarodków innej parze i anonimowo za naszą zgodą. :) My planujemy tylko jedną ciąże, wiec kilkanaście zarodków pójdzie w świat anonimowo. Może to i lepiej, nie chciałabym drążyć i gdybać. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 15:16

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    U nas w umówie piszą, że zobowiązują się do nieodpłatnego przekazania zarodków innej parze i anonimowo za naszą zgodą. :) My planujemy tylko jedną ciąże, wiec kilkanaście zarodków pójdzie w świat anonimowo. Może to i lepiej, nie chciałabym drążyć i gdybać. :)
    Czy podają jakieś ramy czasowe zobowiązania? Co jezeli się z niego nie wywiążą - tzn np. nie będzie chętnej pary? Co sie stanie z zarodkami w przypadku np. likwidacji kliniki? Czy np. mogą je wtedy utylizować? Wiem, ze w Polsce prawo w tym temacie jest strasznie dziurawe dlatego sie dopytuję o politykę klinik i dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve wrote:
    Czy podają jakieś ramy czasowe zobowiązania? Co jezeli się z niego nie wywiążą - tzn np. nie będzie chętnej pary? Co sie stanie z zarodkami w przypadku np. likwidacji kliniki? Czy np. mogą je wtedy utylizować? Wiem, ze w Polsce prawo w tym temacie jest strasznie dziurawe dlatego sie dopytuję o politykę klinik i dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi.

Nie ma możliwości utylizacji zarodków! W Polsce nie istnieje moZlieosc inf co dzieje sie z pozostałymi, ja podpisywałam oświadczenie Ze w momecie oddania zarodki i komórek jajowych na rzecz kliniki zrzekam sie jakichkolwiek praw

innamorata88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie wiecie co się z nimi stanie w przypadku braku chętnych do adopcji gdy przestanie sie oplacac ich utrzymywanie albo zabraknie miejsca? Czy nie zostaną sprzedane i wykorzystane w laboratoriach zagranicznych jako materiał biologiczny? Czy przezyja proces zamrozenia czy nie? A czy istnieje jakis okres czasu w ktorym mozna zmienic decyzję dotyczącą zrzeczenia sie praw do dziecka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 16:14

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evve, a Ty planujesz IVF?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka sie waha i chcialam zasiegnąc informacji u tych osob ktore dobrze znaja temat. I jestem zdziwiona ze jest tyle niejasnosci

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie byly by to kwestie kluczowe przed decyzją, kocham wszystkie swoje dzieci i nie potrafilabym czesc z nich usunac z mysli i nie przejmowac sie ich losem. Kazdy ma swoja moralnosc.

Taliana85 lubi tę wiadomość

• Swatka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze głupie pytanie. Beta 1.2 nie daje mi żadnej szansy na ciążę, prawda? Niby cykle mam krótkie bo 28 dni a dzisiaj mam 25 dzień, ale w tym dniu beta tak czy siak powinna być już dużo wyższa. (Pierwszy raz w życiu robiłam betę i się nie znam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 16:52

age.png

age.png
    AMH - 1.18 ng/ml
    NK 29%
    05.01.2021 r. - transfer 8A
    8 dpt - beta hcg 2.31
    10 dpt - beta hcg 22.92
    13 dpt - beta hcg 88.17
    15 dpt - beta hcg 233.90
    17 dpt - beta hcg 629.40
    22 dpt pecherzyk ciążowy
    27 dpt zarodek z ❤
    16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
    4.03 - 3.79 cm 💗
    13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
    16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zrzeczeniu sie praw nie otrzymasz juz możliwości Zmiany, możesz opłacać do końca swojego życia zarodki i bedą Twoje ale potem i tak przechodzą na rzecz kliniki.

Powiem szczerze moje podejście. Nawet jeśli przejdą na rzech labolatorium jako materiał do badan to przysłużą sie w przyszłości parą takim jak ja które walczą z całych sił. Cel warty świeczki jeżeli ktoś ma aż tak dylemat moralny odradzam ivf lub Niech zapisze sobie w umówię możliwość zapłodnienia tylko jeden lub 2komorek do wykorzystania idrazu i wtedy Twój ryzyk fizyk albo sie uda albo cała procedura od nowa

Maja84, innamorata88 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa, bardzo mądrze napisane. Ja np. bałabym się zdecydować na zapłodnienie tylko 1 lub 2, bo mam świadomość, że nie wszystkim udaje się przy pierwszym podejściu. A przechodzić kilka razy pełną procedurę to jednak duże obciążenie dla organizmu..

A wiecie może jakie są warunki, żeby transferować od razu dwa zarodki? :) Wiem, że nie jest to takie łatwe, ale latka uciekają.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. Rozważam AZ bedzie to ostatni etam moich prob przed OA. Ja raczej na naturalną ciążę nie mam szans przy niepłodności idiotycznej. Z tegi co wiem i z doświadczenia moich koleżanek które pochodziły do IVF nie zostaje tych zarodków przecież to daje tylko 40 % szans.
    W zależności od kliniki nawet są kolejki na AZ do półtorej roku.

innamorata88 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer moja koleżanka miała 8 zarodków i 4 transfery podawane po 2 i niestety ani razu nawet cb. Teraz ma adoptowaną córkę.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve wrote:
    Dla mnie byly by to kwestie kluczowe przed decyzją, kocham wszystkie swoje dzieci i nie potrafilabym czesc z nich usunac z mysli i nie przejmowac sie ich losem. Kazdy ma swoja moralnosc.
    Sorry, że to powiem, ale aż mnie świerzbi. W Twojej wypowiedzi zaśmierdziało mi pisowską propagandą na kilometr i chyba doleję oliwy do ognia tym co teraz napiszę. Nie uważam zamrożonych blastocyst za dzieci, tylko materiał, który ma potencjał do stania się w przyszłości, w odpowiednich warunkach dzieckiem. Matką jest też dla mnie ta osoba, która wychowuje, a nie daje geny i tak samo nie miałabym nic przeciwko wykorzystaniu zamrożonych blastek w pracach nad nowymi lekami. A brzdęgolenie o moralności w momencie, gdy jedna z nas unosi się z radości 5m nad ziemią z powodu powodzenia zabiegu uważam co najmniej za mocno nie na miejscu.

Agniechaaaa, summer86, nowa na dzielni, Bocianiątko, Karma88, AnnaManna, Bajkaaa, zubii, Lejka, never_lose_hope, Maja84, Sarna84, Amy333 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja np. Rozważam AZ bedzie to ostatni etam moich prob przed OA. Ja raczej na naturalną ciążę nie mam szans przy niepłodności idiotycznej. Z tegi co wiem i z doświadczenia moich koleżanek które pochodziły do IVF nie zostaje tych zarodków przecież to daje tylko 40 % szans.
    W zależności od kliniki nawet są kolejki na AZ do półtorej roku.
    Z M postanowiliśmy, że jeżeli jego nasienie nie pozwoli zapłodnić pobranych komórek, to nie decydujemy się na dawcę, a właśnie na AZ. :)

Mikołaj 25.04.2011

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Agniechaaa, bardzo mądrze napisane. Ja np. bałabym się zdecydować na zapłodnienie tylko 1 lub 2, bo mam świadomość, że nie wszystkim udaje się przy pierwszym podejściu. A przechodzić kilka razy pełną procedurę to jednak duże obciążenie dla organizmu..

A wiecie może jakie są warunki, żeby transferować od razu dwa zarodki? :) Wiem, że nie jest to takie łatwe, ale latka uciekają.
    Co do transferu 2 kropków u nas w klinice zostawiają decyzję w gestii pacjentki. :)

summer86 lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ