X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna tez mi tu pachniało pisem ale chciałam sie powstrzymać bo nie wolno mi sie denerwowac :D

innamorata88, Flowwer, summer86, Bocianiątko, Barbarka1984, Karma88, Lejka, Maja84 lubią tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Inna tez mi tu pachniało pisem ale chciałam sie powstrzymać bo nie wolno mi sie denerwowac :D
    Hłe hłe, przepraszam, ale musiałam to napisać. :D

Agniechaaaa, summer86, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    I wyciskanie przez zakon Rydzyka ciemnogrodu ;) sory nie ugryzłam się w język...

innamorata88, Agniechaaaa, summer86, Barbarka1984, Lejka, Maja84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pytanie o zamiarze podchodzenia do IVF też było celowe. Już po dwóch pytaniach wiedziałam, w ktorym kierunku to zmierza..
    Każdy ma swoje zasady i nie cierpię takiego oceniania. Szczególnie, że żadna z nas nie ma złych zamiarów a jedynie walczy o swoje szczęście.

Flowwer, innamorata88, Agniechaaaa, Karma88, zubii, Lejka, Maja84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wspolczuje "koleżance" której doradza :p

Chociaż czuje ze to Troll który próbuje rozpętać gownoburze :D

innamorata88, Maja84 lubią tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Moje pytanie o zamiarze podchodzenia do IVF też było celowe. Już po dwóch pytaniach wiedziałam, w ktorym kierunku to zmierza..
    Każdy ma swoje zasady i nie cierpię takiego oceniania. Szczególnie, że żadna z nas nie ma złych zamiarów a jedynie walczy o swoje szczęście.
    Ciekawe czy ta co wyskoczyła z umaralnianiem jak Filip z konopii jeszcze się tu pojawi. Chociaż nie zdziwiłabym się , gdyby link do tematu nie wypłynąłby na jakieś grupy pro-life-talibów. :P

Flowwer, Agniechaaaa, Barbarka1984, Lejka, Maja84 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteśmy tu po to, żeby się umoralniać czy podważać czyjeś decyzje, a żeby sobie doradzać i wspierać się w już podjętych krokach. Temat niepłodności nie jest łatwy, więc i decyzje, które trzeba podjąć do prostych nie należą.
    Każda idzie swoją drogą i mam nadzieję, że osiągnie upragniony cel. Ale nie jest dobre rzucanie kłód pod nogi w i tak już niełatwych sytuacjach.

innamorata88, Agniechaaaa, Maja84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Ciekawe czy ta co wyskoczyła z umaralnianiem jak Filip z konopii jeszcze się tu pojawi. Chociaż nie zdziwiłabym się , gdyby link do tematu nie wypłynąłby na jakieś grupy pro-life-talibów. :P

Tez mnie to nie zdziwi :D czekam na lincz!!!! Jestem mamą z in vitro!!! I mam 4zamrozone zarodki!!! Zucajcie kamieniami :D

innamorata88, Karma88, Maja84 lubią tę wiadomość

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evve zadala kilka dosc prostych pytan a rzucilyscie sie jej do gardla, obrazajac w malo wybredny sposob, slabe na maksa.

Agniechaaaa, innamorata88, summer86, Taliana85, Meśka, evve lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka1984 wrote:
    Evve zadala kilka dosc prostych pytan a rzucilyscie sie jej do gardla, obrazajac w malo wybredny sposob, slabe na maksa.

Chciałam zacytować nie polubić....

My tu bardziej widzimy drążenie moralności niż pytania ale możesz miec swój punkt widzenia

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, do pewnego momentu pytania były ok, typowe jak dla kogoś kto rozważa podejście do procedury. Ale kolejne już zaczynały sugerować, że ktoś kto decyduje się na IVF i nie wie co się później dzieje z zarodkami, zabija swoje dzieci.

Ja nie obrażam nikogo, ale uważam, że powinnyśmy się tu wspierać a nie krytykować.

Agniechaaaa, innamorata88, Maja84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka1984 wrote:
    Miałam dać cytat, nie polubić.

No faktycznie jednym wolno więcej drugim mniej. Jakie to typowe dla elektoratu mości nam panujących. Rozprawienie o problemach z moją moralnością, bo pozwalam na zabijanie dzieci jest ok? Do tego mówi to osoba, która ma płodność myszy polnej czy innego zająca szaraka. Napisałam, że zachowała się nie w porządku, tym bardziej ze względu na Agę, której psuje radość swoimi nomen omen poronionymi wywodami.

Agniechaaaa, Lejka, Maja84, Sarna84 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście sa tu cudowni ludzie którym zawsze bede dziękować ❤️

innamorata88, Bocianiątko, Karma88, Maja84, Sarna84 lubią tę wiadomość

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Chciałam zacytować nie polubić....

My tu bardziej widzimy drążenie moralności niż pytania ale możesz miec swój punkt widzenia

A moze jestes przeczulona na tym punkcie i omylnie to odebralas? Dlaczego nagle zaatakowalyscie kogos tylko dlatego ze ma inne zdanie? Kurde serio 5 na jednego bo smiał wyrazić swoje wątpliwosci i wlasne zdanie. Ja prawdopodobnie nie zdecyduje sie na IVF wlasnie z tych samych powodow o ktorych napisala Evve i jednoczesnie nie potepiam nikogo kto na IVF sie zdecyduje. Nie zmuszajcie nikogo zeby myslal tak jak wy i nie zakrzykujcie gdy probuje wyrazic wlasne zdanie.

Taliana85, Sara211, zubii, Meśka, evve lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zmuszam ale niech na sile nie używa argumentów o mordowaniu dzieci bi to żałosne :D tymbardziej ze nie stoi przed takim wyborem tylko podobno komuś doradza. Nikt kto nieprzesadnie takiej drogi bie nadaje sie do porad w tym temacie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 18:02

innamorata88, Barbarka1984, Maja84 lubią tę wiadomość

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko spoko, każdy moze mieć swoje zdanie ale podsumowywane go stwierdzeniem "każdy ma swoją moralność" w stosunku do kogoś kto podjął taką właśnie decyzje przez co dał nowe życie (które bez tego może i by nie powstało) - to jest dopiero słabe. Ja w ogole trochę nie rozumiem tego tematu. To co, gdyby się tego nie podjąć to nagle miałoby się z czapy czworaczki w ciagu roku? To jest dawanie życia a nie jego odbieranie. Wspierajmy sie tutaj niezależnie od indywidualnych decyzji i nieodbierajmy sobie wzajemnie radości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 18:04

innamorata88, Agniechaaaa, Barbarka1984, Lejka, Maja84 lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Sorry, że to powiem, ale aż mnie świerzbi. W Twojej wypowiedzi zaśmierdziało mi pisowską propagandą na kilometr i chyba doleję oliwy do ognia tym co teraz napiszę. Nie uważam zamrożonych blastocyst za dzieci, tylko materiał, który ma potencjał do stania się w przyszłości, w odpowiednich warunkach dzieckiem. Matką jest też dla mnie ta osoba, która wychowuje, a nie daje geny i tak samo nie miałabym nic przeciwko wykorzystaniu zamrożonych blastek w pracach nad nowymi lekami. A brzdęgolenie o moralności w momencie, gdy jedna z nas unosi się z radości 5m nad ziemią z powodu powodzenia zabiegu uważam co najmniej za mocno nie na miejscu.
    Hehe- kolejna osoba która PiS widzi wszędzie, to jest objaw choroby. Po wypowiedzi o oddawaniu zarodkow na eksperymenty nie mam więcej pytan, dziela nas kilometry i sie nie porozumiemy- inny system wartosci. Osobiscie Agniechaaa zycze jak najlepiej, by Jej maluszek zdrowo się rozwijał. Dla mnie to maluszek, nie zlepek komórek.

Taliana85, Sara211 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj tekst odnosnie moralnosci dotyczyl totalnego olania kwestii pozostalych zarodków, nawet bez wnikniecia w podstawowe kwestie - dla mnie to hest straszne.

Sara211 lubi tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve wrote:
    Hehe- kolejna osoba która PiS widzi wszędzie, to jest objaw choroby. Po wypowiedzi o oddawaniu zarodkow na eksperymenty nie mam więcej pytan, dziela nas kilometry i sie nie porozumiemy- inny system wartosci. Osobiscie Agniechaaa zycze jak najlepiej, by Jej maluszek zdrowo się rozwijał. Dla mnie to maluszek, nie zlepek komórek.
    Zdecydowanie. Inny system wartości i żebyś nie myślała: wcale nie gorszy od Twojego. :) Mam tylko nadzieję, że gdy będzie mi dane rodzić to nie bedziesz razem z innymi pro-life'ami wystawać pod oknami z pikietą antyaborcyjną.

Agniechaaaa, Maja84 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve wrote:
    A moj tekst odnosnie moralnosci dotyczyl totalnego olania kwestii pozostalych zarodków, nawet bez wnikniecia w podstawowe kwestie - dla mnie to hest straszne.

Punkt widZenia zmienia sie od punktu siedzebia nie masz zielonego pojecia co byś zrobiła gdyby okazało sie ze nie możesz miec dzieci w sposób naturalny

innamorata88, Karma88, Lejka, Maja84 lubią tę wiadomość

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ