KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ann myślałam podobnie, ale też nigdy do głowy mi nie przyszło, że będziemy po dwóch straconych ciążach i problemach z zajściem w kolejną.
Czlowiek się łamie, że tylko jego spotykają takie trudnosci, problemy w zwiazku, ale to dotyczy bardzo wielu par niestety.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
I ja dorzucę swoje 3 grosze, wielokrotnie pisałam że w moim małżeństwie też był impas z 5 lat temu. Mój M stanął murem że nie chce dziecka
Jakie wyjście miałam zostać i pogodzić się lub rozwód
Zostałam...
Dojrzał i po kolanach przyszedł prosić o powrót. Chłopy są inne czasem po prostu nie wytrzymują napięcia.
A teraz na spokojnie co ma być to będzie ♡
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Maja84 wrote:Ależ mi jajka teraz dokuczają i...uwielbiam ten ból, jakkolwiek to brzmi
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:I ja dorzucę swoje 3 grosze, wielokrotnie pisałam że w moim małżeństwie też był impas z 5 lat temu. Mój M stanął murem że nie chce dziecka
Jakie wyjście miałam zostać i pogodzić się lub rozwód
Zostałam...
Dojrzał i po kolanach przyszedł prosić o powrót. Chłopy są inne czasem po prostu nie wytrzymują napięcia.
A teraz na spokojnie co ma być to będzie ♡
Ja też dlatego dopiero w tym wieku staram się o pierwsze dziecko, bo mój emek cały czas nie chciał, bo a to jeszcze nie pora, a to najpierw studia kazał mi skończyć, a to że na razie niedobre warunki materialne, a to dom najpierw postawi...i tak ciągle coś. Męczyłam go o dziecko już od dobrych 5 lat ale był nieugięty. Nie raz mu mówiłam, że ja nie chcę takiego związku, że dla mnie celem w życiu jest założenie pełnej rodziny. Nigdy mu tego nie powiedziałam wprost, ale czasem naprawdę chciałam odejść, mnóstwo przepłakanych dni i nocy, że może on po prostu nie chce dzieci tylko boi się powiedzieć, bo może go zostawię i miałam takie myśli, ale kocham go ponad życie i nie umiałabym tego zrobić... Później zaczęłam się godzić ze wszystkim co mam, co razem zbudowaliśmy i stwierdziłam, że będę z nim, z dziećmi czy bez bo to miłość mojego życia i chcę się przy nim zestarzeć. Aż w końcu w zeszłym roku sam postanowił rozpocząć starania i zrobił mi tym mega niespodziankę
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Flowwer wrote:Brzmi fantastyczne!!! Jak pracują to bolą A u mnie nic specjalnego się nie dzieje
Oj tak zdecydowanie czuję, że pracują
Nic specjalnego,ale może cosik jednak? Może owu będziesz miała później po prostu
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
nick nieaktualny
-
Szkoda Flowwer że masz daleko do lekarza bo bym Ci dziurę wierciła żebyś pojechała podejrzeć jajca Ale już niedługo piątek czekam jak na szpilkach
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Ann mniej więcej około 14 zawsze dzwonili lepiej sama zadzwoń i się upewnij.
Mnie nie bolą tylko ściskają na samą myśl o przytulanach
Maja sama widzisz że człowiek troche spokojniejszy po usg przynajmiej wiesz na czym stoisz a wysiadujesz dwa jajeczka. Co na to twój M ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Maja84 wrote:Szkoda Flowwer że masz daleko do lekarza bo bym Ci dziurę wierciła żebyś pojechała podejrzeć jajca Ale już niedługo piątek czekam jak na szpilkach
Ale jakoś tak mega spokojna jestem i tak nic wiecej nie zrobię.
Fakt dla mnie to wyjazd na pól dnia do lekarza bo bym już dziś pojechała:D
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:Ann mniej więcej około 14 zawsze dzwonili lepiej sama zadzwoń i się upewnij.
Mnie nie bolą tylko ściskają na samą myśl o przytulanach
Maja sama widzisz że człowiek troche spokojniejszy po usg przynajmiej wiesz na czym stoisz a wysiadujesz dwa jajeczka. Co na to twój M ?
Jak kura oby to były tym razem złote jajka Masz absolutną rację spokojniejsza jestem, że są takie piękne duże dorodne ale skręca mnie że nie mam czasu jutro iść ich podejrzeć, gin powiedział, że dobrze jakbym jutro jeszcze do niego przyszła ale no nie mam jak W środę dopiero mogę się zgrać godzinowo z lekarzem, więc chociaż pójdę zobaczyć czy doszło do owu.
Emek nie do końca chyba łapie, o co w tym biega. Mówi ojej to może być takie duże? To mu wytłumaczyłam, że to nie jajeczko jest duże tylko pęcherzyki a jajeczko w środku. No i nie byłby sobą jakby nie dodał, że armii mu zabraknie żeby dwa dopaść.
Czyli Twoje jajka potrzebują dopieszczenia skoro je ściska na przytulanki Dopieszczajcie je ile wlezie
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Flowwer wrote:Jeszcze 48h do wizyty a rano jeszcze zbadam LH i estradiol.
Ale jakoś tak mega spokojna jestem i tak nic wiecej nie zrobię.
Fakt dla mnie to wyjazd na pól dnia do lekarza bo bym już dziś pojechała:D
Jestem strasznie ciekawa co te Twoje jajeczka hodują Dobrze, że jesteś spokojna, bo stres i nerwy wcale nie pomagają. Trzeba sobie jak mantrę powtarzać, że co ma być to będzie, nie zmienimy tego co nam przeznaczone, możemy jedynie próbować pomagać szczęściu
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Ann89 wrote:Noz kurwa! Dzwonie tam a babka mi mowi ze nie ma mnie w rejestrze ze mam jutro wizyte!!!!
Oj! Ale jak to? I co teraz, na czym stanęło?
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Ale się rozpisałyście dziewczyny
U mnie historia podobna jak u Flowwer i Maji - ja od lat przebąkiwałam o dziecku a maż nie był na to gotowy. Wzięłam się więc za pracę i tak lata leciały. Mąż dojrzał do tematu dopiero jakieś 1,5 roku temu, no ale jak widać nie jest to takie proste jak myśleliśmy. Gdy podejmowaliśmy decyzję, że przestajemy się zabezpieczać to miałam obawy czy zdążę w pracy pokończyć projekty i znaleźć za mnie zastępstwo - o ja głupia
Co ciekawe, ksiądz który udzielał nam ślubu i dawał nauki przedmałżeńskie, bardzo długo się produkował, że małżeństwie najważniejszy jest mąż i żona a ludzie o tym zapominają, gdy pojawiają się dzieci lub gdy sa problemy z zajściem w ciąże i zatracają się w staraniach zapominając o mężu/żonie. Jakby kurcze miał nosa, że nam to się może przytrafić. -
nick nieaktualnyNo oddzwonily mi, ze sprawdzaly nagrania rozmow i faktycznie dzwonilam 12 lutego ale pytalam o koszt wizyty a nie ze sie umawialam.. no to mowie ze dzwonilam drugi raz 8 marca i ze wtedy sie rejestrowalam. Cos mi zaczela niemilo przerywac wiec podnioslam ton i jej mowie- przed chwila sprawdzilam na swoim tel. 12 lutego dzwonilam zeby zapytac o koszt wizyty, 8 marca zeby sie zarejestrowac. Pani mnie zapisala na godzine 17, chcialam na pozniej ale zostalam poinformowana ze pani doktor pierwsze wizyty przyjmuje tylko do godziny 17 poniewaz musi byc wypoczeta i pelna energi. To mi powiedzialy ze w takim razie sprawdza czy faktycznie dzwonilam osmego marca i oddzwonia. Mam dosyc. Miesiac czekalam na ta wizyte. Odechcialo mi sie.. zaraz mi pewnie oddzwonia ze nagranie sie stracilo.
-
nick nieaktualny