KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia8lenka możesz mnie wykreślić z testowania 02.04. Temperatura spadła mi dziś bardzo i czuje że @ jest bliski... Jednak nie rezygnuje jeszcze z kwietnia, może pod koniec uda się pozytywnie zatestować
Wybieram się do mojego gin. żeby wkońcu przyjrzał się o co chodzi że nie wychodzi...19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Dziewczyny, dostałam od endokrynolog skierowanie na badania- 17 badan!
Oto lista: Tsh,ft3,ft3,tpo, tg
Lh, fsh, estradiol, testosteron, androstendion, prolaktyna
Globulina,insulina,glukoza
Kortyzol
17-Oh progesteron
Siaraczan DHEA-S
Myslicie, ze on zwariowal? Niektóre z nich nawet nie mam pojęcia za co odpowiadają
A an moje TSH 2,8 powiedział ze na razie nie widzi potrzeby zbijania, nawet przy staranich. Mam jeszcze powtorzyc wynik, jak będzie wyżej, to wtedy atakuejmy lekami. -
Amy333 wrote:Dziewczyny, dostałam od endokrynolog skierowanie na badania- 17 badan!
Oto lista: Tsh,ft3,ft3,tpo, tg
Lh, fsh, estradiol, testosteron, androstendion, prolaktyna
Globulina,insulina,glukoza
Kortyzol
17-Oh progesteron
Siaraczan DHEA-S
Myslicie, ze on zwariowal? Niektóre z nich nawet nie mam pojęcia za co odpowiadają
A an moje TSH 2,8 powiedział ze na razie nie widzi potrzeby zbijania, nawet przy staranich. Mam jeszcze powtorzyc wynik, jak będzie wyżej, to wtedy atakuejmy lekami.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualny
-
innamorata88 wrote:Ja to bym się cieszyła, gdyby ktoś mi zlecił wszystkie te badania na NFZ. Pociesz się, bo dzięki temu masz z 500zł w kieszeni.
A tak swoja drogą wiecie za co odpowiada OH-progesteron? Zawsze badałam ten "zwyczajny" progesteron;-)
A jeszcze Dziewczyny z innej beczki pytanie- czy antybiotyk jest w stanie wyniszczyć cala armie faceta? Mój w lutym bral przez 10 dni antybiotyk. I tak się zastanawiamy, czy możliwe ze żołnierzyki dopiero się podnoszą powoli po ataku ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 09:56
kotek87 lubi tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Wizyta i skierowanie prywatnie, ale mam wykupione ubezpieczenie, wiec większość będę mieć i tak za darmo (uff;)) Chyba tylko ten dziwny oh-progesteron globiline i TPO będę musiala oplacic.
A tak swoja drogą wiecie za co odpowiada OH-progesteron? Zawsze badałam ten "zwyczajny" progesteron;-)
A jeszcze Dziewczyny z innej beczki pytanie- czy antybiotyk jest w stanie wyniszczyć cala armie faceta? Mój w lutym bral przez 10 dni antybiotyk. I tak się zastanawiamy, czy możliwe ze żołnierzyki dopiero się podnoszą powoli po ataku ?Mikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Plemniki mogą czasami i 3 miesiące wracać do formy, ale to jakieś ekstrema w klinice generalnie każą odczekać 2 tygodnie po infekcjach, grypach i innych wirusowych przygodach.
tak sobie tłumaczymy ostatni niedudany cykl, że to pewnie przez antybiotyk. Cos sobie człowiek musi wkrecic, żeby nie zwariować i mieć sily walczyc dalej:)
Dzieki Inna:)
-
nick nieaktualny
-
Amy333 wrote:Wizyta i skierowanie prywatnie, ale mam wykupione ubezpieczenie, wiec większość będę mieć i tak za darmo (uff;)) Chyba tylko ten dziwny oh-progesteron globiline i TPO będę musiala oplacic.
A jeszcze Dziewczyny z innej beczki pytanie- czy antybiotyk jest w stanie wyniszczyć cala armie faceta? Mój w lutym bral przez 10 dni antybiotyk. I tak się zastanawiamy, czy możliwe ze żołnierzyki dopiero się podnoszą powoli po ataku ?
jak u mnie nie wychodziło to dostałam od gina z 13 badan hormonów wydałam 300 pln
u mnie temp utrzymuje się prawnie na równi, cykl bardzo podobny do szczęśliwego mam nadzieje ze uda się -
nick nieaktualnyJa tez wszystkie badania prywatnie :p kasa taka na to poszła, ze szok wiec korzystać jak tylko sie da dziewczyny w piatek ide do gin sprawdzić ostatni raz brzuszek i ustalić dalszy plan na transferowy cykl
W święta ide na chrzciny i juz sie zastanawiam czy w dwupaku bede ale na wszelki wypadek juz sie zabezpieczyłam sukienka luźna (bo pewno jak znam moje szczęście to po któryś lekach woda sie zatrzyma i bedzie lekki "brzuszek" wiec na pewno nie bedzie go idąc!! a do tego płaskie buty (wiem można chodzić w szpilkach ale ja juz mam złe przejścia i dmuchał nawet na lód...)
Wiecie co jest najgorsze, ze dzien przedostatnmi chrzcinami w rodzinie steacilam dzidzie a zeby nie robić żadnych podejrzeć poszłam na drugi dzien na uroczystość, to było tak trudne ze szok. Co chwile ryczałem w wc... eh:/ juz boje sie nawet tego ze sie uda a ja cały czas bede doszukiwać sie czegoś złegoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 10:48
innamorata88, Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ann89 wrote:Dziewczyny, a po owulacji bola was przez jakis czas jajniki?
Czasem bolą a mnie jak na złość po IUI nie boli nic w sesnie ani piersi ani jajniki. Jedynie to słabo mi się zrobiło dziś jak jechałam do pracy, a wczoraj prawie mi pękła głowa. Jakoś tak inaczej.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Witam was w ten piękny słoneczny dzień ♡
Dziś 12 dc i oficjalnie otwarłam w sypialni warsztat pracy
Agniechaaaa musimy być dzielnie już dość tych porażek.bazylkove, Maja84, Karma88, Raven, Barbarka1984, Bocianiątko, Roxanne lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Witam was w ten piękny słoneczny dzień ♡
Agniechaaaa musimy być dzielnie już dość tych porażek.
Dzieki. Ale właśnie tego boje sie najbardziej, każda wizyta w łazience, zaklęcie brzucha i bede panikować eh, jak to jest ze ludzie "wpadają" i uważają ze nic złego sie nie moze stać
Dobra koniec ściągania czarnego scenariusza.
Trzymam kciuki za Wasz warsztat pracy -
Agniechaaaa wrote:Dzieki. Ale właśnie tego boje sie najbardziej, każda wizyta w łazience, zaklęcie brzucha i bede panikować eh, jak to jest ze ludzie "wpadają" i uważają ze nic złego sie nie moze stać
Trzymam kciuki za Wasz warsztat pracyAgniechaaaa, Karma88 lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Aga, z naszymi doświadczeniami podejrzewam, że będziemy schizować do końca ciąży niestety, za dużo nas to wszystko kosztowało, w porównaniu z dziewczynami, które ,,zaskakują" w pierwszych cyklach starań.
Dokładnie, eh dziwne to wszystko inni nie szanują, olewaja i wszystko jest super. My dmuchany i chuchamy i wychodzimy na tym jak Zabłocki na mydle kiedy to sie odwróci na nasza korzyść ??? Czasem wydaje mi sie, ze Ten tam u góry patrzy i ma niezły ze mnie ubawWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 11:48
innamorata88 lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Dokładnie, eh dziwne to wszystko inni nie szanują, olewaja i wszystko jest super. My dmuchany i chuchamy i wychodzimy na tym jak Zabłocki na mydle kiedy to sie odwróci na nasza korzyść ??? Czasem wydaje mi sie, ze Ten tam u góry patrzy i ma niezły ze mnie ubaw
Flowwer lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
Agniechaaaa wrote:Dzieki. Ale właśnie tego boje sie najbardziej, każda wizyta w łazience, zaklęcie brzucha i bede panikować eh, jak to jest ze ludzie "wpadają" i uważają ze nic złego sie nie moze stać
Trzymam kciuki za Wasz warsztat pracy
Ale otrząsnąć głowę z pesymistycznych myśli wrrrrrrr
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Witam was w ten piękny słoneczny dzień ♡
Agniechaaaa musimy być dzielnie już dość tych porażek.
Harce poranne już były? U mnie były mmmmrrrr...Flowwer, Barbarka1984, Bocianiątko lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Karolina90 wrote:Czasem bolą a mnie jak na złość po IUI nie boli nic w sesnie ani piersi ani jajniki. Jedynie to słabo mi się zrobiło dziś jak jechałam do pracy, a wczoraj prawie mi pękła głowa. Jakoś tak inaczej.
Karolina, mnie jajniki pobolewały ale piersi nic a nic. Więc mamy podobnie.
Krew pobrałam, ale wynik rpgesteronu będzie jutro dopiero. Przy okazji zrobiłam antyHBS, żeby sprawdzić czy nie muszę się doszczepić na WZW przed laparoskopią.