KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Octavia_ wrote:I mam nadzieję, że każda w końcu zobaczy te dwie kreseczki
U mnie dopiero 2cs więc sam początek
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny91Ewela09 wrote:Pozytywne nastawienie to polowa sukcesu. Trzymam kciuki
Kwiecień tak czy siak bedzie poztlytywny jak się nie uda to będziemy robić pierwszy monitoring, lekarz u którego byłam bardzo pozytywnie mnie nastawił, wiec wierze ze damy radę: ) tak o i cały kwiecień mam wolne, żadnych zjazdów wiec będziemy mogli działać duuuzo : ) -
nick nieaktualnyDziś jest tak pięknie na dworze i to dodatkowo nastraja optymistycznie W tym miesiącu spokojnie podchodzę do testowania. Właśnie wykańczamy mieszkanie i pewnie w maju się wprowadzimy. Jest krucho z kasą i dlatego bez presji w tym momencie. Czekam na pierwsze serduszka, coś czuję, że zrobi się czerwono
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mam glupie pytanie.. wczoraj mialam pobrany wymaz na chlamydie i ureaplazme. Dzis sobie poczytalam troche no ten temat i no powiedzcie mi, czy mozliwe zeby wyszla mi chlamydia jesli z mezem jestesmy dla siebie jedynymi partnerami seksualnymi? Nigdy nie mielismy poza soba nikogo. W szkole nas uczyli ze chlamydia jest tylko choroba przenosza drogami plciowymi i teraz sie stresuje bo jesli jakims cudem ja mam?? Jest taka opcja?
-
Ann89 wrote:Dziewczyny, mam glupie pytanie.. wczoraj mialam pobrany wymaz na chlamydie i ureaplazme. Dzis sobie poczytalam troche no ten temat i no powiedzcie mi, czy mozliwe zeby wyszla mi chlamydia jesli z mezem jestesmy dla siebie jedynymi partnerami seksualnymi? Nigdy nie mielismy poza soba nikogo. W szkole nas uczyli ze chlamydia jest tylko choroba przenosza drogami plciowymi i teraz sie stresuje bo jesli jakims cudem ja mam?? Jest taka opcja?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyTo ulzylo mi. Bardziej niz bakterii wystraszylam sie tego, ze maz sobie cos pomysli
Gdyby tfu tfu wynik byl pozytywny to w piatek beda dzwonic. Jesli bedzie wszystko ok to nie bedzie odzewu z ich strony. Badania jakie mam zrobic to rozyczka, toxo w obu klasach, tsh i ft4 do powtorki, estradiol, lh, witamina D, insulina, fsh i amh. Pobiora mi to za jednym razem czy insuline osobno? -
Ann89 wrote:To ulzylo mi. Bardziej niz bakterii wystraszylam sie tego, ze maz sobie cos pomysli
Gdyby tfu tfu wynik byl pozytywny to w piatek beda dzwonic. Jesli bedzie wszystko ok to nie bedzie odzewu z ich strony. Badania jakie mam zrobic to rozyczka, toxo w obu klasach, tsh i ft4 do powtorki, estradiol, lh, witamina D, insulina, fsh i amh. Pobiora mi to za jednym razem czy insuline osobno?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Ann89 wrote:To ulzylo mi. Bardziej niz bakterii wystraszylam sie tego, ze maz sobie cos pomysli
Gdyby tfu tfu wynik byl pozytywny to w piatek beda dzwonic. Jesli bedzie wszystko ok to nie bedzie odzewu z ich strony. Badania jakie mam zrobic to rozyczka, toxo w obu klasach, tsh i ft4 do powtorki, estradiol, lh, witamina D, insulina, fsh i amh. Pobiora mi to za jednym razem czy insuline osobno?
Insulina zwykła czy krzywa trzypunktowa? Jeśli zwykła to mogą od razu, jesli krzywa to musisz spędzić 2h w labolatorium i pobierają krew 3 razy.
-
nick nieaktualnyPani dr powiedziala, ze 5 cykli z clo wystarczy. Bede miala zmieniony lek. Jesli wyniki wyjda w porzadku to kolejnym etapem bedzie laparoskopia. Zaznaczyla, ze mimo ze hsg wyszlo ok to nie znaczy ze jajowody sa w dobrym stanie. Moga byc drozne ale calkowicie zniszczone..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Flowwer, jeśli @ wcześniej nie przyjdzie to chcę testować w środę lub czwartek. Ale czuję się okresowo jedynie zastanawia mnie brak bólu piersi..
-
Ann89 wrote:Pani dr powiedziala, ze 5 cykli z clo wystarczy. Bede miala zmieniony lek. Jesli wyniki wyjda w porzadku to kolejnym etapem bedzie laparoskopia. Zaznaczyla, ze mimo ze hsg wyszlo ok to nie znaczy ze jajowody sa w dobrym stanie. Moga byc drozne ale calkowicie zniszczone..
Sama widzisz klinkce inaczej leczą wszystko z grubej rury fakt kasy sie wyda ale nie na darmo a czas płynie....
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
summer86 wrote:Flowwer, jeśli @ wcześniej nie przyjdzie to chcę testować w środę lub czwartek. Ale czuję się okresowo jedynie zastanawia mnie brak bólu piersi..
Bocianiątko lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
P.s strasznie mnie sutki swędza i pokusze sie zbadać prolaktynę w poniedziałek wraz z LH
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:I szaleństwo testowania!!!!
Kto jutro testuje?
Ja testuje dzisiaj na działce było sprzątane, kwiatki, grabie te sprawy - mógł człowiek trochę oderwać myśli mam nadzieje ze jutro będzie ten szczęśliwy dzień a jak nie no to trudno się mówi...Barbarka1984 lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok