Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017

Oceń ten wątek:
  • Octavia_ Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja się śmieje w kwietniu testują reprezentacyjna grupa OF weteranek ♡
    I mam nadzieję, że każda w końcu zobaczy te dwie kreseczki :)
    U mnie dopiero 2cs więc sam początek

ifATp2.png6b9f6f43cb4d3c0d4fc5e412d478e9b0.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octavia_ wrote:
    I mam nadzieję, że każda w końcu zobaczy te dwie kreseczki :)
    U mnie dopiero 2cs więc sam początek
    U mnie już 15 rok ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Octavia_ Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    U mnie już 15 rok ;)
    Oj mam nadzieję, że aż tyle nie będę musiała czekać.

Mam nadzieję, że ta Wielkanoc będzie dla was naprawdę wielka :*

ifATp2.png6b9f6f43cb4d3c0d4fc5e412d478e9b0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Pozytywne nastawienie to polowa sukcesu. Trzymam kciuki :)

Kwiecień tak czy siak bedzie poztlytywny :) jak się nie uda to będziemy robić pierwszy monitoring, lekarz u którego byłam bardzo pozytywnie mnie nastawił, wiec wierze ze damy radę: ) tak o i cały kwiecień mam wolne, żadnych zjazdów wiec będziemy mogli działać duuuzo : )

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest tak pięknie na dworze i to dodatkowo nastraja optymistycznie :) W tym miesiącu spokojnie podchodzę do testowania. Właśnie wykańczamy mieszkanie i pewnie w maju się wprowadzimy. Jest krucho z kasą i dlatego bez presji w tym momencie. Czekam na pierwsze serduszka, coś czuję, że zrobi się czerwono :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam glupie pytanie.. wczoraj mialam pobrany wymaz na chlamydie i ureaplazme. Dzis sobie poczytalam troche no ten temat i no powiedzcie mi, czy mozliwe zeby wyszla mi chlamydia jesli z mezem jestesmy dla siebie jedynymi partnerami seksualnymi? Nigdy nie mielismy poza soba nikogo. W szkole nas uczyli ze chlamydia jest tylko choroba przenosza drogami plciowymi i teraz sie stresuje bo jesli jakims cudem ja mam?? Jest taka opcja?

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann89 wrote:
    Dziewczyny, mam glupie pytanie.. wczoraj mialam pobrany wymaz na chlamydie i ureaplazme. Dzis sobie poczytalam troche no ten temat i no powiedzcie mi, czy mozliwe zeby wyszla mi chlamydia jesli z mezem jestesmy dla siebie jedynymi partnerami seksualnymi? Nigdy nie mielismy poza soba nikogo. W szkole nas uczyli ze chlamydia jest tylko choroba przenosza drogami plciowymi i teraz sie stresuje bo jesli jakims cudem ja mam?? Jest taka opcja?
    Też się bałam tego badania ale u mnie na szczęście ok. Chlamydia można się zarazić w toaletach publicznych ja nawet na to mam zaszczepionego kota ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ulzylo mi. Bardziej niz bakterii wystraszylam sie tego, ze maz sobie cos pomysli :/
    Gdyby tfu tfu wynik byl pozytywny to w piatek beda dzwonic. Jesli bedzie wszystko ok to nie bedzie odzewu z ich strony. Badania jakie mam zrobic to rozyczka, toxo w obu klasach, tsh i ft4 do powtorki, estradiol, lh, witamina D, insulina, fsh i amh. Pobiora mi to za jednym razem czy insuline osobno?

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann89 wrote:
    To ulzylo mi. Bardziej niz bakterii wystraszylam sie tego, ze maz sobie cos pomysli :/
    Gdyby tfu tfu wynik byl pozytywny to w piatek beda dzwonic. Jesli bedzie wszystko ok to nie bedzie odzewu z ich strony. Badania jakie mam zrobic to rozyczka, toxo w obu klasach, tsh i ft4 do powtorki, estradiol, lh, witamina D, insulina, fsh i amh. Pobiora mi to za jednym razem czy insuline osobno?
    Jak nie chcesz być parę razy kuta to zrób w 3dc. Przy toxo, różyczka i d3 obojętnie który dc

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A insuline to nie wiem

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Flo, Jestes niezastapiona!

Flowwer lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann89 wrote:

Insulina zwykła czy krzywa trzypunktowa? Jeśli zwykła to mogą od razu, jesli krzywa to musisz spędzić 2h w labolatorium i pobierają krew 3 razy.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani dr powiedziala, ze 5 cykli z clo wystarczy. Bede miala zmieniony lek. Jesli wyniki wyjda w porzadku to kolejnym etapem bedzie laparoskopia. Zaznaczyla, ze mimo ze hsg wyszlo ok to nie znaczy ze jajowody sa w dobrym stanie. Moga byc drozne ale calkowicie zniszczone..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Insulina zwykła czy krzywa trzypunktowa? Jeśli zwykła to mogą od razu, jesli krzywa to musisz spędzić 2h w labolatorium i pobierają krew 3 razy.

Mam zapisane - insulina na czczo :0

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kac odszedł :) trzeba otworzyć winko!!! Ale do 20 siedzę na uczelni :/

• summer86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, jeśli @ wcześniej nie przyjdzie to chcę testować w środę lub czwartek. Ale czuję się okresowo :/ jedynie zastanawia mnie brak bólu piersi..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann89 wrote:
    Pani dr powiedziala, ze 5 cykli z clo wystarczy. Bede miala zmieniony lek. Jesli wyniki wyjda w porzadku to kolejnym etapem bedzie laparoskopia. Zaznaczyla, ze mimo ze hsg wyszlo ok to nie znaczy ze jajowody sa w dobrym stanie. Moga byc drozne ale calkowicie zniszczone..
    Provita z tego co czytałam to są prekursorem w letrozolu a laparo miałam tam robiona i mega pofeska!!! Nie ma sie co bać a dużo wyjasni.
    Sama widzisz klinkce inaczej leczą wszystko z grubej rury fakt kasy sie wyda ale nie na darmo a czas płynie....

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Flowwer, jeśli @ wcześniej nie przyjdzie to chcę testować w środę lub czwartek. Ale czuję się okresowo :/ jedynie zastanawia mnie brak bólu piersi..
    @ mówimy NIE !!!!

Bocianiątko lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s strasznie mnie sutki swędza i pokusze sie zbadać prolaktynę w poniedziałek wraz z LH

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    I szaleństwo testowania!!!!
    Kto jutro testuje?

Ja testuje :) dzisiaj na działce było sprzątane, kwiatki, grabie te sprawy - mógł człowiek trochę oderwać myśli :) mam nadzieje ze jutro będzie ten szczęśliwy dzień :) a jak nie no to trudno się mówi...

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ