Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe kreseczki ♡
Odpowiedz

Lipcowe kreseczki ♡

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7537 10668

    Wysłany: 2 lipca 2019, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, jak przeczytałam "udobRUCHALAS", to oplułam się kawą 😂😂😂😂
    Przeziębienie to chyba jednak nie jest, teraz obstawiam alergię. Od rana mam nosowy przeciek, ale potem zostawiam katar w tramwaju i w pracy jest już w miarę ok. Tak więc kontynuuję picie wapna, bo trochę mnie ratuje :)

    Pozdrowienia znad miski truskawek 😋🍓

    Ochmanka, Tele...79, szona, Sasanka55, Kittinka83, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 2 lipca 2019, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit, moj maz zawsze choruje w takich sytuacjach :d
    O nie, oby to u Was nie bylo nic powaznego... trzymam kciuki.

    Judit lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 2 lipca 2019, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo chlopy to tak juz maja. Moj to zawsze z kolei czekal do ostatniej chwili i pierwszy dostepny termin byl akurat w okolicy owulacji ;)

    Troche przesolilam obiad :/ probowalam placka byl ok, probowalam sosu tez a razem sa slone ze szok :/ ale moze jak mi sie woda zatrzyma to nie bede biegac na siku co 10 minut.

    Ania_85_ lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę jak na szpilach, czekam na @ i potem ruszam ze zdwojoną siłą 😁😁😁

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 lipca 2019, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Bo chlopy to tak juz maja. Moj to zawsze z kolei czekal do ostatniej chwili i pierwszy dostepny termin byl akurat w okolicy owulacji ;)

    Troche przesolilam obiad :/ probowalam placka byl ok, probowalam sosu tez a razem sa slone ze szok :/ ale moze jak mi sie woda zatrzyma to nie bede biegac na siku co 10 minut.
    Dawaj, nawet przesolone bym zjadła :D

    Ochmanka, Malgonia, szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet
    Postów: 5721 13509

    Wysłany: 2 lipca 2019, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dawaj, nawet przesolone bym zjadła :D

    Ja też! 🤤🤤🤤

    agge lubi tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 2 lipca 2019, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wróciłam z usg po 4 h siedzenia. Generalnie coś tam niby wiem ,ale nie do końca. Z piersiami wszystko dobrze, nawet babka powiedziała ,że wprost idealnie. Jak zapytałam to od czego to może boleć to powiedziała, że może być coś z klatką piersiową albo kręgosłup. Raczej to 2 wykluczam. Ona mówiła, że raczej nic z tego. A z gulką na szyji powiedziała,że mam powiekszone wezly chlonne z prawej strony ,ale jest to po zapalne związane z obniżoną odpornością. Bez zmian patologicznych.Mówiła, że mogła być jakaś infekcja ,Ale ja niczego nie miałam. Jak powiedziałam, że w kwietniu poroniłam to powiedziała, że może być związek z tym. Bo pewnie wtedy miałam zanizona odporność. Jak zapytałam czy mam iść gdzieś do lekarza z tym to powiedziała, że nie,bo powinno samo przejść. Więc niby spokojniejsza ,a jednak nie do końca. Bo nie wiem co dalej. Dziękuję Wam kochane za kciuki. ❤😘

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 18:57

    moni05, okularnica91, Sasanka55, Magduullina, MonikA_89!, Kittinka83, Arashe, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 2 lipca 2019, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Uf, juz wolna, po pracy.

    Tele, mam nadzieje, ze dzis ladnie uda Ci sie przyatakowac M :) Moze nieswiadomy owu zafunduje Ci najpiekniejszy prezent, czyli nie tylko znakomity seks, ale i cudnego bobasa :)



    Hehe już został zaatakowany. Dzieci od szwagra wysłaliśmy na lody a sami skorzystalismy z wolnej chaty. 😀 Dziś od rana mam cały brzuch obolały, pewnie to owulacja, w zeszłym cyklu nic nie czułam. Sasanko jutro rano sikniesz na test i zobaczysz już bladzioszka.

    Ochmanka tak jak napisałaś pewnie już jesteś w ciąży więc w sumie dzień wcześniej niż ja. 😀

    Pati96 jak tam po USG?

    Judit przykro mi ale niestety właśnie taki przekorny czasem bywa los.

    Kattinka ja także jestem taka,, zosiasamosia,, i to się mi w tobie podoba, bo później jest wielka satysfakcja że się samemu to zrobiło.

    Ps.Pati właśnie przeczytałam Twój ostatni wpis.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 18:52

    Sasanka55, Kittinka83, Pati96, Ochmanka lubią tę wiadomość

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 2 lipca 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoniu, ale bym placka ziemniaczanego opitoliła... do kolacji jeszcze jakieś 40 min a już czuję że głodna jestem, no i placki... luuuubię placki!

    MonikA_89 ja piję allertec wapno plus, jest bez cukru i ma fajny smak, piję co rano i nie smarkam jak szalona jak to mam w zwyczaju o tej porze roku 🤣 także polecam :)

    Sasanko, ale to już tak na 100% pewna ta diagnoza? Może tak jak u Beti wynik jest efektem PCO? Miałaś podejrzenia PCO?


    MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, zdrowka dla M. Nie puszczam w takim razie kciukow za wyniki :)

    Agge, cieplutko mysle o Twojej babci i o calej Twojej rodzinie. Bardzo mi przykro, ze musicie przez to przechodzic :( Mocno sciskam

    MonikA, wspolczuje alergii, ale modle sie, by ten katar byl od czegos innego (u mnie i on jest objawem :) ).

    Malgonia, ja przesalam zawsze, dlatego nie gotuje, choc dzisiejszy rosol wyszedl mi pierwsza klasa :)

    Madziandzia, a moze jednak nie na @ czekajmy, a na II? :*

    Pati, nie boj sie :* Skoro lekarz uwaza, ze jest cacy, to jest :* Jeszcze chwila i po wywalonych wezlach nie bedzie ani sladu, zobaczysz :)

    Tele, dziekuje za wiare w moj test :) Co by nie bylo, bedzie ok :) Ciesze sie bardzo, ze Twoj M. wykorzystany :)

    Moyeu, endo mowila, ze na 90% to. Nikt nigdy nie wspomnial mi o PCOS, a USG mialam miliardy razy, zreszta i DHEA swiadczace o chorobie nadnerczy mam za wysokie, wiec wszystko sklada sie w calosc. Zobaczymy, moze jakims cudem diagnoza sie nie potwierdzi :) Nie chcialabym do konca zycia jechac na sterydach, ale co by nie bylo, nie poddam sie

    EDIT: powiem Wam, ze jak nie jestem w ciazy, to sie mocno zdziwie... Mam te swoje objawy i dolegliwosci, wiec moze cos jutro do mnie zagosci :) Jak nie II, to moze @, ale jedno i drugie przyjme z szacunkiem ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 20:35

    MonikA_89!, Beti82, agge, Kittinka83, Magduullina, Tele...79, moni05, Pati96, Ochmanka, okularnica91, Salome, Madziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 2 lipca 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko rozumiem, niemniej mocno trzymam kciuki żeby cokolwiek to jest, szybko opanować!

    Sasanka55, Magduullina, szona lubią tę wiadomość

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Sasanko rozumiem, niemniej mocno trzymam kciuki żeby cokolwiek to jest, szybko opanować!

    Dziekuje <3 Proste, ze co by to nie bylo, to opanuje raz, dwa i powroce do krzeselka :) Na pewno bedzie dobrze!

    Magduullina, moni05, moyeu, Madziandzia lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję powrót z linii frontu..
    Dziś wynik 1:0 dla łazienki... :|
    metrowa warstwa silikonu to ZŁO, które trzeba było do zera objechać ...a po zdjęciu starego brodzika to co było pod nim przeszło moje najśmielsze oczekiwania...( potężna betonowa kloco-nalewka przemoczona i rozpadająca się na drobne kawałki... fuck!)
    Jutro atakuję ze zdwojoną mocą!! Mam już na nią cichy plan :D i kabina najpóźniej za dwa dni będzie w stanie nówka-nie używka.
    Powiem Wam szczerze....jestem pianistką, nie jestem hydraulikiem, ale serio lepiej się samemu za pewne rzeczy zabrać ( oczywiście po uprzednim pogłębieniu wiedzy na dany temat ;) )niż poprawiać potem po tym czy innym partaczu...
    Lubię ogarniać :D

    Sasaneczko ja czekam jutro na Twój test!!!

    aaa i na Twój Magdullinko też!!!


    Tele.. i Ochmanko na Wasze pozytywy też czekam...jeszcze jakieś 10dni :*

    Miłego wieczorku :)


    Magduullina, Tele...79, MonikA_89!, Ochmanka, Sasanka55, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5721 13509

    Wysłany: 2 lipca 2019, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam 20 kg padthai i teraz idę tunelem i widzę światło na jego końcu 🙈 Nosz kie*wa tak się objeść?! Aż mnie mdli.

    moni05, Ochmanka, Kittinka83, Sasanka55, Meggs, okularnica91, Salome, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasaneczko kochana uwielbiam Twoje podejscie :* dziewczyny dziekuje ze Was mam tutaj choc czasem wasze wyniki itd to dla mnie czarna magia to dziekuje ze jestescie !!! Wogole wasze przejscia co niektorych... Hmmm.... Podziwiam Was ! Jestescie Wspaniale!
    Sasaneczko mam to samo co by nie bylo przyjme choc mam metlik w glowie... Bo niewiem nic i niczego nie jestem pewna...
    Kittinka dziekuje za pamiec tak robie rano test juz kupilam na jutro ... Sie okaze ale robie ten i czekam

    Kittinka83, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4035 6184

    Wysłany: 2 lipca 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies wpędzi mnie do grobu...

    Niuchal sobie na tylnich łapkach co tam młoda ma dobrego na kolacje. I w pewnym momencie jebs. No i łazić nie może. Czołga się po tych panelach, schował się za kanapą, później próbował pod stół, ale się przewracał. Młoda już ryk, bo wyglądało to jak udar połączony z padaczką. Młoda do swojego pokoju wymarsz a ja dzwonię do starego, krzyczę mu gdzie on w ogóle jest i ma się pospieszyć (miał jakieś 8km do domu), czołga się do mnie, ze strachu drgawek dostał i się posikal, ja w ryk, że zdycha... leży mi na kolanach, ja już w nerwach go trzymam i głaszcze, mówię sobie no skona... wiecie co zrobił jak stary wbiegł do pokoju?
    (Wbiegł, bo nie powiedziałam mu co się stało, auto zostawił na środku przejścia, myślał, ze rodzę czy coś)
    Pies wstał, podszedł do miski i zaczął wpieprzac swoją paszę.
    Skurcz go jakiś złapał chyba albo naciągnął coś jak stawał do młodej. Bo całość trwała minutę.

    Zamorduje gamonia...

    Magduullina, Karolina, agge, Malgonia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7537 10668

    Wysłany: 2 lipca 2019, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, a to ci dowipniś. Ja bym udusiła za taką akcję :P A Emek jak zareagował jak zobaczył, że pies ma się dobrze? Na jego miejscu to ja chyba też bym myślała, że rodzisz 😘

    agge lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4035 6184

    Wysłany: 2 lipca 2019, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłam mu powiedzieć, ze o psa chodzi. Nie pomyślałam. Ale ja cała we łzach, Ala to samo, wiec uwierzył, że pies był (przez chwile, ale jednak) w stanie agonalnym. 😅

    Odi to nasze takie dodatkowe dziecko. Został uratowany z zawiązanego worka, w którym był on, jego brat i siostra i dwie cegły. Jest jak członek rodziny, choć to gamoń. 🤷🏻‍♀️

    Magduullina, szona, Tele...79, Pati96, Ochmanka, agge, Kittinka83, Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 2 lipca 2019, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko jak ja kocham Twoje podejście. Naucz mnie tego proszę. 🙏 Ja to jestem straszna panikara ( jak już na pewno zauważyliście) plus można powiedzieć trochę pesymistka. Jutro będę mocno trzymać kciuki za Twój test i oczywiście cały czas za Twoje wyniki.😘

    Magdullina za Ciebie też będę trzymać kciuki. Co by nie było będzie dobrze.😘

    Moni ,ale Ci ten pies psikusa zrobił. Wyobrażam sobie reakcję Twojego męża.😊
    Dziękuję Wam kochane za kciuki. Jestescie najlepsze na swiecie.❤😍😘

    Miałam coś jeszcze pisać, ale zapomniałam. Mam nadzieję, że już te piersi i te wezly mi w końcu odpuszczą. Oraz ,że plamienia mi się w końcu skończą, bo ja już nic nie wiem. Nie wiem co się ze mną dzieje. 🤷‍♀️ No cóż dziś przyszły moje witaminki od tego cyklu będę brała więcej dolozyłam sobie witaminę D, witaminę E ,witaminę C. Zobaczymy jak będzie dalej. A ,żeby tylko nie marudzić mój M mnie dziś rozbawił, jak wróciłam z usg ,mój miał wychodzić zaraz do pracy i mówi musimy jeszcze szybko żołnierzyki opóźnić ,bo dziś mijają 3 dni ,a one muszą być silne. 🤣

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 22:25

    Magduullina, moni05, Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni kochana pocieszylas mnie ze nie tylko ja mam takiego bzika na punkcie psiuni choc juz paru stracilam przez dom przy drodze i tak kocham jak niewiem tej teraz pilnuje jak trzeciego dziecka serio az moi puka sie w glowe nie raz mowi jak ty do niej mowisz heh no jak mams wola na jedzenie wabi sie latka ale jak zawolam tusia jemy ona zaraz leci i wie albo jak ma ochrzan czy cos to zachowuje sie tak ze wiem ze rozumie co zrobila , kocham ja okropnie psy sa jednak wspaniale i jedyne w swoim rodzaju :* gamon nie gamon ja tez zawsze trafialam na ostatnie sztuki (ostatnie z miotu, slabe) ale warte kazdej chwili... :( ludzi ktorzy cos takiego robia niewiem co bym zrobila... Jak mozna .. Takie cos zrobic zwierzaczkom! :( sami niech sie spakuja do wora :(

    moni05 lubi tę wiadomość

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego