Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe kreseczki ♡
Odpowiedz

Lipcowe kreseczki ♡

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred doczytalam.... Przykro mi bardzo! Nie mysl kochana najgorszego to biochemiczna zapewne nie cp ... Tule Cie mocno... :*

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 23:12

    Magduullina, Salome, moni05, MonikA_89!, okularnica91, Mama_Zuzia, Malgonia, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 2 lipca 2019, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia mój M. Wrócił dopiero o 3 a ja poszłam spać po 1. Czułam jak się położył ale ja nie miałam siły i od razu usunęłam a rano już nie było jak bo nas dzieci od szwagra obudzily. Zrobię jeszcze raz popołudniu test, jak będzie pozytyw to wieczorem się bzykniemy. 😀

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 2 lipca 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zdziwiłam, czytam czerwiec i się zastanawiam dlaczego nagle się urwał 1 lipca xD a to przecież już lipiec ;)

    A więc zapas wirusków z 33 tc:
    [email protected]$&@)_+((&(_-¥¥€¢©{]<>®¢$_-((()_$(=(¢¢®€£¥]{®®]¥$&@)=%='++-

    A wszystkim mamusiom spokojnej ciąży bez przygód!

    Edit. Trudno by euthytox był w aptekach jak nie ma go w hurtowniach, mąż pracuje w aptece i tam się mówi, że producent po prostu za mało zrobił, jak nagle tyle staraczek zaczęlo się badać i brać to może nie przewidzieli zapotrzebowania :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 09:39

    Tele...79, Pati96, Salome, MonikA_89!, Ochmanka, Malgonia, Madziandzia, Sasanka55, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 2 lipca 2019, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam ,że znowu zaczynam się martwić.. Bo nie miałam @ takiej normalnej jak zawsze. W sumie tylko plamienia, 2 dni może skąpe krwawienie. W niedzielę myślałam, że koniec ,a wczoraj znowu zauważyłam plamienia. Więc jeszcze chyba się nie skończyło. W sumie plamie już 9 dzień. Do tego kłują, ciągną mnie jajniki. Nie wiem co się dzieje..Czy organizm jeszcze nie doszedł do siebie po poronieniu,czy co.. Zastanawiam się nad gin ,chociaż mój M mówi, żeby poczekać jeszcze 1 cykl. Już sama nie wiem. Przepraszam ,że non stop Wam zrzędze ,ale muszę się komuś wygadać..

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7516 10632

    Wysłany: 2 lipca 2019, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Monika dziekuje za odpowiedz :* badan nie robilam teraz zadnych ... Wogole nie wiem kiedy ewentualnie zstestowac .... A moze to bezowulacyjny... Ostatnio nie pamietam zeby az tak cykl mi sie wydluzyl. . MamaZuzia piekny brzuszek!!! Ale kurcze czas biegnie masakra za niedlugo nam sie pochwalicie co niektore slicznosciami rozowymi pachnacymi! :* :*
    To może poproś lekarza rodzinnego o skierowanie na podstawowe hormony, morfologię, badanie moczu, itp. Jak jest spoko lekarz to wypisze coś jeszcze od siebie :) Mi się ostatnio udało wyzebrać ponad 20 badań w Luxmedzie, które zrobiłam w ramach pakietu. Za pozostałe zapłacę ok 200zł, a tak bym wydała chyba z 500 jak nie więcej :P

    Magduullina lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 23:12

    agge lubi tę wiadomość

  • Salome Autorytet
    Postów: 2377 3484

    Wysłany: 2 lipca 2019, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Dziewczyny powiem Wam ,że znowu zaczynam się martwić.. Bo nie miałam @ takiej normalnej jak zawsze. W sumie tylko plamienia, 2 dni może skąpe krwawienie. W niedzielę myślałam, że koniec ,a wczoraj znowu zauważyłam plamienia. Więc jeszcze chyba się nie skończyło. W sumie plamie już 9 dzień. Do tego kłują, ciągną mnie jajniki. Nie wiem co się dzieje..Czy organizm jeszcze nie doszedł do siebie po poronieniu,czy co.. Zastanawiam się nad gin ,chociaż mój M mówi, żeby poczekać jeszcze 1 cykl. Już sama nie wiem. Przepraszam ,że non stop Wam zrzędze ,ale muszę się komuś wygadać..

    Jak to już 9 dzień, to faktycznie coś nie halo. Nie wiem, ile zazwyczaj trwa oczyszczanie po poronieniu, ale chyba minęło już trochę, prawda? A może to ostatni taki okres i będzie już lepiej?

    Ja sobie myślę, że przed staraniami jakoś w ogóle nie zwracałem uwagi na obfitość @. Teraz widzę każdą plamkę, każdy skrzep i analizuję. Dość tego! Termometr też schowałam i jestem z siebie dumna 😊.

    Malinaa90 lubi tę wiadomość

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 2 lipca 2019, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Dziewczyny powiem Wam ,że znowu zaczynam się martwić.. Bo nie miałam @ takiej normalnej jak zawsze. W sumie tylko plamienia, 2 dni może skąpe krwawienie. W niedzielę myślałam, że koniec ,a wczoraj znowu zauważyłam plamienia. Więc jeszcze chyba się nie skończyło. W sumie plamie już 9 dzień. Do tego kłują, ciągną mnie jajniki. Nie wiem co się dzieje..Czy organizm jeszcze nie doszedł do siebie po poronieniu,czy co.. Zastanawiam się nad gin ,chociaż mój M mówi, żeby poczekać jeszcze 1 cykl. Już sama nie wiem. Przepraszam ,że non stop Wam zrzędze ,ale muszę się komuś wygadać..

    Na Twoim miejscu poszłabym do gina się przebadać, to Ci nie zaszkodzi i nie będziesz się martwić niepotrzebnie. Ja po poronieniu tylko pierwszy okres miałam długi bo też około 10dni, widzę że masz napisane że po poronieniu już dostałaś zielone światło,więc pewnie jest wszystko oki.

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka pierwsze ciążowe zakupy są fajne 😉 ja już kupiłam trzy kiecki 😊😂 brzuch mi wysadzilo z dnia na dzień, żebym nawet chciała to nie ukryje swojego stanu.

    Co do badań wiesz, że to tylko formalność 😘 dzieciątko na pewno jest zdrowe!

    Magduullina, Salome, Malinaa90, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    To może poproś lekarza rodzinnego o skierowanie na podstawowe hormony, morfologię, badanie moczu, itp. Jak jest spoko lekarz to wypisze coś jeszcze od siebie :) Mi się ostatnio udało wyzebrać ponad 20 badań w Luxmedzie, które zrobiłam w ramach pakietu. Za pozostałe zapłacę ok 200zł, a tak bym wydała chyba z 500 jak nie więcej :P
    Dziekuje za rade wybiore sie napewno w tym tygodniu do lekarza , tak lekarke mam ok wiec moze wypisze ale szczerze rozwarzam rowniez zrobienie testu dzis 13 dzien od przyjazdu mka , ja juz schizuje, wezme tez chlopcow i im rowniez podstawowe badania porobie prawie, zobaczymy ... No sie okaze heh ;) bocki dzien w dzien mnie przesladuja :D :) moze chca mi cos przekazac heh ;) bylaby cudowna niespodziewanka ;) az dziwne to wszystko i w glowie mam dziwnie bo tak jakos ostatnio w sklepie mialam wziasc podpaski i nie kupilam bbo po co jak przeciez @ nie przyjdzie haha :D

    Tele...79, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 2 lipca 2019, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, Tele po poronieniu już jestem 10 tygodni. Właśnie moja pierwsza @ po poronieniu była normalna taka jak miałam przed. Byłam u gina wtedy i mówił, że wszystko jest dobrze,że miałam owulacje itd. Potem kolejny cykl był jakiś dziwaczny i teraz ta @. Mówiłam o tym endo jak byłam ostatnio na wizycie to mówił, że mam sobie jeszcze dac czas na powrót do formy. A wiecie czy może być tak ,że mam taką @ od brania euthyroxu? Bo w sumie niedawno dopiero zaczęłam to brać, może to ?

    Edit: Badania hormonów miałam robione (oprócz proga po owulce) i endo powiedział, że są super. Więc hormony raczej to nie są.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 10:53

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociaki, przepraszam za taki przerywnik, ale potrzebuje pilnie do pracy porady od naszych kochanych Prawniczek- sedzia nie moze byc jednoczesnie sedzia w sadzie okregowym i apelacyjnym, no nie?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred..bardzo mi przykro, nie martw się cp. odpocznij i wracaj w sierpniu!! Czekamy na Ciebie :*

    Magdullina..może jednak teścik?? :D tak coś pewnie by już pokazał ;)

    DzulkaJ..odpocznij i wracaj w sierpniu,w końcu staraczki też czasem mogą mieć urlop ;)


    Sasanko <3 ja myślę , że jeszcze za wcześnie na testowanie i kreseczka się pojawi za parę dni u Ciebie :*

    MonikA może faktycznie spróbuję tego niepokalanka. To się pije czy łyka? ;)

    MAgłoniu, dziękuję za Twoje podpowiedzi :)

    Mama Zuzia ale śliczna prezentacja brzuszka <3 bardzo ładna suknia

    Pati ,czasem organizm potrzebuje więcej czasu na regulację, choć u Ciebie już był normalny okres, więc jeśli Cie coś niepokoi to koniecznie wizyta u gin. Będziesz spokojniejsza!!

    My podjęliśmy się z M. remontu łazienki…sami :D więc trzymajcie za nas kciuki, hehe..dziś czeka mnie zdzieranie starego silikonu z brodzika i ściany no i montaż całej kabiny… ;) bob budowniczy level master!!! Miłego dnia, ruszam do boju ;)

    Magduullina, DzulkaJ, Ochmanka, okularnica91, Sasanka55, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka to wyczyn heh powodzenia :*
    Tak podjade dzis kupic ze dwa testy moze akurat hmmm ... :\ sie okaze... Chyba ze @ nadejdzie...
    No ale zobaczymy

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5718 13488

    Wysłany: 2 lipca 2019, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Kociaki, przepraszam za taki przerywnik, ale potrzebuje pilnie do pracy porady od naszych kochanych Prawniczek- sedzia nie moze byc jednoczesnie sedzia w sadzie okregowym i apelacyjnym, no nie?

    Nie może. Może być jednak np. jako SSR delegowany do SO.

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Nie może. Może być jednak np. jako SSR delegowany do SO.

    Dziekuje, Szoneczko <3


    Po pracy Was nadrobie :*

    Magduullina, szona lubią tę wiadomość

  • Judit Autorytet
    Postów: 1217 1220

    Wysłany: 2 lipca 2019, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 14:36

    Magduullina, Tele...79, szona, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 23:12

    szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2019, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 23:12

    Magduullina lubi tę wiadomość

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego