X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe kreseczki ♡
Odpowiedz

Lipcowe kreseczki ♡

Oceń ten wątek:
  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 1 lipca 2019, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Nie mów tak! Po prostu musimy się bardziej postarać, żeby zajść w ciążę. Wierzę jednak, limit nieszczęść w końcu został wyczerpany i lada moment będziemy wszystkie z brzuszkami biegać 😘

    Szczerze to chciałabym zapaść się pod ziemię z tym wszystkim, robię wszystko co mogę.. A już tyle czasu minęło..., staram się być twarda ale ileż można...

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 1 lipca 2019, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angell a jak bardzo odbiegaja od normy?
    Jaka masz ilosc calkowita plemnikow?

    Agge trzymaj sie.

    Mildred przykro mi bardzo.

    Malinka kciuki by te dwa tygodnie szybko minely i daly Ci spokoj.

    Co do mojego wyjazdu. Skonczyl sie dobrze wiec nie jestem obiektywna. U nas tez byla moze inna sytuacja.wiedzialam, ze jesli dziecko bedzie chore to moje latanie nic tu nie zmieni. Ale w sumie decydowalam sie myslac, ze przeciez sa pary ktore zachodza za granica i jakos wracaja. Z perspektywy to mysle ze ten zarodeczek jest tak malutki i ma taaaaka wielka macice do dyspozycji, ze nie wiem czy mu zmiany cisnienia straszne. Chyba teraz bym miala wiecej obaw.

    Salome, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11235

    Wysłany: 1 lipca 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska _a wrote:
    Szczerze to chciałabym zapaść się pod ziemię z tym wszystkim, robię wszystko co mogę.. A już tyle czasu minęło..., staram się być twarda ale ileż można...
    Kochana, ja Ciebie doskonale rozumiem! Też mam dołki, brakuje mi sił, płaczę mężowi w rękaw. Ale kiedy widzę na ulicy takie małe radosne maluchy, to uświadamiam sobie, że mój instynkt macierzyński jest tak silny, że zrobię wszystko co tylko mogę, żeby zostać mamą. Dopóki nie wyzeruję amh, będę walczyć! Musimy wierzyć, że ta walka na sens

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 7589 16794

    Wysłany: 1 lipca 2019, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie kopalnie wiedzy! Bolące cycki mówią mi, że owu była. Mam ogromne ilości dupka i luteiny w domu. Chcę zacząć brać tę druga. Bierze się jak duphaston? Przez 10 dni?

    age.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Salome Autorytet
    Postów: 4447 6659

    Wysłany: 1 lipca 2019, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, tak - przez 10 dni, zazwyczaj zaczynając od 2ego dnia po owulacji.

    Malgonia, szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

    16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

    6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Angelll26 Koleżanka
    Postów: 53 21

    Wysłany: 1 lipca 2019, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoniu: całkowita liczba w ejakulacie to 44,6 x 10 do potęgi 6
    Ale ruch postępowy to 7%
    Niepostepowy 5%
    Nieruchome plemniki: 88%

    Starania od 05.2018r.
    Pracujemy nad poprawą wyników nasienia.
    Morfologia 2%, mała koncentracja, ilość nasienia i osłabiony ruch plemników.
    Od czerwca 2020 stymulacja Aromkiem oraz Ovitrelle.
    Czerwiec 2020:Jajowody drożne
    Cytologia: zmiany śródbłonkowe stopnia niskiego obejmującego koilocytyzę(HPV)
  • Melissa93 Przyjaciółka
    Postów: 76 224

    Wysłany: 1 lipca 2019, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczekałam się cały dzień, stresowałam się z godziny na godzinę coraz bardziej, ale w końcu mam wyniki:
    Beta HCG - 151,98 mIU/ml (w sobotę było 52,6)
    Progesteron - 48,4 ng/ml (było 40).
    Z mężem płaczemy ze szczęścia ❤️
    Dziękuję, kochane dziewczyny, za kciuki i wsparcie! *; Jesteście najlepsze na świecie *;

    Mama_Zuzia, Salome, Judit, Mildred, okularnica91, moyeu, moni05, OO83, Tele...79, Niercierpliwa v2.0, ElfiaKsiężniczka, nowa na dzielni, 5ylwian, Gosiek1993, Karolina, Madziandzia, Malgonia, MonikA_89!, Pati96, szona, Sasanka55, buba123, Kittinka83, agge, Beti82, MamaStasia :), Magduullina, Miska _a, Malinaa90, APrzybylska, SylwiaLu, Mila1996, Ochmanka, Ania_85_, Bara112, eemmiilliiaa, Anka13 lubią tę wiadomość

    67wdp2.png
    marzec 2019 - CB
    29.06 - II
    23.07 - dwa Okruszki ❤️❤️
  • Salome Autorytet
    Postów: 4447 6659

    Wysłany: 1 lipca 2019, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję, Melissa! 😊

    Zostań tu z nami!

    Melissa93, Ochmanka lubią tę wiadomość

    2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

    16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

    6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Melissa93 Przyjaciółka
    Postów: 76 224

    Wysłany: 1 lipca 2019, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87, zostaję z Wami! Nigdzie się nie ruszam (:

    Salome, MonikA_89!, szona, Sasanka55, Kittinka83, Magduullina, Ochmanka lubią tę wiadomość

    67wdp2.png
    marzec 2019 - CB
    29.06 - II
    23.07 - dwa Okruszki ❤️❤️
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4038 6188

    Wysłany: 1 lipca 2019, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Melissa! 😊🎉

    Melissa93 lubi tę wiadomość

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

    Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Iseko Autorytet
    Postów: 2386 4477

    Wysłany: 1 lipca 2019, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, witam się w lipcu :)

    Agge bardzo mi przykro z powodu Babci, trzymaj się jakoś. Myślę o Tobie cieplutko :*

    Melissa gratulacje, piękny wynik :D

    Mildred, przykro mi :(

    Szonka trzymam kciuki za ten cykl, podobno po biochemie szybko się zachodzi w kolejną, zdrową ciążę :)

    Małgonia i Malinaa gratuluję drugiego trymestru :)

    Sasanko promyczku Ty nasz, nie trać proszę optymizmu :* zobaczysz, że diagnoza będzie pozytywna i o ile faktycznie się nie udało teraz, to już niedługo będziesz w zdrowej, szczęśliwej ciąży :*

    Niecierpliwa dziwnie tak nie śledzić cyklu, faktycznie - ale jednak fajnie, co? ;) Moja głowa odpoczywa, mam nadzieję, że Twoja też ;)

    Kittinka jakie usycham... To te upały tak działają, nie wkręcaj sobie głupot ;)

    Maria Ty za dużo nie rozkminiaj, myśl o wycieczce, pakuj się, a później się tylko baw i bzykaj i zobaczysz co z tego wyjdzie ;)

    Ja nadal odpoczywam od starań, podczytuję Was oczywiście ale się nie udzielam.
    Któraś z Was wspomniała o Nucleox - mój M też dostał na niego zalecenie od androloga (ma oligospermię), który bardzo zachwalał ten produkt. Ja sobie od razu zamówiłam damski odpowiednik - MioVelia ;) Dodatkowo dostał też clo i dostinex, bo ma podwyższoną prolaktynę.
    Dam Wam znać za jakieś 2 miesiące, czy warto ten nucleox polecać ;)

    Niezmiennie trzymam za Was wszystkie kciuki :*

    moni05, Melissa93, Malgonia, Salome, Pati96, szona, Sasanka55, Kittinka83, Miska _a, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    32 lata | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1182 2201

    Wysłany: 1 lipca 2019, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 21:24

    Melissa93 lubi tę wiadomość

    12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 2386 4477

    Wysłany: 1 lipca 2019, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się nie dłuży, nawet nie wiem kiedy to minęło do owulacji ;) Myślę, że dopiero we wrześniu, bo teraz nie ma sensu się nakręcać, skoro M prawie nie ma czym strzelać.. ;) Tym bardziej, że żniwa przed nim i dużo ciężkiej pracy i stresu.

    A Ty rozumiem, że już w najbliższym, cyklu wracasz do gry? ;)

    32 lata | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 1 lipca 2019, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa93 wrote:
    Naczekałam się cały dzień, stresowałam się z godziny na godzinę coraz bardziej, ale w końcu mam wyniki:
    Beta HCG - 151,98 mIU/ml (w sobotę było 52,6)
    Progesteron - 48,4 ng/ml (było 40).
    Z mężem płaczemy ze szczęścia ❤️
    Dziękuję, kochane dziewczyny, za kciuki i wsparcie! *; Jesteście najlepsze na świecie *;
    Super rozpoczęty lipiec. Gratulacje. Teraz to już się posypią 2 kreski i pozytywne bety (czuję to w kościach).
    Dziewczynki ja Was cały czas czytam,tylko się po prostu nie udzielam. Cieszę się z wami jak któraś pisze dobre nowiny, jak również niestety smucę.
    Ja dziś jestem w 11dc czyli tuż przed owu. Od dwóch miesięcy odpuściłam mierzenie temp.i robienie testów, a dziś robiłam porządki w szafce z lekami i znalazłam 3 testy owu,siknęłam bo szkoda wyrzucać i mam kreskę aż bordową. Czekam na mojego M.aż wróci z pracy,nic mu nie powiem że robiłam test bo odpuściliśmy starania ale skoczę na niego co se będę żałować i będzie się działo.

    Melissa93, moni05, Karolina, Malgonia, szona, Kittinka83, Sasanka55, moyeu, Mama_Zuzia, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • Karolina Ekspertka
    Postów: 183 698

    Wysłany: 1 lipca 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa gratuluję ❤️ Cudowna wiadomość 😍

    Melissa93 lubi tę wiadomość

    ijnZp2.png

    08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

    Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11235

    Wysłany: 1 lipca 2019, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa93 wrote:
    Naczekałam się cały dzień, stresowałam się z godziny na godzinę coraz bardziej, ale w końcu mam wyniki:
    Beta HCG - 151,98 mIU/ml (w sobotę było 52,6)
    Progesteron - 48,4 ng/ml (było 40).
    Z mężem płaczemy ze szczęścia ❤️
    Dziękuję, kochane dziewczyny, za kciuki i wsparcie! *; Jesteście najlepsze na świecie *;
    Cudownie!!!!! 😊

    Melissa93 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 1 lipca 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angell no to wizyta u abdrologa bylaby wskazana. Bo ruch jest rzeczywiscie nie za dobry, a i ilosci nie ma tyle zeby te 6% daly jakas spora liczbe.
    U nas clo pomoglo na ruch i morfologie, ale spadla ilosc. U Was szkoda by bylo z ilosci cos stracic, ale moze tez Wam sama ilosc ejakulatu skoczyc.. no tak czy inaczej skonsultowalabym to z lekarzem, bo jakas przyczyna tego stanu musi byc.

    Melisa gratulacje :) cieszcie sie, bo to piekna chwila :)

    Melissa93, Angelll26 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2233 3251

    Wysłany: 1 lipca 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Mam tak co cykl. Później ból wchodzi na wyższe obroty i w 12-15 dc jest owulacja.

    Mam nadzieję, że i u mnie tak będzie. Chociaż ja owu zawsze mam tak 16-19 dc. Może teraz będzie szybciej. 🤔 Nie wiem, zobaczymy jak to się potoczy.

    preg.png

    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    28.06.2020 urodził się synek Filip
    03.2022 laparoskopia macicy usunięcie endometriozy i zszycie ponowne macicy po rozejściu blizny po cc
    07.2023 drugi raz laparoskopia macicy usunięcie endometriozy i zszycie ponowne macicy po rozejściu blizny po cc
    08.06.2024 II kreski
    08.06 Beta 177,42
    10.06 Beta 367,16
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000,acard 150
  • szona Autorytet
    Postów: 7589 16794

    Wysłany: 1 lipca 2019, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa! Super! ❤️ Niech już wszystko będzie dobrze :)

    Czesc Iseko! Cieszę się, ze jesteś z nami :*

    Melissa93, Iseko, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    age.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lipca 2019, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dziękuję za kciuki.
    Wizyta bardzo udana. Lekarz miły i rzeczowy. O wszystko mnie wypytał, wszystko sprawdził.
    Trochę mnie zszokował, bo stwierdził że na 80% nie miałam owulacji i z tego co mówię w większości nie występowała. Obejrzał jajniki. Lewy ładny, prawy z torbielą krwotoczną.
    Dostałam skierowanie na OGTT, mąż ma sprawdzić plemniki.
    Wypisał mi też euthyrox w większej dawce i duphaston. Kontrola w sierpniu.
    I teraz pytanie: dlaczego w aptece już mnie odesłali z kwitkiem że nie ma euthyroxu i raczej wątpią, że gdzieś dostanę?

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ