Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe kreseczki ♡
Odpowiedz

Lipcowe kreseczki ♡

Oceń ten wątek:
  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 29 lipca 2019, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina odpoczywam teraz ile wlezie, aż tyłek boli 🙈😂dziękuję ❤️

    Arashe kochana a jak Ty się czujesz? Jak znosisz te okropne upały? :) No już za tydzień malutka mogłaby się ruszyć 😁
    Teraz woda idzie litrami, wcinam arbuza, do tego leki aż nie poznaję swoich nóg takie zgrabne się zrobiły haha 😂😅

    Arashe, Ochmanka, Magduullina lubią tę wiadomość

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 29 lipca 2019, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    5ylwian, zobacz, specjalnie dla Cheresty i Ciebie kupiłam pinka zevy porównać :) Na gorze Nord, masakra, co?

    79c595b3d94b3a19med.jpg
    Kurcze mega roznica! Dzieki :) chcialabym zeby bylo ok. Jutro poprosze sasiadke u mamy o zrobienie zastrzyku. 1 dzien roznicy a moze pomoze. No chyba,ze okres dostane do tego czasu..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 18:52

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 29 lipca 2019, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, pije wodę i sikam :P ciężko, dziś taki upał u nas, że siedzę w domu, bo się boję, że padne na zewnątrz... Gorzej, bo córka by sobie poszalala, a dziś maz po pracy na siate poszedł, to dziecko nie wyjdzie,bo dopiero w pół do 9 wróci (przy dobrych wiatrach).

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 29 lipca 2019, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe u nas podobnie, nie ma czym dychać. Na spacer to tylko i wyłącznie wieczorkiem i to jeśli chociaż trochę się ochłodzi. Nooo to rzeczywiście trochę słabo, ale taka duchota że może to i lepiej ;)

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 29 lipca 2019, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Mam. Ale kazala czekac do drugiej bety. No i jak biore acard wieczorem to juz dzisiaj neoparinu nie wezme tylko jutro.
    Zdecydowanie powinnas juz brac heparyne

    5ylwian lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 lipca 2019, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam Pink rano a tego samego dnia beta 80 a kreska była ledwo widoczna.


    Tu dowód

    787dfc12d8ee.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 19:29

    5ylwian, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 29 lipca 2019, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Zdecydowanie powinnas juz brac heparyne
    Jutro wezme. Dzisiaj wynik bety i tak mialam o 16 wiec za krotki odstep do acardu

    Beti82, Ochmanka lubią tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 29 lipca 2019, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ja też robiłam Pink rano a tego samego dnia beta 80 a kreska była ledwo widoczna.


    Tu dowód

    787dfc12d8ee.jpg
    Jejku masakra. czulosc 10 a tu 80 ledwo widac...

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 29 lipca 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian - cudownie! Trzymam za Ciebie i kropka kciuki najmocniej na swiecie. A co do testow, to tak jak dziewczyny pokazuja, w ogole nie ma ich co porownywac. Ja tez spanikowalam, bo jasnial, a beta pieknie przyrosla. I potwierdzam, Pinki sa do niczego!

    5ylwian, DzulkaJ lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 29 lipca 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Jutro wezme. Dzisiaj wynik bety i tak mialam o 16 wiec za krotki odstep do acardu
    Wez,wez koniecznie
    Trzymam kciuki <3 bedzie dobrze

    5ylwian lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 lipca 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    5ylwian - cudownie! Trzymam za Ciebie i kropka kciuki najmocniej na swiecie. A co do testow, to tak jak dziewczyny pokazuja, w ogole nie ma ich co porownywac. Ja tez spanikowalam, bo jasnial, a beta pieknie przyrosla. I potwierdzam, Pinki sa do niczego!
    O nie! A ja właśnie wyszłam z jednym w torbie z Rosmańca 😆
    Sylwian trzymam mocno kciuki ❤❤❤

    5ylwian lubi tę wiadomość

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 29 lipca 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian ale njus! Baaardzo mocno trzymam kciuki! Dobrze dziewczyny radzą, bierz heparynę i walcz o kropka❤

    5ylwian lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 29 lipca 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    5ylwian - cudownie! Trzymam za Ciebie i kropka kciuki najmocniej na swiecie. A co do testow, to tak jak dziewczyny pokazuja, w ogole nie ma ich co porownywac. Ja tez spanikowalam, bo jasnial, a beta pieknie przyrosla. I potwierdzam, Pinki sa do niczego!
    To juz moze nie tyle chodzi tylko o test,bo wiadomo,ze jak wstaje w nocy i te upaly i pije pare razy to siki tez sa rozrzedzone i moze tofalszowac wynik. Tylko ta beta...w marcu tez dokladnie 13dpo mialam 16,5 a 2 dni pozniej 21,8 i bylo podejrzenie cp. Teraz mam 16,4 czyli nawet ciut nizej niz wtedy. I tego sie boje. A nie mogla byc pozniej owu niz w 15/ 16dc. A spadek tempki mialam w sobote i to z 36.73 na 36,44. To byl 10dpo.

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 29 lipca 2019, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila cieszę się że się poprawiło ale miej rękę ba pulsie! Jesteś na finiszu🤩

    Mila1996 lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7512 10627

    Wysłany: 29 lipca 2019, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam obejrzeć do końca:

    https://www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/gwiazdy-o-in-vitro,891530.html

    W oczach tych kobiet widać szczęscie, miłość i spełnienie. Wstąpiła we mnie nowa siła! ❤

    moyeu, Ochmanka, szona, Gosiek1993, Angelika1313, Madziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 29 lipca 2019, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian kurczę super ,że beta pozytywna. Trzymam kciuki o dobry przyrost.😘

    Miła dobrze, że już się poprawiło.😊

    Sorka ,że nie odniosę się do wszystkich ,ale dopiero nadrabiam. Dziś dotarłam do Krakowa na urlop. Na przywitanie złapała nas ulewa i byłam mokra jak kura. Nie wiem co się dzieje, bo dziś mam 34 dc a @ nadal brak i jakich kolwiek objawów nadchodzącej @. Już zaczynam mieć schizy, że coś się dzieje złego. Kupiłam dziś w Krakowie test jesli jutro @ nie przyjdzie to w środę zrobię, ale wątpię, żeby coś wyszło..

    5ylwian, Mila1996, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 29 lipca 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian pięknie! Trzymam kciuki za piękny przyrost! ✊

    Ja odebrałam wyniki z czwartku, jestem pozytywnie zaskoczona moją tarczycą, cukrem i insuliną!
    TSH 0.678 (SZOOOOK!😱 najniższy wynik ever!)
    Ft4 0,97 (endo dążyła do 1, więc też pięknie)
    Glukoza 93
    Insulina 12.1 co daje Homa ir 2,7, ostatnio miałam 4,75 😀 dieta działa ewidentnie!
    Niestety pt w dolnej granicy, a aptt bez zmian od 2017 - poniżej normy.
    Progesteron 11.4 w 5dpo, badanie było w czwartek rano a w piątek miałam to dziwne plamienie, wzrost temperatury plus owulacyjny prog wskazują że chyba mogę wykluczyć że to był okres. Mam skąpe miesiączki więc nie do końca było to dla mnie jasne.
    W związku z tym że TSH tak mi spadło, nie wiem czy nadal brać tę samą dawkę, tj. 75. Endo mam dopiero pod koniec września ale niedługo idę do ginki to może coś mi doradzi. Z jednej strony nie chce kombinować z dawkami a z drugiej nie chciałabym za bardzo sobie obniżyć. Ech... za wysoko źle, jak już się uda zbić to stres że za nisko... 😂

    Ochmanka, 5ylwian, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 lipca 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu jaką dietę stosujesz? Jestem mocno ciekawa :)

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 29 lipca 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    moyeu jaką dietę stosujesz? Jestem mocno ciekawa :)
    Pudełkowa 1500 kcal od easy fit looker oni dowożą do Warszawy ale tylko lewobrzeżnej, cenowo też są bardzo spoko :) dieta jest ogolnie redukcyjna więc nie mam wyłączeń, czasem trafi się chlebek pszenny itp. Wagowo poszło do tej pory tylko 3 kg ale czuję się bardzo dobrze, lekko. Niestety weekendy to jest samowolka, w sobote urodziny chrześnicy więc ciasta morze, w niedzielę imieniny teściowej... no i cukier 133 ;) ale jak widać w tygodniu jest ok :)

    Madziandzia lubi tę wiadomość

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7512 10627

    Wysłany: 29 lipca 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian, mocne kciuki za przyrost. Żadnego biochema nie będzie, tylko dzidzia za 9 miesięcy!!!! ✊✊✊✊✊😘
    Co do neoparinu, to ja bym go włączyła od razu, bo ułatwia implantację. Naprotechnolog kazała mi go nawet brać o 7dpo. Po transferach też od razu włączałam. Acard biorę 75 cały czas, tak profilaktycznie :)

    Nowa, jeszcze raz gratuluję 😍

    Moeyu, dobrze by było skonsultować dawkę u jakiegoś lekarza. Jakie miałaś poprzednie TSH i od kiedy masz 75? Endo mi ostatnio powiedziała, że najlepiej sprawdzać TSH po 6-8tyg od zmiany dawki, żeby wiedzieć czy wszystko zmierza dobrym kierunku

    nowa na dzielni, 5ylwian, Beti82 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego