Lipcowe kreseczki ♡
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_85_ wrote:Sylwia 😀 gratuluję 😁
może odczarujecie dziewczyny nareszcie tą złą passę 😀
Malinka- super piosenka 😁 chodziła później za mną 😉 i gratuluję synka 😃 super, że już wiadomo 😃
Izape- prześliczna kieca 😍 trochę nie mój kolor, ale krój ekstra 😃 I masz pewność, że nikt inny w takiej nie wystąpi 😁
Mama Stasia- śliczna pościel ☺️ Ja na razie kombinuję jak do naszej małej sypialni zmieścić łóżeczko i przynajmniej jakąś małą komódkę- nawet to sobie rozrysowałam i nijak nie wchodzi- pozostaje mi się przebić do sąsiada 😆
Pati- hotelu niestety nie polecę, bo mieszkając w Krakowie po prostu z nich nie korzystam, ale jeżeli jedziecie samochodem, to zerknijcie sobie na strefę płatnego parkowania, żeby później nie płacić za parking. Wiem, że kiedyś na Grouponie były jakieś fajne hotele/apartamenty w Krakowie. A jak zapytałam męża, czy nie kojarzy czegoś fajnego, to powiedział, że na akademikach AGH jest teraz dużo miejsca 😝. A tak serio, to napisz może jaką mniej więcej kwotę chcecie na to przeznaczyć, to łatwiej będzie czegoś poszukać 😉
5ylwian- miło Cię tu znowu widzieć ☺️ i super, że wszystko wraca u Ciebie na właściwe tory ☺️
Moni- super, że już nie ma śladu po tej torbielce i synuś jest zdrowiutki 😊
Szczęśliwa mamusia- jaki słodziak 😍
Okularnica- wg aplikacji 13.01. Na pierwszej wizycie lekarz powiedział, że 14.01. A dzisiaj się dowiedziałam, że najprawdopodobniej 11-12.01. Oby to się za bardzo nie cofało, żebym w sylwestra na porodówce nie wylądowała 😛 Chociaż może lekarze i położne byliby bardziej wyluzowani po szampanie 🍾😝
A odnośnie dzieciaczków to słyszałam kiedyś... uwaga drastyczne- osoby wrażliwe proszę nie czytać dalej 😝... że dzieci jak są malutkie, to są takie słodkie, że chce je się zjeść, a później się żałuje, że się tego nie zrobiło 😉😛
W tej pościeli to się zakochałam i wiem że będzie często zakładana 😁
To o tych dzieciach to już słyszałam 😁czasem faktycznie dają w kość i człowiek zastanawia się za jakie grzechy .Ania_85_ lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Hejka kochane ❤
Przyjmiecie mnie na testowanie 15.07?
Być może wcześniej o dzień bądź dwa bo owu w tym miesiącu miałam dwa dni wcześniej a moja fl ma zawsze 14 dni.
Został tydzień do testowania! 🤭Niercierpliwa v2.0, okularnica91, szona, Pati96, Malinaa90, moni05, MonikA_89!, agge, Magduullina, Kittinka83, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Jeden dzień zaległości i ile dobrych wieści mnie ominęło! 😋
Sylwia gratuluję dwóch kreseczek i pięknej bety! Niech przyrasta jak szalona i krpek zadomowi się na długie tygodnie 😊
Malina , gratuluje synka! Rośnie kawaler jak na drożdżach!
Moni , mega się cieszę się po torbieli nie ma śladu! Jesteś pewnie dużo spokojniejsza a to najwazniejsze! A maluszek juz prawie kilogram! Woow to robi wrazenie 😊
Szczęśliwa mamusia - fajnie ze jestes juz po połowkowych i wszystko dobrze! Synek uroczy! Echo serca to z pewnoscia tylko formalnosc 😊
Ach jak serce rośnie na takie dobre wieści u Was ❤
Malinaa90, moni05, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
lithium wrote:Hejka kochane ❤
Przyjmiecie mnie na testowanie 15.07?
Być może wcześniej o dzień bądź dwa bo owu w tym miesiącu miałam dwa dni wcześniej a moja fl ma zawsze 14 dni.
Został tydzień do testowania! 🤭
No pewnie, powodzenia
-
Miłego dnia Dziewczyny
Wpiszcie mnie na testowanie 13 lipcaultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Hej kochane ❤️
Czytam ale nic nie pisze, ostatnie dni mam w trybie „przetrwanie”, bo szczerze mówiąc miałam takie bóle ze myślałam ze wyląduje w szpitalu i urodzę wcześniaka wiec od paru dni leżę i nic nie robię i czekam na wizytę w środę a z drugiej strony strasznie się jej boje ze mnie położą do szpitala czytam Was, ale ciężko napisać mi coś składnego -
nick nieaktualny
-
Mama_Zuzia wrote:Hej kochane ❤️
Czytam ale nic nie pisze, ostatnie dni mam w trybie „przetrwanie”, bo szczerze mówiąc miałam takie bóle ze myślałam ze wyląduje w szpitalu i urodzę wcześniaka wiec od paru dni leżę i nic nie robię i czekam na wizytę w środę a z drugiej strony strasznie się jej boje ze mnie położą do szpitala czytam Was, ale ciężko napisać mi coś składnego
W poniedziałek wizyta..
Byle wytrzymać jeszcze chociaż też 3 tyg .
Mama_Zuzia wrote:Hej kochane ❤️
Czytam ale nic nie pisze, ostatnie dni mam w trybie „przetrwanie”, bo szczerze mówiąc miałam takie bóle ze myślałam ze wyląduje w szpitalu i urodzę wcześniaka wiec od paru dni leżę i nic nie robię i czekam na wizytę w środę a z drugiej strony strasznie się jej boje ze mnie położą do szpitala czytam Was, ale ciężko napisać mi coś składnego
O kurczę! To odpoczywaj ile wlezie. Kciuki!
-
Szona, szkoda, ze nie miałaś toxo bo się będziesz musiała pilnować mocno.
Arashe, właśnie mi tez jak się zaczyna BH od mostka to mi jest słabo i duszno za każdym razem. Już zaczęłam panikować, ze nie urodzę, bo kondycja mi nie pozwoli 😂szona lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Arashe wrote:Mama Stasia, ostatnio wieczorem brzuch mi się spina i nie jest to przyjemne i pozostaje mi tylko leżeć wtedy, poza tym jest ok. A jak mam skurcz bh to mi się robi słabo i duszno
A u Ciebie czemu izba się kroila?
Mam nadzieję że do wizyty poniedziałkowej dociagniemy jakoś .Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 09:49
Brzuchate trzymajcie sie. Mam nadzieje, ze to tylko straszaki i wszystkie dotrwacie do termimow porodow.
Alis przykro mi, ze die nie udalo. Oby kolejny cykl byl tym wyczekiwanym.
Moj kregoslup lepiej, niestety mdlosci coraz gorzej. Nie wiem o co chodzi. Wydaje mi sie, ze to moze byc od zmiany tabletek z zelazem, bo w ogole slabiej mi sie trawi. Dzis bylam pewna nim jeszcze mnie zemdlilo, ze bedzie slabo, bo czulam, ze mi jeszcze wczorajszy obiad lezal na zoladku. -
Szona, ja bym brała dupka/luteinę, bo prog im wyższy tym lepszy. 12 szału nie robi, ale ciążę utrzyma. Jednak dla świętego spokoju lepiej go podoksować 😘
Szczęśliwa mamusia, jejku jaka śliczna buźka ♥️😍 Nobla dla tego, który wymyślił USG w 3D! 😊
Sylwia, posłuchaj lekarza. Mądrze mówił Jak jesteś zmęczona to ucinaj sobie drzemki. Widocznie tego teraz potrzebuję twój organizm, żeby ogarnąć "tryb ciąża". Trzymam kciuki żeby maluch ładnie rósł ✊😊
Ania, fakt maluchy to są takie słodziaki do schrupania, a potem (niestety) wyrastają z nich zbuntowane nastolatki 😂 Plus jest taki, że po trudnym okresie znów się wszystko uspokaja i jest cacy. Trzeba przeczekać, a akurat na tym wątku cierpliwości nam nie brakuje 😘
szona, syllwia91, Szczesliwa_mamusia, aeiouy, Kittinka83, Ania_85_ lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Alis, kurczę! Przykro mi ale dobrze to wychwycilaś!
U mnie po wizycie cuda na kiju.
Lekarz oczywiście z ironia spojrzał na moje wyniki. Coraz częściej spotykam się z tym, że lekarze mówią „lepiej nie badać, bo na pewno coś wyjdzie” No jprdl. Mam ureaplasmę dodatnią, powinnam cofnąć się w czasie do momentu badania i myśleć, że wszystko spoko?
Ale po kolei. Moja podwójna owulacja to tak naprawdę prawdopodobnie torbiel. Ma 15 mm i nic się u niej nie zmieniło od ostatniego usg 10 dni temu. Ale za to z lewego jajnika była piękna owulacja, czego potwierdzeniem jest porządne ciałko żółte. Nic nie można wyczytać z usg w kontekście ciazy, bo jak sam przyznał jest to czas okoloimplantacyjny dopiero.
Na ureaplasme wypisał sumamed ale powiedział, żebym zaczęła brać za tydzień, gdy przyjdzie okres. Spytałam go wiec - a co jeśli nie przyjdzie? Będę chodzić z bakteria w ciazy? Odpowiedź: a to są właśnie te wątpliwości, nie wiadomo wtedy - wypisać antybiotyk czy nie. Zdębiałam. Mam 7 dni do okresu, nawet gdybym była w ciazy-to jeszcze nie było zagnieżdżenia, obstawiam, że niewiele grozi teraz zarodkowi. Pewnie mniej niż gdy już się zagniezdzi. Dostałam lek w 3 dawkach.
Co robić. Brać? Ja myśle, ze brać. -
Szona, a gdzie Twoja świetna lekarka? Ten to jakiś... ekhm. Nie wiem, tez bym brała chyba, bo takie rzeczy się leczy od razu... a nie czeka. Ale ja się nie znam.
Kurczę, MamaStasia to odpoczywaj dużo. Do 37 tygodni jeszcze trochę! ✊🏻✊🏻😘Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Szona, a gdzie Twoja świetna lekarka? Ten to jakiś... ekhm. Nie wiem, tez bym brała chyba, bo takie rzeczy się leczy od razu... a nie czeka. Ale ja się nie znam.
Kurczę, MamaStasia to odpoczywaj dużo. Do 37 tygodni jeszcze trochę! ✊🏻✊🏻😘
Moja lekarka miała termin na 15 lipca ale ten był z tej samej kliniki