Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe kreseczki ♡
Odpowiedz

Lipcowe kreseczki ♡

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 6 lipca 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Moja lekarka miała termin na 15 lipca :/ ale ten był z tej samej kliniki :/
    Lekarz lekarzowi strasznie nierówny :/ a nie ma możliwości napisać jej SMS czy coś?

    okularnica91 lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lipca 2019, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym samym pomyślałam co Moni, może SMS?


    https://www.instagram.com/p/Bzi8Sd0A5Qd/?igshid=corqd4p4ejhi zobaczcie to 😂

    Sasanka55, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 6 lipca 2019, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. Sumamed też jest bezpieczny w ciąży, bo ja dostałam... z tym że nie wiem, jak to jest w początkach ciąży. Ja zaczęłam brać go jak już byłam w 12tc.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet
    Postów: 7048 16051

    Wysłany: 6 lipca 2019, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Hmm. Sumamed też jest bezpieczny w ciąży, bo ja dostałam... z tym że nie wiem, jak to jest w początkach ciąży. Ja zaczęłam brać go jak już byłam w 12tc.

    No właśnie. Powiedział mi „weźmie pani, później test będzie pozytywny i przez 9 mcy będzie pani myślała czy i jak ten antybiotyk wpłynął na płód”

    🤷‍♀️

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 6 lipca 2019, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Szona, a gdzie Twoja świetna lekarka? Ten to jakiś... ekhm. Nie wiem, tez bym brała chyba, bo takie rzeczy się leczy od razu... a nie czeka. Ale ja się nie znam.

    Kurczę, MamaStasia to odpoczywaj dużo. Do 37 tygodni jeszcze trochę! ✊🏻✊🏻😘
    Właśnie zamierzam teraz głównie odpoczywać . Dla malej mam już wszystko gotowe więc można leżeć (tyle ile da się przy dwulatku)

    moni05 lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 6 lipca 2019, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    No właśnie. Powiedział mi „weźmie pani, później test będzie pozytywny i przez 9 mcy będzie pani myślała czy i jak ten antybiotyk wpłynął na płód”

    🤷‍♀️
    Ja bym brała chyba już teraz...

    szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 6 lipca 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, ja tez mysle, ze bardziej zaszkodzi brak antybiotyku w razie co niż jego branie... bo przecież ciąża przed @ się obroni sama jak trzeba, prawda? Jak obroni się od alkoholu i innych używek to od antybiotyku tez. A jak wyjdą dwie kreski to nagle antybiotyk nie będzie kolidował z ciąża? Nie rozumiem jego myślenia... 🤷🏻‍♀️

    szona lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • szona Autorytet
    Postów: 7048 16051

    Wysłany: 6 lipca 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam chyba wszystko co możliwe. I dalej nie wiem. Nie wiem czy antybiotyk w momencie potencjalnego zagnieżdżania to dobry pomysł :( Oszaleję!!!!!!!

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lipca 2019, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoneczko, tez szperalam, szukajac odpowiedzi, ale ja bym brala juz teraz...

    Mama Zuzia, lez, odpoczywaj, badz krolowa i na bank bole sie skoncza! :* Mocno sciskam.

    U mnie juz @ i zjazd przez spadajacego proga. To byl pierwszy cykl na dupku, wiec nawet nie sadzilam, ze mozna tak wyc bez powodu. Wzrusza mnie po prostu wszystko- szczytem byly lzy z powodu zdechlego komara. Jade zaraz na duze zakupy- skoro na dzidzie nie moge wydac, wydam na siebie! Pozniej usiade i poszukam endo z lepszymi terminami niz sierpien

    Edit: a pomiedzy shoppingiem i szukaniem lekarza wstapie do ulubionej hinduskiej knajpy, wypije 2 litry hinduskiego piwa i pozre najostrzejsze danie

    Edit2: a z racji tego, ze przede mna dlugie miesiace przerwy w staraniach, powrot musi byc z wielka pompa! Specjalnie dla Was i na Wasza czesc kupie ten dawno wspominany stroj sexi kurczaka. Maz sie zdziwi, ale juz widze swoje krzeselko z zarzuconymi kurzymi pazurkami

    Jakas dziurke na cyc sie wytnie i bedzie seksownie

    877c37c09078.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 12:28

    agge, MonikA_89!, szona, Pati96, Magduullina, Irvine90, moni05, aeiouy, Szczesliwa_mamusia, Karolina, Malgonia, 5ylwian, moyeu, Ania_85_, Ochmanka, Madziandzia lubią tę wiadomość

  • Judit Autorytet
    Postów: 1224 1222

    Wysłany: 6 lipca 2019, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona,masakra.Chodzimy do specjalistów a i tak zostajemy sami z decyzjami i wątpliwościami.Chciałabym Ci doradzić ale nie wiem.Tak na logike to brałabym teraz.

    szona lubi tę wiadomość

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 6 lipca 2019, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona ja bym brala. Poki coto wlasnie on wplywu nie ma, bo zarodek sie jeszcze nie zagniezdzil. Nakwyzej beda miec kilka dni lacznosci, sle zarodek bedzie jeszcze oddzielony od Ciebie. Teraz jest najlepszy czas, bo potem moze miec wplyw na kolejna komorke. Zwlaszcza, jesli podsje sid go ciezarnym to bym sie nie zastanawialatylko tepila dziada.

    Malo tego potem bedziez sie chciala starac a w czasie kuracji seks tylko w zabezpieczeniu..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 12:25

    szona lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 6 lipca 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik krzywej i się załamałam.....
    Wygląda to na hipoglikemię reaktywną. Jak we wrześniu robiłam badania to miałam wzrost stężenia glukozy po 1h, spadek poniżej poziomu na czczo był dopiero po 2h. A teraz mam spadek już po godzinie 😭

    9c4e38b4701b.jpg

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lipca 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Odebrałam wynik krzywej i się załamałam.....
    Wygląda to na hipoglikemię reaktywną. Jak we wrześniu robiłam badania to miałam wzrost stężenia glukozy po 1h, spadek poniżej poziomu na czczo był dopiero po 2h. A teraz mam spadek już po godzinie 😭

    9c4e38b4701b.jpg


    Koteczku, nie placz, prosze, bo serce mi peka. To paskudna choroba, ale lekarze doskonale wiedza, jak ja leczyc! Wyczytalam, ze potrzebna odpowiednia dieta i conajmniej 6 posilkow dziennie, wiec jesli to tylko pomoze, naucze sie gotowac i bede Ci wysylac swoje dziela dzien w dzien

    szona, Nikodemka, aeiouy, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lipca 2019, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 23:15

    szona lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 6 lipca 2019, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Koteczku, nie placz, prosze, bo serce mi peka. To paskudna choroba, ale lekarze doskonale wiedza, jak ja leczyc! Wyczytalam, ze potrzebna odpowiednia dieta i conajmniej 6 posilkow dziennie, wiec jesli to tylko pomoze, naucze sie gotowac i bede Ci wysylac swoje dziela dzien w dzien
    Kotek ja gotuję i jem co 3h bo inaczej jestem zła jak osa i łapki mi się trzęsą. 5 posiłków jest codziennie, a często jeszcze podjadam orzechy, żeby się dopchnąć po obiedzie :P Od zawsze miałam tak, że musiałam codziennie coś słodkiego zjeść. Szczególnie koło południa. Właśnie wyciągnęłam mamusiowy sernik i podjadam owocki. Nie wyobrażam sobie być na jakiejkolwiek diecie, liczyć indeksy glikemiczne, itp. Z tego co na szybko wyczytałam, powinnam odstawić słodycze i węglowodany oraz jeść więcej tłuszczy. No nie da się tego zrobić, bo ja z tłuszczy to tylko oliwę z oliwek lubię. Nawet z szynki parmeńskiej wycinam ten tłuszczyk, bo inaczej nie przełknę 🤦A jak ograniczę węglowodany, to jeszcze bardziej zjadę z wagi, a już mam niedowagę :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 13:00

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 7048 16051

    Wysłany: 6 lipca 2019, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Szona, skonsultuj z innym lekarzem. Nie mamy wiedzy jaki wpływ na organizm ma akurat ten antybiotyk i na zagnieżdżanie - bez powodu nie kazał czekać do terminu @.


    Odniosłam kochana wrażenie, że wg tego lekarza - albo ciąża jest silna i wytrzyma z bakterią, albo nie ma co się martwić. Nie stwarzał wrażenia takiego, co widzi potrzebę wspierania zarodka. Moj biochem był w jego opisie jak katar.

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1910 2524

    Wysłany: 6 lipca 2019, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Stasia ja się akurat przedwczesnym z tego powodu nie stresuje, w pierwszej ciazy też miałam twardnienia i podobno niepokoic się powinno jak na się powyżej 10 na godzinę.
    A ból pachwiny może też być spowodowany rozciąganiem więzadeł, co przy tych rozmiarach jest normalne. Może zluzują i poczujesz później ulgę, tego Ci życzę :)

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 6 lipca 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, ja tez bym brala antybiotyk... W ogole z tego go wiem a propo samego brania antybiotyku i zagniezdzenia sa dwie teorie. Jedna, ze przeszkadza, a druga, ze oslabienie organizmu powoduje, ze nie „walczy” on z zagniezdzajaca sie ciaza. Specjalistka nie jestem, nie wiem ile w tym prawdy, ale przeciez nawet jesli bylabys w ciazy, to musisz go wziac.
    Aj, to prawda... Lekarz nie powinien pozostawiac z watpliwosciami.

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lipca 2019, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki cala sie trzese teraz zrobilam
    url=https://naforum.zapodaj.net/2f3295613d73.jpg.html]2f3295613d73.jpg[/url]
    Widac?

    Sasanka55, Karolina, szona, Gosiek1993, Ania_85_, Olga_89 lubią tę wiadomość

  • aeiouy Autorytet
    Postów: 809 1729

    Wysłany: 6 lipca 2019, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, tamta Twoja pani doktor byla super, ten to konowal! Nie wiem, co Ci doradzic :( jak teraz jeszze nie wezmiesz tego antybiotyku, to pozniej wypadnie na owulke? Jak dlugo trwa kuracja?

    Mam Zuzia, Mama Stasia: uwazajcie na siebie i duuuzo odpoczywajcie!

    Monika- kurde, ja nigdy nie robilam takich badan na cukier... mam nadzieje, ze w klinice zajma sie tym i Ci pomoga 😚

    Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego