Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe kreseczki ♡
Odpowiedz

Lipcowe kreseczki ♡

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2745 4104

    Wysłany: 7 lipca 2019, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina Ty nie płacz tylko się ciesz jeśli czujesz że to to ;) właśnie zaczynają się spełniać Twoje kolejne marzenia! A strach? Będzie u każdej z nas ale nie można popadać w paranoje...niestety na niektóre rzeczy nie mamy wpływu

    Magduullina lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda.."
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 7 lipca 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina- na tym ostatnim widze,ze cos sie przebija. Trzymam kciuki za bete. Oby to bylo to,a nie oszukancze testy.

    Magduullina lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1182 2201

    Wysłany: 7 lipca 2019, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 21:25

    Magduullina lubi tę wiadomość

    12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 7 lipca 2019, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina no cos tam przebija. Martwie sie czy nie powonno od wczoraj bardzoej sciemniec, ale to chyba inne testy?
    Oby jutro beta byla piekna. Ja nie patrzylam nigdy na swoje testy przez pierwsze 5 minut (poza tym ktory robilam w 8 tygodniu) wiec nie wiem jak szybko kreska wychpdzila, ale nawet na czulych nordach nie byla jakos super mocna, a beta byla pierwsza grubo ponad 100. Tak wiec nie plakaj tylko cierpliwie czekaj. Oby to bylo to.

    Mama Zuzia - foczka obiboczka :) no wspaniale.
    Lez i odpoczywaj.

    Magduullina, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7860 11087

    Wysłany: 7 lipca 2019, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, ustawiam się w kolejce po włosy! Mi ostatnio garściami wypadają, więc jak tak dalej pójdzie to będę łysa.

    Magdulina z trzymam kciuki za betę. Coś tam majaczy na teście, ale ja już nie ufam cieniom. Lepiej mieć wynik na papierze ✊😘

    Maria, dietetyk to jest jeden z tych specjalistów, których miałam nadzieję nigdy nie spotkać 😂😂 ja się na serio nie nadaje do trzymania diet. Jak rozdawali silną wolę, to ja stałam w kolejce po słodycze 😋🙃

    Magduullina, Ania_85_, Salome, Kittinka83, aeiouy, Ochmanka lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lipca 2019, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Malgonia tamten byl 20 ten 25
    Niecierpliwa najdluzszy cykl od 4 lat mialam 34 ten ma juz 43 , kiedys mialam problemy ale minely , jutro sie wszystko wyjasni a ja czuje sie okropnie, :(

  • szona Autorytet
    Postów: 6070 14570

    Wysłany: 7 lipca 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:

    Szona, zaczęłaś brać antybiotyk? Lepiej wyleczyć to wcześniej, niż później!

    A wiesz, zaczęłam brać. Podczas wkładania luteiny ustaliłam, że szyjka zupełnie nie wyglada jak w ciążowym cyklu, wiec okres w piątek. Dlatego uznałam, że już nie chcę czekać, tylko ubić dziada jak najszybciej. Bolą mnie na zmianę jajniki. Z lewego była owu, a w prawym jest prawdopodobnie torbiel. Żałuje, ze lekarz nic mi na niego nie dał od razu. Co się robi z torbielami, obserwuje? Bierze leki? Jakie?

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 7 lipca 2019, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina, ja chyba słabo mam ze wzrokiem. Ale trzymam kciuki za betę, ona wreszcie rozwieje wszelkie wątpliwości 😘✊🏻✊🏻

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1223 1873

    Wysłany: 7 lipca 2019, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona ja na torbiel dostałam luteinę podjęzykową, miałam brać do okresu. Torbiel ładnie się wchłonęła 😊

    szona lubi tę wiadomość

    29lat 🍍 44cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1500xr

    ✔️BRCA-1 i BRCA-2 wynik prawidłowy
    ✔️ Kariotypy prawidłowe
    ✔️Brak premutacji FMR1

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    DO ZBADANIA
    💉Mutacje związane z krzepliwością,
    💉Zespół antyfosfolipidowy

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    Kwiecień 2021 rozpoczęcie procedury IVF, Invimed dr K.
  • szona Autorytet
    Postów: 6070 14570

    Wysłany: 7 lipca 2019, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Szona ja na torbiel dostałam luteinę podjęzykową, miałam brać do okresu. Torbiel ładnie się wchłonęła 😊

    Biorę 6 dni luteinę dopochwowo i to coś ani drgnie. Może to drugi pęcherzyk, który walnie jeszcze 😅

    moni05, moyeu lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 7 lipca 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Hmm, mi się wydaje, że przez to, że ta insulina po godzinie jest taka duża, to glukoza leci na łeb na szyję 🤔 Pytanie dlaczego trzustka robi taki duży wyrzut. Myślałam też czy dzień wcześniej nie jadłam czegoś co mogłoby wpłynąć na wynik, ale doszłam do wniosku, że jadłam tak jak zawsze. Mam nadzieję, że koordynatorka mi odpisze we wtorek, bo wysłałam jej wyniki badań żeby skonsultowała z immunolog. Wizytę mam dopiero za miesiąc a wolałabym zacząć brać glucophage od razu, jeśli miałby mi pomóc.
    Żeby dostać glukometr to muszę pójść do diabetologa czy rodzinny też ogarnie temat?
    Chyba musisz do diabetologa Rodzinny jak juz to da ale w sytuacji cukrzycy nie spadku cukru .Powiedzial moj ,ze sie nie nalezy.Idz do lekarza i daj koniecznie znac co powiedzial.Moze moj poprostu olal a nie powinien...

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Judit Autorytet
    Postów: 1221 1221

    Wysłany: 7 lipca 2019, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:37

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • szona Autorytet
    Postów: 6070 14570

    Wysłany: 7 lipca 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Szona a jak u Ciebie wygladała szyjka w tym poprzednim cyklu?Ja znam swoja niestety tylko tą przedokresową.

    Już po potwierdzeniu ciąży - dzień po terminie okresu, zaczęłam używać luteiny i zauważyłam, że szyjka jest w kosmosie. Tak wysoko, że nie byłam w stanie jej dosięgnąć. A teraz czuję ją na luzie.

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 7 lipca 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RESET!!!
    Wysylam zaproszenie do znajomych. Mam pytania odnosnie badan. Będę wdzieczna jesli sie odezwiesz i pomozesz!😊

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 7 lipca 2019, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona ja też bym brała już teraz, także dobrze robisz, tymbardziej że lekarz mówi że nie szkodzi w ciąży. Ja zawsze jak brałam coś extra- typu antybiotyk itd. to wolałam nie zachodzić w ciążę, bo właśnie tak czy siak bym się stresowala potem. Także wylecz i działajcie :) mam nadzieję że nic więcej nie wyjdzie!


    Magdulina trzymam kciuki za jutrzejszą betę!

    Sylwia jak tam u Ciebie sytuacja ?

    Ja już prawie skończyłam sukienkę, muszę dograć jeszcze dół z górą i będzie gotowa :) tak wygląda teraz ♥️
    1f09533b483e.jpg

    Szczesliwa_mamusia, Malinaa90, Nikodemka, Salome, Gosiek1993, Melissa93, Malgonia, MamaStasia :), moni05, Karolina, okularnica91, MonikA_89!, szona, Pati96, Magduullina, buba123, 5ylwian, Beti82, aeiouy, Mama_Zuzia, nowa na dzielni, Tele...79, ElfiaKsiężniczka, moyeu, Ania_85_, Arashe, Kittinka83, Ochmanka, Iseko, Madziandzia lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Judit Autorytet
    Postów: 1221 1221

    Wysłany: 7 lipca 2019, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka cudoo :D

    Izape_91, szona lubią tę wiadomość

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 7 lipca 2019, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, Przyjmiecie mnie do siebie? Testowanie mam 14-15 lipca ;)

    MonikA_89!, szona, Pati96, Magduullina, moni05, agge, aeiouy, Sasanka55, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lipca 2019, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdążyłam dzisiaj na pobranie krwi...😪 Jak ja mam teraz obliczyć ile powinnam mieć jutro? Jak piątkowy miałam 85? Dzisiejszy powinien być minimum 160?

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7860 11087

    Wysłany: 7 lipca 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Biorę 6 dni luteinę dopochwowo i to coś ani drgnie. Może to drugi pęcherzyk, który walnie jeszcze 😅
    Torbiele się często wchłaniają po @. Większość lekarzy bić nimi nie robi przez pierwszy cykl. Dopiero jak się nie wchłoną to można brać bo leki antykoncepcyjne przez miesiąc na wyciszenie jajników. Ja brałam 2 tyg antyki, ale potem odstawiłam bo czułam się koszmarnie. Torbiel się po nich wchłonęła

    szona lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7860 11087

    Wysłany: 7 lipca 2019, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Szona ja też bym brała już teraz, także dobrze robisz, tymbardziej że lekarz mówi że nie szkodzi w ciąży. Ja zawsze jak brałam coś extra- typu antybiotyk itd. to wolałam nie zachodzić w ciążę, bo właśnie tak czy siak bym się stresowala potem. Także wylecz i działajcie :) mam nadzieję że nic więcej nie wyjdzie!


    Magdulina trzymam kciuki za jutrzejszą betę!

    Sylwia jak tam u Ciebie sytuacja ?

    Ja już prawie skończyłam sukienkę, muszę dograć jeszcze dół z górą i będzie gotowa :) tak wygląda teraz ♥️
    1f09533b483e.jpg
    Jakie cudo!!!! Normalnie zaraz składam u Ciebie zamówienie!!!! 😍😍😍

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego