X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe staraczki :)
Odpowiedz

Lipcowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka nie może być źle, ja w to wierze <przytula>

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo chce w to wierzyć, boję się tylko, że lekarze jak to zobaczą to przekreślą nasze szanse na naturalne poczęcie. Ja PCOS, teraz to...

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa, my niezabezpieczamy sie od ponad roku. A swiadome starania sa od kilku miesięcy. I nic... Pije 3 cykl ziola ojca sroki. Ogólnie polepszyly mi jakosc dni plodnych. Mam duzo śluzu plodnego dzieki nim i czuje owulke dosc bolesnie. Dzis 26dc. Cykle mam dlugie. Nawet 35dniowe. W tym cyklu pojawil sie śluz wcześniej o tydzień. Wiec nie wiem czy ziola mi nie przyspieszyly owulki i czy @ będzie szybciej.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Bardzo chce w to wierzyć, boję się tylko, że lekarze jak to zobaczą to przekreślą nasze szanse na naturalne poczęcie. Ja PCOS, teraz to...

Zawsze jest szansa kochana :* musicie poczekać na opinie Waszego lekarza ale jestem przekonana, że wszystko zakończy się sukcesem <3 <przytulaski dla Was>

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zalamuj sie zieziulka. Cuda sie zdarzaja. Nie takie sytuacje znam. Ale trzeba walczyc. Moge zapytac co je twoj maz? Czy dieta ma w jego wypadku wpływ na wynik? Bo obawiam sie ze przy diecie mojego M tez będzie lipa. On lubi tylko to co jest niezdrowe. Nie cierpi owoców i warzyw. .. Staram sie np nie smażyć i przemycam mu w duzych ilosciach to co lubi z zielonych czyli papryke i cebule. Ale moze to nie wystarczyc. Moj bierze suplementy : cynk, wit E, wit C, wit B12, kwas foliowy, żelazo, magnez, selen. To w jednej tabletce. A w drugiej tran z omega 3 wit D i A.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka też mam PCOS, wiem co czujesz. w dodatku M pracuje wiecznie w delegacjach. Albo mam owulacje od wielkiego swieta i M jest wtedy daleko, albo jest blisko a ja z owulacja gram w bierki by w końcu cholera przyszła! Nie wiemy co prawda co sie dzieje z plemnikami bo nigdy nie badal sie.... Choc w polowie czuje Twój ból :(

Dziś w dodatku siedze i wyje, w sumie sama nie wiem czemu :(

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dobrze ze organizm wytwarza plemniczki bo go zawsze mozna polepszyc ich stan. Bo sa tacy którzy przeszli choroby w młodości i w ogóle nie maja w spermie żolnierzyków. Musisz myśleć pozytywnie.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam PCOS bedzie dobrze !!!!

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie najlepsze jest to, że mój mąż jest,a raczej był do tych wyników okazem zdrowia, nie ma ani jednej plomby w zębach nawet, odżywia się zdrowo, regularnie, regularnie śpi, nie ma zbytnich stresów w pracy...ja nie wiem, zaczynam podejrzewać, że jednak miał w młodości jakąś źle leczoną świnkę, albo coś.

A najlepsze dziewczyny w tym jest to, że historia zatoczyła koło, moi rodzice starali się z pomocą medyczną o mnie 7 lat, bo tata miała podobny problem...no nie wierze...Nawet popłakać nie ma gdzie, bo za ścianą siedzi M a przecież nie mogę mu pokazać, że się załamałam ;(;(

• baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinnyśmy założyć klub wsparcia PCOS .....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł juz zakładam !!! I zapraszam wszystkie PCOS

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/wspieramy-sie-my-pcos,10596.html
    Kochane zapraszam każdą która chce pogadać ;) znamy walkę z tym cholerstwem !! Damy radę

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie mam PCOS. Przynajmniej nic mi nie wiadomo na ten temat. Czy mialyscie typowe objawy? Owulacja u mnie występuje.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszych badaniach wyszło :( no niestety jestem posiadacza PCOS...

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były bolesne miesiączki i trądzik, żadnych innych objawów i też często mam owulację.

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nie zasmucam Was, idę coś porobić w domu, jak się czymś zajmę to może mi bedzie lepiej...ale najpierw zjem paczkę ciatek i zapije herbatą... z cukrem!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dacie radę :) jestem pewna :****

• mar_gola Znajoma

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka, ja wierzę, że leczenie pomoże. A może wystarczy powtórzyć badania za jakiś czas? Może akurat teraz Twój M ma słabszy okres? Nie znam się na tym, my dopiero myślimy o badaniach mojego M, ale pracuję w nauce i wiem że czasami jeden pomiar nie jest miarodajny. Głowa do góry :)

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny gdyby to było 10 mln to można by było mówić o słabszym okresie, ale 200 tys. to jakaś tragedia, za tym musi stać jakaś grubsza sprawa. Nie potrafię dziś myśleć pozytywnie, a jeszcze się naczytałam w necie to mi jeszcze gorzej, bo nawet do in vitro się nie kwalifikujemy z takimi wynikami...

Pozostaje mi wierzyć, że ktoś się pomylił w laboratorium lub opcja druga modlić się o cud do świętego od przypadków beznadziejnych...

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbujcie moze Mace ? Swietne opinie ma. I jest niedrogie

w4sqs65ge24sefoo.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ