Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 10 lipca 2018, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia - poszczęści się <3 wiem to ! :*

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4166 1090

    Wysłany: 10 lipca 2018, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finał taki że warto sprôbować ja jakiś nie wierzę, że zajdę bez

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 11 lipca 2018, 06:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Za chwilę jadę upuścić nieco krwi - dzisiaj dzień wampira ;-)
    Ale wyniki po 20, w końcu to Medicover...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 06:29

    ef36 lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 11 lipca 2018, 06:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dopadło mnie straszne choróbsko... zaraziła się chorobą cienia :) :) :)
    A tak poważnie poranny test pokazuje bardzo ale to bardzo blady cień w 3min. Poprosiłam M zeby zobaczy i też widzi.
    Ale to faktycznie jak za mgła. Sprobuje uchwycić telefonem.

    Niestety dzisiaj rano moja temp ostro poszybowała w dół wiec nie dokonca wierze tym cieniom cienia :(
    Czy możliwe ze betla dzisiaj coś już wykaże, czy siąść spokojnie na d... i zrobić test w piatek?

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 11 lipca 2018, 06:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, tempka nue spadła ponizej linii podstawowej, więc taki spadek o niczym nie przesądza. Beta powinna wyjsć w 12 dpo. Kciuki

    Iga66 lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 11 lipca 2018, 06:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś chyba 8 dpo zrobiłam dwa testy i widzę tam coś ale mega słabo. Jednak nie robię sobie nadzieji bo pojawił się lekko podbarwionym na brązowo śluz wiec pewnie rozkręca się @ choć jeszcze jest iskierka ze może to implementacja, ale takie plamienie z reguły mam przed @ wiec chyba ten miesiąc będzie nie udany

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 11 lipca 2018, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosimaa, ja zrobiłam test w 10 dpo - biało. Potem chodziłam do łazienki i był podbarwiony śluz - @ idzie jak nic. A potem na teście wyszedł poczasiak a @ wcale nie przyszła. 2 dni później beta 42 - akurat jak na 2 dni po zagnieżdżeniu.
    Także różnie to z tym śluzem bywa.
    Kciuki!

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 11 lipca 2018, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknijcie drogie ekspertki, bo ja i M jesteśmy mało obiektywni - za bardzo chcemy ;)
    12dpo, w 5minucie, test czułości 25

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0560abdd1a8d.jpg

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 11 lipca 2018, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika pocieszyłas mnie choć ja już nie wierze ze się uda. Właśnie jestem u lekarza i zrobię przy okazji betę zeby się dłużej nie katować nadziejami. Choć Twój przypadek napawa mnie nadzieja :)

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • kubekkawy Ekspertka
    Postów: 232 84

    Wysłany: 11 lipca 2018, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo w 8dpo ! Dziś dzień egzaminu, dzień porażki lub zwycięstwa, dzień rozpoczęcia wakacji lub dzień wniosku o warunek :P ale mam luuuuuz, trudno, będzie co będzie.
    To dlatego mało się odzywam, ale.. już niedługo nadrobię i powspieram was :*

    To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1735 749

    Wysłany: 11 lipca 2018, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, mam jeszcze pytanie w związku z TSH :) Czy tylko na podstawie podwyższonego TSH zdiagnozowano u Ciebie niedoczynność? Bo ginekolog powiedziała, że absolutnie nie mam niedoczynności, a TSH powinnam zbić tylko ze względu na starania o ciążę, bo wtedy najlepiej żeby było poniżej 2,5.

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 11 lipca 2018, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga -no coś tam majaczy-naibardziej na niepowiększonym zdjęciu ;-) Zrób betę :-) Albo siknij za 2 dni :-)

    Kubeczku mój-trzymam kciuki!!!!!! I za egzamin, ale najbardziej za kreskę :-D W końcu bez spiny, są drugie terminy ;-) Warunki też ;-)

    Iga66, kubekkawy lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 11 lipca 2018, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga cosik tam jakby jest :) oby jutro tez bylo tylko ciemniejsze.

    Kubek kawy mocno zaciskam kciuki. Na pewno bedzie dobrze :)

    Iga66, kubekkawy lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1735 749

    Wysłany: 11 lipca 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    Hejoo w 8dpo ! Dziś dzień egzaminu, dzień porażki lub zwycięstwa, dzień rozpoczęcia wakacji lub dzień wniosku o warunek :P ale mam luuuuuz, trudno, będzie co będzie.
    To dlatego mało się odzywam, ale.. już niedługo nadrobię i powspieram was :*

    Ja też dziś 8 dpo ;) Powodzenia na egzaminie! :)

    Edit: tak patrzę na Twój wykres i wygląda jakby dzisiaj był spadek na zagnieżdżenie. Hmmm ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 08:10

    kubekkawy lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga coś tam się chce przebić :) może na betę skoczysz?

    Iga66 lubi tę wiadomość

  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 11 lipca 2018, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię za 2 dni betę jesli po tym spadku temp wcześniej nie dostanę @.

    Ale podniecenie mojego M bezcenne :) zrobił mi nawet mega jajecznicę z pomidorkami i kawkę :)
    Dla takiego śniadania to moge mieć przez kilka dni nawet ciąże urojona :)))

    m_d_f, patuniek86, Aga9090, Siwulec, Mama Wojtka, golonat, Reniferra lubią tę wiadomość

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1735 749

    Wysłany: 11 lipca 2018, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, coś widać na 100% :)

    Iga66 lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 11 lipca 2018, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ja tez coś widze :)

    Iga66 lubi tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 11 lipca 2018, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Patuniek, mam jeszcze pytanie w związku z TSH :) Czy tylko na podstawie podwyższonego TSH zdiagnozowano u Ciebie niedoczynność? Bo ginekolog powiedziała, że absolutnie nie mam niedoczynności, a TSH powinnam zbić tylko ze względu na starania o ciążę, bo wtedy najlepiej żeby było poniżej 2,5.

    Ginekolog skierował mnie do endokrynologa. Oboje mi to zdiagnozowali po wynikach badań. Wszystko niby w normie, ale tsh za wysokie. Po ciąży nie będę musiała brać euthyroxu, zostaje tylko w miarę regularne badanie :-)

    Zresztą jeśli jestem wiecznie zmęczona i zawsze mi zimno, to może być objaw niedoczynności tarczycy ;-) Sucha skóra i wypadające włosy też. Po kilku tygodniach leczenia, włosy przestały wypadać :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 08:14

    m_d_f lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 11 lipca 2018, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej ciazy robiłam test w dniu @ i był negat, dopiero kilka dni pózniej +

    M ma słaba morfologię wiec nawet jak cos zaskoczy to moze różnie się to skończyć /w kwietniu tak było prawdopodobnie :(
    Ale natura wie co robi :)

    Pozdrawiam i miłego dnia Wam życzę, ja jadę do pracy a potem na wcześniej umówiona wizytę u lek od problemów z płodnością ;)

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego