Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 2 lipca 2018, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę no mam nadzieje, ze jest ok małe się ruszało machalo rączkami i nóżkami :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 16:46

    patuniek86, Reniferra, Malgonia, Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • misiak17 Ekspertka
    Postów: 231 219

    Wysłany: 2 lipca 2018, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja jak masz być spokojniejsza to idź za tydzień. Będzie dobrze.
    Kurna mam wrażenie że teraz jest nawet wyrazniejsza kreska niż rano.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/15755c617b0d.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74e09aa21be1.jpg

    Siwulec, moyeu lubią tę wiadomość


    Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 2 lipca 2018, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, ojejuniu - machało rączkami!!!!! <3 Łzy mi stanęły w oczach <3
    I nie denerwuj się, usg ma to do siebie, że wystarczy 1 mm w innym punkcie postawić kropkę, czego nie widać na monitorze i już wynik jest mocno zakłamany :)
    Twoja zielona kropeczka MACHAŁA rączkami - czyli dawało znak, że jest bardzo dobrze :)

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 2 lipca 2018, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiak - kresunia jest :) Zrób betę pojutrze, a najlepiej za 4 dni :)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4353 1167

    Wysłany: 2 lipca 2018, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cukrem b uwazajacie u mnie w 1 ciąży cukrzyca ciążowa w 2
    Też i to jedna z przyczyn podejrzenia utraty kropka :( nie ma
    Żartów dietka

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1197 1920

    Wysłany: 2 lipca 2018, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Renifera, mi pierwsze badanie glukozy na czczo w ciąży wyszło 105 :D PRawie 13 lat temu ;) Okazało się, że jedzenie o 23 w nocy ma wpływ ;) Następnym razem jadłam ostatni posiłek o 18 i było ślicznie, 82 :) Więc nie martw się na zapas, tylko - niestety - nie jedz za późno :) Będzie dobrze :)
    Hmm... przypomniało mi się, że wczoraj o 22 jadłam babkę...

    patuniek86 lubi tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • MamaMamita Przyjaciółka
    Postów: 99 52

    Wysłany: 2 lipca 2018, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja jakby cos bylo nie tak t9 lekarz napewno by ci powiedzial :) to jego obowiazek. Maleństwo rosnie i to najwazniejsze :*

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 764

    Wysłany: 2 lipca 2018, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak, teraz patrzę na innym komputerze i rzeczywiście widać cień. :) Musisz powtórzyć betę. 10 dpo ma prawo wyjść bardzo niska.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 16:53

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 2 lipca 2018, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak też widzę kreskę. Może być tak jak dziewczyny piszą, wyłapałaś super mega wczesną betę :)

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 2 lipca 2018, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak wydaje mi się że kreska mocniejsza faktycznie :)
    Dzięki za pocieszenie dziewczyny troszkę mi ulżyło :)

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 2 lipca 2018, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Hmm... przypomniało mi się, że wczoraj o 22 jadłam babkę...

    Więc następnym razem wyrzuć babki, cukierki, pączki, pizzę, bułeczki i inne rzeczy, o których pomyślisz z głodu - bo będziesz mega-głodna nie mogąc jeść - uwierz mi :D Do tego wyniku podejdź na spokojnie, aż tak bardzo normy nie przekroczyłaś. Teraz umów się na kolejne badanie i luz :) Nawet bez krzywej możesz błyskawicznie zbadać poziom cukru na czczo - z palca, w każdej przychodni. Nie musisz czekać na obciążenie glukozą. Tylko jedz najpóźniej o 18 i nie tonę ciastek :D

    Reniferra lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4353 1167

    Wysłany: 2 lipca 2018, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła ja jestem szczupła zdrowo jem a cukry szaleją mimo mety.. z mutacji to wynika pai i mthfr

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Acilya Autorytet
    Postów: 342 227

    Wysłany: 2 lipca 2018, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 19,820 mIU/ml! :)

    W sumie nie pomyślałam o tym, ale miałam dziś tatuaż, planowany od dawna... mam nadzieję że to nijak nie wpłynie na mój zlepek komórek.

    patuniek86, Reniferra, StaraczkaNika, Siwulec, Morelowanowa, Aga9090, MamaFabianka, m_d_f, Tosia2323, frezyjciada, Malinka7, JennyXS, Lunaris, moyeu, Ola_445 lubią tę wiadomość

    9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 2 lipca 2018, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ pozytywna beta! :) Gratulacje Acilya :) Teraz na siebie chuchaj i dmuchaj :)

    Acilya lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1197 1920

    Wysłany: 2 lipca 2018, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OGTT zrobię dla spokoju duszy na pewno. Zresztą no takie są zalecenia, jeśli glukoza powyżej 92. Ale podejdę do tego bezstresowo póki co.

    EDIT: Acilya gratulacje! Wiedziałam, że to to. <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 17:04

    patuniek86, Acilya lubią tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 2 lipca 2018, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    OGTT zrobię dla spokoju duszy na pewno. Zresztą no takie są zalecenia, jeśli glukoza powyżej 92. Ale podejdę do tego bezstresowo póki co.

    I bez babeczki ;)

    Reniferra lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4353 1167

    Wysłany: 2 lipca 2018, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acilya super:) gratki

    Acilya lubi tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Acilya Autorytet
    Postów: 342 227

    Wysłany: 2 lipca 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amina, gratulacje!
    Misiak, powtórz za parę dni, beta prawie 2 to raczej oznacza że coś się dzieje!

    9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 2 lipca 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acilya gratuluje ;) rośnijcie zdrowo !!!

    Misiak to kiedy powtarzasz betę ? Dopisze Cię na pierwszej stronie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 17:23

    Acilya lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 2 lipca 2018, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu pozytywnie :) Super!

    Patrycja, pójdź dla spokoju za tydzień, chociaż wydaje mi się, że jest ok :)

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego