LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAcilya wrote:Beta 19,820 mIU/ml!
W sumie nie pomyślałam o tym, ale miałam dziś tatuaż, planowany od dawna... mam nadzieję że to nijak nie wpłynie na mój zlepek komórek.Aga9090, Meśka, frezyjciada, Tosia2323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmina gratuluje
Acilya, tak wczoraj pomyślałam, że jak Tobie się uda to zatestuje szybciej niż 10 i co mi teraz pozostało? oczywiście gratuluje i czekam na przyrost
Misiak, trzymam kciuki, żeby to była ciąża, tak jak piszą dziewczyny, za dwa dni powtórz betę.
Siwulec, jak ten czas leci, pięknie nam czarujesz
Acilya lubi tę wiadomość
-
Acilya, cudownie, ale to była tylko formalność Bardzo się cieszę, zdrowej, spokojnej ciąży
Acilya lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Acilya gratulacje.
Powtórzę bete za dwa dni. Ale nie widzę tego. Beta negatywna, progesteron niski. Tylko skąd te bladziochy. No ten popołudniowy ewidentnie widoczny bez zastanawiania się. Powtórzę jutro test i zobaczymy.Acilya lubi tę wiadomość
Usunięcie mięśniaka
3 aniołki + 1cp
Jeszcze będzie dobrze, musi być
30.08 - 1 IUI ☹ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcilya to nie jest zlepek komórek. To jest TWOJE DZIECKO.
Nie zaleca się robienia tatuaży w ciąży głównie ze względu na częste reakcje alergiczne matki, w ciąży możesz mieć alergię na rzeczy, które do tej pory były Twojej immunologii obojętne.
Misiak17 to NIE JEST negatywna beta, to jest b.niska beta, widocznie szybko wyłapałaś Dzidziulka, Achia chyba startowała z podobnej wielkości, dobrze pamiętam? Przyrost jest tutaj najważniejszy. Progiem się nie przejmuj, skoro sumplementujesz dupka to jest ok, duper nie wychodzi w badaniach, a poziom jaki masz to po prostu Twój realny poziom bez wspomagacza. Ja zaczynałam z progiem 6.... i zobacz na suwaczku gdzie jestem -
Dziewczyny moje myśli krążą już tylko wokół wyniku ...
Ale ponoć nawet późno wieczorem może być wynikJennyXS lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI • 2.02 2 IUI •
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf -
Dziewczyny ruszyłyście z kopyta! Piękny początek miesiąca, oby tak dalej. Gratuluję pozytywnych bet i testów czekam na więcej.
Dostałam dziś wyniki z test dna. Mogę prosić o interpretacje? Taką po ludzku
Powinnam teraz wykonać jakieś dodatkowe badania?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fea6e6bbc62.png
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrezycjada - moja beta ok 9dpo była 1,44. Proga wtedy nie badałam. Tylko że ja brałam ovitrelle i nie wiadomo czy to była resztką Ovi czy kropek. Ale dwa dni później beta ponad 20 a progesteron turbo wysoki
Także tutaj przyrost prawdę powie...frezyjciada lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiecie co? Chociaż rozumiem, że tak wczesna ciąża to dziecko, to w momencie, kiedy coś by się działo, niezbędna byłaby np. aborcja, wolałabym myśleć, że to nie jest dziecko. Być może dzięki temu łatwiej byłoby przejść przez traumę. Ja byłam w ciąży, ale faktycznie dziecka nie miałam-było to zlepek rozwijających się komórek zwanych zaśniadem.
Ja sama jestem zlepkiem komórek, mających uczucia i rozum, jestem istotą-stworzoną że zlepku komórek. Nie sądzę, żeby Acilya miała cokolwiek złego na myśli, więc też nie ma co przesadzać w drugą stronę. Bo zacznie się robić nieprzyjemnie, a to miejsce nigdy mi się z nieprzyjemnościami nie kojarzyłom_d_f, moyeu, Ola_445, mi88 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualny
-
Morelowanowa wrote:
Siwulec, jak ten czas leci, pięknie nam czarujesz
Robię co mogęMorelowanowa lubi tę wiadomość
-
Monika też czekam na Twoje wyniki. Trzymam kciuki.
Plan mam taki: jutro i pojutrze sikam na dwa testy różnych firm. Jak będzie ciemniała to beta w środę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 18:57
Usunięcie mięśniaka
3 aniołki + 1cp
Jeszcze będzie dobrze, musi być
30.08 - 1 IUI ☹ -
misiak17 wrote:Monika też czekam na Twoje wyniki. Trzymam kciuki.
Plan mam taki: jutro i pojutrze sikam na dwa testy różnych firm. Jak będzie ziemniaki to beta w środę.
A jak będzie makaron? Albo ryż? Lub kasza?
Siwulec, Lunaris, Reniferra, m_d_f, moyeu lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Wiecie co, tak sie gapie na te testy i gapie. Zrobilam dzisiaj 2 i zdecydowanie na drugim cien cienia cienia jest ciemniejszy niz na 1. Pamietam zr taki sam test robilam 2 miesiace temu to w miejscu dzisiejszych cieni byl slad fabryczny ale bezbarwny. Nienawidze czekania -.-
Skreca mnie z tej niewiedzy ;p ale zawsze te ostatnie dni przed @ byly dla mnie najtrudniejsze a o córkę staralam się 3 lataWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 19:08