Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Powiem Ci, że mnie to cieszy, bo zawsze było mi trochę głupio mówić ludziom że studiuję prawo ;) przez te memy ;)

Teraz możesz zawsze rzucić "jestem weganką" ;-)

moyeu lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • monika_85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu gratuluje magisterki :)

moyeu lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Kochane moje moich wyników nadal nie ma, siedzę jak na szpilkach.
    Ale.ponoc śla często bardzo późno wysyła wyniki

A gdzie Ty ta betę robiłaś ??

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Gratuluję bet i dwóch kresek!

Dziewczyny, jestę magistrę prawa! Po pięciu latach harówki, w końcu koniec! No poza tym, że we wrześniu podchodzę do egzaminu na aplikację radcowską ;) kierat na kolejne 3 lata, no masochizm ;)

Wybaczcie że się nie odniosę indywidualnie, ale ledwo ogarniam dzisiaj ;) wypiłam prawie pół butelki prosecco o smaku melona, pyszotka!

Co do zlepka komorek nie będę się wypowiadać, bo mam bardzo liberalne poglądy, więc mogłabym kogoś urazić, a nie po to jest to forum. Powiem tylko że chyba się polubimy Acilya ;)
    Gratuluję, pani magister :)

No widzisz, masz taķe a takie poglądy, ale nigdy nikogo nie uraziłaś i nie oburzyłaś. Doceniam w takim razie wyczucie, w jakie grono weszłaś.

Ja powiem tak - gdyby mi ktoś powiedział w momencie, kiedy roniłam, żebym tak nie przeżywała, bo to tylko zlepek komórek, to mogłabym taką osobę rozszarpać.

A są tu dziewczyny po różnych przejściach i wypadałoby czasem mieć to na uwadze. I ja rozumiem, że ciężko się wczuć w sytuację takiej osoby, ale błagam, jeśli nawet nie próbujecie, to też nie dziwcie się, że większość dziewczyn, która ma jakąś wiedzę i doświadczenie, żeby pomóc przy interpretacji badań czy coś doradzić poprostu zwiała z wątków testowych. Dla kogoś, kto od lat walczy o ciąże, albo przeszedł przez piekło, żeby jak najdłużej ciążę utrzymać, 2 kreski oznaczają niewyobrażalny cud a nie zagnieżdżanie zlepka komórek.

Poprostu trzeba wiedzieć, ze przy pewnych osobach się pewnych rzeczy nie mówi/nie pisze, bo można 1) je bardzo zranić 2) wywołać męczącą dyskusję na tematy światopoglądowe.

Także mały apel miejmy dla siebie litość i uważajmy na słowa

Karma88, Achia, Aga9090, Emiilka, Yoselyn82, Kargo31, Morusek, Patrycja20, Kotowa, Malinka7, Nadzieja22, Morelowanowa, moyeu, madzi2506, Malgonia, blue00, Tosia2323, Anonim546, Czrna 81 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • monika_85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śląskie Laboratorium Analityczne

AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja powiem tak - gdyby mi ktoś powiedział w momencie, kiedy roniłam, żebym tak nie przeżywała, bo to tylko zlepek komórek, to mogłabym taką osobę rozszarpać.

A są tu dziewczyny po różnych przejściach i wypadałoby czasem mieć to na uwadze. I ja rozumiem, że ciężko się wczuć w sytuację takiej osoby, ale błagam, jeśli nawet nie próbujecie, to też nie dziwcie się, że większość dziewczyn, która ma jakąś wiedzę i doświadczenie, żeby pomóc przy interpretacji badań czy coś doradzić poprostu zwiała z wątków testowych. Dla kogoś, kto od lat walczy o ciąże, albo przeszedł przez piekło, żeby jak najdłużej ciążę utrzymać, 2 kreski oznaczają niewyobrażalny cud a nie zagnieżdżanie zlepka komórek.

Poprostu trzeba wiedzieć, ze przy pewnych osobach się pewnych rzeczy nie mówi/nie pisze, bo można 1) je bardzo zranić 2) wywołać męczącą dyskusję na tematy światopoglądowe.

Polać tej Pani kompotu !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 21:36

Trasti, Anaaa90, Aga9090, Emiilka, Morusek, Malgonia, Tosia2323 lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Śląskie Laboratorium Analityczne

O w mordę ! Nie znam :/
    No nic ściskam dalej :*

monika_85 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, chyba choróbsko mnie rozkłada :-(
    Od wczoraj mną trzęsie, teraz trochę mnie łamie. Słabo mi nawet nieco. I idę zaraz spać. A tu takie bety mnie zaraz ominą :-(

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • monika_85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ty kochana śmigaj spać bo nie wiadomo czy to dzisiaj będzie :)

AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała też dodać, że wykształcenie nie ma związku z tym jak nazywamy nasze kropki i jak się czasem zachowujemy. Ja jestem lekarzem, a nazywam małe dzidziusiem i żartuję, że ma już wielkie uszy, żeby mąż uważał co mówi...a do tego zjadłam babkę w wieczór przed pobieraniem krwi na glukozę.. tak więc teoretycznie powinnam twardo stąpać po ziemi, kierować się wiedzą medyczną... a wodzą mną uczucia i ciążowe zachcianki.

Monika to istna zbrodnia tak późno wysyłać wyniki.
    Moyeu, wielkie gratulacje :). Masz co opijać.

Siwulec, Emiilka, Patrycja20, Nadzieja22, moyeu, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika kawałek ciasta z wiśniami dla Ciebie! <3 i kompotu mogę Ci polać Skarbie ;)

Emiilka lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Siwulec ty kochana śmigaj spać bo nie wiadomo czy to dzisiaj będzie :)

To jakbym usnęła to napisz proszę wielkimi cyframi żebym szybko jutro odnalazła <3

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Nika ale jak tylko do owu ? Chyba do @? Bo p owu nie wiem jeszcze czy są II? To czekam bo dalej 73:/ dzięki nika
    E tam, kto nie zatestuje grubo przed @ ;)
    Jak będzie ewidentny negatyw, to można odstawić wcześniej - wtedy @ będzie lżejsza. A jak pozytyw, to wiadomka, nie odstawiamy, tylko badamy anty Xa i białko S.

Ja bym zaczekała z suplami do następnego cyklu. Jak skończysz @ to acard, a jak będzie owu, to heparynę.

Ja właśnie wypróbowałam wstrzykiwanie w uda - nie powtarzaj mojego błędu - boli 5 razy bardziej niż w brzuch :/

Trasti lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Acilya Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Acilya dlatego ja staram się nie oceniać, ale chciałam żebyś tez zrozumiała dziewczyny, bo to fajne babki są ;) możemy się różnic poglądami (i nie mówię tu o wykształceniu bo znam wiele wykształconych osob u których ewidentnie tytuły nie idą w parze z rozumiem) a nawet powinnismy bo życie byłoby nudne gdybyśmy wszyscy myśleli tak samo ;)
    Szanujmy się
    Ależ ja rozumiem ;) Sama przecież napisałam, żeby szanować że każdy ma swoje spojrzenie na świat, nikomu mojego nie "wciskałam" i chciałabym tylko, żeby i mnie nie wciskano. Przecież nie poprawiam dziewczyn, że nie mają jeszcze dzieci tylko zarodki czy coś, albo że fasolka czy kropek brzmi źle - macica każdej z nas to sprawa każdej z nas :D
    A z wykształceniem chodziło mi tylko i wyłącznie o kierunek, nie tytuł ;)

Moyeu, gratulacje!!!

moyeu lubi tę wiadomość

9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika w które miejsce w brzuchu się wbijasz, bo mnie cholernie boli za każdym razem :(

• Acilya Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Gratuluję, pani magister :)

No widzisz, masz taķe a takie poglądy, ale nigdy nikogo nie uraziłaś i nie oburzyłaś. Doceniam w takim razie wyczucie, w jakie grono weszłaś.

Kurczę dziewczyny, czy ja kogoś uraziłam??? Czy ja powiedziałam, że któraś z was przesadza ze stratą ciąży, bo to tylko zlepek komórek? Nie, mówiłam o swojej macicy, koniec, kropka. Dla mnie dziwne było określenie "kropek", ale każdy mówi jak chce, i nie atakowałam.
    Btw jakbym straciła ciążę (odpukać) to w życiu bym nie pomyślała żeby nie płakać bo to tylko zlepek komórek. Zlepek komórek nie wyklucza cudu i miłości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 21:45

9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Polać tej Pani kompotu !
    Oh, oh, dziękuję.
    Jak nie słodzony to się poczęstuję :)
    Frez, ciasta muszę odmówić, o już dziś zgrzeszyłam kilkoma mini kinder buenkami

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem mamą, costam przeżyłam zwłaszcza starając się o pierwsze dziecko i naprawdę zwisa mi jak kto nazywa swojego krasnoludka w brzuchu.

A jestem magistrem krytyki literackiej, jelsi to ma jakieś znaczenie :D

Acilya, Reniferra, patuniek86, Iga66, m_d_f, MamaMamita, moyeu, Lunaris, Rucola, mi88 lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • monika_85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra to jest naprawdę zbrodnia, moim zdaniem bety i progesterony powinny być w pierwszej kolejności wysyłane :P

Siwulec napiszę, spokojna głowa :)

Reniferra lubi tę wiadomość

AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
  • Grzechotka2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawać betę bo chce iść spać :D

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ