LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
monika_85 wrote:Kochane moje moich wyników nadal nie ma, siedzę jak na szpilkach.
Ale.ponoc śla często bardzo późno wysyła wyniki
A gdzie Ty ta betę robiłaś ?? -
Gratuluję, pani magistermoyeu wrote:Gratuluję bet i dwóch kresek!
Dziewczyny, jestę magistrę prawa! Po pięciu latach harówki, w końcu koniec! No poza tym, że we wrześniu podchodzę do egzaminu na aplikację radcowską
kierat na kolejne 3 lata, no masochizm 
Wybaczcie że się nie odniosę indywidualnie, ale ledwo ogarniam dzisiaj
wypiłam prawie pół butelki prosecco o smaku melona, pyszotka!
Co do zlepka komorek nie będę się wypowiadać, bo mam bardzo liberalne poglądy, więc mogłabym kogoś urazić, a nie po to jest to forum. Powiem tylko że chyba się polubimy Acilya

No widzisz, masz taķe a takie poglądy, ale nigdy nikogo nie uraziłaś i nie oburzyłaś. Doceniam w takim razie wyczucie, w jakie grono weszłaś.
Ja powiem tak - gdyby mi ktoś powiedział w momencie, kiedy roniłam, żebym tak nie przeżywała, bo to tylko zlepek komórek, to mogłabym taką osobę rozszarpać.
A są tu dziewczyny po różnych przejściach i wypadałoby czasem mieć to na uwadze. I ja rozumiem, że ciężko się wczuć w sytuację takiej osoby, ale błagam, jeśli nawet nie próbujecie, to też nie dziwcie się, że większość dziewczyn, która ma jakąś wiedzę i doświadczenie, żeby pomóc przy interpretacji badań czy coś doradzić poprostu zwiała z wątków testowych. Dla kogoś, kto od lat walczy o ciąże, albo przeszedł przez piekło, żeby jak najdłużej ciążę utrzymać, 2 kreski oznaczają niewyobrażalny cud a nie zagnieżdżanie zlepka komórek.
Poprostu trzeba wiedzieć, ze przy pewnych osobach się pewnych rzeczy nie mówi/nie pisze, bo można 1) je bardzo zranić 2) wywołać męczącą dyskusję na tematy światopoglądowe.
Także mały apel miejmy dla siebie litość i uważajmy na słowa
Karma88, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Emiilka, Yoselyn82, Kargo31, Morusek, Patrycja20, Kotowa, Malinka7, Nadzieja22, nick nieaktualny, moyeu, madzi2506, Malgonia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Anonim546, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Ja powiem tak - gdyby mi ktoś powiedział w momencie, kiedy roniłam, żebym tak nie przeżywała, bo to tylko zlepek komórek, to mogłabym taką osobę rozszarpać.
A są tu dziewczyny po różnych przejściach i wypadałoby czasem mieć to na uwadze. I ja rozumiem, że ciężko się wczuć w sytuację takiej osoby, ale błagam, jeśli nawet nie próbujecie, to też nie dziwcie się, że większość dziewczyn, która ma jakąś wiedzę i doświadczenie, żeby pomóc przy interpretacji badań czy coś doradzić poprostu zwiała z wątków testowych. Dla kogoś, kto od lat walczy o ciąże, albo przeszedł przez piekło, żeby jak najdłużej ciążę utrzymać, 2 kreski oznaczają niewyobrażalny cud a nie zagnieżdżanie zlepka komórek.
Poprostu trzeba wiedzieć, ze przy pewnych osobach się pewnych rzeczy nie mówi/nie pisze, bo można 1) je bardzo zranić 2) wywołać męczącą dyskusję na tematy światopoglądowe.
Polać tej Pani kompotu !Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 21:36
Trasti, Anaaa90, nick nieaktualny, Emiilka, Morusek, Malgonia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
monika_85 wrote:Śląskie Laboratorium Analityczne
O w mordę ! Nie znam
No nic ściskam dalej :*
monika_85 lubi tę wiadomość
-
Ja bym chciała też dodać, że wykształcenie nie ma związku z tym jak nazywamy nasze kropki i jak się czasem zachowujemy. Ja jestem lekarzem, a nazywam małe dzidziusiem i żartuję, że ma już wielkie uszy, żeby mąż uważał co mówi...a do tego zjadłam babkę w wieczór przed pobieraniem krwi na glukozę.. tak więc teoretycznie powinnam twardo stąpać po ziemi, kierować się wiedzą medyczną... a wodzą mną uczucia i ciążowe zachcianki.
Monika to istna zbrodnia tak późno wysyłać wyniki.
Moyeu, wielkie gratulacje
. Masz co opijać.
Siwulec, Emiilka, Patrycja20, Nadzieja22, moyeu, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
monika_85 wrote:Siwulec ty kochana śmigaj spać bo nie wiadomo czy to dzisiaj będzie

To jakbym usnęła to napisz proszę wielkimi cyframi żebym szybko jutro odnalazła
monika_85 lubi tę wiadomość
-
E tam, kto nie zatestuje grubo przed @Trasti wrote:Nika ale jak tylko do owu ? Chyba do @? Bo p owu nie wiem jeszcze czy są II? To czekam bo dalej 73:/ dzięki nika

Jak będzie ewidentny negatyw, to można odstawić wcześniej - wtedy @ będzie lżejsza. A jak pozytyw, to wiadomka, nie odstawiamy, tylko badamy anty Xa i białko S.
Ja bym zaczekała z suplami do następnego cyklu. Jak skończysz @ to acard, a jak będzie owu, to heparynę.
Ja właśnie wypróbowałam wstrzykiwanie w uda - nie powtarzaj mojego błędu - boli 5 razy bardziej niż w brzuch
Trasti lubi tę wiadomość
-
Ależ ja rozumiemSiwulec wrote:Acilya dlatego ja staram się nie oceniać, ale chciałam żebyś tez zrozumiała dziewczyny, bo to fajne babki są
możemy się różnic poglądami (i nie mówię tu o wykształceniu bo znam wiele wykształconych osob u których ewidentnie tytuły nie idą w parze z rozumiem) a nawet powinnismy bo życie byłoby nudne gdybyśmy wszyscy myśleli tak samo 
Szanujmy się
Sama przecież napisałam, żeby szanować że każdy ma swoje spojrzenie na świat, nikomu mojego nie "wciskałam" i chciałabym tylko, żeby i mnie nie wciskano. Przecież nie poprawiam dziewczyn, że nie mają jeszcze dzieci tylko zarodki czy coś, albo że fasolka czy kropek brzmi źle - macica każdej z nas to sprawa każdej z nas 
A z wykształceniem chodziło mi tylko i wyłącznie o kierunek, nie tytuł
Moyeu, gratulacje!!!
moyeu lubi tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml

1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
nick nieaktualny
-
Kurczę dziewczyny, czy ja kogoś uraziłam??? Czy ja powiedziałam, że któraś z was przesadza ze stratą ciąży, bo to tylko zlepek komórek? Nie, mówiłam o swojej macicy, koniec, kropka. Dla mnie dziwne było określenie "kropek", ale każdy mówi jak chce, i nie atakowałam.StaraczkaNika wrote:Gratuluję, pani magister

No widzisz, masz taķe a takie poglądy, ale nigdy nikogo nie uraziłaś i nie oburzyłaś. Doceniam w takim razie wyczucie, w jakie grono weszłaś.
Ja powiem tak - gdyby mi ktoś powiedział w momencie, kiedy roniłam, żebym tak nie przeżywała, bo to tylko zlepek komórek, to mogłabym taką osobę rozszarpać.
Btw jakbym straciła ciążę (odpukać) to w życiu bym nie pomyślała żeby nie płakać bo to tylko zlepek komórek. Zlepek komórek nie wyklucza cudu i miłości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 21:45
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml

1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Oh, oh, dziękuję.Meśka wrote:Polać tej Pani kompotu !
Jak nie słodzony to się poczęstuję
Frez, ciasta muszę odmówić, o już dziś zgrzeszyłam kilkoma mini kinder buenkami
-
A ja jestem mamą, costam przeżyłam zwłaszcza starając się o pierwsze dziecko i naprawdę zwisa mi jak kto nazywa swojego krasnoludka w brzuchu.
A jestem magistrem krytyki literackiej, jelsi to ma jakieś znaczenie
Acilya, Reniferra, patuniek86, Iga66, m_d_f, MamaMamita, moyeu, Lunaris, Rucola, mi88 lubią tę wiadomość

-
Reniferra to jest naprawdę zbrodnia, moim zdaniem bety i progesterony powinny być w pierwszej kolejności wysyłane

Siwulec napiszę, spokojna głowa
Reniferra lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI
• 2.02 2 IUI
•
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf