LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
monika_85 wrote:Kochane moje moich wyników nadal nie ma, siedzę jak na szpilkach.
Ale.ponoc śla często bardzo późno wysyła wyniki
A gdzie Ty ta betę robiłaś ?? -
moyeu wrote:Gratuluję bet i dwóch kresek!
Dziewczyny, jestę magistrę prawa! Po pięciu latach harówki, w końcu koniec! No poza tym, że we wrześniu podchodzę do egzaminu na aplikację radcowską kierat na kolejne 3 lata, no masochizm
Wybaczcie że się nie odniosę indywidualnie, ale ledwo ogarniam dzisiaj wypiłam prawie pół butelki prosecco o smaku melona, pyszotka!
Co do zlepka komorek nie będę się wypowiadać, bo mam bardzo liberalne poglądy, więc mogłabym kogoś urazić, a nie po to jest to forum. Powiem tylko że chyba się polubimy Acilya
No widzisz, masz taķe a takie poglądy, ale nigdy nikogo nie uraziłaś i nie oburzyłaś. Doceniam w takim razie wyczucie, w jakie grono weszłaś.
Ja powiem tak - gdyby mi ktoś powiedział w momencie, kiedy roniłam, żebym tak nie przeżywała, bo to tylko zlepek komórek, to mogłabym taką osobę rozszarpać.
A są tu dziewczyny po różnych przejściach i wypadałoby czasem mieć to na uwadze. I ja rozumiem, że ciężko się wczuć w sytuację takiej osoby, ale błagam, jeśli nawet nie próbujecie, to też nie dziwcie się, że większość dziewczyn, która ma jakąś wiedzę i doświadczenie, żeby pomóc przy interpretacji badań czy coś doradzić poprostu zwiała z wątków testowych. Dla kogoś, kto od lat walczy o ciąże, albo przeszedł przez piekło, żeby jak najdłużej ciążę utrzymać, 2 kreski oznaczają niewyobrażalny cud a nie zagnieżdżanie zlepka komórek.
Poprostu trzeba wiedzieć, ze przy pewnych osobach się pewnych rzeczy nie mówi/nie pisze, bo można 1) je bardzo zranić 2) wywołać męczącą dyskusję na tematy światopoglądowe.
Także mały apel miejmy dla siebie litość i uważajmy na słowa
Karma88, Achia, Aga9090, Emiilka, Yoselyn82, Kargo31, Morusek, Patrycja20, Kotowa, Malinka7, Nadzieja22, Morelowanowa, moyeu, madzi2506, Malgonia, blue00, Tosia2323, Anonim546, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Ja powiem tak - gdyby mi ktoś powiedział w momencie, kiedy roniłam, żebym tak nie przeżywała, bo to tylko zlepek komórek, to mogłabym taką osobę rozszarpać.
A są tu dziewczyny po różnych przejściach i wypadałoby czasem mieć to na uwadze. I ja rozumiem, że ciężko się wczuć w sytuację takiej osoby, ale błagam, jeśli nawet nie próbujecie, to też nie dziwcie się, że większość dziewczyn, która ma jakąś wiedzę i doświadczenie, żeby pomóc przy interpretacji badań czy coś doradzić poprostu zwiała z wątków testowych. Dla kogoś, kto od lat walczy o ciąże, albo przeszedł przez piekło, żeby jak najdłużej ciążę utrzymać, 2 kreski oznaczają niewyobrażalny cud a nie zagnieżdżanie zlepka komórek.
Poprostu trzeba wiedzieć, ze przy pewnych osobach się pewnych rzeczy nie mówi/nie pisze, bo można 1) je bardzo zranić 2) wywołać męczącą dyskusję na tematy światopoglądowe.
Polać tej Pani kompotu !Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 21:36
Trasti, Anaaa90, Aga9090, Emiilka, Morusek, Malgonia, Tosia2323 lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
monika_85 wrote:Śląskie Laboratorium Analityczne
O w mordę ! Nie znam
No nic ściskam dalej :*monika_85 lubi tę wiadomość
-
Ja bym chciała też dodać, że wykształcenie nie ma związku z tym jak nazywamy nasze kropki i jak się czasem zachowujemy. Ja jestem lekarzem, a nazywam małe dzidziusiem i żartuję, że ma już wielkie uszy, żeby mąż uważał co mówi...a do tego zjadłam babkę w wieczór przed pobieraniem krwi na glukozę.. tak więc teoretycznie powinnam twardo stąpać po ziemi, kierować się wiedzą medyczną... a wodzą mną uczucia i ciążowe zachcianki.
Monika to istna zbrodnia tak późno wysyłać wyniki.
Moyeu, wielkie gratulacje . Masz co opijać.Siwulec, Emiilka, Patrycja20, Nadzieja22, moyeu, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
monika_85 wrote:Siwulec ty kochana śmigaj spać bo nie wiadomo czy to dzisiaj będzie
To jakbym usnęła to napisz proszę wielkimi cyframi żebym szybko jutro odnalazłamonika_85 lubi tę wiadomość
-
Trasti wrote:Nika ale jak tylko do owu ? Chyba do @? Bo p owu nie wiem jeszcze czy są II? To czekam bo dalej 73:/ dzięki nika
Jak będzie ewidentny negatyw, to można odstawić wcześniej - wtedy @ będzie lżejsza. A jak pozytyw, to wiadomka, nie odstawiamy, tylko badamy anty Xa i białko S.
Ja bym zaczekała z suplami do następnego cyklu. Jak skończysz @ to acard, a jak będzie owu, to heparynę.
Ja właśnie wypróbowałam wstrzykiwanie w uda - nie powtarzaj mojego błędu - boli 5 razy bardziej niż w brzuchTrasti lubi tę wiadomość
-
Siwulec wrote:Acilya dlatego ja staram się nie oceniać, ale chciałam żebyś tez zrozumiała dziewczyny, bo to fajne babki są możemy się różnic poglądami (i nie mówię tu o wykształceniu bo znam wiele wykształconych osob u których ewidentnie tytuły nie idą w parze z rozumiem) a nawet powinnismy bo życie byłoby nudne gdybyśmy wszyscy myśleli tak samo
Szanujmy się
A z wykształceniem chodziło mi tylko i wyłącznie o kierunek, nie tytuł
Moyeu, gratulacje!!!moyeu lubi tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
nick nieaktualny
-
StaraczkaNika wrote:Gratuluję, pani magister
No widzisz, masz taķe a takie poglądy, ale nigdy nikogo nie uraziłaś i nie oburzyłaś. Doceniam w takim razie wyczucie, w jakie grono weszłaś.
Ja powiem tak - gdyby mi ktoś powiedział w momencie, kiedy roniłam, żebym tak nie przeżywała, bo to tylko zlepek komórek, to mogłabym taką osobę rozszarpać.
Btw jakbym straciła ciążę (odpukać) to w życiu bym nie pomyślała żeby nie płakać bo to tylko zlepek komórek. Zlepek komórek nie wyklucza cudu i miłości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 21:45
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Meśka wrote:Polać tej Pani kompotu !
Jak nie słodzony to się poczęstuję
Frez, ciasta muszę odmówić, o już dziś zgrzeszyłam kilkoma mini kinder buenkami
-
A ja jestem mamą, costam przeżyłam zwłaszcza starając się o pierwsze dziecko i naprawdę zwisa mi jak kto nazywa swojego krasnoludka w brzuchu.
A jestem magistrem krytyki literackiej, jelsi to ma jakieś znaczenieAcilya, Reniferra, patuniek86, Iga66, m_d_f, MamaMamita, moyeu, Lunaris, Rucola, mi88 lubią tę wiadomość
-
Reniferra to jest naprawdę zbrodnia, moim zdaniem bety i progesterony powinny być w pierwszej kolejności wysyłane
Siwulec napiszę, spokojna głowa
Reniferra lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI • 2.02 2 IUI •
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf