Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Nika Pai ma wplyw na insuline? To moze tu jest pies pogrzebany. Ja ciagle zagladam do lofowki i sie zastanawiam co na mnie tak zle podzialalo.
    Sle zaraz sie dowiem. Czekam juz pod gabinetem ;)
    Tak, u osób z mutacją PAI jest dużo wyższe ryzyko insulinooporności, która z kolei zwykle kończy się cukrzycą typu II.

    Zagadaj do Bociusia, ona najwięcej o tym wie. Też ma PAI i IO.

    mi88 lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Acilya Autorytet
    Postów: 342 227

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, rozumiem że podejście może się zmieniać wraz z przejściami. Ale nie chcę być traktowana jak dziecko, typu "nie przeżyłaś, nie zrozumiesz". Dla mnie te dwie kreski są też mega wyczekane i cudowne, mimo że nie staram się długo, ale jednak mam trochę chorób i nie sądziłam, że tak szybko pójdzie. Niewazne co by się stało, wciąż nie nazwałbym jednak zarodka dzieckiem. Takie moje podejście i tyle, może z racji na wykształcenie i ogólnie bardziej twardo stąpające po ziemi podejście.

    9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1201 1861

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję bet i dwóch kresek!

    Dziewczyny, jestę magistrę prawa! Po pięciu latach harówki, w końcu koniec! No poza tym, że we wrześniu podchodzę do egzaminu na aplikację radcowską ;) kierat na kolejne 3 lata, no masochizm ;)

    Wybaczcie że się nie odniosę indywidualnie, ale ledwo ogarniam dzisiaj ;) wypiłam prawie pół butelki prosecco o smaku melona, pyszotka!

    Co do zlepka komorek nie będę się wypowiadać, bo mam bardzo liberalne poglądy, więc mogłabym kogoś urazić, a nie po to jest to forum. Powiem tylko że chyba się polubimy Acilya ;)

    patuniek86, StaraczkaNika, Achia, Reniferra, Iga66, Siwulec, Acilya, Patrycja20, Nadzieja22, m_d_f, Malgonia, Ola_445, kubekkawy, Lunaris lubią tę wiadomość

    28lat 🍍 36cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4314 6551

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi a nie masz gdzieś blisko szpitala? Najlepiej w szpitalnym labie to zrobić. U mnie na zadupiu to jedyne miejsce gdzie robią badania bez wysyłania...
    Siwulcu Kochanie masz rację, dzięki Bogu nie wszyscy muszą tyle przejść, bo świat by się skończył!
    Czekam na te wyniki i czekam, co oni w tych labach śpią zamiast pracować czy jak...

  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałam tylko napisać, że uciekam do jamy, dostałam dziś w 12dpo okres, coraz krótsze mam te cykle, nie wiem ocb, powodzenia dziewczyny;*

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Każdy to widzi inaczej, każy swój pkt widzenia przedstawił go i bez sensu próbować się przekonywać na siłę. Ktoś potrafi mi odp czy beta musi spaść do 0 by była owu? I kiedy powinnam wznowić branie acardu i heparyny? Aga jak się czujesz?
    Chyba musi zejść do min 5. To muszą być takie śladowe ilości.
    Z zorrzedzaczami zaczekałabym do po @, bo pierwsza po stracie może być bardzo obfita. Heparynę się bierze tylko od owu - a jak są || to do końca

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acilya dlatego ja staram się nie oceniać, ale chciałam żebyś tez zrozumiała dziewczyny, bo to fajne babki są ;) możemy się różnic poglądami (i nie mówię tu o wykształceniu bo znam wiele wykształconych osob u których ewidentnie tytuły nie idą w parze z rozumiem) a nawet powinnismy bo życie byłoby nudne gdybyśmy wszyscy myśleli tak samo ;)
    Szanujmy się

    Emiilka, Patrycja20, Nadzieja22, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu-są nas 3 babki :-D

    I gratulacje! Chociaż nie możesz już mówić "studiuję prawo" ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 21:15

    moyeu lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • MamaMamita Przyjaciółka
    Postów: 99 52

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu gratulacje! :D

    Ja sie nie bede rozpisywać nt dyskusji o nazewnictwie bo uważam ze pora ją zakończyc. Ale mimo wielu lat starań, wielu strat nie uwazam by Acilya kogoś uraziła. Chill :)

    A moze każda z nas nosi pod sercem mały cud, krewetkę albo embrionik? I na co komu stresy?

    Luzik kobietki, za szybko na wariacje hormonów (mówi ta co leje na testy w 6 dpo jak powalona ;p )

    Dobranoc :*

    Trasti, patuniek86, Iga66, moyeu, Acilya, Morelowanowa lubią tę wiadomość

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4092 1073

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak też bym miała takie myśli aga. Ale też pokazałaś jak waleczna jesteś i na pewno szybciutko się zagoi:) trochę lepiej , mam lepsze i gorsze momenty wiadomo.. żyję trochę badaniami ... mam pieska.. córka.. już tyle nie płaczę mam tylko dołki i obawy czy zajdę co zrobić tym razem ale działam.. mąż się trochę zniechęcił i tu jest problem.. no i czekam
    Na ten nieszczęsny okres bo nie wiem kiedy leki .. kiedy starania owu etc bo mam zielone światło. Dzięki że pyt

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 21:23

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez już bym poszła spać, ale ciagle zaglądam czy Monia i Pola wrzuciły wyniki...

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • misiak17 Ekspertka
    Postów: 229 219

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu gratulacje.
    Gdzie te dziewczyny z wynikami. Bo idę zaraz spać.

    moyeu lubi tę wiadomość


    Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
  • madzi2506 Autorytet
    Postów: 630 240

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Madzi a nie masz gdzieś blisko szpitala? Najlepiej w szpitalnym labie to zrobić. U mnie na zadupiu to jedyne miejsce gdzie robią badania bez wysyłania...

    Tak, moją pierwszą myślą właśnie byl szpital, mam do niego jakieś 20km niby nie dużo wiec to chyba będzie najlepsze wyjście

    r7xztyt.png

    Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4092 1073

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ale jak tylko do owu ? Chyba do @? Bo p owu nie wiem jeszcze czy są II? To czekam bo dalej 73:/ dzięki nika

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4092 1073

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu gratuluje!!!! Nat tulę :(

    moyeu, Nat90 lubią tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4314 6551

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti czas nie goi ran, czas tylko pozwala nauczyć się z nimi żyć... Ale zobacz jakoś leci, myślisz już co dalej, emkowi daj trochę czasu, a bank mu się odmieni. Faceci tylko wyglądają na takich twardych, a zazwyczaj jest tak, że to oni potrzebują więcej czasu, wiesz takie poczucie, że on facet nic nie mógł zrobić

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4314 6551

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Tak, moją pierwszą myślą właśnie byl szpital, mam do niego jakieś 20km niby nie dużo wiec to chyba będzie najlepsze wyjście
    Chyba najbardziej logiczne wyjście... Bo myślę, że lab szpitalny nie odsyła badań dalej, nawet taki szpital na zadupiu

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1201 1861

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Moyeu-są nas 3 babki :-D

    I gratulacje! Chociaż nie możesz już mówić "studiuję prawo" ;-)
    Powiem Ci, że mnie to cieszy, bo zawsze było mi trochę głupio mówić ludziom że studiuję prawo ;) przez te memy ;)

    28lat 🍍 36cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje moich wyników nadal nie ma, siedzę jak na szpilkach.
    Ale.ponoc śla często bardzo późno wysyła wyniki

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1193 1918

    Wysłany: 2 lipca 2018, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat.. bardzo mi przykro :(.
    Trasti, wg mnie beta musi spaść do 0, żeby była owulacja.
    DZIEWCZYNY! GDZIE WYNIKI BET?!

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego