LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Nika, ale z absolutnie nigdy NIKOMU nie powiedziałabym, że nosi zlepek komórek! Co więcej-i tym bardziej-nie umniejszałabym czyjegoś cierpienia w ten sposób. Dlatego szanujmy się i czasami pomyślmy, że nie zawsze ktoś chce nas obrazić. Acilya pisze o sobie, ja się wypowiadam o sobie
Więc też mam uprzejmą prośbę-przeżyłam niejedno, nie tylko w kwestii starań. Nie obrażam NIKOGO. Nie nawołuję do zmiany światopoglądu. W związku z tym mam prawo powiedzieć, co myślę i czuję. Nie obrażając nikogo i nie obrażając się na nikogo.
No dobrze, dobranoc Paniom Obyście spały spokojnie, jajeczka się zapładniały, zagnieżdżały, dzieciątka zdrowo rosły i żebyście nigdy nie denerwowały się rzeczami, które dzieją się na forum :-*
I gdzie te bety, ja się grzecznie pytam!Reniferra, m_d_f, Acilya lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
A ja nie mogę słodyczy, na sama myśl mi nie dobrze... dziś do pracy koleżanka przyniosła i dała mi kawałek, ugryzłam, wyplułam i omal nie zwymiotowałam...
Nawet lody odpadają -
A mój mąż naszą pierworodna nazywa per "drożdżu" bo rośnie jak na drożdżach I "Buraxi" bo jak była mała i płakała to się cała czerwona robiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 21:51
Reniferra, Acilya, moyeu, Lunaris, mi88 lubią tę wiadomość
-
Siwulec wrote:A ja nie mogę słodyczy, na sama myśl mi nie dobrze... dziś do pracy koleżanka przyniosła i dała mi kawałek, ugryzłam, wyplułam i omal nie zwymiotowałam...
Nawet lody odpadają
Wspólczuję. Dla mnie to jest nie do pomyślenia . Choć może przydałby się taki detoks -
nick nieaktualny
-
Acilya wrote:Kurczę dziewczyny, czy ja kogoś uraziłam??? Czy ja powiedziałam, że któraś z was przesadza ze stratą ciąży, bo to tylko zlepek komórek? Nie, mówiłam o swojej macicy, koniec, kropka. Dla mnie dziwne było określenie "kropek", ale każdy mówi jak chce, i nie atakowałam.
Btw jakbym straciła ciążę (odpukać) to w życiu bym nie pomyślała żeby nie płakać bo to tylko zlepek komórek. Zlepek komórek nie wyklucza cudu i miłości.
Nie zauważyłaś też pewnie, że są tu dziewczyny, które właśnie drżą, czy ich ciąże to nie biochemy. Wydaje mi się, że zanim napisze się, że dziecko kilka dni po zagnieżdżeniu to tylko zlepek komórek, można jak najbardziej zranić dziewczyny na tak trudnym etapie życia. Ale to tylko moje zdanie. Widzisz, szczerze to myślę że to nawet nie te słowa wywołały agresję w stosunku do Ciebie.
Ja nie rozumiem, jak osoba niby wykształcona i inteligentna może iść zrobić tatuaż podejrzewając, że jest w ciąży. Dla mnie to jest dowód, że nie doceniasz ani nie szanujesz życia, które może w sobie nosisz. Także nie dziw się, proszę, że wylała się fala hejtu ze strony kobiet, które czytając Twoje posty łapały się za głowę, a pewnie wielu zrobiło się zwgczajnie przykro, że one by zrobiły WSZYSTKO, żeby mieć szansę na dziecko, a tu udaje się komuś, kto mniej martwi się o to dziecko niż obce baby z forum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 22:00
Aga9090, frezyjciada, Meśka, Bonda, Nadzieja22, Malinka7, Emiilka, Luna1993, Morusek, Yoselyn82, Malgonia, blue00, JennyXS, Kargo31, Patrycja20, Anonim546, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iga66 wrote:Z innej beczki - czy jak zrobię proga w 7dpo a biorę Duphaston to wynik bedzie zafałszowany przez lek ?
W krwi wychodzi tylko Luteina.patuniek86, Iga66 lubią tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:Chyba najbardziej logiczne wyjście... Bo myślę, że lab szpitalny nie odsyła badań dalej, nawet taki szpital na zadupiu
To też zależy. Na pewno nie wszystko robią, wtedy najczęściej uprzedzają, że na wyniki trzeba dłużej czekać, bo wysyłają gdzieś tam próbki. Więc lepiej najpierw się upewnić, zadzwonić i zapytać, czy dane badanie robią na miejscu.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Iga66 wrote:Z innej beczki - czy jak zrobię proga w 7dpo a biorę Duphaston to wynik bedzie zafałszowany przez lek ?
Iga66 lubi tę wiadomość
-
Grzechotka2 wrote:U mnie kot jest dobrym radarem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 22:25
-
Dziewczyny, litości...
Może teraz i ja zostanę zakrzyczana, ale... Acliya ma rację. Po 1. Mówi tylko o SWOJEJ ciąży. Po 2. Jaka to różnica czy mówisz mój kochany zlepek komórek, moja fasolka czy mój kropek? Moim zdaniem żadna. A technicznie rzecz biorąc, na tym etapie to JEST zlepek komórek. Co nie znaczy że nie kochany... I pisząc to ona nikogo nie uraziła moim zdaniem... A ten tatuaż to inna kwestia...
To był mój ostatni post na miesięcznych wątkach, Siwulcu, wybacz :* ale takie dyskusje są ponad moje siły... Robicie gównoburzę o nic tym razem...
I nie bronię dziewczyny dlatego że jestem doktorem biologii, jak już o tytułach mowa...Iga66, m_d_f, Grzechotka2, Nat90, Lunaris, patuniek86, MamaFabianka, mi88 lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy