Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCÓWKI :)
Odpowiedz

LIPCÓWKI :)

Oceń ten wątek:
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dzis mam brac duphaston przez 10 dni ale skoro jest cykl bezowulacyjny co stwierdzil lekarz i wykres tez by to potwierdzal to czy jest sens brac dupka?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 07:25

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Dziewczyny od dzis mam brac duphaston przez 10 dni ale skoro jest cykl bezowulacyjny co stwierdzil lekarz i wykres tez by to potwierdzal to czy jest sens brac dupka?
    Tak bo szybciej przyjdzie @ a lubi się przy bezowulacyjmym przeciągać cykl.
    Jeśli mogę doradzić to najlepiej w przyszłym cyklu około 4-6 dc iść do gina na usg czy te wszystkie drobne pecherzyki wchłoneły się.
    Prolaktynę masz ok ? Zbadaj sobie też ją w drugiej fazie cyklu.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wypłacz się i wykrzycz na cały świat. Spędź przyjemny weekend z M wypij butelkę wina.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer mam pytanko czy Ty robiłaś badanie ANA? Co Ci wyszło?

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Flo. Tak prolaktyna jest ok ale pojde 21dc zrobic progesteron zeby potwierdzic ginowi ten bezowulacyjny cykl i od razu zrobie prolaktyne. Przyszly cykl odpuszczam jesli chodzi o obserwacje,monitoring i badania bo jedziemy na wakacje a od sierpnia biore sie za ta stymulacje. Taki mam plan ! :)

    Bocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Flowwer mam pytanko czy Ty robiłaś badanie ANA? Co Ci wyszło?

    Co mi wyszło:
    PPJ (ANA1) met. IIF, test przesiewowy- ujemnie
    PPJ (ANA9) met. IIF, typ świecenia, miano -miano 1: 320 typ świecenia zarnisty i jęderkowy.
    PPJ (ANA3) met. immunoblot (15 antygenów)- ujemny

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa już łapię.

    U mnie wyszło ANA1 miano 1:160 czyli słabo dodatni (na granicy), typ świecenia ziarnisty, ale reumatolog mnie uspokoiła wtedy, że nie mając dolegliwości ani nic innego nie wychodzi to nie mam się czym przejmować.

    Do tego mthfr 667 hetero gdzie nie przyswajam zwyklego kwasu i tyle. Jakos sie to nie laczy jedno z drugim.

    Analizuję tylko, jak zwykle. :D

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Aaaa już łapię.

    U mnie wyszło ANA1 miano 1:160 czyli słabo dodatni (na granicy), typ świecenia ziarnisty, ale reumatolog mnie uspokoiła wtedy, że nie mając dolegliwości ani nic innego nie wychodzi to nie mam się czym przejmować.

    Do tego mthfr 667 hetero gdzie nie przyswajam zwyklego kwasu i tyle. Jakos sie to nie laczy jedno z drugim.

    Analizuję tylko, jak zwykle. :D
    A robiłaś badanie na zespół antyfosfolipidowy i trombofilię? Bo lubi to iść parami gdzie ja też nie mam objawów.
    Mutacja MTHFR jest w panelu trombofilii.
    Białko S badałaś ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma analizuj ja tak dochodziłam sama do wszystkiego zwłaszcza że masz 2 aniołki to powinnaś brać clexane przy kolejnej ciąży.
    Ja bym na twoim miejscu te dwa badania wykonała bo nóż akurat coś wyjdzie a przynajmniej bedziesz mieć lek refundowany.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białko S robiłam - wynik 78 normy 60-150 więc tu jest ok.
    Białko C - 126 normy 70-170 tu też ok.

    Nie wiem czy to o to chodzi. Robiłam:

    p/c p. kardiolipinie IgG i IgM wynik ujemny.

    Antykoagulat toczniowy:
    LA1 35,2 normy 31,0-44,0 tu ok
    PTT-LA 39,3 normy 31,4-43,4 tu tez ok

    Czas protrombinowy:
    INR 1,12 normy 0,9-1,2 ok
    wskaźnik protrombiny 89 normy 70-120 ok

    Czynnik V Leiden - nic nie wyszło

    APTT 29,0 normy 21,5-31,1 tez ok

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 09:22

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Ruthless Znajoma
    Postów: 19 5

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka my w ten weekend wybieramy się na Inwald do parku dinozaurów;) a energylandia zaliczona w zeszłym roku z dziećmi i bez

    Flowwer lubi tę wiadomość

  • Ruthless Znajoma
    Postów: 19 5

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa urwalo mi a tak naprodukowalam:)

  • Ruthless Znajoma
    Postów: 19 5

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Flower mam ta sama sytuację-mój organizm zwalcza ciąże, próbuje się jej pozbyć, bo traktuje ją jak ciało obce do ok 4-5 miesiąca:( a potem nie chce oddac hahahaha..mamproblem z urodzeniem, bo jestem odporna na oksytocyne, nie mam akcji skurczowych, ani rozwarcia;) obie cesarki miałam z 0'5cm rozearciem;) to przykre, ale da się!! Mam dwójkę dzieci a teraz może uda się trzecie;)
    Lekarz powiedział: do noszenia, ani porodu się pani nie nadaje,jedynie do zapladniania, bo taka pani ladna haha ;)) nie można się poddawać! Ja jestem zawzieta śląska dziołcha;)

    U mnie już po owulacji..jestem podekscytowana jak dziecko haha

    Karma88, Lunaris lubią tę wiadomość

  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy uda się pojechać bo eMek ma nocki a z moją babcia jest kiepsko i chyba będę musiała jechać do niej chociaż najmniej mi teraz potrzebne jeździć i się martwić, a no zobaczymy czy dziś ginekolog mnie dobije czy da iskierke nadzieji na ten cykl

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Ruthless Znajoma
    Postów: 19 5

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa..będzie dobrze!

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14666 18490

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :D to wy juz tutaj jestescie :P

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14666 18490

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Aaaa już łapię.

    U mnie wyszło ANA1 miano 1:160 czyli słabo dodatni (na granicy), typ świecenia ziarnisty, ale reumatolog mnie uspokoiła wtedy, że nie mając dolegliwości ani nic innego nie wychodzi to nie mam się czym przejmować.

    Do tego mthfr 667 hetero gdzie nie przyswajam zwyklego kwasu i tyle. Jakos sie to nie laczy jedno z drugim.

    Analizuję tylko, jak zwykle. :D

    u mnie pierwszy test ANA byl 1:320 potem robilam i mialam o wiele wiekszy, nie wiem czemu...

    Mi wyszlo typ swiecenia :ziarnisty i chromosomy, wykazalo obecnosc p/c DFS70 oraz mam kontrola na +++

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn a byłaś u reumatologa? Co Ci powiedział na to?

    U mnie wyszło to samo z DFS70 i z kontrolą, alereumatolog mi powiedziała, że to dobry wynik.

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14666 18490

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Yoselyn a byłaś u reumatologa? Co Ci powiedział na to?

    U mnie wyszło to samo z DFS70 i z kontrolą, alereumatolog mi powiedziała, że to dobry wynik.

    u reumatologa nie bylam ale bylam u immunologa i mowil mi lekarz ze nie grozi mi choroba tkanki lacznej. Tylko nie wiem czemu mi z 1:320 wzroslo i te 3 +++ tylko to mam wyniki z kilku miesiecy, potem bralam leki immunosupresyjne i wypadalo by sprawdzic jaki mam obecny wynik

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Inna zapomniałaś mnie wpisać na 1 i 29 lipca :) znów dwa tesowania w miesiącu mnie czekają :)

    Bocianiątko, innamorata88 lubią tę wiadomość

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ