Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCÓWKI :)
Odpowiedz

LIPCÓWKI :)

Oceń ten wątek:
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Inna zapomniałaś mnie wpisać na 1 i 29 lipca :) znów dwa tesowania w miesiącu mnie czekają :)

    Bocianiątko, innamorata88 lubią tę wiadomość

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie warto by było u Ciebie sprawdzić.

    Generalnie u mnie też z tymi wynikami ana lekarka się zapoznała, z innymi badaniami, które wtedy miałam na świeżo po poronieniu i też powiedziała, że nic mi nie grozi.

    Także chyba zostaje czekać...

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruthless wrote:
    Flower mam ta sama sytuację-mój organizm zwalcza ciąże, próbuje się jej pozbyć, bo traktuje ją jak ciało obce do ok 4-5 miesiąca:( a potem nie chce oddac hahahaha..mamproblem z urodzeniem, bo jestem odporna na oksytocyne, nie mam akcji skurczowych, ani rozwarcia;) obie cesarki miałam z 0'5cm rozearciem;) to przykre, ale da się!! Mam dwójkę dzieci a teraz może uda się trzecie;)
    Lekarz powiedział: do noszenia, ani porodu się pani nie nadaje,jedynie do zapladniania, bo taka pani ladna haha ;)) nie można się poddawać! Ja jestem zawzieta śląska dziołcha;)

    U mnie już po owulacji..jestem podekscytowana jak dziecko haha
    A jak się te odrzucane objawia ? Masz silne dzieci że dają radę z twoim organizmem.
    Ale ten tekst dr ..... trochę nie na miejscu.
    A jak to jest z 3 cesarką ? Moja szwagierka też miała 2 cesarki i przez to nie decysuje się na trzecie a marzy jej się córka.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 12564 15367

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    No to faktycznie warto by było u Ciebie sprawdzić.

    Generalnie u mnie też z tymi wynikami ana lekarka się zapoznała, z innymi badaniami, które wtedy miałam na świeżo po poronieniu i też powiedziała, że nic mi nie grozi.

    Także chyba zostaje czekać...

    w sumie pewnie i tak mam dodatnie, moze jedynie sie zmniejszyly, kurcze znow tyle kasy bo to kosztuje u mnie 80 lub 90 zl

    tylko pytanie czy to cos zmieni w lekach i leczeniu?

    preg.png


    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    A jak się te odrzucane objawia ? Masz silne dzieci że dają radę z twoim organizmem.
    Ale ten tekst dr ..... trochę nie na miejscu.
    A jak to jest z 3 cesarką ? Moja szwagierka też miała 2 cesarki i przez to nie decysuje się na trzecie a marzy jej się córka.
    Moja bratowa miała 3 cesarki i nie było problemu :)

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Białko S robiłam - wynik 78 normy 60-150 więc tu jest ok.
    Białko C - 126 normy 70-170 tu też ok.

    Nie wiem czy to o to chodzi. Robiłam:

    p/c p. kardiolipinie IgG i IgM wynik ujemny.

    Antykoagulat toczniowy:
    LA1 35,2 normy 31,0-44,0 tu ok
    PTT-LA 39,3 normy 31,4-43,4 tu tez ok

    Czas protrombinowy:
    INR 1,12 normy 0,9-1,2 ok
    wskaźnik protrombiny 89 normy 70-120 ok

    Czynnik V Leiden - nic nie wyszło

    APTT 29,0 normy 21,5-31,1 tez ok

    Jeszcze możesz sprawdzić mutacje ;
    Czynnik V R2
    Protrombina/ czynnik II
    PAI-1

    Ja takimi wartościami ANA się nie przejmuję dlatego zrobiłam subpopulacje które bardziej dokładnie mówią o tolerancji naszego organizmu na ciążę.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czynnik V R2 to to samo co Leiden chyba. ;)


    Protrombina/ czynnik II to jest chyba to badanie Mutacja genu protrombiny G20210A i to zrobiłam. Gentyp normalny.

    PAI-1 nie robiłam i subpolucji też nie robiłam.

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 12564 15367

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer a subpopulacja limfocytow to to samo co oznaczenie fenotypu komorek?

    bo mam tak:

    fenotyp limfocytow cd3+,cd3-16+56+, cd3+16+56+ obok kolejna tabelka - subpopulacja limfocytow ( LIMF.T,KOM NK, KOM NKT)

    A robilas cytotoksycznosc komorek nk?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 12:38

    preg.png


    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Czynnik V R2 to to samo co Leiden chyba. ;)


    Protrombina/ czynnik II to jest chyba to badanie Mutacja genu protrombiny G20210A i to zrobiłam. Gentyp normalny.

    PAI-1 nie robiłam i subpolucji też nie robiłam.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a069db24962.jpg
    Zobacz tu jakie badania się robi

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Flowwer a subpopulacja limfocytow to to samo co oznaczenie fenotypu komorek?

    bo mam tak:

    fenotyp limfocytow cd3+,cd3-16+56+, cd3+16+56+ obok kolejna tabelka - subpopulacja limfocytow ( LIMF.T,KOM NK, KOM NKT)

    A robilas cytotoksycznosc komorek nk?
    Różnie nazywają te badanie laboratoria ( Immunofenotyp, subpopulacje)w Diagnostyce nazywa się
    http://diag.pl/katalogi/badanie/hematologia/profil-limfocytarny-podstawowy-t-b-nk-t-pom-t-supr/

    A testu CBA jeszcze nie robiłam teraz w tym cyklu wykonam powtórka

    Chyba to w Diagnostyce to jest to
    http://diag.pl/katalogi/badanie/hematologia/markery-aktywacji-limfocyta-t/

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 12564 15367

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Różnie nazywają te badanie laboratoria ( Immunofenotyp, subpopulacje)w Diagnostyce nazywa się
    http://diag.pl/katalogi/badanie/hematologia/profil-limfocytarny-podstawowy-t-b-nk-t-pom-t-supr/

    A testu CBA jeszcze nie robiłam teraz w tym cyklu wykonam powtórka

    Chyba to w Diagnostyce to jest to
    http://diag.pl/katalogi/badanie/hematologia/markery-aktywacji-limfocyta-t/

    robilam w synevo test CBA , koszt 360 zl

    preg.png


    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to jakoś dziwnie mam zrobione te badania...

    Zlecone badanie: mutacja MTHFR C677T ale już bez tego drugiego 1298.

    Czyli przydałoby mi się zrobić teraz tylko MTHFR 1298, PAI-1 i ten czynnik V R2.

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 12564 15367

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer to badanie
    http://diag.pl/katalogi/badanie/hematologia/markery-aktywacji-limfocyta-t/

    to jest na co? ta subpopulacja?

    normalnie tyle tych badan jest ze czlowiek sie juz w tym wszystkim gubi

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 13:02

    preg.png


    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli zaczne brac dupka i bede robic progesteron w 21 dc to nie zawyzy mi wyniku ?

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Flowwer to badanie
    http://diag.pl/katalogi/badanie/hematologia/markery-aktywacji-limfocyta-t/

    to jest na co? ta subpopulacja?
    Jeszcze taka biegła w immunologi nie jestem ale ten link wyżej to test CBA czyli aktywność linfocytów T które są odpowiedzialne za agresywnosć.
    Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2

    A subpopulacje to w Diagnostyce Profil limfocytarny podstawowy (T, B, NK, T pom., T supr.)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71b1079b7c46.jpg
    To moje wyniki subpopulacji ( Immunofenotypu)
    Jeszcze inna nazwa to Test IMK (MultiTest)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 13:21

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Dziewczyny jesli zaczne brac dupka i bede robic progesteron w 21 dc to nie zawyzy mi wyniku ?
    Nie bo on syntetyczny i nie wpływa na wynik

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Hmmm to jakoś dziwnie mam zrobione te badania...

    Zlecone badanie: mutacja MTHFR C677T ale już bez tego drugiego 1298.

    Czyli przydałoby mi się zrobić teraz tylko MTHFR 1298, PAI-1 i ten czynnik V R2.

    Tak jak mi kazała immunolog przynajmniej kawa na ławe.. przynajmniej masz większość zrobionych

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 12564 15367

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jeszcze taka biegła w immunologi nie jestem ale ten link wyżej to test CBA czyli aktywność linfocytów T które są odpowiedzialne za agresywnosć.
    Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2

    A subpopulacje to w Diagnostyce Profil limfocytarny podstawowy (T, B, NK, T pom., T supr.)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71b1079b7c46.jpg
    To moje wyniki substancji ( Immunofenotypu)
    Jeszcze inna nazwa to Test IMK (MultiTest)

    test IMK robilam jak test CBA czyli ocena cytokin. W sumie mam tez ten suppopulacje limcfocytow. No i robilam cytotoksycznosc komorek nk aktualne i po podaniu jakiegos srodka. Ta aktywnosc to zlecil mi immunolog z kliniki gyn. a reszte dr Pasnik

    preg.png


    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    test IMK robilam jak test CBA czyli ocena cytokin. W sumie mam tez ten suppopulacje limcfocytow. No i robilam cytotoksycznosc komorek nk aktualne i po podaniu jakiegos srodka. Ta aktywnosc to zlecil mi immunolog z kliniki gyn. a reszte dr Pasnik
    A gdzie Pasik u Ciebie widzi problem ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 12564 15367

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    A gdzie Pasik u Ciebie widzi problem ?


    mam rozjechane cytokiny i niskie allo mlr, proponowal szczepienia ale ja nie do konca jestem do nich przekonana. Chociaz mozliwe ze moje zarodki sa wadliwe skoro tak sie dzieje. U meza jest polimorfizm genu ktory moze powodowac u pacjentek poronienia.

    Bralam leki immunosupresyjne, intralipidy i mam wlewke domaciczna 5 dni przed transferem.

    Po tych lekach nie badalam sie znow w sensie nie robilam ponownie tych badan. Nie wiem czy mam je robic? to tez sporo kasy a i tak bede brala leki i zelazny zestaw, wiec tak czy siak bede na tony lekow

    dlatego u mnie wchodzi AZ, boje sie brac moje zarodki bo mozliwe ze sa wadliwe, musialabym je przebadac a to tez sporo kosztuje.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 13:31

    preg.png


    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego