LIPCÓWKI :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bocianiątko wrote:A tak poza tym to bardzo dobrze widzieć dawno nie widziane twarze!
Madzia8lenka cieszę się, że wpadłaś
Zubii, Kaczorka Was też bardzo dobrze widzieć!
Pamiętam jak razem przeżywałyśmy Wasze testy, a to chyba znaczy że ja już też zaliczam się do weteranek
Zubi, jesteś chyba pierwszą zapamiętaną przeze mnie forumowiczką która przeskoczyła na fioletową stronę!
Majeczko, tęskniłam!
i bardzo się cieszę że odpoczęłaś i pomału idziecie do przodu
Do której kliniki i do kogo idziecie? Będę trzymać mocno kciuki! :*
ja też tęskniłam! Czasem pociuchutku zaglądałam na Twój wykres i czekałam na piękną zieloną kropkę
Myślę, że lada moment się doczekam
Dostałam od mojej kochanej ginki skierowanie i poleciła mi klinikę na Starynkiewicza. Dodatkowo koleżanka w niej się leczy i sobie chwali. Zobaczę we wrześniu... Już pierwszy pozytyw, że jak na NFZ to krótki termin oczekiwania, zapisałam się w połowie czerwca jakoś. Spodziewałam się, że na styczeń to minimum, a tu miłe zaskoczenie. Ale nie nastawiam się bo np. w ciocię bardzo wierzyłam i co wyszło? Kubeł zimnej wody na głowę. Ale plan jest taki, że jak się zawiodę i zobaczę, że coś nie tak, to od razu zapisuję się prywatnie, a póki co kasiorę zaczynamy zbierać na ewentualne IVF, a jeśli nie będzie takiej potrzeby to przyda się na wyprawkę
staraczka1111, Bocianiątko, Czrna 81, Flowwer lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Ann89 chyba nic nowego już nie wniosę... Mogę jedynie Ci powiedzieć że bardzo Ci kibicuję i nieważne czy będą to starania naturalne czy adopcja. Matką jet TA która kocha i wychowuje a nie ta która tylko dała życie. Zresztą takiemu dziecku przez adopcję daje się nowe życie! A teraz skup się trochę na sobie, bo dziecko potrzebuje zdrowej, silnej i szczęśliwej mamy
never_lose_hope, Lunaris, Amy333, innamorata88, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Lucia88 wrote:A komputerowe badanie nasienia CASA zawiera morfologię?
-
Lucia88 wrote:A komputerowe badanie nasienia CASA zawiera morfologię?
-
Hm.. kłuje mnie jajnik z którego była prawidłowa ovu.. i bolą krzyża. Przed okresem zawsze mam lekkie bóle podbrzusza i apetyt na słodycze. Teraz to bym jadła tylko mieso. Może jest nadzieja
staraczka1111, Czrna 81, Bocianiątko, malinowaemi, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Ptysia wrote:Chyba zależy od kliniki w której robisz badanie, bo my robiliśmy sobie sami badanie i poszliśmy wtedy do kliniki w Krakowie i normalnie w tej cenie badania komputerowo była tez morfologia, a w niektórych klinikach trzeba oddzielnie dopłacać.
Dzięki dziewczyny!
To muszę podzwonić po klinikach w takim razie. I tak będziemy musieli 2 razy pojechać, bo trzeba zrobić zarówno badanie podstawowe, morfologię, jak i fragmentację DNA nasienia. A to musi być w odstępach czasowych, prawda? Za każdym razem po 5-7 dniach abstynencji? Oj, trochę to potrwa, bo eMek będzie musiał brać specjalnie wolne.
Flowwer, Ty kiedyś jeszcze zwracałaś uwagę na jeszcze jeden rodzaj badania nasienia...możesz przypomnieć?
PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Lucia88 wrote:Dzięki dziewczyny!
To muszę podzwonić po klinikach w takim razie. I tak będziemy musieli 2 razy pojechać, bo trzeba zrobić zarówno badanie podstawowe, morfologię, jak i fragmentację DNA nasienia. A to musi być w odstępach czasowych, prawda? Za każdym razem po 5-7 dniach abstynencji? Oj, trochę to potrwa, bo eMek będzie musiał brać specjalnie wolne.
Flowwer, Ty kiedyś jeszcze zwracałaś uwagę na jeszcze jeden rodzaj badania nasienia...możesz przypomnieć?wiem, że w Invivta można się np na 7 rano umówić jeśli by Was to ratowało
albo w weekend, ale wtedy są długie terminy... a abstynencji ma być 2-5 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 18:23
2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 komórek - 10 zarodków do 3. doby... po 7 dniach jedna blastka 3BC 💕❄💕 waleczny siłacz! 💪💪💪
CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020
02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
ET cl9.3 - 01.08.2019
1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
IUI - 24.10.2018
IUI - 19.11.2018
maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz -
Bocianiątko wrote:A nie dałoby się tego wszystkiego z jednej próbki zrobić? My co prawda robiliśmy bez fragmentacji ale analizę CASA i morfologię za jednym razem
wiem, że w Invivta można się np na 7 rano umówić jeśli by Was to ratowało
albo w weekend, ale wtedy są długie terminy... a abstynencji ma być 2-5 dni
Za tego, co słyszałam, do fragmentacji potrzebna jest oddzielna próbka. Invicty nie mam w okolicy. Wybór między Bocianem a Kriobankiem.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Lucia88 wrote:Za tego, co słyszałam, do fragmentacji potrzebna jest oddzielna próbka. Invicty nie mam w okolicy. Wybór między Bocianem a Kriobankiem.
Bocianiątko lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Czrna 81 wrote:Cholera! Przykro mi ♥
Ale walczymy dalej! Jutro, najdalej pojutrze do Ciebie dołączę i pójdziemy razem przez sierpniowy cykl
Ty się nawet nie wygłupiaj , a raczej Twoja @ :p chyba, że dla towarzystwa z fasolka w brzuchu :*Czrna 81 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania od: Styczeń 2015 r. -
Problemowa wrote:Hm.. kłuje mnie jajnik z którego była prawidłowa ovu.. i bolą krzyża. Przed okresem zawsze mam lekkie bóle podbrzusza i apetyt na słodycze. Teraz to bym jadła tylko mieso. Może jest nadzieja
Moj pierwszy objaw ciążowy - kłujący jajnik i mega ból krzyżatrzymam kciuki!
Bocianiątko, malinowaemi, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Melevis wrote:Moj pierwszy objaw ciążowy - kłujący jajnik i mega ból krzyża
trzymam kciuki!
ech, cykam się przed jutrem... ale jak to nie fasolka, to znienawidzę tę luteinę za wkręcanie naiwnej kobiety
ale jeśli jednak jakimś cudem to fasolka, to mówię Wam, że będą dwie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 19:53
innamorata88, malinowaemi, Czrna 81, zubii, Maja84 lubią tę wiadomość
2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 komórek - 10 zarodków do 3. doby... po 7 dniach jedna blastka 3BC 💕❄💕 waleczny siłacz! 💪💪💪
CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020
02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
ET cl9.3 - 01.08.2019
1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
IUI - 24.10.2018
IUI - 19.11.2018
maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz -
Lucia88 wrote:Dzięki dziewczyny!
Flowwer, Ty kiedyś jeszcze zwracałaś uwagę na jeszcze jeden rodzaj badania nasienia...możesz przypomnieć?
Test MAR, może ?
Mi Flowwer o tym pisała
Jakby coWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 19:57
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania od: Styczeń 2015 r. -
innamorata88 wrote:U nas wszystko robili z jednej próbki. Fragmentacja DNA, rozszerzona morfo, msome i wiązania z hialuronem.
U mnie trzeba 3 razy oddać nasienie
Lucia trzecie to właśnie wiązanie hialuronem
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Jedna_z_Wielu wrote:Ty się nawet nie wygłupiaj , a raczej Twoja @ :p chyba, że dla towarzystwa z fasolka w brzuchu :*
A tak na serio,to brzuch pobolewa. I plecy dziś bardzoKoleżanka która też brała duphaston zawsze dostaje okres 4 do 6 dni po odstawieniu,także spokojnie czekam.
Czarna81
22 cs.