LIPCÓWKI :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Izape_91 wrote:a u nas dziś poszło nasienie do badania... brrr trochę się boję, a mąż to już w oogóle przejęty, chodzi i mnie pyta ciagle co jeśli jest ich za mało, słabo pływają albp śpią jutro po wyniki...
a ja umieram na jajnik prawy od jakichś 4 dni, pobolewa non stop, chyba zioł o. sroki działajaą. Dziś 9 dc, od jutra zaczynamy działać, bo kończe tabletki po infekcji... i w czwartek na kontrol.a dziś jestem wypompowana. pije wino z lodem i zajadam czekoladę
Chłopy bardzo do siebie biorą swoje badania i wyniki pudelki francuskie
A ja też winko właśnie otwieram bo wróciłam z wszystkich wypadów, jajniki też ledwo co czuję.
No to na zdrowie !!! Weekend otwieramy Ostatni w tym miesiącu i dzięki starej weterance żniwo duże w tym miesiącu
Inna spisałaś się na 6 z dużym +innamorata88, staraczka1111, Maja84, Jedna_z_Wielu, Lunaris lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
No to zostawiam tonę wirusów - jak nasza kochana Flowwer to ujęła rzygam nimi na lewo i prawo!! Łapcie dziewczyny!! A z resztą dziewczyn przeniosę się na sierpień!!
Maja84, Jedna_z_Wielu, Lunaris, Flowwer, zubii, Agniechaaaa, Amy333, Sarna84, Bocianiątko, never_lose_hope, KateHawke lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
W końcu usiadłam i mogę pisać...
Po dzisiejszej wizycie jestem w miarę spokojna. Oczywiście dostałam leki, ale starania nie są zabronione. W ciąży tym bardziej będę musiała je łykać, ale w mniejszych dawkach. Lekarz polecił, by przez najbliższe 3 miesiące starać się na luzie, bez mierzenia temperatury i testów. By skupić się na związku i ewentualnej diagnostyce. Stwierdził, że problemy psychiczne mogą być przyczyną naszych niepowodzeń.
Więc ogólnie jestem zadowolona z wizyty.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
innamorata88 wrote:No to zostawiam tonę wirusów - jak nasza kochana Flowwer to ujęła rzygam nimi na lewo i prawo!! Łapcie dziewczyny!! A z resztą dziewczyn przeniosę się na sierpień!!
Chodź chodź i obrzygaj nam cały sierpień wiruskami
innamorata88, Flowwer, Bocianiątko lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
panan12 wrote:No w sumie racja. Miałam 32 ng/ml trzeciego dnia cyklu i mniej więcej fsh i Lh 1 do 1. Może tabletki antykoncepcyjne poprawiły mi to? 2 cykle temu jak badalam to w 40 dc miałam 32 ng czyli ogolnid słabo.
Tab anty wiciszą jajniki by w kolejnym można zacząć stymulację. W okresie około owulacji w cyklu naturalnym na 1 pęcherzyk "dojrzły" przypada około 200 estradiolu w cyklu stymulowanym letrizolem 100
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
U mnie jutro dzień spodziewanej @, ale chyba nie będe testować. Tzn na okres też się jutro nie zanosi, bo zawsze 2-3 dni wcześniej plamię, a tu na razie czysto.
Czy myślicie dziewczyny, że mogło u mnie dojsć do drugiej owulacji? Albo skąd mogłyby wziąć się wyższe temperatury pod koniec cyklu? Tak jak pisałam wczoraj, gin wypatrzył u mnie niepęknięty pęcherzyk, ale czy mógł być też jakiś drugi który ewentualnie później mógł pęknąć?
Zerkniecie na mój wykres? TYlko nie sugerujcie się datą owu wyznaczoną przez OF:)innamorata88 lubi tę wiadomość
starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
Lunaris wrote:staraczka a kiedy testujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 21:41
Lunaris, innamorata88, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Ja szara myszka jestem pielęgniarka z epoki lodowcowej i "siedzę w całkiem innej dziedzinie" .
I serio nie mam jakieś wielkiej wiedzy po prostu trochę za długo siedzę na NB i OF. Parę miesięcy i też będziesz mieć tą samą widzę co ja, choć życzę by w sierpniu wredota nie przyszła
Wiedzę masz na prawdę ogromną i godną podziwu.
Zawód też.
Ja nawet bym nie potrafiła bym jej przekazać w taki sposob jak Ty.
Już to kiedyś pisałam i wiem, że to marne pocieszenie, ale wiem, że jesteś wsparciem dla nie jednej tutaj.
Ja ze swojej strony mogę Ci tylko napisać: Dziękuję za każdą Twoją odpowiedź, opinnie i mocno trzymam kciuki, abyś mogła przytulić swoje dzieciątko.
staraczka1111, Flowwer lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Innamorata cudo :*
innamorata88 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
by7mistake wrote:U mnie jutro dzień spodziewanej @, ale chyba nie będe testować. Tzn na okres też się jutro nie zanosi, bo zawsze 2-3 dni wcześniej plamię, a tu na razie czysto.
Czy myślicie dziewczyny, że mogło u mnie dojsć do drugiej owulacji? Albo skąd mogłyby wziąć się wyższe temperatury pod koniec cyklu? Tak jak pisałam wczoraj, gin wypatrzył u mnie niepęknięty pęcherzyk, ale czy mógł być też jakiś drugi który ewentualnie później mógł pęknąć?
Zerkniecie na mój wykres? TYlko nie sugerujcie się datą owu wyznaczoną przez OF:)
Choć tak bardzo bym chciała pomóc, to nie stety nie potrafię :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
staraczka1111 wrote:5 sierpnia ale sikańca od niedzieli
5 sierpnia! urodziny mojego syneczka dla mnie szczęśliwy dzień trzymam kciuki żeby dla Ciebie był podwójnie szczęśliwy
Inna,aiwlys jakie macie cudne foteczki... rozpuszczam się i mam nadzieję że każda z nas będzie mogła się taką pochwalić.
Do szpitala został równo miesiąc! chyba oszaleję! idę to przespać. Dobranocstaraczka1111, Flowwer, innamorata88, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Lucia88 wrote:W końcu usiadłam i mogę pisać...
Po dzisiejszej wizycie jestem w miarę spokojna. Oczywiście dostałam leki, ale starania nie są zabronione. W ciąży tym bardziej będę musiała je łykać, ale w mniejszych dawkach. Lekarz polecił, by przez najbliższe 3 miesiące starać się na luzie, bez mierzenia temperatury i testów. By skupić się na związku i ewentualnej diagnostyce. Stwierdził, że problemy psychiczne mogą być przyczyną naszych niepowodzeń.
Więc ogólnie jestem zadowolona z wizyty.
I najważniejsze to spokój ciała, próbowałaś jogę ?
Możesz wykonać w tym czasie te badania na subpopulacje i trombofilię, z. antyfosfolipidowy tak na spokojnie bo to moja uwaga że 4 x cb to nie przypadek, szukaj sama przyczyny.
I z pewnością przyda się wizyta u dobrego endokrynologa który leczy przy klinice.Lucia88 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Ja szara myszka jestem pielęgniarka z epoki lodowcowej i "siedzę w całkiem innej dziedzinie" .
I serio nie mam jakieś wielkiej wiedzy po prostu trochę za długo siedzę na NB i OF. Parę miesięcy i też będziesz mieć tą samą widzę co ja, choć życzę by w sierpniu wredota nie przyszła
Zgadza się... kilka cykli na OvuF i ma się wiedzę ginekologa...
Sama się dużo nauczyłam tutaj i niestety podejście ginów do osoby z problemami jest kiepskie. Gdyby nie własna dociekliwość, to byśmy nie wiedziały co nam dolega. -
Ania1003 wrote:Zgadza się... kilka cykli na OvuF i ma się wiedzę ginekologa...
Sama się dużo nauczyłam tutaj i niestety podejście ginów do osoby z problemami jest kiepskie. Gdyby nie własna dociekliwość, to byśmy nie wiedziały co nam dolega.
czyli już za długo tutaj jestem
A to prawda trzeba szukać samemu
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
innamorata88 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55e4f29ee79d.jpg
My już po usg mały aniołek z aureolką ma 2,41cm i serducho jak dzwon 170 uderzeń na minutę rośniemy miarowo 1mm na dobę, więc wszystko jest w najlepszym porządku
Cudo! Prawdziwy Aniołek z niej Niech rośnie zdrowo! -
Innamorata,aż się wzruszyłam! Śliczności jak eMek zareagował?
Chłonę wiruski i magazynuję na jesieńinnamorata88, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
Bocianiątko reset zrobiłaś wczoraj? Udany wieczór z przyjaciółmi?
Yosel czekam na twoją relację z wizyty, szkoda że się nie poznamy osoboscie.
Summer musimy na razie zając miejsce rezwrwowe na ławce staraczek
A ja się powoli zbieram na wizytę, obym dostała receptę na antyki.innamorata88, Maja84 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
summer86 wrote:Innamorata,aż się wzruszyłam! Śliczności jak eMek zareagował?
Chłonę wiruski i magazynuję na jesieńFlowwer, Bocianiątko, summer86, staraczka1111, Lunaris lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości