Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCÓWKI :)
Odpowiedz

LIPCÓWKI :)

Oceń ten wątek:
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3008 546

    Wysłany: 30 lipca 2017, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Flowwer wrote:
    Bardzo rozsądny plan, wybrałaś już kinikę ?



    Jestem z Podkarpacia... znalazłam tylko jedna..Parens- jeśli ktoś coś słyszał to będę wdzięczna za informacje..

    Moja koleżanka leczył się w Parens bardzo sobie chwaliła i udało się jej zajść w ciążę kilka dni temu bliźnięta urodziła naturalnie

    Aife lubi tę wiadomość

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 lipca 2017, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anushkie wrote:
    Witam dziewczynki ja jutro testuje
    Powodzenia :-)
    Ja od dwóch dni mam bóle jak na @ ale jak nie przyjdzie to też zatestuje :-)

    Bocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5740 7043

    Wysłany: 30 lipca 2017, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weselu ;) dopadła mnie gigantyczna migrena i mimo luteinki @ juz za rogiem... wiec nie biorę więcej tylko grzecznie drepczę na sierpień ;) sierpień będzie zupełnie luźny, urlopowy bez monitoringu i wspomagaczy ;) no chyba ze któraś miałaby luteinke podjezykowa do odkupienia ;) ale chcę pójść do doktora i spróbować umówić się na koniec sierpnia na hsg i pct. A tuż po urlopie zrobić wymazy. Czy robiąc ogólny wymaz jest wszystko czy trzeba dodatkowo poprosić o chlamydie, ureaplasma i mycoplasma? Myślicie że da się zrobić pct i hsg w jednym cyklu? Zachowując oczywiście kilka dni przerwy? Czy lepiej najpierw pct a w kolejnym cyklu hsg? I wtedy jesli wyszłaby wrogisc skuzu (a tego sie trochę obawiam) to od razu iui? Czy przy prawidłowej homocysteinie jest sens robienia genetyki w kierunku trombofilii? Co dobrze byłoby zbadać z immunologii, bez wydawania jakiś strasznych pieniędzy na początek? Przeciwciała ana, asa? Pewnie też subpopulacje limfocytów? Gdzie najtaniej? Tona pytań, ale właśnie podniosłam koronę i zabieram się do dalszej walki ;)

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍24 komórki - 17 zarodków🍍🍍💫❔🔮🧫✳️💚🍀
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Nika87 Koleżanka
    Postów: 32 9

    Wysłany: 30 lipca 2017, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o pomoc! Czy pomimo brania luteiny okres powinien przyjść przyjść "normalnie"(jeśli nie ma ciąży) czy luteina powoduje, że się przesuwa? Biorę pierwszy cykl i nie wiem co myśleć bo wg moich obliczeń powinnam już mieć @

    f2w3rjjglib587fj.png cudzie trwaj!
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5740 7043

    Wysłany: 30 lipca 2017, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika87 wrote:
    Dziewczyny proszę o pomoc! Czy pomimo brania luteiny okres powinien przyjść przyjść "normalnie"(jeśli nie ma ciąży) czy luteina powoduje, że się przesuwa? Biorę pierwszy cykl i nie wiem co myśleć bo wg moich obliczeń powinnam już mieć @
    Może pojawic się plamienie. Luteina podwyższa progesteron wiec dopiero jak odstawisz to przyjdzie regularny okres. A jak Ci mówil lekarz?

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍24 komórki - 17 zarodków🍍🍍💫❔🔮🧫✳️💚🍀
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Nika87 Koleżanka
    Postów: 32 9

    Wysłany: 30 lipca 2017, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już 3 dzień mija jak odstawiłam, a tu nawet brzuch mnie nie boli...nic nie wskazuje by miała się pojawić...lekarz powiedział, że do kilku dni może się pojawić. Więc się zastanawiałam, jak to jest.

    f2w3rjjglib587fj.png cudzie trwaj!
  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1820 3237

    Wysłany: 30 lipca 2017, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to jest gdy szyjka zamknięta ?? bo wkładam lutinus i się nie da bo jak by tam jakaś ściana się pojawiła hahaha dopiero musiałam na leżąco :)


    Flo nie badałam jeszcze progesteronu chciałam iść jutro z rana , ale niestety jutro muszę iść do pracy na 1 zm (i nie wezmę urlopu bo nie pójdą wysyłki jak bym szła na l4 to dziewczyne z urlopu by musieli sciagnać . Dzwonili już do mnie czy bedę napewno :( ) We wtorek postaram się zrobić bete i Progesteron


    Bocianiątko musisz powiedzieć na co chcesz wymaz, reszte pytan do dr Flo bo nie wiem :p

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 30 lipca 2017, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anushkie wrote:
    Witam dziewczynki ja jutro testuje
    Trzymamy kciuki!!!

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Anushkie Znajoma
    Postów: 18 17

    Wysłany: 30 lipca 2017, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!! Co prawda to dopiero drugi cykl starań. Ale wiecie co... czuje się dziwnie. Mam dziwne sny, wstaje ze ślina na poduszce haha... ogólnie jestem rozbita a ciało wydaje się rozpalone najbardziej twarz i oczy szkliste... I o dziwo jak od dwuch lat bola mnie piersi przed okresem tak teraz nic!! No i ból podbrzusza jakby na jelitowka plus opławy. .. hmm no nic zobaczymy :) napewno dam znać! Pozdrawiam

    Anushkie
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 30 lipca 2017, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka znam ten ból pracy a zwłaszcza teraz sezon urlopowy to załoga okrojona.
    Jak zamknięta to idealnie !! Tak powinna być w ciąży!! Jak tu wytrzymam do wtorku ;P

    Bocianiątko już Ci kochana piszę, cieszę się że masz po weselu powera do działania <3
    to tak:
    Hsg wykonujesz po zakończeniu plamień miesiączkowych a przed ovu. U mnie w klinice 6-12 dc
    Test PCT w okresie tylko ovu jak masz śluz owulacyjny wtedy ma sens możesz odrazu za jednym zamachem zrobić też wymaz na 3 dziady ( tylko osobna próbka).
    ASA i ANA bez znaczenia dc i warto na pewno immunologie od tego zaczać.
    A wymaz ogólny to nie na te 3 dziady to jest całkiem osobne badanie zresztą kosztowne bo ponad 300 zł.
    A homocysteie warto zbadać zawsze choć nie zawsze przy mutacji MTHRF jest podwyższona.
    Lepiej wykonać te hsg,pct,asa, ana i himocysteine i w zależności co wyjdzie wykonać ten cały profil na Trombofilie czyli 6 mutacji bo finansowo bardziej się opłaca.
    Subpopulacje możesz wykonać ale wiem że te badania powyżej to już spory koszt a subpopulacje to wydatek rzędu 400 zł.
    Jesli asa lub wrogość śluz wyjdzie to tylko IUI ale wczesniej zacząć brać encorton.
    Nie bedę pisać co jak by co wyszło ;) zrób badania i będziemy dalej mysleć ;)
    Jak co to pisz

    staraczka1111 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14624 18455

    Wysłany: 30 lipca 2017, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer odnosnie tego progesteronu co dziewczyny pisaly na immunologi to to badanie jest w IMK TEST? bo jesli tak to ja mam taki wynik, ale badanie bylo robione w listopadzie 2016

    Współczynnik (h/s) CD4/CD8 ­ 3,4 ratio 0,8 — 2,5 ja mialam taki wynik

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 21:07

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lena21 Autorytet
    Postów: 2200 6393

    Wysłany: 30 lipca 2017, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety i sierpień będę musiała spisać raczej na straty... Mój mąż jest uczulony na jad a wczoraj użarł go szerszeń wiec wyobrażacie sobie jakie miałam popołudnie. Został w szpitalu i pewnie kilka dni znów tam będzie musiał być, dzięki Bogu tym razem wstrząs anafilaktyczny nie był tak duży jak dwa lata temu. Martwię się teraz tym wyjazdem na wakacje, bo kilka tygodni po ukąszeniu jest najbardziej niebezpiecznych, muszę kupić zapas adrenaliny.

    Dzieciaki mojej Sis uznały ze skoro wujek jest w szpitalu to one będą spać u mnie, żeby mi nie było smutno i teraz sobie leżę i patrzę na te nasze słodkości i jakoś tak smutno mi się zrobiło, bo kiedy to się przesuwa w czasie to jest mi jeszcze gorzej.

    Flo przykro mi, mimo wszystko trzymam mocno kciuki ❤️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 21:09

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5740 7043

    Wysłany: 30 lipca 2017, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Staraczka znam ten ból pracy a zwłaszcza teraz sezon urlopowy to załoga okrojona.
    Jak zamknięta to idealnie !! Tak powinna być w ciąży!! Jak tu wytrzymam do wtorku ;P

    Bocianiątko już Ci kochana piszę, cieszę się że masz po weselu powera do działania <3
    to tak:
    Hsg wykonujesz po zakończeniu plamień miesiączkowych a przed ovu. U mnie w klinice 6-12 dc
    Test PCT w okresie tylko ovu jak masz śluz owulacyjny wtedy ma sens możesz odrazu za jednym zamachem zrobić też wymaz na 3 dziady ( tylko osobna próbka).
    ASA i ANA bez znaczenia dc i warto na pewno immunologie od tego zaczać.
    A wymaz ogólny to nie na te 3 dziady to jest całkiem osobne badanie zresztą kosztowne bo ponad 300 zł.
    A homocysteie warto zbadać zawsze choć nie zawsze przy mutacji MTHRF jest podwyższona.
    Lepiej wykonać te hsg,pct,asa, ana i himocysteine i w zależności co wyjdzie wykonać ten cały profil na Trombofilie czyli 6 mutacji bo finansowo bardziej się opłaca.
    Subpopulacje możesz wykonać ale wiem że te badania powyżej to już spory koszt a subpopulacje to wydatek rzędu 400 zł.
    Jesli asa lub wrogość śluz wyjdzie to tylko IUI ale wczesniej zacząć brać encorton.
    Nie bedę pisać co jak by co wyszło ;) zrób badania i będziemy dalej mysleć ;)
    Jak co to pisz
    Dzięki :) homocysteine mam ok - 6,8. Wiec dlatego pewnie zrobie jeszcze asa i ana a z trombofilia sie wstrzymam. Subpopulacje jeśli już to pewnie jak reszta wyjdzie w porządku i trzeba będzie drążyć dalej... Ale zauważyłam że shbg niby w normie jest 125,6 przy normie do 128. Czy to może mieć znaczenie? Reszta hormonów jest ok,

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍24 komórki - 17 zarodków🍍🍍💫❔🔮🧫✳️💚🍀
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2183 1536

    Wysłany: 30 lipca 2017, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, że temat homocysteiny, czy mam ją badać, co to wykaże ?
    Ma to związek ze staraniem się o dziecko ?

    wallbash.gifdown.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.


    Starania o drugie- od: Styczeń 2015 r.
    5cb. 😪 Kłopoty ze skaczącym tsh, wysoka prolaktyna.
    Od końca wakacji klinika - zalecone badania, z wyników póki co - obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero

    😪
    Przede mną krzywa (blee)
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 30 lipca 2017, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Flowwer odnosnie tego progesteronu co dziewczyny pisaly na immunologi to to badanie jest w IMK TEST? bo jesli tak to ja mam taki wynik, ale badanie bylo robione w listopadzie 2016

    Współczynnik (h/s) CD4/CD8 ­ 3,4 ratio 0,8 — 2,5 ja mialam taki wynik

    Uuuuuu to bardzo wyniki wysoki masz !! 3,4 !! Wysoka agresywności byłaś z tym u Paśnika? Mi z 2.3 spadło do 1.8 ale NK wzrosło. A na to jest CBA czyli ocena cytokin Th1/Th2

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 30 lipca 2017, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Dzięki :) homocysteine mam ok - 6,8. Wiec dlatego pewnie zrobie jeszcze asa i ana a z trombofilia sie wstrzymam. Subpopulacje jeśli już to pewnie jak reszta wyjdzie w porządku i trzeba będzie drążyć dalej... Ale zauważyłam że shbg niby w normie jest 125,6 przy normie do 128. Czy to może mieć znaczenie? Reszta hormonów jest ok,

    Tu masz trochę opisane
    http://m.wylecz.to/pl/badania/zabiegi-diagnostyczne/shbg-hormon-badanie-i-norma-bialka-wiazacego-testosteron-i-dhea.html

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14624 18455

    Wysłany: 30 lipca 2017, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Uuuuuu to bardzo wyniki wysoki masz !! 3,4 !! Wysoka agresywności byłaś z tym u Paśnika? Mi z 2.3 spadło do 1.8 ale NK wzrosło. A na to jest CBA czyli ocena cytokin Th1/Th2

    tak dr Pasnik widzial wyniki IMK oraz cytokiny. Cytokiny mam rozjechane, za duzo mam IL 2, IL 10 mialam w normie ale te IL 2 masakrycznie duza! przynajmniej tak mialam jak jak robilam. Obecnych badan nowych nie mam. Pytanie czy po tych lekach moglo sie cos zmienic? moze spadla troszke moja agresywnosc. Czyli myslisz ze ja bede potrzebowac duzychc dawek progesteronu? czy jak ?

    wynik IMk mam z listopada 2016 a cytokiny z grudnia 2016, wtedy jeszcze nie bralam lekow immunosupresyjnych

    Nk mialam dobre wyniki

    Z jednej strony nie chcialam powtarzac tych wynikow bo nie chcialam widziec nowych wynikow, myslalam ze moze sie pogorszyly albo bez zmian a z drugiej strony moglam zrobic, wtedy bym wiedziala ze leki pomogly.

    Tylko pytanie czy to by zmienilo sposob leczenia lub brania lekow? pewnie nie! i tak musze byc na zelaznym zestawie i brac leki i kroplowki!

    A czy schrasing tez wplywa na cytokiny i agresywnosc? czy nie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 21:50

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 30 lipca 2017, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    O widzę, że temat homocysteiny, czy mam ją badać, co to wykaże ?
    Ma to związek ze staraniem się o dziecko ?

    Tutaj masz ładnie napisane.
    http://badaniaprenatalne.pl/podwyzszony-poziom-homocysteiny-hiperhomocystinemia-co-oznacza/

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 30 lipca 2017, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel wiem tyle że lepiej brać większe dawki progesteronu niż małe lub bez ( oczywiście w naszych problemach immunologicznych).
    Teraz już się nie martw w piątek będziesz w dwupaku!! Ale się ostatnio dzieje !!

    Inna jaki miałaś ten stosunek tn1/tn2 ? Bo NK też miałaś wysoki


    Agniechaaa jutro wizyta?


    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14624 18455

    Wysłany: 30 lipca 2017, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Yosel wiem tyle że lepiej brać większe dawki progesteronu niż małe lub bez ( oczywiście w naszych problemach immunologicznych).
    Teraz już się nie martw w piątek będziesz w dwupaku!! Ale się ostatnio dzieje !!

    Inna jaki miałaś ten stosunek tn1/tn2 ? Bo NK też miałaś wysoki


    Agniechaaa jutro wizyta?

    i tak biore wieksze dawki lekow, tzn bralam do crio na cyklu sztucznym, teraz mam brac tego mniej i zastanawialam sie czy dobrze bede robic. Czy nie brac od razu tego wiecej. Hmmm

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ