Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCÓWKI :)
Odpowiedz

LIPCÓWKI :)

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 2 lipca 2017, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Witajcie, nadrobiłam Was po tych kilku dniach w kajakowej głuszy! :) ale dobrze mi zrobił taki reset :) ja pewnie zatestuję jutro zgodnie z planem ale raczej tylko dla formalności... w ogóle nie czuje się ciążowo - żadnego bólu brzucha, cycki tak jakby ich nie było... a lekkie mdłości mam po bronergonie... lipa...

    Flowwer, a masz jakieś objawy tego Helicobacter? Bo jeśli nie to nie ma potrzeby leczyć... szkoda zdrowia na mało skuteczną i uciążliwą terapię... uwierz mi, zrobiłam doktorat na Helicobacter :P

    Mam zaglądać na drugi lipcowy wątek? Czy tutaj się wszystko dzieje? ;)

    Nigdy na kajakach nie byłam ale chyba już jestem na taki sport stara ;)
    Jaka formalność?!! Teraz wychodzą nasionka zasiane w czerwcu :D
    Helico objawy jako tako wczesniej nie miałam ale od miesiąca mam.ogromne wzdęcia i gazy tak że już wygladam na 5-6 miesiąc ciąży. Nigdy problemu z tym nie miałam a teraz ból jelit z ogromnych wzdęć i twardy.
    Teraz nie bedę leczyć dopiero w czasie antyków przed IVF.


    Karma!!!!!!!!
    Pragnienie jest silniejsze i pewna jestem że nie zrezygnujesz. Za każdym razem wróci to e drugiej faze cyklu lub jak zobaczysz takie maleństwo <3

    Sammer masz jakąś fajną książkę? Jutro do pracy ?? Ale szybko ja dopiero po tyg jako tako funkcjonowałam.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 2 lipca 2017, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:

    A ja w końcu odebrałam wyniki AMH: 2,25.
    To chyba dobry wynik, prawda?
    Szybka menopauza Ci nie grozi ;)

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 2 lipca 2017, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Dokładnie najlepiej testować w 14dc ale jak tu wytrzymać ;)
    Bardzo lubię Was dziewczynki z Ovufriend.
    Na innej grupie częsc widziała dwie kreski a część się wyśmiewala.
    Jako jedyne umiecie zrozumieć co to znaczy rozbieranie testów na części pierwsze ;)

    Rozumiem Zielona...jestem na różnych forach odkąd się staramy o dzidziusia, czyli od 2 lat. Tu jestem od niespełna miesiąca i żałuję, że tak późno odkryłam ovufriend. Bez porównania...Na innych pełno jest zawiści wyrażanej w przykrych słowach. To smutne i dobijające , bo przecież szukamy tutaj głównie wsparcia. Będąc np. na Mjakmama miałam wrażenie, że portal może nawet zatrudnia kogoś do pisania bzdur i podważania wiarygodności historii opisywanych przez użytkowniczki. Każda z nas przecież wie, że np. można poronić 3 razy nawet w tym samym roku. To było przykre, dziewczyna przeżywała tragedię po raz trzeci, a ktoś wmawial, że to niemożliwe i zmyślone . Najgorsze, że część uwierzyła, że to niemożliwe i zaczęło się potępianie tej biednej dziewczyny...

    Zielona1911 lubi tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9275 12338

    Wysłany: 2 lipca 2017, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie Lipcówki i mnóstwo podwójnych kreseczek :) Ja będe Was podgladać ale na testowanie wspisze się najwcześniej na wrzesień z przyczyn niezależnych :P

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 2 lipca 2017, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie Lipcówki i mnóstwo podwójnych kreseczek :) Ja będe Was podgladać ale na testowanie wspisze się najwcześniej na wrzesień z przyczyn niezależnych :P

    Ruszaj z encortonem ;) i zdawaj relację ja jestem pewna że szybko ogarniasz ten temat ;)

    Rucola lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8561 7927

    Wysłany: 2 lipca 2017, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Sammer masz jakąś fajną książkę? Jutro do pracy ?? Ale szybko ja dopiero po tyg jako tako funkcjonowałam.

    Książek naczytałam się sporo w szpitalu, została mi jedna napoczęta do dokończenia :) Nie wiem jakie lubisz. Ja np. nie przepadam za kryminałami i fantasy.

    Ano wracam do pracy, niby mogłam wziąć L4 w szpitalu, ale lekarz który robił mi laparo mówił, że równie dobrze mogę wrócić jeśli chcę. W sumie jutro już 5 doba po. Nie przewidziałam jedynie, że po laparo przyjdzie normalny okres. A to już drugie spore krwawienie w ciągu 2 tyg. u mnie + zabieg, więc trochę jestem osłabiona.

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 2 lipca 2017, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Szybka menopauza Ci nie grozi ;)

    No, chociaż tyle...czyli przed nami wiele lat starań, mam nadzieję, że nie o pierwszego maluszka, ale o kolejne.
    Taką miałam cichą nadzieję, że ta rezerwa jajnikowa jest uwarunkowana genetycznie. Moja Mama miała menopauzę dopiero ok. 60 r.ż. Zresztą urodziła mnie mając 43 lata - jestem jedynaczką. Babcia była jeszcze lepsza, wszystkie dzieci (4) urodziła po 40-tce, w tym bliźniaki.

    Tak sobie czasem żartuję, że moja płodność uruchomi się dopiero po 40-tce

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9275 12338

    Wysłany: 2 lipca 2017, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ruszaj z encortonem ;) i zdawaj relację ja jestem pewna że szybko ogarniasz ten temat ;)
    Dzięki Flo za wszystko, dzięki Tobie wiem na czym stoję. jesteś niezastąpiona :*

    Flowwer lubi tę wiadomość

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • problemik Autorytet
    Postów: 2444 2153

    Wysłany: 2 lipca 2017, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajaT wrote:
    Ja zadam pytanie, ktore pewnie juz na tym forum sie gdzies pojawilo... po jakim czasie od implantacji wychodzi pozytywny test ciazowy?

    Maja hcg jest już wykrywalna 8dpo w wielkości ok 2-3. Test ciążowy wykrywa od 11dpo hcg w moczu.

    Pisałam wyżej, że może ale nie musi.

    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA.
    10.2019 Nowy rozdział w życiu ❤
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 11962 14245

    Wysłany: 2 lipca 2017, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Witajcie, nadrobiłam Was po tych kilku dniach w kajakowej głuszy! :) ale dobrze mi zrobił taki reset :) ja pewnie zatestuję jutro zgodnie z planem ale raczej tylko dla formalności... w ogóle nie czuje się ciążowo - żadnego bólu brzucha, cycki tak jakby ich nie było... a lekkie mdłości mam po bronergonie... lipa...

    Flowwer, a masz jakieś objawy tego Helicobacter? Bo jeśli nie to nie ma potrzeby leczyć... szkoda zdrowia na mało skuteczną i uciążliwą terapię... uwierz mi, zrobiłam doktorat na Helicobacter :P

    Mam zaglądać na drugi lipcowy wątek? Czy tutaj się wszystko dzieje? ;)

    mi lekarz powiedzial ze lepiej zeby przeleczyc bo to moze miec wplyw na organizm i fasolke, ze to infekcja w organizmie itp...chociaz ja nie mialam zadnych dolegliwosci bolowych ani nic.

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 11962 14245

    Wysłany: 2 lipca 2017, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ruszaj z encortonem ;) i zdawaj relację ja jestem pewna że szybko ogarniasz ten temat ;)

    a ty lykasz encorton caly czas?

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1816 3237

    Wysłany: 2 lipca 2017, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    a ty lykasz encorton caly czas?
    A ten encorton to na co?

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 11962 14245

    Wysłany: 2 lipca 2017, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    A ten encorton to na co?

    zeby oslabic organizm i zeby organizm nie odrzucal zarodka. Ale bierze sie tez go gdy ma sie wynik dodatni ANA

    staraczka1111 lubi tę wiadomość

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 2 lipca 2017, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer ja jedynie nie lubię harlequnów czasem przeczytam Jo Nesbo lub przygodowe.

    Lucia masz czas do 40 ma czworkę dzieci !!!

    Rukola znasz wroga ale pamietaj może być ich więcej dlatego nie skupiaj się ma jedynym a ja wierzę że do tego września bedą dwie kreseczki !!!

    summer86, Lucia88 lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 2 lipca 2017, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    zeby oslabic organizm i zeby organizm nie odrzucal zarodka. Ale bierze sie tez go gdy ma sie wynik dodatni ANA
    Biorę cały czas encorton ale też bierze się przy hasi i Nk wysokim.
    Encorton ma za zadanie uśpić nasz waleczny system immunologiczny na czas moszczenia fasolki.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8561 7927

    Wysłany: 2 lipca 2017, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, ja za Twoją radą postaram się w ciągu miesiąca zrobić ten panel limfocytarny i być może mutacje. Muszę poczytać czy te z testdna.pl są wiarygodne.
    Oprócz tego zbadam jeszcze ten helicobacter i homocysteinę. Coś jeszcze byś polecała? :)

    Hormony posprawdzam na nowo pewnie dopiero tuż przed powrotem do starań. Przeszło mi przez myśl czy nie wciąć na te kilka miesięcy tabletek anty, może akurat byłby jakiś efekt odstawienia u mnie...

    U Ciebie już po owulce? Planujesz jeszcze jakiś podgląd w tym tygodniu? Trzymam mocno kciuki <3

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9275 12338

    Wysłany: 2 lipca 2017, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Sammer ja jedynie nie lubię harlequnów czasem przeczytam Jo Nesbo lub przygodowe.

    Lucia masz czas do 40 ma czworkę dzieci !!!

    Rukola znasz wroga ale pamietaj może być ich więcej dlatego nie skupiaj się ma jedynym a ja wierzę że do tego września bedą dwie kreseczki !!!
    na pewno nie skupię się na jednym a chcę wykryć wszystkie przeciwności :) a do września 2 kreseczek nie będzie bo seks tylko w gumce ;) nie chcemy prowokować mojego organizmu do produkcji przeciwciał... ale za to u Ciebie 2 kreseczki jak najbardziej :)

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9275 12338

    Wysłany: 2 lipca 2017, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Flowwer, ja za Twoją radą postaram się w ciągu miesiąca zrobić ten panel limfocytarny i być może mutacje. Muszę poczytać czy te z testdna.pl są wiarygodne.
    Oprócz tego zbadam jeszcze ten helicobacter i homocysteinę. Coś jeszcze byś polecała? :)

    Hormony posprawdzam na nowo pewnie dopiero tuż przed powrotem do starań. Przeszło mi przez myśl czy nie wciąć na te kilka miesięcy tabletek anty, może akurat byłby jakiś efekt odstawienia u mnie...

    U Ciebie już po owulce? Planujesz jeszcze jakiś podgląd w tym tygodniu? Trzymam mocno kciuki <3
    Summer wydaje mi się, ze tabletki anty to u Ciebie super opcja, serio. Moze warto przyblokować jajniki, zeby potem ruszyły z kopyta. jak wrócisz do starań to koniecznie bierz acard, poczytaj sobie o APS. Będzie dobrze :*

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 2 lipca 2017, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Maja hcg jest już wykrywalna 8dpo w wielkości ok 2-3. Test ciążowy wykrywa od 11dpo hcg w moczu.

    Pisałam wyżej, że może ale nie musi.
    2x z rzędu bobotest pokazał mi blada kreskę 9 dpo. Ostatnio następnego dnia beta była 13 wiec to kwestia osobnicza i bobotesty potrafią pokazać śmiesznie niską betę ;)

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8561 7927

    Wysłany: 2 lipca 2017, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless <3

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego