LIPCÓWKI :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Flowwer wrote:Sammer masz jakąś fajną książkę? Jutro do pracy ?? Ale szybko ja dopiero po tyg jako tako funkcjonowałam.
Książek naczytałam się sporo w szpitalu, została mi jedna napoczęta do dokończenia Nie wiem jakie lubisz. Ja np. nie przepadam za kryminałami i fantasy.
Ano wracam do pracy, niby mogłam wziąć L4 w szpitalu, ale lekarz który robił mi laparo mówił, że równie dobrze mogę wrócić jeśli chcę. W sumie jutro już 5 doba po. Nie przewidziałam jedynie, że po laparo przyjdzie normalny okres. A to już drugie spore krwawienie w ciągu 2 tyg. u mnie + zabieg, więc trochę jestem osłabiona.
-
Flowwer wrote:Szybka menopauza Ci nie grozi
No, chociaż tyle...czyli przed nami wiele lat starań, mam nadzieję, że nie o pierwszego maluszka, ale o kolejne.
Taką miałam cichą nadzieję, że ta rezerwa jajnikowa jest uwarunkowana genetycznie. Moja Mama miała menopauzę dopiero ok. 60 r.ż. Zresztą urodziła mnie mając 43 lata - jestem jedynaczką. Babcia była jeszcze lepsza, wszystkie dzieci (4) urodziła po 40-tce, w tym bliźniaki.
Tak sobie czasem żartuję, że moja płodność uruchomi się dopiero po 40-tcePRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Flowwer wrote:Ruszaj z encortonem i zdawaj relację ja jestem pewna że szybko ogarniasz ten temat
Flowwer lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Bocianiątko wrote:Witajcie, nadrobiłam Was po tych kilku dniach w kajakowej głuszy! ale dobrze mi zrobił taki reset ja pewnie zatestuję jutro zgodnie z planem ale raczej tylko dla formalności... w ogóle nie czuje się ciążowo - żadnego bólu brzucha, cycki tak jakby ich nie było... a lekkie mdłości mam po bronergonie... lipa...
Flowwer, a masz jakieś objawy tego Helicobacter? Bo jeśli nie to nie ma potrzeby leczyć... szkoda zdrowia na mało skuteczną i uciążliwą terapię... uwierz mi, zrobiłam doktorat na Helicobacter
Mam zaglądać na drugi lipcowy wątek? Czy tutaj się wszystko dzieje?
mi lekarz powiedzial ze lepiej zeby przeleczyc bo to moze miec wplyw na organizm i fasolke, ze to infekcja w organizmie itp...chociaz ja nie mialam zadnych dolegliwosci bolowych ani nic.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Flowwer wrote:Ruszaj z encortonem i zdawaj relację ja jestem pewna że szybko ogarniasz ten temat
a ty lykasz encorton caly czas?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:a ty lykasz encorton caly czas?
-
staraczka1111 wrote:A ten encorton to na co?
zeby oslabic organizm i zeby organizm nie odrzucal zarodka. Ale bierze sie tez go gdy ma sie wynik dodatni ANAstaraczka1111 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Sammer ja jedynie nie lubię harlequnów czasem przeczytam Jo Nesbo lub przygodowe.
Lucia masz czas do 40 ma czworkę dzieci !!!
Rukola znasz wroga ale pamietaj może być ich więcej dlatego nie skupiaj się ma jedynym a ja wierzę że do tego września bedą dwie kreseczki !!!
summer86, Lucia88 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Yoselyn82 wrote:zeby oslabic organizm i zeby organizm nie odrzucal zarodka. Ale bierze sie tez go gdy ma sie wynik dodatni ANA
Encorton ma za zadanie uśpić nasz waleczny system immunologiczny na czas moszczenia fasolki.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer, ja za Twoją radą postaram się w ciągu miesiąca zrobić ten panel limfocytarny i być może mutacje. Muszę poczytać czy te z testdna.pl są wiarygodne.
Oprócz tego zbadam jeszcze ten helicobacter i homocysteinę. Coś jeszcze byś polecała?
Hormony posprawdzam na nowo pewnie dopiero tuż przed powrotem do starań. Przeszło mi przez myśl czy nie wciąć na te kilka miesięcy tabletek anty, może akurat byłby jakiś efekt odstawienia u mnie...
U Ciebie już po owulce? Planujesz jeszcze jakiś podgląd w tym tygodniu? Trzymam mocno kciuki -
Flowwer wrote:Sammer ja jedynie nie lubię harlequnów czasem przeczytam Jo Nesbo lub przygodowe.
Lucia masz czas do 40 ma czworkę dzieci !!!
Rukola znasz wroga ale pamietaj może być ich więcej dlatego nie skupiaj się ma jedynym a ja wierzę że do tego września bedą dwie kreseczki !!!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
summer86 wrote:Flowwer, ja za Twoją radą postaram się w ciągu miesiąca zrobić ten panel limfocytarny i być może mutacje. Muszę poczytać czy te z testdna.pl są wiarygodne.
Oprócz tego zbadam jeszcze ten helicobacter i homocysteinę. Coś jeszcze byś polecała?
Hormony posprawdzam na nowo pewnie dopiero tuż przed powrotem do starań. Przeszło mi przez myśl czy nie wciąć na te kilka miesięcy tabletek anty, może akurat byłby jakiś efekt odstawienia u mnie...
U Ciebie już po owulce? Planujesz jeszcze jakiś podgląd w tym tygodniu? Trzymam mocno kciuki#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
problemik wrote:Maja hcg jest już wykrywalna 8dpo w wielkości ok 2-3. Test ciążowy wykrywa od 11dpo hcg w moczu.
Pisałam wyżej, że może ale nie musi. -
Hopeless wrote:2x z rzędu bobotest pokazał mi blada kreskę 9 dpo. Ostatnio następnego dnia beta była 13 wiec to kwestia osobnicza i bobotesty potrafią pokazać śmiesznie niską betę
Dokładnie, u mnie bobotest 9dpo mega jasna kreska, następnego dnia Beta 7,29. Wniosek- tylko BobotestFlowwer lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Hopeless
-
Rucola a co u Ciebie wyszło ze się szykuje na encorton? Przepraszam ale coś mi umyka ostatnio dużo
-
MajaT wrote:https://zapodaj.net/3a89aaa2d497d.jpg.html
Pozytyw? 9dpo