LIPCÓWKI :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hura2017 wrote:No i przyszła małpa wredna! Wcześniej. 4 lipca nieaktualne. Poproszę o zapisanie na 29 lipca. Ehhhh....powoli wymiekam ;(
hura2017 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Bocianiątko wrote:u mnie w szafce dwa czekają, jutro powinnam testować, to będzie 13 dpo, termin @ pojutrze... zobaczę jaka będzie tempka rano bo dawno nie mierzyłam a u Ciebie we wtorek który dpo będzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 21:05
2016 Pawełek 28tc
2018 Weronika moja największa radość
2020 Piotruś moja druga największa radość -
Bocianiatko to ja czekam na jutrzejsze wieści od Ciebie. A tak w ogóle to już mamy sporo dzieciaczkow w lipcu a to dopiero początek:)
Bocianiątko lubi tę wiadomość
2016 Pawełek 28tc
2018 Weronika moja największa radość
2020 Piotruś moja druga największa radość -
nick nieaktualny
-
Abs wrote:Bocianiatko to ja czekam na jutrzejsze wieści od Ciebie. A tak w ogóle to już mamy sporo dzieciaczkow w lipcu a to dopiero początek:)
ja się zastanawiam cały czas... czy nie czekać do terminu @ i oszczędzić sobie kolejnego rozczarowania... ale z drugiej strony, pojawiają się takie malutkie, subtelne oznaki że może coś być na rzeczy takie niewielkie mdłości to zwalam na bromergon, chociaż na początku brania ich nie było cycki w ogóle jakby ich nie było - chociaż dzisiaj zaczynają lekko wrażliwe być, ale nie wiem czy sobie tego nie wkręcam:P
a tak w ogóle to owu była w naszą rocznicę ślubu i mogłoby się w końcu udać, no!Flowwer, Abs, Czrna 81 lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Flowwer wrote:Tulę kochana masz jakiś plan działania ? Badania dodatkowe ?
-
summer86 wrote:Flowwer, ja za Twoją radą postaram się w ciągu miesiąca zrobić ten panel limfocytarny i być może mutacje. Muszę poczytać czy te z testdna.pl są wiarygodne.
Oprócz tego zbadam jeszcze ten helicobacter i homocysteinę. Coś jeszcze byś polecała?
Hormony posprawdzam na nowo pewnie dopiero tuż przed powrotem do starań. Przeszło mi przez myśl czy nie wciąć na te kilka miesięcy tabletek anty, może akurat byłby jakiś efekt odstawienia u mnie...
U Ciebie już po owulce? Planujesz jeszcze jakiś podgląd w tym tygodniu? Trzymam mocno kciuki
Może faktycznie antyki bedą dobrym wyjsciem na 2-3 mies max ja bym dłuzej nie wytrzymała. W tym czasie bedzoesz mieć czas zregenerować siły do dalszej walki.
Tak się zastanawiam co jeszcze dodać do badań ale nic nie dodam bo szkoda kasy tu zależy co wyjdzie i w jakim kierunku to pójdzie.
Jakoś nie chce mi się iść na wizytę w przyszłym tygodniu podglądową czy popękały jajka. Jakoś powoli odpuszczam i zaczynam.planować IVF. We wrzesniu lecę na wakacje z M a późnej ruszam ze stymulacją.
Liczę że koniec listopada początek grudnia będę mieć transder i serducho na Świętą Bożego Narodzeniasummer86, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyBocianiątko wrote:To Flowwer tak w czerwcu czarowała
ja się zastanawiam cały czas... czy nie czekać do terminu @ i oszczędzić sobie kolejnego rozczarowania... ale z drugiej strony, pojawiają się takie malutkie, subtelne oznaki że może coś być na rzeczy takie niewielkie mdłości to zwalam na bromergon, chociaż na początku brania ich nie było cycki w ogóle jakby ich nie było - chociaż dzisiaj zaczynają lekko wrażliwe być, ale nie wiem czy sobie tego nie wkręcam:P
a tak w ogóle to owu była w naszą rocznicę ślubu i mogłoby się w końcu udać, no!
Jedynym dziwnym objawem co nigdy nie miałam jest ból piersi. Ale to też trochę zwalam na progesteron. -
Flowwer wrote:Może faktycznie antyki bedą dobrym wyjsciem na 2-3 mies max ja bym dłuzej nie wytrzymała. W tym czasie bedzoesz mieć czas zregenerować siły do dalszej walki.
Tak się zastanawiam co jeszcze dodać do badań ale nic nie dodam bo szkoda kasy tu zależy co wyjdzie i w jakim kierunku to pójdzie.
Jakoś nie chce mi się iść na wizytę w przyszłym tygodniu podglądową czy popękały jajka. Jakoś powoli odpuszczam i zaczynam.planować IVF. We wrzesniu lecę na wakacje z M a późnej ruszam ze stymulacją.
Liczę że koniec listopada początek grudnia będę mieć transder i serducho na Świętą Bożego Narodzenia
a gdzie sie wybierasz na wakacje? a moze nie polecicie nigdzie bo pojawia sie dwie kreseczki na tescieMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Bocianiątko no ja chcę widzieć te dwie kreski u Ciebie!!! Ile to można czekać mssz mieć piękny prezent
Hura jesli masz wskazania do IUI to skorzystaj o ile rozważasz IVF.Bocianiątko lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ładna ilość i parametry, przecież potrzebny jest jeden żołnierz
A ja ten weekend nie robię nic prócz baby z M totalne lenistwo i śmieje się że przez półtorej doby poszło ponad 800 mln nasionek a potrzebny jeden albo dwa
Ja liczę, że u nas przyszły weekend będzie równie "leniwy" jak ten u Ciebie.
To teraz czekamy na serduszko u Ciebie!PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
summer86 ja jestem negatywnie nastawiona na antyki, jakos mam zle wspomnienia z nimi, ale moze tobie faktycznie na jakis czas beda potrzebne, poukladasz sobie wszystko, dojdziesz do siebie a jak zaczniecie na nowo staranka to odsstawisz je i pewnie szybko sie uda!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 21:28
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:a gdzie sie wybierasz na wakacje? a moze nie polecicie nigdzie bo pojawia sie dwie kreseczki na tescie
Wierzysz w to że za 14 lat małżeństwa nie byłyśmy razem na wakacjach !! Musimy gdzieś wylecieć i odpocząć ale niestety przez IVF w okrojonym budżetem. Ja chcę lecieć na złote piaski tak odpoczać z all inclusive.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer, dzis maz zadal mi pytanie odnosnie in vitro na ktore nie znalam odpowiedzi. Powiedzial, cytuje- "to zapytaj Flo" No to pytam:D
Lekarka cos wspominala ze procedura to 7800zl a leki ok tys zl bo cos tam cos tam refundacja. Ogolnie dofinansowania wiem ze nie ma od roku jakos. Ale czy Angelius w jakis sposob ma jakas refundacje? Czy ta kwota jaka podala jest juz z ta refundacja? Jesli tak to ile wynosi in vitro bez niej?Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:summer86 ja jestem negatywnie nastawiona na antyki, jakos mam zle wspomnienia z nimi, ale moze tobie faktycznie na jakis czas beda potrzebne, poukladasz sobie wszystko, dojdziesz do siebie a jak zaczniecie na nowo staranka to odsstawisz je i pewnie szybko sie uda!
Ja mam te same odczucia co ty uuuuuu miałam mega depresję po nich a libido równie 0 !!
A jak w głowie przychodziła myśl że nawet nie mam szans na ciążę to już mega dołek i chodziłam non stop z łezkami w oczach.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Wierzysz w to że za 14 lat małżeństwa nie byłyśmy razem na wakacjach !! Musimy gdzieś wylecieć i odpocząć ale niestety przez IVF w okrojonym budżetem. Ja chcę lecieć na złote piaski tak odpoczać z all inclusive.
ooo Bułgaria pewnie ze jezdzie i odpoczywajcie a moze z maluszkiem wrocicie.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Ann89 wrote:Flowwer, dzis maz zadal mi pytanie odnosnie in vitro na ktore nie znalam odpowiedzi. Powiedzial, cytuje- "to zapytaj Flo" No to pytam:D
Lekarka cos wspominala ze procedura to 7800zl a leki ok tys zl bo cos tam cos tam refundacja. Ogolnie dofinansowania wiem ze nie ma od roku jakos. Ale czy Angelius w jakis sposob ma jakas refundacje? Czy ta kwota jaka podala jest juz z ta refundacja? Jesli tak to ile wynosi in vitro bez niej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 21:40
-
nick nieaktualnystaraczka1111 wrote:Ja płaciłem 13.900 + około 1000 zł za leki. Mam w tym 3 pełne procedury punkcja + transfer. Wizyty za darmo oraz usg. Badania hormonów za darmo. Betę za darmo. I opiekę do 12 tyg za darmo. Jak się uda za 1 razem oddadzą nam 6.900
-
Ann89 wrote:W sensie ze trzy podejscia do in vitro i jesli np uda sie za pierwszym razem to za dwie pozostale zwracaja tak?