X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCÓWKI :)
Odpowiedz

LIPCÓWKI :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 lipca 2017, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    Przytulam z powodu bety ale ważne jest dalsze podejście Przyjemnego urlopu w PL :)
    Tak no niema co się załamywać.
    Widocznie los chciał żebym w Pl mogła się zabawić ;) heh
    Mam też w planach zacząć brać metformine

  • gg88 Autorytet
    Postów: 1072 894

    Wysłany: 3 lipca 2017, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Tak no niema co się załamywać.
    Widocznie los chciał żebym w Pl mogła się zabawić ;) heh
    Mam też w planach zacząć brać metformine
    s który to twój cykl starań?

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1072 894

    Wysłany: 3 lipca 2017, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam spust ;p dostałam czekoladę od taty wczoraj i zjadłam ją całą w pracy :) a miałąm od dziś być na diecie hahahah :)

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 lipca 2017, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    To jest taka bolaca biała ranka? Ja mam niemiecki lek ale w Pl lek się nazywa Aphtin czy Aftin jakoś tak ;)
    @staraczka1111 jak to biała plamka to pewnie pleśniawka. Też to niedawno miałam. I tak jak napisała @Zielona, kup Apthin - jest dostępny bez recepty. Konsultowałam też lek z lekarzem, ponieważ na ulotce jest takie zalecenie przy staraniach i lekarz powiedział, że to lek stosowany także u małych dzieci i nie ma żadnych przeciwwskazań. Niestety 3-5 dni trzeba będzie się z tym przemęczyć, współczuję, bo wiem jakie to dokuczliwe! :(

    I dobrze jeszcze zakupić w aptece jakiś probiotyk, aby się to nie rozprzestrzeniło, np. na jelita.

    staraczka1111 lubi tę wiadomość

  • MajaT Koleżanka
    Postów: 41 27

    Wysłany: 3 lipca 2017, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj juz wyszedl test, ktory wczoraj nie wyszedl :)

    madzioszka, gg88, Bocianiątko, Anna Stesia, problemik, Zielona1911, Rucola, Karma88, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • gg88 Autorytet
    Postów: 1072 894

    Wysłany: 3 lipca 2017, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajaT wrote:
    Dzisiaj juz wyszedl test, ktory wczoraj nie wyszedl :)
    wrzuć zdjęcie :) uwielbiamy takie zdjęcia :)

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • MajaT Koleżanka
    Postów: 41 27

    Wysłany: 3 lipca 2017, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    wrzuć zdjęcie :) uwielbiamy takie zdjęcia :)

    Wyrzucilam :(

  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1820 3237

    Wysłany: 3 lipca 2017, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzioszka wrote:
    @staraczka1111 jak to biała plamka to pewnie pleśniawka. Też to niedawno miałam. I tak jak napisała @Zielona, kup Apthin - jest dostępny bez recepty. Konsultowałam też lek z lekarzem, ponieważ na ulotce jest takie zalecenie przy staraniach i lekarz powiedział, że to lek stosowany także u małych dzieci i nie ma żadnych przeciwwskazań. Niestety 3-5 dni trzeba będzie się z tym przemęczyć, współczuję, bo wiem jakie to dokuczliwe! :(

    I dobrze jeszcze zakupić w aptece jakiś probiotyk, aby się to nie rozprzestrzeniło, np. na jelita.
    No takie białe a w środku taka dziurka. Już lecę do apteki. Dziękuję

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 lipca 2017, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona mocno ściskam! !!! Będzie dobrze sierpień jest Wasz!!!


    StrA czka jak tam wielki dzień zbliża się coraz szybciej już w krotce Twój maluszek i mój śnieżnek będzie pod serduchem :)



    Inna jak się czujesz? ??

    Flo moja Ty wojowniczło <3 zawsze Twoje wpisy ladują energią <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 17:22

  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6598 9558

    Wysłany: 3 lipca 2017, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy jesteście mądre to może mi coś powiecie :) robiłam dziś badanie obciążenia glukozą 75g. Wyniki są chyba ok, bo na czczo cukier 78, po 1h - 88 a po 2h - 104.
    Tylko tak mnie zastanawia czy to normalne, że po 2h zamiast spadać to rośnie? I co to może oznaczać?

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 3 lipca 2017, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej któraś pytała o pracę to branża budowlana ale jeszcze nie wiem czy na pewno się uda ehh będzie w środę wiadomo a narazie to czekam na wyniki tego progesteronu i tarczycy

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1820 3237

    Wysłany: 3 lipca 2017, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Zielona mocno ściskam! !!! Będzie dobrze sierpień jest Wasz!!!


    StrA czka jak tam wielki dzień zbliża się coraz szybciej już w krotce Twój maluszek i mój śnieżnek będzie pod serduchem :)



    Inna jak się czujesz? ??

    Flo moja Ty wojowniczło <3 zawsze Twoje wpisy ladują energią <3
    Kochana czekam na okres w tym tygodniu ma przyjść. Wczoraj zabrałam ostatnią tabletkę ovulastanu. Jak sobie o tym pomyśle że to już nie długo czuje ogromny strach że stracę bałwanki, że się nie zadomowią u mnie. A jednakowo czuję takie motylki w brzuchu jak bym się zakochała jak się uda a musi się udać to chyba oszaleje ze szczęścia <3 pierwsza ty pójdziesz po śnieżynkę <3 ja już trzymam kciukasy za Ciebie i maleństwo <3

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 lipca 2017, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Kochana czekam na okres w tym tygodniu ma przyjść. Wczoraj zabrałam ostatnią tabletkę ovulastanu. Jak sobie o tym pomyśle że to już nie długo czuje ogromny strach że stracę bałwanki, że się nie zadomowią u mnie. A jednakowo czuję takie motylki w brzuchu jak bym się zakochała jak się uda a musi się udać to chyba oszaleje ze szczęścia <3 pierwsza ty pójdziesz po śnieżynkę <3 ja już trzymam kciukasy za Ciebie i maleństwo <3


    Na pewno Wam sie uda kochana :) walka bedzie wynagrodzona!!!

    Ja juz na spokojniej do tego podchodzę, wiem, ze cieszyc to ja sie bede kiedy dziecko mi na race dadzą ;p teraz misja najważniejsza pogadać zeby rozmrozić 2zarodki :)

    Bocianiątko, staraczka1111, Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 3 lipca 2017, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki dziewczyny

    Tsh- 0.832
    Ft3- 3,13 norma - 2-4,4
    Ft4- 1,65 norma - 0.93-1,71
    Progesteron. 13,3 7dpo to chyba mało? :(

    Shgb - 44,1 norma 32,4-128

    Nie mam jeszcze antyTpo ani antyTg

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1820 3237

    Wysłany: 3 lipca 2017, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Na pewno Wam sie uda kochana :) walka bedzie wynagrodzona!!!

    Ja juz na spokojniej do tego podchodzę, wiem, ze cieszyc to ja sie bede kiedy dziecko mi na race dadzą ;p teraz misja najważniejsza pogadać zeby rozmrozić 2zarodki :)
    To bierzecie 2? My też ale będą emocje. Agniechaaaa a bralas ten klej przy transferze?

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 3 lipca 2017, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Wy jesteście mądre to może mi coś powiecie :) robiłam dziś badanie obciążenia glukozą 75g. Wyniki są chyba ok, bo na czczo cukier 78, po 1h - 88 a po 2h - 104.
    Tylko tak mnie zastanawia czy to normalne, że po 2h zamiast spadać to rośnie? I co to może oznaczać?

    Mi przy bardzo podobnym wyniku lekarz przepisał metforminę, ale ja miałam wyższy poziom na czczo. I tak - poziom po 2 h powinien spadać.

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 lipca 2017, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    s który to twój cykl starań?
    Generalnie staram się od listopada. Ale z Of od stycznia jestem.

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14955 18874

    Wysłany: 3 lipca 2017, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    To bierzecie 2? My też ale będą emocje. Agniechaaaa a bralas ten klej przy transferze?

    ja przy dwoch ciazach co mialam dwa zarodki podane mialam klej i naciecie otoczki, a ostania ciaza byla z jednego zarodka, naciecia nie bylo ale klej tak.

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1820 3237

    Wysłany: 3 lipca 2017, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja przy dwoch ciazach co mialam dwa zarodki podane mialam klej i naciecie otoczki, a ostania ciaza byla z jednego zarodka, naciecia nie bylo ale klej tak.
    Chyba się zdecyduje na ten klej tylko teraz nie Wien bo jak mam 2 zarodki razem zamrożone to muszę płacić dwa razy za klej czy tylko za jeden. Bo bym musiała dopłacić 350 zł

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14955 18874

    Wysłany: 3 lipca 2017, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Chyba się zdecyduje na ten klej tylko teraz nie Wien bo jak mam 2 zarodki razem zamrożone to muszę płacić dwa razy za klej czy tylko za jeden. Bo bym musiała dopłacić 350 zł

    ja nie placilam nigdy podwojnie, bralam klej i bylo to na dwa zarodki. W I procedurze placilam za klej 350 zl i mialam podawane dwa zarodki, przy kolejnych transferach mialam za darmo. I tak mam do tej pory, bo mam zamroze zarodki z programu jeszcze i nie place.

    staraczka1111 lubi tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ