LIPCÓWKI :)
-
WIADOMOŚĆ
-
aishee wrote:Dziewczyny stosuje ktoras z Was siemie lniane na poprawę śluzu? Są efekty? Jak je przygotowujecie?
Aishee ja stosowałam razem z wiesiołkiem. Kupowałam siemie w ziarnach, raz w tygodniu mieliłam większą porcję (najlepsze jest świeżo mielone, bo gotowe zmielone ze sklepu nie ma już takich właściwości). Półtora łyżki zmielonego siemienia zalewałam gorącą wodą i robił się z tego po półgodziny glutowaty napar, który wypijałam.
Czy pomagał, trochę tak ale śluzu szałowego nigdy nie miałam
Można też zamiast siemienia lnianego używać tłoczonego na zimno oleju lnianego (np. do sałatek, lub mieszać z pokrojonymi pomidorami).
A najszybsza metoda to żel Conceive Plus. Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 17:49
Czrna 81, aishee lubią tę wiadomość
-
Karma, dobrze, że znasz wroga. Wierzę, że teraz wszystko będzie ok i trzymam kciuki, żeby szybko Wam się udało.
Badanie robiłaś z testdna.pl?Karma88 lubi tę wiadomość
-
staraczka1111 wrote:Ty się od niej Flowwer z dala trzymaj który masz dzień po owuli?
U mnie nasionko dopiero ma zakręcie jest 2-3 dpo
Ale czekam na @ by odklepać te dwa ostatnie cykle. Ja już chcę podchodzić do IVF !!! Tak ciekawa jestem czy faktycznie moje jajeczka są kiepskie czy moja immuno dalej blokuje.
Karma wiem jak na człowieka spadają takie info ale po to robimy te wszystkie badanis w celu znalezienia przyczyny.
Kw. Foliowy dobry jesy z Solgara lub swansona.
A kolejnym korkiem o ile nie robiłaś to wykluczenie zespołu antyfosfolipidowego.
Jaki masz poziom homocysteiny ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer, jak się bada ten zespół antyfosfolipidowy? Czy np. w Diagnostyce mają jakieś specjalne badanie na to?
Trzymam kciuki mocno! mam nadzieję, że Twoje dwa ostatnie cykle miło Cię zaskoczą -
Yoselyn82 wrote:Będziesz musiała łkać kwas foliowy metylowany, oraz zastrzyki clexane i bydz może Acard75
Kwas foliowy metylowany biorę od kilku miesięcy, bo o tej mutacji 677 wiedziałam już jakiś czas.
summer86 wrote:Karma, dobrze, że znasz wroga. Wierzę, że teraz wszystko będzie ok i trzymam kciuki, żeby szybko Wam się udało.
Badanie robiłaś z testdna.pl?
Tak dokładnie u nich. W czwartek kurier odebrał w zeszłym tygodniu próbki, w piątek u nich były, a dziś dostałam wynik.
Flowwer wrote:Karma wiem jak na człowieka spadają takie info ale po to robimy te wszystkie badanis w celu znalezienia przyczyny.
Kw. Foliowy dobry jesy z Solgara lub swansona.
A kolejnym korkiem o ile nie robiłaś to wykluczenie zespołu antyfosfolipidowego.
Jaki masz poziom homocysteiny ?
Zespół antyfosfolipidowy wykluczony.
Homocysteina w kwietniu 7,00, więc na ładnym poziomie.
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
summer86 wrote:Flowwer, jak się bada ten zespół antyfosfolipidowy? Czy np. w Diagnostyce mają jakieś specjalne badanie na to?
Trzymam kciuki mocno! mam nadzieję, że Twoje dwa ostatnie cykle miło Cię zaskoczą
Summer w dowolnym labie można zrobić.
antykoagulant tocznia sie sprawdza, przeciwciala przeciw kardiolipinie IgG i IgMsummer86 lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Aksamitna wrote:My dostaliśmy wszystko na raz oboje. Ja biocenoza pochwy( wszystkie posiewy bakteryjne, wirusologiczne i grzybiczne, cytologia) pct, toxo, chlamydia, wszystkie zakaźne wątrobowe, ponownie AMH, laparoskopia z drożnością jajowodów. Do tego hormony, estradiol,LH, FSH, testosteron, prolaktyna, wit D, tarczyca.
Mój M- MSOME plus fragmentacja, i też wszystkie zakaźne.
Teraz czekam na @i pierwsze podejście do IVFWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 18:26
-
summer86 wrote:Aishee ja stosowałam razem z wiesiołkiem. Kupowałam siemie w ziarnach, raz w tygodniu mieliłam większą porcję (najlepsze jest świeżo mielone, bo gotowe zmielone ze sklepu nie ma już takich właściwości). Półtora łyżki zmielonego siemienia zalewałam gorącą wodą i robił się z tego po półgodziny glutowaty napar, który wypijałam.
Można też zamiast siemienia lnianego używać tłoczonego na zimno oleju lnianego (np. do sałatek, lub mieszać z pokrojonymi pomidorami).
A najszybsza metoda to żel Conceive Plus. Powodzenia!
Co do siemienia to musi być zmielone? Ja dosypuję sobie do jogurtu w całości...Czarna81
22 cs. -
Witam serdecznie wszytskie Forumowiczki,chce sie podzielić swoją historią wiec kilka słów wstępu:) na ovufriend trafiłam w sierpniu 2016roku,przymierzałam sie do starań więc postanowiłam wdrążyć sie w temat,z przyjemnośćią zaczełam czytac i sledzic Wasze losy oraz trzymac kciuki za kolejne testujące:) starania zaczęliśmy od pażdziernika przez dwa cykle,później mała przerwa,gdyz w grudniu dopadła mnie ospa:( kolo lutego udalam sie do ginekologa,ktory stwierdził ,ze mam pare malych pęcherzyków ,ale niestety owulacji nie ma:( dlatego przypisał clostilbegyt,pierwszy cykl 1xdziennie,kolejne cykle po 2tabletki dziennie,no i poki co w trzecim cyklu cos zaskoczyło,jutro powinnam dostac okres (cykle są 25,26dniowe),a wczorajszy test cien cienia lewdo widoczny-myslalam,ze mam zwidy,ale maż tez cos dojrzal,dzisiaj juz widoczna kreska ,beta wynosi poki co 19 wiec czekam do piatku na powtorke,mam nadzieje,ze przyrost bedzie prawidłowy:) trzymajcie kciuki ,martwi mnie tylko mojeTSH bo wynosi 4,30 a od 2,5 miesiaca biore polowke letrox75 i niestety nic nie spadło:( endokrynolog zwiększyl mi od jutra dawke na 50 i mowil,ze wazne jest ft4 ,ktore mam w normie.gratuluje wszystkim staraczkom i powodzenia dla Reszty,kazda zasługuje na takie szczescie i wierze,ze bedzie nam to dane!!!
Bocianiątko, E_w_c_i_a, Lunaris, aishee, Czrna 81 lubią tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
06.2020 MedArt Poznań
10.21-04.22 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Kochane moje, przepraszam ze znowu jojczę ale... dzisiaj rano (15 dpo) nie za ładny spadek z 37,1 do 36,8.. na szczęście nie poniżej linii bazowej, a teraz po poludniu znowu 37,3..
@ nadal nie ma - nawet zabarwionego śluzu... a powinna być wczoraj, najpóźniej dzisiaj rano. Nigdy nie zdarzyło się później...
szyjka dziwna, nisko, miękka i leciutko otwarta a w pochwie bardzo ciasno... od trzech dni usypiam na stojąco... no i ten negatywny bobotest przedwczoraj... mąż każe iść jutro na betę... a ja schizuję... wcześniej szukałam ciąży tam gdzie jej nie bylo a jak mi się okres spóźnia to wymyślam dlaczego to nie może być ciąża...
Niech mnie ktoś ustawi do pionu!
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Panan, a co chciałabyś wiedzieć? Będziesz robić prywatnie w klinice czy w szpitalu na NFZ?
Są dwa podstawowe rodzaje HSG 1) zwykłe z kontrastem w trakcie, którego wykonywane jest zdjęcie rtg 2) sono-HSG bez kontrastu i z USG.
Każdy szpital/klinika ma inne wymagania odnośnie badań przed HSG, u nas wymagane było badanie nasienia (żeby było wiadomo, że problemy nie wynikają z czynnika męskiego), a w moim przypadku cytologia, biocenoza pochwy oraz wymas na mycoplasmę, ureaplasmę oraz chlamydię.
Badanie pozwala stwierdzić czy jajowody są drożne oraz pokazuje jaka jest budowa macicy. Czasem kontrast podawany pod cisnieniem potrafi udrożnić niewielkie zrosty w jajowodzie, dlatego twierdzi się, że pierwsze 3-4 cykle po HSG mają większe szanse na powodzenie. -
Bocianiatko ja Cię przywołuje do porzadku- otóż należy iść na bete i olać te testy bobo ciepłym moczem ze środkowego strumienia A i tak nie wyjdą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 22:05
2016 Pawełek 28tc
2018 Weronika moja największa radość
2020 Piotruś moja druga największa radość -
Mnie chyba trzeba ustawić do pionu raczej bo od kilku dni mam wszystkie objawy ciążowe łącznie z tymi dedykowanymi późnej ciąży mam wrazenie. I kto mi powie jak to jest możliwe skoro dziś 10dpo? Aitosugestia2016 Pawełek 28tc
2018 Weronika moja największa radość
2020 Piotruś moja druga największa radość -
panan12 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Byłam wczoraj u gin na wywołanie okresu podał mi tabletki antykoncepcyjne i ma okres przyjść. Później robię badania tzn wymazy na bakterie grzyby te chlamydie itd również zlecono mi fsh LH prolaktyne estradiol androstendion. I jadę do kliniki. Mój mąż ma super nasienie. Są zaburzenia owulacji. Jaki u was był pierwszy krok w klinice? Zlecono wam później hsg czy stymulacja?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
summer86 wrote:Aishee ja stosowałam razem z wiesiołkiem. Kupowałam siemie w ziarnach, raz w tygodniu mieliłam większą porcję (najlepsze jest świeżo mielone, bo gotowe zmielone ze sklepu nie ma już takich właściwości). Półtora łyżki zmielonego siemienia zalewałam gorącą wodą i robił się z tego po półgodziny glutowaty napar, który wypijałam.
A najszybsza metoda to żel Conceive Plus. Powodzenia!
03.2016 moje szczęście
03.2017 ciąża bezzarodkowa (8tc)
06.2017 ciąża biochemiczna
4 cspp szczęśliwy
-
Abs i Bocianiątko ja wierzę w wasze nieśmiałe fasolki .
O @ nie chce czytać wyjątek to teraz Staraczka.
A tak to w szoku jestem ile nas z południa Polski zwłaszcza z Śląska.
Pierwsza myśli jaka mi przychodzi do głowy " metale ciężkie "
I nawet mnie kusi te badanie włosa pod kontem metali ciężkich oraz minerałów zbadać.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄