Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCÓWKI :)
Odpowiedz

LIPCÓWKI :)

Oceń ten wątek:
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 13 lipca 2017, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek, serdecznie gratuluję! Rośnijcie zdrowo!

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Lena21 Autorytet
    Postów: 2198 6389

    Wysłany: 13 lipca 2017, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka92 wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie dziś 23 dzień cyklu i już jestem niecierpliwa, ehh, ale chyba nic z tego nie będzie bo pojawił się jasno żółty śluz, który zawsze mi się pojawia przed okresem, co prawda jest go bardzo mało, ale jest... Gratulacje nowych fasoleczek :-), i ja się pytam gdzie jest nasza koleżanka "Nowa na dzielni"? :-)

    Tez mam zawsze taki śluz, macie nasze ekspertki jakiś pomysł co on oznacza i czy to zle ze jest ?

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5273 7169

    Wysłany: 13 lipca 2017, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Tez mam zawsze taki śluz, macie nasze ekspertki jakiś pomysł co on oznacza i czy to zle ze jest ?

    Ja zawsze mam kremowy śluz, a w tym cyklu przez 3 dni wodnisto-balsamowy śluz lał się ze mnie dosłownie.

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Zgredek 12 Autorytet
    Postów: 573 645

    Wysłany: 13 lipca 2017, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemik- dziś 11 dp, a jutro termin @.

    problemik lubi tę wiadomość

    Synek <3
    Mój blog: www.doilurazysztuka.wordpress.com

    0d1y3e3k63eguvgh.png
  • bitn Debiutantka
    Postów: 7 2

    Wysłany: 13 lipca 2017, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam od tygodnia już pobolewania w podbrzuszu i kłocie jajników, czuję się wzdęta i mam odruch chronienia, a od 2 dni lekkie mdłości. Nakręcam się strasznie. Tylko te testy negatywne :/ Jestem pierwszy cykl po poronieniu biochemicznym, więc mam nadzieję że teraz będzie dobrze i te objawy nie są wytworem mojej wyobrazni.

    7a4a6iye3azcbw6r.png
    2r8rqtkftw2d6ajd.png
  • Poziomka92 Ekspertka
    Postów: 180 72

    Wysłany: 13 lipca 2017, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie tylko i wyłącznie ból piersi :D

    Szczęśliwa mężatka od wrzesień 2018 :-)
    Hysteroskopia - luty 2016
    - ponowne starania od maj 2018 :)
    - progesteron 12,04 ng/ml
    - TSH 0,89 mlU/l - Euthyrox N50
    - badanie nasienia w normie
    - cykle owulacyjne
    - drożne jajowody
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2017, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoras z Was makijaz permanentny brwi?

  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3868

    Wysłany: 13 lipca 2017, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sorki ze tak męcze, ale może ktoraz z Was mi odpowie na wcześniejsze pytanie?:)
    chodzilo mi o badania które dobrze jest zrobić przy okazji krzywej cukrowej

    PS. Czy u Was tez taka okropna pogoda? Cisnienie chyba jakies fatalne jest, glowe mi rozsadza:/

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2017, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann89 wrote:
    Ma ktoras z Was makijaz permanentny brwi?
    *
    Ja mam :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2017, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    *
    Ja mam :)

    I jak? I jak?
    Znalazlam fajna babeczke z myslowic ktora wykonuje taki makijaz. Termin najblizszy na grudzien. Wstepnie zaklepalam ale troszke sie boje. Oczekuje naturalnego efektu.. mam ciemne wlosy a brwi dosyc jasne i przerzedzone. Nie ma tragedii ale na co dzien musze je malowac zeby dac wyrazu twarzy..
    Powiedz, Jestes zadowolona ze swoich? Po jakim czasie wypadaloby znow powtorzyc zabieg? Rok, 2 lata, 3?
    Jak bledna to zle to wyglada?
    No i czy widac ze to permamentny

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2017, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann89 wrote:
    I jak? I jak?
    Znalazlam fajna babeczke z myslowic ktora wykonuje taki makijaz. Termin najblizszy na grudzien. Wstepnie zaklepalam ale troszke sie boje. Oczekuje naturalnego efektu.. mam ciemne wlosy a brwi dosyc jasne i przerzedzone. Nie ma tragedii ale na co dzien musze je malowac zeby dac wyrazu twarzy..
    Powiedz, Jestes zadowolona ze swoich? Po jakim czasie wypadaloby znow powtorzyc zabieg? Rok, 2 lata, 3?
    Jak bledna to zle to wyglada?
    No i czy widac ze to permamentny


    Ja mam metodą cienia, mam juz rok i niestety u mnie juz zachodzi muszę poprawić ale przez ivf nie mam kiedy :) moja mama ma robiłyśmy w tym samym czasie u niej nadal super :) wiadomo trzeba robić hennę jak sie ma jasne włoski bo wtedy brzydko to wyglada. Ale ogólnie polecam :)

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 13 lipca 2017, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta ujemna więc dupka odstawiam ale własnie przyszedł Menopur :D
    Zgredek ty masz termin @ na jutro a ja mam długą fl i dopiero spodziewam się w środę najwcześniej;)

    Agniechaaa już mniej niz 24h

    Agniechaaaa lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2017, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wloski mam ciemne tylko w porownaniu z wlosami wydaja sie jasne;) ogolnie to sa ciemne tylko przerzedzone sporo..
    Czyli takie trzymanie sie brwi to sprawa indywidualna? U jednej moga trzymac sie przez rok a u innej 2 lata przykladowo?
    A jak pigment schodzi to trzeba go malowac czy wyglada to znosnie i nie trzeba go tuszowac kosmetykami?

  • aishee Przyjaciółka
    Postów: 81 80

    Wysłany: 13 lipca 2017, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie dziewczyny, bo wizyta u gin dopiero na początku sierpnia a to moje wyniki na krzepnięcie krwi:
    APTT 33 (norma 24-33)
    INR 1,05
    D-dimery 0,08 (norma 0,15- 0,5)
    Fibrynogen 2,6 (norma 2,0-4,0)

    D-dimey ponizej normy i APTT w górnej granicy. Co myślicie?

    f2w3gov3n7wr37i6.png
    03.2016 moje szczęście <3
    03.2017 ciąża bezzarodkowa (8tc)
    06.2017 ciąża biochemiczna
    4 cspp szczęśliwy <3

  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1816 3237

    Wysłany: 13 lipca 2017, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aishee wrote:
    Jeszcze mam pytanie dziewczyny, bo wizyta u gin dopiero na początku sierpnia a to moje wyniki na krzepnięcie krwi:
    APTT 33 (norma 24-33)
    INR 1,05
    D-dimery 0,08 (norma 0,15- 0,5)
    Fibrynogen 2,6 (norma 2,0-4,0)

    D-dimey ponizej normy i APTT w górnej granicy. Co myślicie?
    Ja miałam d dimery 0.8 powyżej normy. a APTT zaś w dolnej granicy 24. Gin mówiła żebym się nie przejmować tym bo ten wynik nie jest zaś bardzo nie pokojący a mam to pewnie takie wysokie przez punkcje bo organizm się bronił żeby nie doszło do krwawienia z jajników.

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • kolka Autorytet
    Postów: 376 350

    Wysłany: 13 lipca 2017, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny, sorki ze tak męcze, ale może ktoraz z Was mi odpowie na wcześniejsze pytanie?:)
    chodzilo mi o badania które dobrze jest zrobić przy okazji krzywej cukrowej

    PS. Czy u Was tez taka okropna pogoda? Cisnienie chyba jakies fatalne jest, glowe mi rozsadza:/

    A robisz tylko krzywa cukrowa? Bo warto od razu zrobic i insulinowa żeby zobaczyć jak się insulina zachowuje. No i obciążenia glukoza nie powinno sie robić częściej niż pół roku, więc prędko nie powtórzysz.
    Ja mialam insuline na czczo 7,5 ale po dwoch godzinach niestety była za wysoka.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:28

    f2w3rjjgqu35wkgy.png

    starania od 2015 roku
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 13 lipca 2017, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej to jeszcze ja z zapytaniem o wymazy: chlamydia, mycoplazma, ureoplazma i gardnerella gdzie robiłyście i w jakich cenach??

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • Ruth Autorytet
    Postów: 823 540

    Wysłany: 13 lipca 2017, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Widziałam właśnie bociana :)

    Będę tu dziś nudzić musicie mi wybaczyc :) ale dziś czuje się podekscytowana, że to już jutro :D

    Nade mną dwa latały w tym miesiącu..Hahaha ciekawe czy cos przyniosą ;)

    f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2017, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    hej to jeszcze ja z zapytaniem o wymazy: chlamydia, mycoplazma, ureoplazma i gardnerella gdzie robiłyście i w jakich cenach??

    Chlamydia i ureoplazma- angelius provita. Nie pamietam cen dokladnie- wydaje mi sie ze po 130zl.
    Ureoplazme leczy sie tak samo jak mycoplazme a jak jest ureo to myco niby tez i dlatego lekarka zrobila wymaz na sama urea plus chlamydie.

  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1816 3237

    Wysłany: 13 lipca 2017, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    hej to jeszcze ja z zapytaniem o wymazy: chlamydia, mycoplazma, ureoplazma i gardnerella gdzie robiłyście i w jakich cenach??
    Mycoplazma 165 zł ureoplazma 125zl chlamydia 55 zł gyncentrum

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:46

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego