Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopad należy do nas
Odpowiedz

Listopad należy do nas

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,

przepraszam ze sie nie odzywam, ale ciągly mlyn mam i doba wciaż za krótka...
    co do starań to nie planuję za bardzo, bo zawsze mi wtedy nie wychodzi...
    spontan i tyle...

co u Was?
    czy ktoś moze mi streścić co u Was słychać, bo nie nadrobię 2 tyg.nieobecności....:-/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,

przepraszam ze sie nie odzywam, ale ciągly mlyn mam i doba wciaż za krótka...
    co do starań to nie planuję za bardzo, bo zawsze mi wtedy nie wychodzi...
    spontan i tyle...

co u Was?
    czy ktoś moze mi streścić co u Was słychać, bo nie nadrobię 2 tyg.nieobecności....:-/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka u wszystkich z nas nadal wielkie oczekiwania :)

U mnie wyszło słońce, chyba z niego skorzystam i umyje okna, bo widze przez nie jak przez mgłe :D
    muszę się czymś zająć, bo im bliżej testowania tym mniej nadzieji we mnie.. nie wiem czy jest sens się łudzic.

• Zetka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Hey Kochane,

Kotowa ja nie wierzę, że nie mogło się udać! może coś z tymi testami jest nie tak! Nadal mocno trzymam kciuki za Ciebie:*

Agatka zdrówka dla synka!

Kaś witaj :)

Dziewczynki a u mnie porażka, myślałam, że owulka była w poniedziałek a chyba jej jednak nie było! Dzisiaj tempka znowu niska, brzuch i jajnik nadal mocno bolą, piersi się zrobily większe i nabrzmiałe, wczoraj wieczorem czułam takie dziwne drętwienie w lewej pachwinie...

Kurcze Nusia dziwne. A iludniowe masz cykle? Może faktycznie będzie dopiero dzisiaj i ten spadek jest przedowulacyjny? Ja bym dzisiaj jeszcze <3

Kate, gratulacje :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka no ja już właśnie nie wiem...śluz dzisiaj mam już taki dziwny, nawet ciężko mi stwierdzić czy to wodnisty czy kremowy, na pewno nie rozciągliwy już...najgorsze, że z mężem nadal tak średnio...trudno, może w kolejnym cyklu się uda :(

a cykle mam przeważnie 29-30 dniowe, to zależy, zdażały się nawet 27 dniowe i 31, więc nie da się jednoznacznie określić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 11:36

• Zetka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cykle masz zupełnie jak ja. Przewiduje u siebie owulke 15-16dc zobaczymy. Kurcze, spróbujcie dzisiaj, wiem ze ciężko ale bez sensu tracić cykl.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO w tamtym cyklu owulkę miałam 16 dc dopiero. Powiem Ci, że zaczyna mi to już być wszystko obojętne...

• Zetka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi to tez tak wygląda ze jutro będzie skok. Ale patrze ze nawet jak się dzisiaj nie będziecie serduszkowac to wtedy będzie dziewczynka jak u nas :) :) :) bo męża w weekend nie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 13:04

Madlene84 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka tylko ja nie jestem pewna, czy od poniedziałku jego plemniki przetrwają...

• Zetka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dziś byłaby owu to raczej tak. Jeśli u mnie będzie owu jak zwykle to będzie taka sama sytuacja bo męża prawdopodobnie w pt juz nie będzie czyli ostatnie serduszko jutro max pojutrze. Czyli 2-3 dni przed owu. Mam nadzieje ze wytrwaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 13:16

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • sóweczka Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Zaglądam czasem, ale nie mam chwili, żeby napisać.

Kotowa- jak tam? Czekam na potwierdzenie zieloności u ciebie.

Nusia- zrelaksuj się, wtedy wszystko pójdzie ok. Masaż? Ciepła kąpiel? Nie myśleć!

Zetka- kiedy owulka? Widzę, że śluz już gotowy, jeszcze cała reszta, i dużo serduszek...

Ja wracam do mojego robienia różnych rzeczy. Już niedługo wydam książkę dla mam- koniecznie przeczytajcie jak Wam wpadnie w łapki- "My, o nas, dla nas czyli wspomnienia dziesiątek mam"- książka o emocjach bycia mamą.

Kotowa, Madlene84 lubią tę wiadomość

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Aneczka moja data urodzenia 25.02.1991 r godz ok 17 :) z góry gorące dzięki :*

Witam was dziewczyny

Ania24 urodziłaś się tego samego dnia co mój synuś 25 lutego:):):) a wracając do tematu to urodziłaś się 3 dni przed pełnią więc owulacja według księżyca przypada właśnie wtedy w obecnie wychodzi na to że najbliższą owulację będziesz miała 3 grudnia bo najbliższa pełnia będzie 6 grudnia więc odejmując 3 dni od dnia pełni daje nam 3 grudzień:) w listopadzie miałaś księżycową owulację 3 listopada bo pełnia była 6 listopada.
    Najlepiej jeśli Twoja dotychczas wyliczana owulacja pokrywa się z owulacją księżycową:) Ale z tego co widzę teraz ci się nie pokryje jeśli za tydzień masz robić test:)

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Aneczka ja też bym bardzo Cię prosiła o pomoc :)

Chętnie pomogę, prosze o datę urodzin:)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sóweczka wrote:
    Hej!

Zaglądam czasem, ale nie mam chwili, żeby napisać.

Kotowa- jak tam? Czekam na potwierdzenie zieloności u ciebie.

Nusia- zrelaksuj się, wtedy wszystko pójdzie ok. Masaż? Ciepła kąpiel? Nie myśleć!

Zetka- kiedy owulka? Widzę, że śluz już gotowy, jeszcze cała reszta, i dużo serduszek...

Ja wracam do mojego robienia różnych rzeczy. Już niedługo wydam książkę dla mam- koniecznie przeczytajcie jak Wam wpadnie w łapki- "My, o nas, dla nas czyli wspomnienia dziesiątek mam"- książka o emocjach bycia mamą.

Sóweczka, to Ty i fizjoterapeutka i pisarka jesteś? :)
    U mnie owu pewnie w niedziele, poniedziałek :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • aneczka85m Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Hej Dziewczyny:) wcześniej u Was byłam, wczoraj wieczorem testowałam na imieninki, bo nie wiedziałam czy pić wódkę i test pokazał 2 krechy, dziś rano robiłam betę i czekam na wynik, w czerwcu miałam łyżeczkowanie i tym bardziej się boję,ale wierzę,że wszystko będzie dobrze:) trzymajcie kciuki:)

Witam i gratuluję z całego serducha:)
    Powiem Ci szczerze że strasznie wysoka ta Twoja beta z tego co zobaczyłam w opisie pod wykresem:) może bliźniaki w drodze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obawiam ze tem miesiac u Nas tez stracony... Dzisiaj pozytywny test owulacyjny ale pewnie owulacja za 2-3dni dopiero bedzie.
    Dzisiaj <3 nie bedzie dopiero jutro a od piatku do niedzieli imprezowy weekend wiec nawet nie bedzie kiedy i gdzie :(
    Musze znowu zaczac oswajac sie z mysla ze za ok 2 tyg przyjdzie @...

Probowalam wyliczac owulacje wg tej fazy ksiezycowej ale ona mi sie nie pokrywa z pelnia ale z nowiem, patrzac na wszystkie miesiace wstecz wg tego kalendarza to zasze trafia mi na now.
    Gdyby tak te wszystkie wyliczanki sie sprawdzaly to mialabym juz w domu male przedszkole...

Zetka lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie będzie dobrze. Trzeba w to wierzyć bo zeswirowac idzie :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Cassie będzie dobrze. Trzeba w to wierzyć bo zeswirowac idzie :)

E tam ;) powiem ci szczerze ze wyjatkowo wyluzowana jestem ;)
    Nawet dzisiaj podczas fitnessu silowego zaczelo bolec mnie podbrzusze i jajnik - machnelam reka i cwiczylam dalej.
    Co ma byc to bedzie.
    Nie mysle, nie anazlizuje niech mnie zycie pozytywnie zaskoczy ;)

Doszlam tez do wniosku ze nie mam czego sie uczyc i tam sie zastanawiam
    czy nie zapisac sie na kurs jezykowy Hiszpanskiego albo Wloskiego?
    Musze to przemyslec, nauka mi sie spodobala ;)

Zetka, Madlene84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam do kuchni ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za testy owulacyjne i ciążowe Was wszystkich! :)

Cassie lubi tę wiadomość

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ