Listopad należy do nas
-
WIADOMOŚĆ
-
aha i miałam napisać że mam te wyniki badań na tarczyce może któras z was się na tym zna bo chyba coś mam nie tak otóż ATPO mam < 28 U/ml a norma to < 60,0 ..... czyli co???? coś za mało mam tak???? W dodatku miałam robione też ATG i mam 123,0 IU/ml a norma to <40,0 .... czyli mocno zawyżony wynik.... i kto mi powie o co chodzi???? bo lekarka mówiła mi że jest jeszcze ok, ale coś mi się wydaje że chyba nie....
-
Zetka, tak 4go. Troche sie stresuje
Trzymam kciuki za to zeby Twoja owulka okazala sie osocna :*
Cassie, to prawda, ale te moje wykresy sa tak do siebie podobne, ze po prostu trace nadziejd jak na nie patrze. Coz, zobaczymy. Mam nadzieje, ze Twoj progesteron wyjdzie wysokiCassie lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny6 dań zwiększających płodność - przepisy
http://babyonline.pl/dania-na-plodnosc-przepisy,dieta-galeria,2598,r3p1.html
Przepisy na smaczne i pożywne potrawy wspierające płodność
http://www.netmama.pl/magazyn/planowanie-rodziny/zajsc-w-ciaze/przepisy-na-smaczne-i-pozywne-potrawy-wspierajace-plodnosc/
itd. duzo tego w necie
-
aneczka85m wrote:aha i miałam napisać że mam te wyniki badań na tarczyce może któras z was się na tym zna bo chyba coś mam nie tak otóż ATPO mam < 28 U/ml a norma to < 60,0 ..... czyli co???? coś za mało mam tak???? W dodatku miałam robione też ATG i mam 123,0 IU/ml a norma to <40,0 .... czyli mocno zawyżony wynik.... i kto mi powie o co chodzi???? bo lekarka mówiła mi że jest jeszcze ok, ale coś mi się wydaje że chyba nie....
Anty TPO masz w normie, a anty TG swiadczyc moze o niedoborze jodu albo zapaleniu tarczycy. Nie jestem lekarzem wiec nic Ci konkretnego nie polece. Z jakim lekarzem rozmawialas? Endo czy ze zwyklym ginem?aneczka85m lubi tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Cassie mnie tez to nie przekonalo. Moim zdaniem to takie troche naciaganie kase
Cassie lubi tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualny
-
She Wolf wrote:Anty TPO masz w normie, a anty TG swiadczyc moze o niedoborze jodu albo zapaleniu tarczycy. Nie jestem lekarzem wiec nic Ci konkretnego nie polece. Z jakim lekarzem rozmawialas? Endo czy ze zwyklym ginem?
z endokrynologiem rozmawiałam i nic mi nie zaleciła, żadnych leków a nastepna wizyte wyznaczy ła mi dopiero na 24 marca 2015..... -
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:No właśnie tak wiedziałam , że któraś z was bo dzisiaj cała noc podziwiał am wasze wykresy i czytałam to co pod nimi , czyli wasze objawy co bierzecie no i notatki i właśnie tam to przeczytałam gdzieś będę trzymać kciuki za Ciebie w środę:*
Aneczka dzięki za info o tej macy , kurde , że ja na to wcześniej nie wpadłam by tam zapytać myślisz , że tam będą mieli w proszku czy tylko w tabletkach?
http://maca-polska.pl/18,dzialanie
http://sklep.maca-polska.pl/ -
nick nieaktualnyPrzepisem nie zaskocze bo pomoglam sobie knorrem...
Torebka ryzu ugotowana osobno.
Na patelni zeszklic na oliwie pokrojona cebulke i dwa wycisniete zabki czosnku.
Gdy sie juz zarumieni dodajemy 0,5kg miesa mielonego i smazymy razem (dodalam tylko odrobine soli).
Na opakowaniu knorra pisze zeby dodac pomidory z puszki - ja oparzylam 1kg pomidorow, zdjelam skorke i dodalam do miesa. Puszke czerwonej fasolki odsaczyc z soku dodac do miesa, wymieszac. Dodac ten knorr (w Polsce bedzie pomysl na Chili con carne) - poczekac az sie zagotuje.
Wyszlo super pyszne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:22
Nusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShe Wolf Ty piszesz, że masz niskie tempki??? to popatrz na moje tu dopiero są doliny
Zetka ja w tym cyklu zmieniłam termometr, wcześniej mierzyłam rtęciowym a teraz mam elektronivzny, może to coś ma z tym wspólnego, ale nie sądzę, żeby była aż taka różnica. Ja po owulce zawsze miałam minimum 36,7 - 36,8. Jutro zmierzę oboma termometrami i zobaczymy.
MOrwa dziękuję:* -
aneczka85m wrote:z endokrynologiem rozmawiałam i nic mi nie zaleciła, żadnych leków a nastepna wizyte wyznaczy ła mi dopiero na 24 marca 2015.....
A TSH, ft4 mialas robione?
Mysle ze jesli endo powiedziala ze jest ok, to moze tak byc. Moze poszukaj na jakims forum informacji?
Ja mialam w ciazy bardzo podwyzszone anty TPO, ale inne wyniki w normie. Gin-endo powiedzial ze nie jest zle i mam sie nie martwic. Potem poronilam i mysle ze wlasnie przyczynna moglo byc cos z immunologii, bo zaraz potem anty TPO spadlo. Najlepiej poszukac samemu info, bo czasem lekarze tez moga popelnic blad, prawda?25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
Morwa wrote:Aneczka a TSH kontrolujesz ? Miałaś robione USG tarczycy ?aTPO dobrze , że niskie bo takie ma być ale aTG masz podwyzszone u mnie świadczyło to o hashimoto czyli zapaleniu tarczycy.
o masz jeszcze by mi tego brakowało.... tsh kontroluje i mam w normie ft4 też jest ok a nastepna wizyte mam w marcu i nie wiem teraz co dalej.. -
Nusia wrote:She Wolf Ty piszesz, że masz niskie tempki??? to popatrz na moje tu dopiero są doliny
Zetka ja w tym cyklu zmieniłam termometr, wcześniej mierzyłam rtęciowym a teraz mam elektronivzny, może to coś ma z tym wspólnego, ale nie sądzę, żeby była aż taka różnica. Ja po owulce zawsze miałam minimum 36,7 - 36,8. Jutro zmierzę oboma termometrami i zobaczymy.
MOrwa dziękuję:*
No fakt masz jeszcze nizsze niz ja. Ja mam takie jak wczesnie mierze, w poprzednich mierzylam troche pozniej i byly wysokie, ale wykresy podobne.
A czemu mierzysz termometrem z jednym miejscem po przecinku? Twoj wykres moglby wygladac troche inaczej gdybys mierzyla dokladniejszym.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualny