Listopad należy do nas
-
WIADOMOŚĆ
-
aha i miałam napisać że mam te wyniki badań na tarczyce może któras z was się na tym zna bo chyba coś mam nie tak otóż ATPO mam < 28 U/ml a norma to < 60,0 ..... czyli co???? coś za mało mam tak???? W dodatku miałam robione też ATG i mam 123,0 IU/ml a norma to <40,0 .... czyli mocno zawyżony wynik.... i kto mi powie o co chodzi???? bo lekarka mówiła mi że jest jeszcze ok, ale coś mi się wydaje że chyba nie....
-
Zetka, tak 4go. Troche sie stresuje
Trzymam kciuki za to zeby Twoja owulka okazala sie osocna :*
Cassie, to prawda, ale te moje wykresy sa tak do siebie podobne, ze po prostu trace nadziejd jak na nie patrze. Coz, zobaczymy. Mam nadzieje, ze Twoj progesteron wyjdzie wysokiCassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny6 dań zwiększających płodność - przepisy
http://babyonline.pl/dania-na-plodnosc-przepisy,dieta-galeria,2598,r3p1.html
Przepisy na smaczne i pożywne potrawy wspierające płodność
http://www.netmama.pl/magazyn/planowanie-rodziny/zajsc-w-ciaze/przepisy-na-smaczne-i-pozywne-potrawy-wspierajace-plodnosc/
itd. duzo tego w necie
-
aneczka85m wrote:aha i miałam napisać że mam te wyniki badań na tarczyce może któras z was się na tym zna bo chyba coś mam nie tak otóż ATPO mam < 28 U/ml a norma to < 60,0 ..... czyli co???? coś za mało mam tak???? W dodatku miałam robione też ATG i mam 123,0 IU/ml a norma to <40,0 .... czyli mocno zawyżony wynik.... i kto mi powie o co chodzi???? bo lekarka mówiła mi że jest jeszcze ok, ale coś mi się wydaje że chyba nie....
Anty TPO masz w normie, a anty TG swiadczyc moze o niedoborze jodu albo zapaleniu tarczycy. Nie jestem lekarzem wiec nic Ci konkretnego nie polece. Z jakim lekarzem rozmawialas? Endo czy ze zwyklym ginem?aneczka85m lubi tę wiadomość
-
Cassie mnie tez to nie przekonalo. Moim zdaniem to takie troche naciaganie kase
Cassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
She Wolf wrote:Anty TPO masz w normie, a anty TG swiadczyc moze o niedoborze jodu albo zapaleniu tarczycy. Nie jestem lekarzem wiec nic Ci konkretnego nie polece. Z jakim lekarzem rozmawialas? Endo czy ze zwyklym ginem?
z endokrynologiem rozmawiałam i nic mi nie zaleciła, żadnych leków a nastepna wizyte wyznaczy ła mi dopiero na 24 marca 2015..... -
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:No właśnie tak wiedziałam , że któraś z was bo dzisiaj cała noc podziwiał am wasze wykresy i czytałam to co pod nimi , czyli wasze objawy co bierzecie no i notatki i właśnie tam to przeczytałam gdzieś
będę trzymać kciuki za Ciebie w środę:*
Aneczka dzięki za info o tej macy , kurde , że ja na to wcześniej nie wpadłam by tam zapytać myślisz , że tam będą mieli w proszku czy tylko w tabletkach?
http://maca-polska.pl/18,dzialanie
http://sklep.maca-polska.pl/ -
nick nieaktualnyPrzepisem nie zaskocze bo pomoglam sobie knorrem...
Torebka ryzu ugotowana osobno.
Na patelni zeszklic na oliwie pokrojona cebulke i dwa wycisniete zabki czosnku.
Gdy sie juz zarumieni dodajemy 0,5kg miesa mielonego i smazymy razem (dodalam tylko odrobine soli).
Na opakowaniu knorra pisze zeby dodac pomidory z puszki - ja oparzylam 1kg pomidorow, zdjelam skorke i dodalam do miesa. Puszke czerwonej fasolki odsaczyc z soku dodac do miesa, wymieszac. Dodac ten knorr (w Polsce bedzie pomysl na Chili con carne) - poczekac az sie zagotuje.
Wyszlo super pyszne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:22
Nusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShe Wolf Ty piszesz, że masz niskie tempki??? to popatrz na moje
tu dopiero są doliny
Zetka ja w tym cyklu zmieniłam termometr, wcześniej mierzyłam rtęciowym a teraz mam elektronivzny, może to coś ma z tym wspólnego, ale nie sądzę, żeby była aż taka różnica. Ja po owulce zawsze miałam minimum 36,7 - 36,8. Jutro zmierzę oboma termometrami i zobaczymy.
MOrwa dziękuję:* -
aneczka85m wrote:z endokrynologiem rozmawiałam i nic mi nie zaleciła, żadnych leków a nastepna wizyte wyznaczy ła mi dopiero na 24 marca 2015.....
A TSH, ft4 mialas robione?
Mysle ze jesli endo powiedziala ze jest ok, to moze tak byc. Moze poszukaj na jakims forum informacji?
Ja mialam w ciazy bardzo podwyzszone anty TPO, ale inne wyniki w normie. Gin-endo powiedzial ze nie jest zle i mam sie nie martwic. Potem poronilam i mysle ze wlasnie przyczynna moglo byc cos z immunologii, bo zaraz potem anty TPO spadlo. Najlepiej poszukac samemu info, bo czasem lekarze tez moga popelnic blad, prawda? -
Morwa wrote:Aneczka a TSH kontrolujesz ? Miałaś robione USG tarczycy ?aTPO dobrze , że niskie bo takie ma być ale aTG masz podwyzszone u mnie świadczyło to o hashimoto czyli zapaleniu tarczycy.
o masz jeszcze by mi tego brakowało.... tsh kontroluje i mam w normie ft4 też jest ok a nastepna wizyte mam w marcu i nie wiem teraz co dalej.. -
Nusia wrote:She Wolf Ty piszesz, że masz niskie tempki??? to popatrz na moje
tu dopiero są doliny
Zetka ja w tym cyklu zmieniłam termometr, wcześniej mierzyłam rtęciowym a teraz mam elektronivzny, może to coś ma z tym wspólnego, ale nie sądzę, żeby była aż taka różnica. Ja po owulce zawsze miałam minimum 36,7 - 36,8. Jutro zmierzę oboma termometrami i zobaczymy.
MOrwa dziękuję:*
No faktmasz jeszcze nizsze niz ja. Ja mam takie jak wczesnie mierze, w poprzednich mierzylam troche pozniej i byly wysokie, ale wykresy podobne.
A czemu mierzysz termometrem z jednym miejscem po przecinku? Twoj wykres moglby wygladac troche inaczej gdybys mierzyla dokladniejszym. -
nick nieaktualny