Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopad należy do nas
Odpowiedz

Listopad należy do nas

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, z tymi termometrami to różnie bywa. Synka cykl ciążowy mierzyłam 6 lat temu elektronicznym braunem z jednym miejscu po przecinku. Jakiś czas temu kupiłam sobie specjalny owulacyjny ale był niedokładny, różne pomiary. Kupowałam go w aptece za jakieś 30zl taki różowy i mi nie podpasowal i cały czas mierze moim starym braunem :) trudno ze jedno miejsce, ale lubię go :)

Nusia, mam nadzieje ze to fasolka Ci tak tempke miesza :)
    Ja dziś cały czas pieczenie podbrzusza jak to po owulce. Już chce do domu, namęczylam się odrabiajac swoje laby piątkowe :)

She, będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:30

She Wolf lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka powiem Ci szczerze, że jakoś w tym miesiącu nie czekam specjalnie na to testowanie, zresztą testować nie zamierzam, chyba że dopiero jak @ nie przyjdzie. Póki co to myślę o świętach, sylwestrze. Na Sylwka wybieramy się w góry na narty z ekipą, więc będzie wesoło :)
    No i koniecznie musze znaleść nową pracę, bo jak kiedyś w końcu zaciążę, to przydałoby się być gdzieś zatrudnionym :)

Jutro obczaję mój termometr i się okaże kto tu mi miesza te temperatury :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy inofolic trzeba zażywać o 1dc czy jest to obojętne? ?
    Bylam w aptekach i w jednej kosztuje 59zl a w drugiej 70zl :o
    myślę, czy nie zakupić przez neta i zacząć od środy np.??

• Zetka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, w sumie takie wyluzowac najlepsze, mam nadzieje ze @ nie przyjdzie :)

Cigaretta możesz od kiedy chcesz. Byle zdążyło zadziałać kilka dni przed owu tak myślę.

Nusia lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta możesz zacząć kiedy chcesz, ale tak jak pisze Zetka, dobrze żeby to było przed owulacją jeszcze. Ja kupiłam za 36 zł w aptece, ale w innych też ceny różniły się, od 50-70 zł. Masakra
    Mi zostały tylko 3 zaszetki i sama się zastanawiam czy kupować jeszcze jedno opakowanie na ten cykl, czy poczekać do @

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja to mam dzisiaj dzien...

Wlaczylam wode na piecu zagotowala sie
    ... wrzucilam torebje ryzu i...
    Godzine pozniej telefon mnie obudzil... nr nieznany. Budze sie i mysle co tak z kuchni smierdzi? Lece no i oczywiscie w garnku nic juz nie bylo... Tylko smuga po tym co bylo i masa smrodu...

agata83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Cassie to rzeczywiście :) chyba się dzisiaj musisz trzymać z daleka od wszelkich urządzeń i kuchni ;)

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki laski, w takim razie zamówie 2 opakowania na necie jest po niecałe 29 zł :)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie całe szczęście, że ten telefom Cię obudził.. no to niezłe zapachy teraz w domu masz :) Ja kiedyś podobnie zrobiłam, wrzuciłam mięso do garnka na sos żeby je zarumienić i poszłam na dwór pranie wieszać, jak wróciłam to w domu czarno było a z mięsa węgielki..

Cassie lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj mam nauczke zeby nie wychodzic z kuchni jak cos w niej robie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki popatrzcie na ten wykres:
    https://ovufriend.pl/wykres,ab06eb52c7ccaec468e978a4d030c270.html

daje nadzieję, że pomimo braku skoku tempki może się udać :)

Cassie lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, ja tez mam dylemat czy zamawiac infolik, bo jak bede czekala do @ to poki zamowie, a potem mama mi wysle to minie z 2 tyg.
    Moze popatrze cz tu na miejscu cos takiego sprzedaja.

Wykres zaskakujacy, ale byl widoczny spadek. Poza tym malo <3 Ale im sie udalo :D

Cassie, dobrze ze chalupy nie zjaralas :O
    Ja tak kiedys jajka gotowalam, zasnelam a jak sie obudzilam to jajka byly jak kamienie i garnek do wywalenia :(

Cassie, agata83 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam juz calkiem plaskie wykresy - doslownie bez wzlotow i upadkow a na koncu zielony kropek. Widzialam rowniez wykresy cudowne i nagle bums spadek na koniec i @
    Ja juz w to nie wierze ;)

Wzielam sobie wlasnie Mace w tabletce ;)

Ja mam dzisiaj dzien totalny do tylu, wszystko robie nie tak jak powinnam. Bede szczesliwa jak bedzie wieczor i pojde spac, jutro bedzie lepiej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czasu jak mieszkam w Niemczech coraz wiecej zdan zaczynam od JA... wybaczcie...
    Dopiero jak czytam posty to to zauwazam.

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Od czasu jak mieszkam w Niemczech coraz wiecej zdan zaczynam od JA... wybaczcie...
    Dopiero jak czytam posty to to zauwazam.

A JA ;) ze slownikiem ortograficznym sie zaprzyjaznilam, bo zapominam jak co sie pisze. Wogole moj jezyk polski zaczyna kulec, czasem sie nie potrafie wyslowic :( mam nadzieje, ze moje dzieci jakos tego jezyka naucze ;)

Cassie lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też często popelniam głupie błędy w ortografii, muszę się też zaprzyjaźnić ze słownikiem bo do 2 tygodni mam oddać 20 str pracy licencjackiej a nie mam jeszcze ani jednej hahaha :D

Cassie, She Wolf lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauważyłam żebyście zle pisały :) długo już Was w PL nie ma?
    Ja zamówiłam drugi inofolic, ten mi starczy jeszcze na kilka dni, akurat jak mąż wróci to odbierze.
    Zimno mi strasznie, masakra tutaj minus 5 mi w samochodzie pokazywało.
    Zamówiłam tez Femibion natal czy jakoś tak dla starających się i w ciąży. I będę brała tylko inofolic i ten kompleks i zurawine :) Właśnie patrze na mój wykres ciążowy sprzed 6 latek, ech jak ja bym chciała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 17:46

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja też właśnie zamówiłam w gemini za 2 opakowania 69 zł więc chyba i tak nieźle ;)
    A femibion natal classic tez brałam i skończył mi się w zeszłym tyg, teraz wcinam falvit.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka pokaż nam Twój wykresik ciążowy - jeśli to oczywiście możliwe :)

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W marcu stuknie 4 lata ;)
    Tyle ze ja nie mam tutaj czestego konatktu z Polakami, jedynie na forum czy na skypie z rodzicami.
    Smialysmy sie jak glupie kilka dni temu na urodzinach nie umialam wytlumaczyc kolezance jak po Polsku nazywa sie wibrator... losie ile bylo smiechu ;)
    Slownika niestety nie mam ;)

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ