Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja11 wrote:
    Agata po cichutku gratuluje .... :)) ja dzis tez zrobilam test ten co w piatek. Kreska sciemniala :) leze wlasnie z lutka pod jezykiem i ogladam Psi patrol.. heh.

to już możesz świętować :)

Czuję, że u Was ten miesiąc za obfituje w mnóstwo pozytywnych testów :)

Katja11 lubi tę wiadomość

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja padam na wykladach. Wieczor spedzony na sorze.. M wbil sobie opilek do oka ktory juz zaczol rdzrwiec :( ale juz jest lepeij leze w domu i dostal antybiotyk. Ja postaram sie jak najszybciej do niego jechac :)

Gratuluje kolejnych pozytywow i ciemniejacych kreseczek

Katja11 lubi tę wiadomość

• agatas Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Agatas, gratulacje!! :) wstaw zdjęcie testu! :)

Jestem w pracy do 20, więc dzisiaj nie dam rady. Jak nic się nie podzieje, to jutro powtórzę i wrzucę zdjęcie :)

bertha lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w kolejnym mam nadzieję, że pozytywnym dla testujących dniu.

U mnie bez zmian. Okresu ciągle nie ma, temperatura tak jak wczoraj na 37,1 gdzie dwa dni temu było 36,9 i nie wiem co o tym myśleć. Może gdzieś złapałam infekcję czy cóś i tak sobie ze mnie kpi organizm? Objawów zero, tych na okres też raczej brak. W zeszłym cyklu miałam już delikatne plamienia przed okresem ;/ Chociaż ten poprzedni cykl był wyjątkowo krótki i okres skąpy, może to efekt przemęczenia. Standardowo miałam zawsze 25-26 dni zeszły cykl 24. Dziś OF zapowiedziało mi @, ale nie sądzę by to dziś nastąpiło. Zostaje mi czekać :( Wolałabym już ją mieć i zacząć kolejny cykl starań niż tak czekać bez sensu :(

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Witajcie w kolejnym mam nadzieję, że pozytywnym dla testujących dniu.

U mnie bez zmian. Okresu ciągle nie ma, temperatura tak jak wczoraj na 37,1 gdzie dwa dni temu było 36,9 i nie wiem co o tym myśleć. Może gdzieś złapałam infekcję czy cóś i tak sobie ze mnie kpi organizm? Objawów zero, tych na okres też raczej brak. W zeszłym cyklu miałam już delikatne plamienia przed okresem ;/ Chociaż ten poprzedni cykl był wyjątkowo krótki i okres skąpy, może to efekt przemęczenia. Standardowo miałam zawsze 25-26 dni zeszły cykl 24. Dziś OF zapowiedziało mi @, ale nie sądzę by to dziś nastąpiło. Zostaje mi czekać :( Wolałabym już ją mieć i zacząć kolejny cykl starań niż tak czekać bez sensu :(

A może by zrobić teścik :D kochana jak to mówią @ nie ma szansa jest!!!!!

U mnie dziś 3dc więc zaczełam brać clo :) 16.11 monitoring!!!!

• Justya85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dopiero dolaczam,zamierzam testowac w tym tyg. Teoretycznie sobota-niedziela powinna byc @ ale mam nadzieje ze wczesnniej zobacze dwie kreski. Mamy juz jedno dziecko I zaczeliamy staraniaa o drugie. Jak narazie cyce bola I tyle ale to standard przed @

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam sie po dwudniowej przerwie:) dzisiaj na dobre zagiscila @ u mnie, dwa dni miałam śluz zabarwiony na różowo, niby to u mnie normalne, ale przez chwile iskierka nadziei sie pojawiła, ze to moze plamienie. Niech sie szybko kończy:/ jakby dobrze poszło to jeszcze z jednym testowaniem mogłabym załapać sie na koniec listopada. Wszystkim zaciazonym ogromnie gratuluje, a nam dziewczynki życzę kolejnych udanych cyklów:)

A może by... lubi tę wiadomość

• A może by... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A może by zrobić teścik :D kochana jak to mówią @ nie ma szansa jest!!!!!

U mnie dziś 3dc więc zaczełam brać clo :) 16.11 monitoring!!!!

Robiłam wczoraj więc nie sądzę by coś się diametralnie zmieniło. Jeśli do wtorku nie przyjdzie @ to powtórzę. Mimo, że wczoraj widziałam wyraźnie brak nawet cienia na tym teście to ciągle gdzie tam na końcu głowy mam tą iskierkę nadziei a na @ czekam jak na wyrok :( Przykre to.

OF na dziś mi zaplanował @ ale wg moich wyliczeń i standardowego cyklu to zazwyczaj miałam jednak po 26 dniach, a nie 24 jak OF wyznaczył. Zastanawia mnie tylko czy owu dobrze zaznaczył. Jeszcze te wszystkie badanie objawów średnio mi idzie i może na tym polu gdzieś nastąpiła pomyłka, a jeśli tak to może serduszkowanie nie w tych dniach :(.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • toto Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj okres, więc można postawić minusik przy moim testowaniu z 4.11 :( Najblizszy miesiąc raczej z głowy - bo mąż przypuszczalnie nie wróci przed owulacją. To mnie dodatkowo dobija - MIESIĄC czekania, to przecież wieczność... Także łączę się w bólu ze wszystkimi, do których @ przyszła.

A tym z dwoma kreseczkami gratuluję, i pozarażajcie nas!!! :)

Starania od 2016
    3x IUI
    2x biochemiczna
    -
    FET 09/2020 :(
    FET 10/2020 :(
    Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
    ET 05/2021 :( słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
    FET 09/2021 :(
    końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta?
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a w którym dniu można już testować?ja w poprzedniej ciąży testowałam w 27dc i miałam bladziutką kreskę, teraz niestety nie wiem kiedy był skok bo nie miałam jak mierzyć, temp jest wyżej więc skok był. W tej chwili mam 23dc

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    dziewczyny a w którym dniu można już testować?ja w poprzedniej ciąży testowałam w 27dc i miałam bladziutką kreskę, teraz niestety nie wiem kiedy był skok bo nie miałam jak mierzyć, temp jest wyżej więc skok był. W tej chwili mam 23dc

ja bym próbowała gdzieś tak 26-27 dzień cyklu, jakiś bladzioch może by wyszedł :)

• Justya85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    ja bym próbowała gdzieś tak 26-27 dzień cyklu, jakiś bladzioch może by wyszedł :)
    to czekanie mnie wykańcza no ale nie mnie jedną. Spróbuje w środę w takim razie :)

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toto wrote:
    U mnie dzisiaj okres, więc można postawić minusik przy moim testowaniu z 4.11 :( Najblizszy miesiąc raczej z głowy - bo mąż przypuszczalnie nie wróci przed owulacją. To mnie dodatkowo dobija - MIESIĄC czekania, to przecież wieczność... Także łączę się w bólu ze wszystkimi, do których @ przyszła.

Nie mow hop ! Mój maz pojechał w rodzinne strony przed moją owulka 500km i akuratw wrócił na czas i sie udało ! Także liczę ze u ciebie będzie także ciąża z zaskoczenia ! :*

Gratuluje kolejnych II wreszcie coś ruszyło oby lawinowo !

toto lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toto wrote:

Toto przykro mi i łączę się w tej przykrej sytuacji. U mnie też @ na 100% zawita na dniach (tempka mocno w dół i zaczęło się plamienie), a kolejny cykl bez starań, więc zostaje nam grudzień i testowanie pod koniec roku.

Może owu się jednak przesunie u Ciebie? Ja w poprzednim cyklu tak się spinałam, bo owu miała być w trakcie mojej delegacji a się opóźniła i wyszła idealnie po moim powrocie :)

toto, zubii lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • toto Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii, Summer86 - dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia <3 no właśnie mam jednak cichą nadzieję, że się ta owulka przesunie troszkę.. starczyłoby dzień - dwa, i jak tak patrzę na wykresy to w cyklu, kiedy brałam wit. B6 miałam ją najpóźniej - może wypróbuję znów... no ale żeby nie przedobrzyć, i żeby nie wypadła mi jednak wcześniej ;) Przemyślę sprawę. Na razie potrzebuję ochłonąć, zebrać myśli, ogarnąć się jednym słowem.
    Z pozytywów - w styczniu dołączy do nas pies, uznałam, że nie mogę rezygnować ze wszystkiego "bo co jak będę w ciąży". Dupa, a co jak nie będę jeszcze kolejny rok? Będę później żałować, że nie żyłam "normalnie".

MrsKiss, zubii lubią tę wiadomość

Starania od 2016
    3x IUI
    2x biochemiczna
    -
    FET 09/2020 :(
    FET 10/2020 :(
    Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
    ET 05/2021 :( słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
    FET 09/2021 :(
    końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toto ja mam psa i kota i to moje bajlepsze zyciowe decyzje :)

• A może by... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę o zwierzaku ale obecnie postanowiłam rozpieszczac koty sąsiadów które lubią biegać po moim ogródku.

U mnie ciągle brak jakichkolwiek objawów.. czuję się jak nowo narodzona. Okaz zdrowia.. wypoczeta nic mnie nie boli nic mnie nie męczy... generalnie żyć nie umierać tylko fasolki brak :(

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, samopoczucie do bani :(
    Mnie boli podbrzusze i jajniki, @ nadejdzie w ciągu 24h także złudzeń nie mam :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Dzień dobry, samopoczucie do bani :(
    Mnie boli podbrzusze i jajniki, @ nadejdzie w ciągu 24h także złudzeń nie mam :(
    Równie dobrze to mogą być wczesne objawy ciąży. Temperatura u Ciebie nadal wysoko, więc ja jeszcze nie przekreślałabym tego cyklu. Życzę Ci miłej niespodzianki.

zubii lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Jolaniunia Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki do mnie również zawitała wstrętna @ i się rozkręca także znikają wszystkie nadzieje. Od tego cyklu zaczynam przygodę z wiesiołkiem.
    Jakie dawki Wy stosujecie? . 3x1 wystarczy?

Gratuluję wszystkim zafasolkowanym i łącze się w bólu z wszystkimi z @

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ