Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • emi2016 Autorytet
    Postów: 1815 2754

    Wysłany: 8 listopada 2017, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    kolejna pigula? :D

    Piguł całkiem sporo tutaj :)

    Lunaris lubi tę wiadomość

    3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 8 listopada 2017, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    kontrole masz na (+++) jak ja... tak samo mam..

    To znaczy że 3 x sprawdzali ;)

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bunia86 Autorytet
    Postów: 1484 2132

    Wysłany: 8 listopada 2017, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    kontrole masz na (+++) jak ja... tak samo mam..

    A to nie oznacza że test został wykonany poprawnie ?

    ojxeej28a64grrny.png

    * Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3102 4064

    Wysłany: 8 listopada 2017, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    na forum jestem nowa, testowałam tez w listopadzie ale nici..
    choruje na Hashimotto, przyjmuje Eutyroks 175mg


    Moje wyniki z dziś ( 3dzień cyklu)
    FSH 6,2
    LH 7,3
    ESTRADIOL 67
    PROGESTERON 0,28
    PROLAKTYNA 20,0 norma 4,79-23,3
    TESTOSTERON 46,68 norma 6,-82,00

    Tsh 0.28 norma od 0.28 -4,2
    FT4 1,81 norma 0,93 - 1,7
    AntyTPO 59 norma 0-34
    Ktoś mi pomoze i powie coś o tych wynikach?

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 8 listopada 2017, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Wzięłam nospe max i leżę. ANA9 narazie mam tylko informacje że ujemny nie mam jeszcze do pobrania pliku, ANA3 jak na zdjęciu

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49a6f8b60c26.png


    Ja uważam na 90% że przyczyna tkwi w nasionkach i uszkodzeniach DNA. Najlepiej jak Ci psałam idz do guru androlog dr Wolski w warszawskim Novum. Czasem warto pół Polski jechać niż twój dr twierdzi że taka frakgnentacja jest OK a nie jest

    Anna Stesia lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Justya85 Autorytet
    Postów: 714 401

    Wysłany: 8 listopada 2017, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    A to mój bąbelek. Wszystkim Wam zycze takich bąbelkow :) :*
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35279cc7cdc4.jpg
    Ślicznota:)
    Agniechaaa świetny widok bliźniaki są mega!:)

    Dziewczyny mi ginka przepisała clexane ale w sumie dziwnie bo tylko 10 ampułek a wizyta za 3 tygodnie...oczywiście gdzie bym tyle wytrzymała idę do swojego we wtorek

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 14:50

    Zielona1911 lubi tę wiadomość

    Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14658 18482

    Wysłany: 8 listopada 2017, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    A to nie oznacza że test został wykonany poprawnie ?

    mi lekarz powiedzial ze kontrola(+++) i dfs70 co ja mam, mowi ze nie grozi mi choroba tkanki lacznej, bo reszte parametrow mialam ujemnych.


    p.s tylko u mnie typ ten sam za kazdym razem , a miano sie zmnialo z mniejszego na wieksze..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 14:48

    Karma88 lubi tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5742 7050

    Wysłany: 8 listopada 2017, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    A to nie oznacza że test został wykonany poprawnie ?
    Nie, ja mam dokładnie tak samo. To znaczy że masz ANA przeciwko niewiadomoczemu... W pierwszym wyniku powinnaś mieć miano... Ja w takiej sytuacji mialam miano 1:1280 i tez swiecila tylko kontrola... moja gin uznaje to za silnie dodatnie ANA.

    Yoselyn82 lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍🍍24 komórki - 6 blastek! 💚 ❄❄❄❄❄❄ 💚 🍍🍍🍍
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Bunia86 Autorytet
    Postów: 1484 2132

    Wysłany: 8 listopada 2017, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja uważam na 90% że przyczyna tkwi w nasionkach i uszkodzeniach DNA. Najlepiej jak Ci psałam idz do guru androlog dr Wolski w warszawskim Novum. Czasem warto pół Polski jechać niż twój dr twierdzi że taka frakgnentacja jest OK a nie jest

    Pojedziemy do niego na pewno, zastanawiam się tylko czy poczekać te 3 m-ce jak M się posuplementuje i ż powtórka wyników jechać czy już pijecjsc na 1 wizytę. Jak radzicie
    ?

    ojxeej28a64grrny.png

    * Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 8 listopada 2017, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Pojedziemy do niego na pewno, zastanawiam się tylko czy poczekać te 3 m-ce jak M się posuplementuje i ż powtórka wyników jechać czy już pijecjsc na 1 wizytę. Jak radzicie
    ?

    Ja bym już jechała bo może zaproponuje inne laczenie a tak zawsze 3 mies w plecy

    Bunia86 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14658 18482

    Wysłany: 8 listopada 2017, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Pojedziemy do niego na pewno, zastanawiam się tylko czy poczekać te 3 m-ce jak M się posuplementuje i ż powtórka wyników jechać czy już pijecjsc na 1 wizytę. Jak radzicie
    ?

    wiec typ i miano teraz najwazniejsze jakie masz!!

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bunia86 Autorytet
    Postów: 1484 2132

    Wysłany: 8 listopada 2017, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Nie, ja mam dokładnie tak samo. To znaczy że masz ANA przeciwko niewiadomoczemu... W pierwszym wyniku powinnaś mieć miano... Ja w takiej sytuacji mialam miano 1:1280 i tez swiecila tylko kontrola... moja gin uznaje to za silnie dodatnie ANA.

    Miano będę mieć chyba podane tylko w tym ANA 9, czy w tym ANA3 też powinno być ? Nie ogarniam tego :/

    ojxeej28a64grrny.png

    * Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5742 7050

    Wysłany: 8 listopada 2017, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to było opisane jako ana 2 i ana 4. W ana 4 miałam taki wynik jak wrzuciłaś, a w ANA 2 miano i typ... Wg strony diagnostyki powinnaś mieć miano i typ w ANA 9 :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 14:55

    Bunia86 lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍🍍24 komórki - 6 blastek! 💚 ❄❄❄❄❄❄ 💚 🍍🍍🍍
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Bunia86 Autorytet
    Postów: 1484 2132

    Wysłany: 8 listopada 2017, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to poczekam na dokładny wynik z tego ANA 9 tam pewnie będzie to miano i swiecenie.

    ojxeej28a64grrny.png

    * Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny :) wszystko idealnie :) ciaza określona 1babel 6t2d 2babel 6t1d :) ona serducha boją <3 <3 jeszcze nie słuchaliśmy bo nie chciał męczyć maluszków kolejna wizyta 22.11 :) <3 mam zrobić mocz, morfologię, glukozę i cos jeszcze ale wszystko juz mam w domku a jedziemy do rodziców :) a i leki bez zmian poza progynovą która od jutra zamiast 3x dziennie to 2x przez 7dni a potem tylko raz :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad5ed7045863.jpg
    Gratulacje. Piękny widok. Az normalnie zazdroszczę.

    Agniechaaaa lubi tę wiadomość

  • pilik Autorytet
    Postów: 4180 7486

    Wysłany: 8 listopada 2017, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie przytomna jestem, ale też dorzucam zdjęcie kropka z wirusikami!
    Powolutku i do przodu. Gin powiedziała że jak dotrwamy 8 tygodnia to już będzie bezpieczniej. A póki co mam leżeć, pić melisę i się odstresować jakoś :)...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6870872c3758.jpg

    Yoselyn82, Agniechaaaa, emi2016, klaudiaaa93, Justya85, Bunia86, Aksamitna, Flowwer, PodwojnaMamaWdwupaku, Roxanne, Zielona1911, Jedna_z_Wielu, Karma88, blue00, Rucola, Anna Stesia, KateHawke, Koteczka82, mi88, Mini89, Emiilka, E_w_c_i_a, pawojoszka, Lunaris, Czrna 81, Malinka7 lubią tę wiadomość

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Bunia86 Autorytet
    Postów: 1484 2132

    Wysłany: 8 listopada 2017, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno pytanko, może któraś z Was była u Wolskiego ? Trzeba się umawiać do Novum? Któraś z Was na jakieś doświadczenia? Pytam zanim przeczesze całe forum :)

    ojxeej28a64grrny.png

    * Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki a ja kolejny raz Wam Dziekuje :)!!!! Bez Was to bym juz dawno sie załamała i zuciala wszystkie starania w kąt :) <3 <3

    Flowwer, PodwojnaMamaWdwupaku, Anna Stesia, Bajkaaa, KateHawke, summer86, Emiilka lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5742 7050

    Wysłany: 8 listopada 2017, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Hej dziewczyny, nie przytomna jestem, ale też dorzucam zdjęcie kropka z wirusikami!
    Powolutku i do przodu. Gin powiedziała że jak dotrwamy 8 tygodnia to już będzie bezpieczniej. A póki co mam leżeć, pić melisę i się odstresować jakoś :)...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6870872c3758.jpg
    Piękny pierścionek z brylantem! :D Kocham ♥!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 15:02

    pilik lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍🍍24 komórki - 6 blastek! 💚 ❄❄❄❄❄❄ 💚 🍍🍍🍍
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Bunia86 Autorytet
    Postów: 1484 2132

    Wysłany: 8 listopada 2017, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik cudowny Kropek <3

    joann lubi tę wiadomość

    ojxeej28a64grrny.png

    * Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ