Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 8 listopada 2017, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, mam wyniki etsradiolu i lh. Wrzucam z 3 dc i z dzisiaj (18 dc.). Wczoraj na usg pęcherzyk miał 17,5 mm, więc owulacja powinna być niebawem. Czy wyniki są ok? Dodam, że laboratorium to samo, więc normy wkleję raz.

    3 dc:
    Estradiol 21,87 pg/ml
    Faza folikularna:
    12,5 - 166
    Faza owulacji:
    85,8 - 498


    Luteotropina 7,4 mIU/ml
    faza folikularna
    2,4 -12,6 mIU/ml
    faza owulacyjna
    14,0 - 95,6 mIU/ml

    Wyniki 18 dc:
    Estradiol 142,60 pg/ml
    Luteotropina (LH) 9,1 mIU/ml

    I jak to się ma do objawów, które zaczynam zauważać? (śluz rozciągliwy...)
    Oraz czy warto iść np. w piątek jeszcze na monitoring, jak również czy powtarzać badania jeszcze np. w piątek lub sobotę?
    Jeszcze raz bym zbadała za 2 dni e2 i lh.
    A tak jesteś przed ovu ;) js bym poszła jeszcze w piatek na monitoring czy faktycznie rosnir bo czasem stanie w miejscu a jak w piatek bedzie mieć 20-22 mm to można podać ovitrelle bo z pregnyl teraz problem do końca roku.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    na forum jestem nowa, testowałam tez w listopadzie ale nici..
    choruje na Hashimotto, przyjmuje Eutyroks 175mg


    Moje wyniki z dziś ( 3dzień cyklu)
    FSH 6,2
    LH 7,3
    ESTRADIOL 67
    PROGESTERON 0,28
    PROLAKTYNA 20,0 norma 4,79-23,3
    TESTOSTERON 46,68 norma 6,-82,00

    Tsh 0.28 norma od 0.28 -4,2
    FT4 1,81 norma 0,93 - 1,7
    AntyTPO 59 norma 0-34
    Ktoś mi pomoze i powie coś o tych wynikach?
    Wygladają ok prócz tarczycy. A e2 jakie masz normy ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    encorton, fragmin i acard bedziesz musiala brac.. :)
    Dokładnie ja już dziś wystartowałam z encorton

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj wysyp bąbelków!!!! Piękne zdjecia Kochane.
    Łapie wiruski :D

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jeszcze raz bym zbadała za 2 dni e2 i lh.
    A tak jesteś przed ovu ;) js bym poszła jeszcze w piatek na monitoring czy faktycznie rosnir bo czasem stanie w miejscu a jak w piatek bedzie mieć 20-22 mm to można podać ovitrelle bo z pregnyl teraz problem do końca roku.

    Flower- dzięki! :* Zanim odpisałaś, umówiłam się na piątek na usg. Skoro już ten monitoring ma być rzetelny to bez sensu nie sprawdzić do samej owulacji...
    Poza tym właśnie zarezerwowałam wyjazd na weekend z M., więc w sumie owulacja około weekendu nie byłaby od rzeczy ;)

    Karolina90, KateHawke, Flowwer, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • malka Autorytet
    Postów: 2366 4686

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Flower jeszcze nie mam odwagi jakoś... jak będzie 8tc to się pojawi ja pewno :)...
    ja od miesiąca zamawiam segregator „jestem w ciąży”, ale ciagle się tak boje ze dalej nie zamówiłam... ale chyba zamówię w końcu! Pierwszy krok do przełamania strachu.

    Ja zamówiłam wczoraj. Widok serduszka mnie przekonał!

    pilik, Emiilka, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    5b09trd8ji0unw2g.png

    34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Ja zamówiłam wczoraj. Widok serduszka mnie przekonał!

    Oj też mi się marzy ten segregator :)

    malka lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, była dziś w szpitalu kobieta w 10 ciąży i to 10 poród, chyba muszę iść się jej zapytac jak to robią :D

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

  • Femine_ Przyjaciółka
    Postów: 73 26

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa93 wrote:
    Dziewczyny, była dziś w szpitalu kobieta w 10 ciąży i to 10 poród, chyba muszę iść się jej zapytac jak to robią :D


    O matko! Jak się dowiesz, daj nam wszystkim znać :D!!

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik i Aga gratki!!!

    Buniu :( jeszcze trochę i będziesz to miała za sobą!

    Nika ja też mam pai homo. Na to się bierze clexane. I jak na femibionie masz taką homo to same metyle musisz brać.
    Yosel a czemu piszesz ze encorton tez? Mi tego nikt nie proponował :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 18:31

    Agniechaaaa lubi tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • 91Ewela09 Autorytet
    Postów: 1647 2200

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudowne wieści. Dziewczyny gratuluje i życzę spokojnej, nudnej i pięknej ciąży ❤❤❤

    Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3102 4064

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Wygladają ok prócz tarczycy. A e2 jakie masz normy ?
    Flowwer przepraszam za pytanie ale co to jest e2?
    Noramy wszytskie które miałam spisałam


    Dziewczyny gratuluję ciąż :) mam nadzieje, że każda z nas zobaczy w końcu swojego "kropka"

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 18:32

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14400 17950

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny komputer mi padł, było buum i wyłączył się i nie da się go uruchomić. Moj go rozebral ale dysk działa, tylko reszta nie.. Pewnie płyta poszła..

    Czeka mnie zakup nowego łapka, akurat będę miała prezent na urodziny :-)

    preg.png


    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - Czekamy na ciebie 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14400 17950

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope chodziło mi o to że jeśli ktoś ma Mutacje Pai czyli problem z implantacje to żeby pomóc dodatkowo to bierze się encorton żeby organizm jak już przyjmie zarodek żeby go nie odrzucal. To się nazywa żelazny zestaw czyli encorton, fragmin i Acard :-)

    Flowwer lubi tę wiadomość

    preg.png


    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - Czekamy na ciebie 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14400 17950

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Flowwer przepraszam za pytanie ale co to jest e2?
    Noramy wszytskie które miałam spisałam


    Dziewczyny gratuluję ciąż :) mam nadzieje, że każda z nas zobaczy w końcu swojego "kropka"

    E2 to estradiol :-)

    preg.png


    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - Czekamy na ciebie 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3939 5280

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, śliczne zdjęcia, śliczne kropeczki! Niech Wam rosną zdrowo!!!

    Ja też dzisiaj bylam na poglądzie mojego maleństwa i widziałam 3 fikołki, 2 salta, 2 obroty i 7 piruetów mojego akrobaciątka. Nie wiem, co to dziecko bierze!

    Okazało się też, że maluch jest spory - ma prawie 5 i pół centymetra, więc jest o 9 dni starszy niż to wynika z OM :-O

    Wysyłamy Wam tonę wirusków!!! #@$%^&*(**&^%$#@#$^&*() Łapcie i czyńcie z nich słuszny użytek!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 18:48

    Yoselyn82, Bunia86, klaudiaaa93, Flowwer, Bajkaaa, agulineczka, MamaFabianka, KateHawke, blue00, Emiilka, E_w_c_i_a, Bocianiątko, Karma88, Lunaris, Czrna 81, Maja84 lubią tę wiadomość

    PVkxp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOMETRIOZA. KTÓRAŚ Z WAS COŚ WIĘCEJ MI POWIE ?

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa93 wrote:
    Dziewczyny, była dziś w szpitalu kobieta w 10 ciąży i to 10 poród, chyba muszę iść się jej zapytac jak to robią :D

    Jeszcze do 63 daleko ;)

    91Ewela09, malka, Lunaris, Czrna 81, Maja84 lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bunia86 Autorytet
    Postów: 1484 2132

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Pilik i Aga gratki!!!

    Buniu :( jeszcze trochę i będziesz to miała za sobą!

    Nika ja też mam pai homo. Na to się bierze clexane. I jak na femibionie masz taką homo to same metyle musisz brać.
    Yosel a czemu piszesz ze encorton tez? Mi tego nikt nie proponował :/

    A jaka powinna być homocysteina? Ja badalam na początku cyklu i mam 9,4

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 18:50

    ojxeej28a64grrny.png

    * Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3939 5280

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa93 wrote:
    Dziewczyny, była dziś w szpitalu kobieta w 10 ciąży i to 10 poród, chyba muszę iść się jej zapytac jak to robią :D

    No jak to nie wiesz, jak to robią. Nowy spot rządowy Ci to wyjaśnił - prowadzą zdrowy tryb życia :-( :-( :-(

    Flowwer, Bunia86, klaudiaaa93, KateHawke, blue00, Sarna84, Maja84 lubią tę wiadomość

    PVkxp2.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego