Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
reset wrote:Dziewczyny, mam wyniki etsradiolu i lh. Wrzucam z 3 dc i z dzisiaj (18 dc.). Wczoraj na usg pęcherzyk miał 17,5 mm, więc owulacja powinna być niebawem. Czy wyniki są ok? Dodam, że laboratorium to samo, więc normy wkleję raz.
3 dc:
Estradiol 21,87 pg/ml
Faza folikularna:
12,5 - 166
Faza owulacji:
85,8 - 498
Luteotropina 7,4 mIU/ml
faza folikularna
2,4 -12,6 mIU/ml
faza owulacyjna
14,0 - 95,6 mIU/ml
Wyniki 18 dc:
Estradiol 142,60 pg/ml
Luteotropina (LH) 9,1 mIU/ml
I jak to się ma do objawów, które zaczynam zauważać? (śluz rozciągliwy...)
Oraz czy warto iść np. w piątek jeszcze na monitoring, jak również czy powtarzać badania jeszcze np. w piątek lub sobotę?
A tak jesteś przed ovu js bym poszła jeszcze w piatek na monitoring czy faktycznie rosnir bo czasem stanie w miejscu a jak w piatek bedzie mieć 20-22 mm to można podać ovitrelle bo z pregnyl teraz problem do końca roku.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
olik321 wrote:Cześć dziewczyny,
na forum jestem nowa, testowałam tez w listopadzie ale nici..
choruje na Hashimotto, przyjmuje Eutyroks 175mg
Moje wyniki z dziś ( 3dzień cyklu)
FSH 6,2
LH 7,3
ESTRADIOL 67
PROGESTERON 0,28
PROLAKTYNA 20,0 norma 4,79-23,3
TESTOSTERON 46,68 norma 6,-82,00
Tsh 0.28 norma od 0.28 -4,2
FT4 1,81 norma 0,93 - 1,7
AntyTPO 59 norma 0-34
Ktoś mi pomoze i powie coś o tych wynikach?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Yoselyn82 wrote:encorton, fragmin i acard bedziesz musiala brac..
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:Jeszcze raz bym zbadała za 2 dni e2 i lh.
A tak jesteś przed ovu js bym poszła jeszcze w piatek na monitoring czy faktycznie rosnir bo czasem stanie w miejscu a jak w piatek bedzie mieć 20-22 mm to można podać ovitrelle bo z pregnyl teraz problem do końca roku.
Flower- dzięki! :* Zanim odpisałaś, umówiłam się na piątek na usg. Skoro już ten monitoring ma być rzetelny to bez sensu nie sprawdzić do samej owulacji...
Poza tym właśnie zarezerwowałam wyjazd na weekend z M., więc w sumie owulacja około weekendu nie byłaby od rzeczyKarolina90, KateHawke, Flowwer, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
pilik wrote:Flower jeszcze nie mam odwagi jakoś... jak będzie 8tc to się pojawi ja pewno ...
ja od miesiąca zamawiam segregator „jestem w ciąży”, ale ciagle się tak boje ze dalej nie zamówiłam... ale chyba zamówię w końcu! Pierwszy krok do przełamania strachu.
Ja zamówiłam wczoraj. Widok serduszka mnie przekonał!pilik, Emiilka, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pilik i Aga gratki!!!
Buniu jeszcze trochę i będziesz to miała za sobą!
Nika ja też mam pai homo. Na to się bierze clexane. I jak na femibionie masz taką homo to same metyle musisz brać.
Yosel a czemu piszesz ze encorton tez? Mi tego nikt nie proponowałWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 18:31
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Wygladają ok prócz tarczycy. A e2 jakie masz normy ?
Noramy wszytskie które miałam spisałam
Dziewczyny gratuluję ciąż mam nadzieje, że każda z nas zobaczy w końcu swojego "kropka"Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 18:32
-
Dziewczyny komputer mi padł, było buum i wyłączył się i nie da się go uruchomić. Moj go rozebral ale dysk działa, tylko reszta nie.. Pewnie płyta poszła..
Czeka mnie zakup nowego łapka, akurat będę miała prezent na urodzinyMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Hope chodziło mi o to że jeśli ktoś ma Mutacje Pai czyli problem z implantacje to żeby pomóc dodatkowo to bierze się encorton żeby organizm jak już przyjmie zarodek żeby go nie odrzucal. To się nazywa żelazny zestaw czyli encorton, fragmin i Acard
Flowwer lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
olik321 wrote:Flowwer przepraszam za pytanie ale co to jest e2?
Noramy wszytskie które miałam spisałam
Dziewczyny gratuluję ciąż mam nadzieje, że każda z nas zobaczy w końcu swojego "kropka"
E2 to estradiolMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Dziewczyny, śliczne zdjęcia, śliczne kropeczki! Niech Wam rosną zdrowo!!!
Ja też dzisiaj bylam na poglądzie mojego maleństwa i widziałam 3 fikołki, 2 salta, 2 obroty i 7 piruetów mojego akrobaciątka. Nie wiem, co to dziecko bierze!
Okazało się też, że maluch jest spory - ma prawie 5 i pół centymetra, więc jest o 9 dni starszy niż to wynika z OM
Wysyłamy Wam tonę wirusków!!! #@$%^&*(**&^%$#@#$^&*() Łapcie i czyńcie z nich słuszny użytek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 18:48
Yoselyn82, Bunia86, klaudiaaa93, Flowwer, Bajkaaa, agulineczka, MamaFabianka, KateHawke, blue00, Emiilka, E_w_c_i_a, Bocianiątko, Karma88, Lunaris, Czrna 81, Maja84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
klaudiaaa93 wrote:Dziewczyny, była dziś w szpitalu kobieta w 10 ciąży i to 10 poród, chyba muszę iść się jej zapytac jak to robią
Jeszcze do 63 daleko91Ewela09, malka, Lunaris, Czrna 81, Maja84 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
_Hope_ wrote:Pilik i Aga gratki!!!
Buniu jeszcze trochę i będziesz to miała za sobą!
Nika ja też mam pai homo. Na to się bierze clexane. I jak na femibionie masz taką homo to same metyle musisz brać.
Yosel a czemu piszesz ze encorton tez? Mi tego nikt nie proponował
A jaka powinna być homocysteina? Ja badalam na początku cyklu i mam 9,4Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 18:50
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
klaudiaaa93 wrote:Dziewczyny, była dziś w szpitalu kobieta w 10 ciąży i to 10 poród, chyba muszę iść się jej zapytac jak to robią
No jak to nie wiesz, jak to robią. Nowy spot rządowy Ci to wyjaśnił - prowadzą zdrowy tryb życiaFlowwer, Bunia86, klaudiaaa93, KateHawke, blue00, Sarna84, Maja84 lubią tę wiadomość