X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jeszcze do 63 daleko ;)
    Nadal nie mogę uwierzyć w to ze wyemitowali ta reklamę. Szok,a zarazem żal. Banda decydentow i idiotow to wymyśliła.

Czrna 81 lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasiasta wrote:
    ENDOMETRIOZA. KTÓRAŚ Z WAS COŚ WIĘCEJ MI POWIE ?

Polecam znaleźć dobrego gina, który będzie Cię prowadził.
    U mnie najpierw była laparoskopia, żeby usunąć torbiele jajników. Później przez pół roku terapia Visanne, żeby wyciszyć ogniska endometriozy. No i później starania o bobasa. Udało się dość szybko :)

Gratuluję dziewczyny wszystkich dzisiejszych pozytywnych wizyt! I pięknych zarodków! Niech rosną z nich super bobasy :D

My dziś po pierwszej wizycie u pediatry i młoda ma już 3300g, czyli rośniemy :)

Anna Stesia, Bunia86, pasiasta, Flowwer, KateHawke, malka, Emiilka, Lunaris, Czrna 81, Maja84 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam ta reklamę dziś chyba dwa razy.. To jakas kpina. I co był tam aktor Młynarczyk!! Ze on poszedł na to to aż się mu dziwie!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    A jaka powinna być homocysteina? Ja badalam na początku cyklu i mam 9,4

Bunia, najlepiej poniżej 8. Te normy laboratoryjne nijak mają się do starań o dziecko.
    Tulę Cię mocno i trzymam kciuki za dalszą walkę!

Bunia86 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Nadal nie mogę uwierzyć w to ze wyemitowali ta reklamę. Szok,a zarazem żal. Banda decydentow i idiotow to wymyśliła.

Tez widziałam... wrrrrrrr taką wiązankę puściłam, aż mi ciśnienie podnieśli

• summer86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, potrzebuję pomocy :) Nie wiem czy dobrze pamiętam, czy Ty miałaś ciągnięcie w pachwinie/ból jajnika i drętwienie nogi jakoś na początku ciąży?

Mi znów to wróciło i nie daje spokoju. Jak nie przejdzie pewnie pójdę do lekarza, ale dopiero co w piątek byłam.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bunia, najlepiej poniżej 8. Te normy laboratoryjne nijak mają się do starań o dziecko.
    Ja czytałam ze między 6 a 8 :) tylko nie wiem do końca co oznacza za niską homocysteina.

Aaa to ja wiem ze to żelazny zestaw. Mimo to przy pai encorton nie jest standardem :/ tylko heparyna a wg ptg mutacje poza v leiden nie są wskazaniem do refundacji heparyny :( to jest ich oficjalne stanowisko niestety. Trzeba trafić na gina który zaryzykuje :/

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dzięki, ja głupia myślałam że w normie mam :/

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja czytałam ze między 6 a 8 :) tylko nie wiem do końca co oznacza za niską homocysteina.

Aaa to ja wiem ze to żelazny zestaw. Mimo to przy pai encorton nie jest standardem :/ tylko heparyna a wg ptg mutacje poza v leiden nie są wskazaniem do refundacji heparyny :( to jest ich oficjalne stanowisko niestety. Trzeba trafić na gina który zaryzykuje :/

Tak, między 6 a 8. Nieprecyzyjna byłam podając tylko górną granicę.

Uwielbiam Twój nowy nick <3

Zielona, pilik gratuluję ślicznych fasolek :)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie oglądam Polsat a tam krytyka reklamy, że osoby bezplodne krytykują że mogło by się ponad 100 dzieci z in vitro urodzić, nawet jacyś specjaliści wypowiadają się że reklam sugeruje że osoby bezplodne same są sobie winne, czyli wszyscy myślą tak jak my:)

summer86, Anna Stesia, Lena21, KateHawke, Karolina90, Karma88, Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:

No wlasnie ja przy pai nie dostałam encortonu, zobaczymy jaki plan będzie miał gin dalej, ale na pewno zapytam o to. A Heparyne dostałam z refundacja. A homocysteina też może wpływać na zagniezdzanie? Czy tylko na samo zajście ? Muszę się dużo doszkolić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 19:19

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kaczorka, potrzebuję pomocy :) Nie wiem czy dobrze pamiętam, czy Ty miałaś ciągnięcie w pachwinie/ból jajnika i drętwienie nogi jakoś na początku ciąży?

Mi znów to wróciło i nie daje spokoju. Jak nie przejdzie pewnie pójdę do lekarza, ale dopiero co w piątek byłam.

Miałam ból i uczucie rozpychania na początku ciąży, bo miałam torbiel 3cm.
    Ginekolog nie kazał się przejmować.
    Ale drętwienia nogi nie pamiętam. Chociaż też kojarzę, że ktoś miał.

A teraz na TVN mówili o królikach.

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie dziewczyny czy Wam się otwiera plisss :)
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/19WVqgOZrF-abnW6BdpntISprEBIbIxl5raD-TwtPxqs/edit?usp=sharing

Flowwer, Bunia86, mi88, KateHawke, Emiilka, Sarna84, Karma88 lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, otwiera ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tak :) ale czad dla poczatkujących super Hope

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Zobaczcie dziewczyny czy Wam się otwiera plisss :)
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/19WVqgOZrF-abnW6BdpntISprEBIbIxl5raD-TwtPxqs/edit?usp=sharing

No pewnie :) super

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super. Dziś już mnie wzywa mały Potworzak ;) ale jak macie jakieś pomysły co tam dorzucić piszcie na prv albo w watku styczniowym :)

summer86 lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope sama to stworzyłaś? Super! Wszytsko zebrane w jednym miejscu!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Hope sama to stworzyłaś? Super! Wszytsko zebrane w jednym miejscu!
    Zbieram z wszystkich wątków i forumów które mam pozapisywane ;)

Jedna_z_Wielu, malka lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a co jeśli mam homocysteinę 10,3 umol/l ?

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ