X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Bajka bez przesady- patosy piją przed ciążą w czasie ciąży i po ciąży i jakoś nie ma to wpływu na płodność :/

Wiele dziewczyn zachodzi w ciążę właśnie jak są gdzieś na imprezie- potem wyluzowane. Wiele bierze różne leki, antybiotyki nie wiedząc że są w ciąży. Nie możesz sobie wszystkiego odmawiać w życiu i myśleć tylko o tym że tego nie tamtego nie bo może jest już fasola. Co ma być to będzie ;) przynajmniej dobrze się bawiłaś mam nadzieję :)

No ja nie mam wyrzutów sumienia bo było fajnie ale dziś czuję się naprawdę kiepsko... Dopiero obiad robię chociaż wcale nie mam ochoty i poszła bym dalej spać ale muszę kilka rzeczy zrobić więc byle do wieczora hehe :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka też wczoraj popiłam z koleżankami, wróciłam do domu o 4.00 ;-) I było mi tak źle wracać do pustego domu bez męża i piesełka, że to jest niewiarygodne! Mała jest z nami 1,5 miesiąca, a już sobie nie wyobrażam, żeby miało naszej suni nie być.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczęście obiad zrobiłam wczoraj,mięsko w sosie słodko-kwaśnym,pychota,dziś więc luzik :)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety wczoraj cały dzień w pracy więc nie miałam jak obiadu zrobić, ale za pół godziny zjem coś ciepłego i mam nadzieję że będę już lepiej się czuła hehe :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie jakie pyszne to mięsko? wystarczy tylko szyneczka lub łopatka,por,czerwona papryka,marchew ,sos sojowy,przyprawy i koncentrat pom.miodzio w gębie

Anna Stesia, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka czym się strulas tym się lecz mały klin powinien pomoc

cf409fc7e7.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie nie, ja jestem przeciwna tej teorii :) poprostu musi przejść muszę ponieść konsekwencje wczorajszej przyjemności hehe :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka zaraz sie biorę z mamą za obiade, sznycelki z ziemniaczkami i surówka lub papryczka która sama marynowalam :) o ile z mięskiem mam ostatnio duży problem o tyle wizja ziemniaczki lekko podmaslpnych bardzo mnie raduje :)

• Maja84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Hej dziewczyny ja miałam dziś testować ale jeśli była w ogóle owulka to napewno później więc to nie ma sensu, zresztą wg mnie owu nie było wcale więc czekam na @ na dodatek wczoraj byłam na imprezie i masakra tak się źle czuje mam kaca haha

Aha no i czy nie zrobiłam głupio że poczta koniec cyklu poszłam i piłam alkohol? Nie, bo w tym cyklu ciąży nie będzie :)

Ja też wczoraj zaszalałam na mieście a dziś ból głowy męczy, chyba za stara jestem już na takie ekscesy ;) Ja jestem w samym środeczku cyklu, a nad ranem pobawiliśmy się trochę z eMkiem, więc idąc za teorią - patologia mnoży się na potęgę - może wykluje się z tego w końcu fasolka hihihi :)

summer86, Anna Stesia, Bocianiątko lubią tę wiadomość

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna, co u Was? ❤

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wam powiem ze ja jestem w ciąży a od kilku dni czuje się jakbym miała gigantycznego kaca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian, leżę i odliczam czas

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wspominali cos ile Będą Was czasu trzymac w szpitalu? Czy jeszcze nie bylo o tym mowy?

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dziewczyny na ogólnym listopadowym jest masa serduszek zajrzałam tylko na chwilę :-/ ej o co chodzi...

Też mnie to martwi :/ bardzo Wam wszystkim kibicuję i chciałabym, żebyście ujrzały upragnione dwie kreseczki.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, my nie idziemy na ilość tylko na jakość! :-)

Aksamitna, mam nadzieję, że potrzymają Was tam długo jak będzie trzeba i ze maleństwa wyklują się wtedy, kiedy będą na to gotowe. Taka opieka szpitalna może też Ciebie jako mamę uspokajac, jesteś pod kontrolą i maluchy również.

Majuś, podoba mi sie Twój tok myślenia! Moja kumpela z endometrioza i pcos nie mogła zajsc w ciążę przez 3 lata, a raz sie z mężem upili i efekt ich upojnej -doslownie- nocy ma już 2 lata! Nie wiem, jak to działa i nie wiem, czy polecam taką metodę :-D

Maja84, Lunaris lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    To Wam powiem ze ja jestem w ciąży a od kilku dni czuje się jakbym miała gigantycznego kaca :)

Jesteś upita szczęściem!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego post skasowałam :-D No nic widocznie teraz się wysyp zacznie :D

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    U mnie bez zmian, leżę i odliczam czas
    Trzymam mocno kciuki. Musi byc dobrze.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny nie ma co się zamartwiac bo może fasolki chcą w grudniu pokazać się z prezentami :) głową go góry :)

KateHawke lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna, cały czas jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki za Maluszki <3
    Anna Stesia, świetnie, że plamienia przeszły, chociaż na pewno napędziły Ci stracha...
    olik321 wrote:
    dziewczyny mam jeszcze pytanie do mierzenia temperatury
    jaki termometr lepszy zwykły czy elektroniczny?
    temperature mierzymy zaraz po przebudzeniu zawsze o tej samej porze?

Myślę, żeby zacząć od jutra, co prawda to bedzie 6dc, ale zawsze...

Olik, tak jak mówisz, temperaturę mierzymy zawsze o tej samej godzinie, zaraz po przebudzeniu, zanim wstaniemy z łóżka. U mnie sprawdza się zasada, że jeżeli wstanę godzinę wcześniej, to dodaję 0,1 stopnia, a jeżeli godzinę później, to odejmuję 0,1 stopnia. Najlepiej mierzyć w pochwie, albo pod językiem. Na pewno nie pod pachą. Jeżeli chodzi o termometr, to ja mierzę elektronicznym, ale takim najtańszym za 10 zł. Co do zwykłego, rtęciowego nie wypowiem się, bo nie wiem i nie mam takiego. Mąż kupił mi kiedyś drogi (ponad 100 zł) termometr tzw. "dotykowy" i kompletnie się nie sprawdza ;)

summer86, Anna Stesia, olik321 lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ