Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewela, rzeczywiście cudowna rodzina Ci się trafiła.
Nika z Tobą to lepiej nie zadzierać
Jak Wam mija weekend kochane? Czy któraś z Was jest z Poznania i objadała się dziś rogalami?
Ja co prawda nie z Poznania, ale miałam w tym roku ambicje robić swoje rogale z mojewypieki.com, no ale forma nie ta za to ugotowałam rosołek i zjadłam dwa talerze mam jakąś fazę na rosół. -
summer86 wrote:To jest dobry plan ale M. już dziś bierz w obroty
-
91Ewela09 wrote:W takim razie ja mam cudowną rodzine,bo nigdy nie pytają i takie rzeczy. Moja mam twierdzi ze każdy powinien żyć swoim życiem i nie trzeba opowiadać się innym o swoich sprawach.
Nika "przez Ciebie" ja też zrobiłam owulka. -
Nika, przypomniałaś mi jak mojego podkarmiałam, żeby miał wiecej ochoty na aż dziwne, że się nie zorientował, że lepsze smakołyki dostawał w okolicach dni płodnych. No chyba że pasował mu ten układ - muszę go kiedyś o to podpytać
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Nika a temperatura to pokazuje ovu po fakcie oczekuj skoku
summer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Przeczytałam posty powyżej - dziewczyny, wierzcie mi, jest dużo gorzej, kiedy już przestają o to pytać!
Tylko że ja mam już dziecko i ja jużinaczej reaguje na te pytania. -
Ja jak ktoś pytał to odpowiadałam że to nie jest takie proste jakby się mogło wydawać. I wszyscy przestają drążyć temat bo im się głupio robi
A ja się pochwalę, że od dzisiaj mamy drugiego kota. 4 miesięczna kotka norweska leśna ale bidulka jest tak zestresowana sytuacją, że nie wychodzi spod szafki. Ale jak tylko będzie okazja zrobić jakieś normalne zdjęcie to Wam podeślęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 18:49
summer86, Sarna84, Agniechaaaa, Lunaris, lamka, KateHawke, KateKum, nowa na dzielni, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Powiem wam że temat problemu z dzieckiem jest trudny ja akurat jestem po tej drugiej stronie mam bliska osobę prawie rodzina 7 lat temu dziewczyna straciła ciążę w 11 tyg.od tej pory stara się o dziecko czasem chciałam z nią pogadać może doradzić ale nie bardzo wiem jak ten temat ugryźć żeby jej nie urazić żeby nie miała wrażenia że próbuje ją pouczać czy się wymadrzac bo przecież ja mam dzieci tak że to nie jest prosty temat
Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
pawojoszka wrote:Powiem wam że temat problemu z dzieckiem jest trudny ja akurat jestem po tej drugiej stronie mam bliska osobę prawie rodzina 7 lat temu dziewczyna straciła ciążę w 11 tyg.od tej pory stara się o dziecko czasem chciałam z nią pogadać może doradzić ale nie bardzo wiem jak ten temat ugryźć żeby jej nie urazić żeby nie miała wrażenia że próbuje ją pouczać czy się wymadrzac bo przecież ja mam dzieci tak że to nie jest prosty tematHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
malka, mi się coraz bardziej marzy kociak fajnie, że macie już dwa czekam na zdjęcia nowego członka rodziny!
malka lubi tę wiadomość
-
Nika taki wynik testu ovu wskazuje, że należy działać od razu czy np zaczekać dzień?
Ja ostatnio taki miałam w niedzielę rano i w południe wzięłam M w obroty ;p
a może za wcześnie..
i skok temperatury oznacza dzień owulacji czy ze już po?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 19:13
-
Anna Stesia wrote:
Majuś, podoba mi sie Twój tok myślenia! Moja kumpela z endometrioza i pcos nie mogła zajsc w ciążę przez 3 lata, a raz sie z mężem upili i efekt ich upojnej -doslownie- nocy ma już 2 lata! Nie wiem, jak to działa i nie wiem, czy polecam taką metodę
No a ja już pisałam tu nie wiem - ze 2 m-ce temu,że ta metoda sie sprawdza... Jej efekt ma już całe 3 tygodnie i 2 dni i leży właśnie po karmieniu na moich kolanach i słodko drzemie...
Po poronieniu - jak w końcu przyszła owulacja (temperatura, testy owu i znajomość po tylu latach swojego organizmu), to akurat szliśmy do znajomych i jak ja ogólnie w ogóle nie piję, tak wtedy oznajmiłam, że dziś ja się luzuję... I tak się wyluzowałam, ze w domu z mężem doprawiliśmy, poszaleliśmy, dzień później mega kac i przypomnienie sobie dlaczego nie piję, a 11 dni później pozytywny test ciążowy...
Ps. Koleżanka, z którą wtedy piłam, z takigo wyluzowania ma 3-kę dzieci, w tym bliźniaki Więc wiecie... nie wiem czy po pijaku żołnierze lepiej błądzą, trafiając tam gdzie trzeba, czy to nasze jajeczka po pijaku są mniej czujne i wpuszczają chętniej wybrańca do siebiestaraczka1111, Cheresta, staraniowa, JustynaG lubią tę wiadomość
19.10.2017 - nasz drugi cud
5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
27.11.2015 - nasze największe szczęście
-
olik321 wrote:Nika taki wynik testu ovu wskazuje, że należy dziłać od razu czy np zaczekać dzień?
Ja ostatnio taki miałam w niedzielę rano i w południe wzięłam M w obroty ;p
a może za wcześnie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 19:18
olik321, Lejka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
olik321 wrote:Kurde skomplikowana to wszystko
Z drugiej strony czytałam, że najlepiej przed ovu kilka dni mieć wstrzemięźliwości by później M mógł trafiac dojrzałymi żołnierzami,olik321 lubi tę wiadomość