X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Kurde skomplikowana to wszystko ;)
    Z drugiej strony czytałam, że najlepiej przed ovu kilka dni mieć wstrzemięźliwości by później M mógł trafiac dojrzałymi żołnierzami,
    Jeśli nasienie jest ok to wszystko jedno byle nie rzadziej niż co 3 dzień. Moje ciążę były i z jednego sexu w cyklu i z celowania w owu i z dzikich uciech codziennych ;) ale to strasznie dawno temu.
    I nie ma co czekać na pozytywny test ovu. Ja mam często ovu tego samego dnia co pozytyw a to plemniki mogą poczekać na jajo nie odwrotnie.

olik321 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Kurde skomplikowana to wszystko ;)
    Z drugiej strony czytałam, że najlepiej przed ovu kilka dni mieć wstrzemięźliwości by później M mógł trafiac dojrzałymi żołnierzami,
    Ja zawsze się bałam, że jak będę czekać, to przegapimy ten czas. Zresztą, wszystko zależy, jak u faceta fabryczki działają. Jak są przystosowane do wzmożonej produkcji, to naprodukują świeżaków ile trzeba. Jeśli jest strach, że nie wyrobi codziennie 100% normy, to lepiej zaczekać. Niby też są teorie, że dojrzalsze ogoniaste to większe prawdopodobieństwo córeczki, a świeżaki dają synka, ale ja w to nie wierzę.

olik321 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od pol roku staramy się z mężem o dzidzie... Tylko trudno trafić w te dni bo go często nie ma.. I dopiero się uczę uzupełniać wykres i stad tez moje pytanie odnośnie spadkow na nim czy byłaby ktoras tsk mila i pomogła mi go zinterpretować

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Od pol roku staramy się z mężem o dzidzie... Tylko trudno trafić w te dni bo go często nie ma.. I dopiero się uczę uzupełniać wykres i stad tez moje pytanie odnośnie spadkow na nim czy byłaby ktoras tsk mila i pomogła mi go zinterpretować
    Noooo, dziewczyno, owu to miałaś zarą***. Ten drugi spadek to może być przypadek - ot taki bez powodu, albo miałaś 2 pęcherzyki i ten drugi też zdążył odpalić. Czasem wystarczy jakaś głupota, żeby temperatura zaszalała - ja miewam spadki po zarwanej nocce, a skoki kiedy źle mi się spało - trzeba sobie wszystko zapisywać i szukać prawidłowości

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie te skoki mnie zastanawiają... I to bardzo.. Wcześniej prowadziłam kalendarz w aplikacji ale takich skoków to nie zanotowalam i to mnie dziwi

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    No właśnie te skoki mnie zastanawiają... I to bardzo.. Wcześniej prowadziłam kalendarz w aplikacji ale takich skoków to nie zanotowalam i to mnie dziwi
    Mi by na Twoim miejscu chodziło już po głowie, czy ten drugi spadek to nie coś z implantacją, ale ja z implantacją nie mam doświadczenia, więc może ktoś inny coś. W sumie to od tak dawna na nic na serio nie liczę, że już nie pamiętam jak by się miała przedstawiać implantacja na wykresie

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzą mi takie myśli... Dlatego napisałam tutaj.. Dziwny wykres jakiś... Hmmm... Poczekam do terminu @ i zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z drugiej strony implatacja tak szybko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski. W dzien nie mialam czasu na of a tu tyle stron do nadrobienia. Mnie to doby brakuje na nie ktore rzeczy.Zycze miłego wieczoru

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och kochane co do pytań rodziny o dziecko to my jesteśmy już 7 lat po ślubie i możecie sobie wyobrazić ile razy słyszałam pytanie o dziecko, tak mnie to wlurwiało... wrrr. Najgorsza moja teściowa, miała problem bo sąsiedzi pytają - to jej powiedziałam żeby następnym razem im powiedziała że mi ich żal ze mają takie nudne życie, że muszą się innymi interesować. Teściowa na każdych świętach dotykała mojego brzucha i życzyła tej małej kopii jej synusia, no masakra - tak mnie to doprowadzało do szału, że tym bardziej odkładałam tą decyzję. W ogóle byłam wyklęta bo zmieniałam prace ma lepszą, albo chciałam awansować... a my po prostu bardzo wcześnie się hajtnelismy, znamy się 12 lat, ale potrzebowaliśmy czasu żeby dorosnąć do pewnych kwestii - teraz jesteśmy świadomi i gotowi na nasze małe serduszko - widocznie ta droga choć pełna łez tez była nam potrzebna

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Wow w życiu nie miałam tak dużego skoku ten drugi spadek to może być implantacja jak najbardziej i tego co życzę obserwuj temp jeśli to była implantacja to przez nastepne dni temp. będzie rosła

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka mam nadzieje:) bo w zeszłym cyklu był jeden spadek i cały czas od owu na poziomie 37.1-37-3 a dzień przed @ 36,8.a teraz tak dziwnie ale tez się nie nastawiam.. Zobaczymy co będzie. Dziwny ten wykres i nie wiem czy ta implantacja tak szybko..

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór wszystkim.

Dzień minął na wizytach urodzinowych i wreszcie w domu! no i co? dowcip jak zawsze :/ robię owu test- DODATNI noszzzz kfaaaa w takiej sytuacji Ovitrelle chyba już nie ma sensu podawać :/ do tego Ciastek przyjedzie nie wiadomo o której w nocy :( czemu to wszystko zawsze musi trafiać się mi? Ta owulacja robi to specjalnie? Nie ma bata! Od pozytywnego mam nadzieję że pęknie w ciągu 24h a nie już więc chłop dziś biedny będzie- nawet jak wróci na czworaka!

lamka, Flowwer, Lejka, Koteczka82, MamaStasia, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - witam w klubie tych, które próbują myślami owulację przesunąć :-D mój będzie w domu dopiero jutro wieczorem, a jajnik tak mi daje popalić, że szok!

Nenusia - cześć, faktycznie masz duże spadki i skoki, oby to wróżyło dobre wieści :-)

Lena - mam identyczną sytuację z teściową... Bo jej się koleżanki w pracy pytają kiedy będzie babcią... A co je to k***a obchodzi? W życiu mnie nawet na oczy nie widziały a będą się moim dzieckiem interesować.

Lunaris lubi tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja caly dzien szykuje sie na jutrzejsze urodziny Syna, rodzinka ma wpasc wiec gotowanie i sprzatanie odwalilam mimo ze dzis swieto ale co zrobic.
    Dokladnie 3 lata temu o tej porze mialam juz pierwsze skurcze a Mlody postanowil wyjsc na swiat dopiero jutro ok. godz 18... pamietam ze dlugo mowilam ze to byl najgorszy dzień w moim zyciu bo bardzo zle to znioslam i ze juz nigdy wiecej... Czasami sie zastanawiam czy to jakas kara od losu ze nie mozemy miec drugiego dziecka za to ze wtedy tak mowilam...

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Laree90 Nowa

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was bylaby tak mila i zerknela na moj wykres? Pierwsza polowe cyklu mierzylam temperature pol godziny pozniej niż mierze od polowy cyklu i wlasnie zaraz po owulce zaczal sie bol podbrzusza mysliscie ze moglo sie udac?
    62c18c17fbde9747970c692c9f6a1ebb.png

Laree90
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meska jaka tam kara, gdyby tak było to wiesz ile dziewczyn by miało tylko jedno dziecko. Co druga tam jęczy że już nigdy więcej
    U mnie pierwszy okres po dupku. Krwawienie słabe (to nawet nie jest krew, tylko brunatne gluty) i prawie nic mnie nie boli. Miałyście tak?

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szansa zawsze jest ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to po urodzeniu pierwszego dziecka też się zarzekałam ,że nigdy więcej,:D

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Witajcie ja caly dzien szykuje sie na jutrzejsze urodziny Syna, rodzinka ma wpasc wiec gotowanie i sprzatanie odwalilam mimo ze dzis swieto ale co zrobic.
    Dokladnie 3 lata temu o tej porze mialam juz pierwsze skurcze a Mlody postanowil wyjsc na swiat dopiero jutro ok. godz 18... pamietam ze dlugo mowilam ze to byl najgorszy dzień w moim zyciu bo bardzo zle to znioslam i ze juz nigdy wiecej... Czasami sie zastanawiam czy to jakas kara od losu ze nie mozemy miec drugiego dziecka za to ze wtedy tak mowilam...
    Moja przyjaciółka cały poród przeklinała męża i życzyła mu, żeby mu "interes usechł, a kulki odpadły" zanim się do niej jeszcze raz odważy zbliżyć - nic to nie dało i rok później znowu wylądowała na porodówce. Wniosek - można sobie bezkarnie narzekać i wyklinać ile wlezie ;) Taki babski przywilej

Lunaris, Meśka lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ