Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2017, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mnie wpisać na 23.11- urodziny M... może coś pomoże.
    Postaram się nie testować szybciej.

    Flowwer, KateHawke, summer86 lubią tę wiadomość

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 21 października 2017, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Wiesz, ostatnio było 0,734 to naiwna na pewniaka poszłam, że ładnie jest skoro się dawkę leku udało dobrać i nie brałam pod uwagę znów badania reszty. Chyba będę musiała, tylko że dziś 5 DC :/
    Czekam jeszcze na wyniki, ale chyba już w poniedziałek będą skoro do ,13tej nie ma.
    Jestem w szoku, że znów tak skoczyło przez niecałe półtora miesiąca. ;(

    przy badaniach tarczycy dc jest bez znaczenia.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 21 października 2017, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Proszę mnie wpisać na 23.11- urodziny M... może coś pomoże.
    Postaram się nie testować szybciej.

    OOO jednak wracasz i nie poddajesz się <3 a tak co słychać ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2017, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wracam. Po prostu czekam na koniec cyklu w spokoju. A co będzie za miesiąc, to nikt nie wie. Może jak będę na liście, to a nóż coś pomoże ;)

  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2649 2517

    Wysłany: 21 października 2017, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki:

    FSH 5.83 norma 3.03-8.08
    LH 5.02 norma 1.80-11.78
    Estradiol 35 norma 21-251
    Prolaktyna 384.7 norma 108-557
    Testosteron 36.42 norma 10.83-56.94

    Wydaje się wszytsko w normie. Nawet testosteron mi spadł bo rok temu miałam powyżej normy :-)

    Co sądzicie?

    Bocianiątko, staraczka1111 lubią tę wiadomość

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 21 października 2017, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki:

    FSH 5.83 norma 3.03-8.08
    LH 5.02 norma 1.80-11.78
    Estradiol 35 norma 21-251
    Prolaktyna 384.7 norma 108-557
    Testosteron 36.42 norma 10.83-56.94

    Wydaje się wszytsko w normie. Nawet testosteron mi spadł bo rok temu miałam powyżej normy :-)

    Co sądzicie?
    Co do reszty Ci nie powiem , tylko że u mnie i gin i Endo mówią, że 100 dla PRL najlepiej.

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 21 października 2017, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    przy badaniach tarczycy dc jest bez znaczenia.
    A to okey, myślałam że tak jak prolaktynę 3-5 DC. W takim razie nie mam wyjścia i zrobię na dniach.

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8518 7909

    Wysłany: 21 października 2017, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, średnio się znam na prolaktynie, ale też miałam coś koło 300 i mój lekarz mówił, że ok.
    Reszta wyników moim zdaniem dobra, stosunek LH i FSH też :)

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8518 7909

    Wysłany: 21 października 2017, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Proszę mnie wpisać na 23.11- urodziny M... może coś pomoże.
    Postaram się nie testować szybciej.

    Dopisałam i życzę powodzenia :)

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2649 2517

    Wysłany: 21 października 2017, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer mi też się wydaje ze ok. Bo prolaktyne można podawać w dwóch wartościach chyva :-)

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10343 11269

    Wysłany: 21 października 2017, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki:

    FSH 5.83 norma 3.03-8.08
    LH 5.02 norma 1.80-11.78
    Estradiol 35 norma 21-251
    Prolaktyna 384.7 norma 108-557
    Testosteron 36.42 norma 10.83-56.94

    Wydaje się wszytsko w normie. Nawet testosteron mi spadł bo rok temu miałam powyżej normy :-)

    Co sądzicie?

    w ktorym dniu cyklu robilas badania?

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2649 2517

    Wysłany: 21 października 2017, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    w ktorym dniu cyklu robilas badania?

    W 3 dc

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2017, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dopiszcie mnie na 2 listopada. Teraz 2 tygodnie udręki i czekania.

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 21 października 2017, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki:

    FSH 5.83 norma 3.03-8.08
    LH 5.02 norma 1.80-11.78
    Estradiol 35 norma 21-251
    Prolaktyna 384.7 norma 108-557
    Testosteron 36.42 norma 10.83-56.94

    Wydaje się wszytsko w normie. Nawet testosteron mi spadł bo rok temu miałam powyżej normy :-)

    Co sądzicie?

    Wyniki idealne ! A co do prolaktyny to masz w normie i nie ma co się nakrecać ;) Mi w klinice tłumaczono że w tedy się martwimy jej wysokim poziomem jak zaburza owulacje. A ty masz super ;)

    Karolina90 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2649 2517

    Wysłany: 21 października 2017, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Wyniki idealne ! A co do prolaktyny to masz w normie i nie ma co się nakrecać ;) Mi w klinice tłumaczono że w tedy się martwimy jej wysokim poziomem jak zaburza owulacje. A ty masz super ;)

    Dziękuję :-* <3

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3878 5206

    Wysłany: 21 października 2017, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    A tak w ogóle zajrzałam dziś na fioletową stronę.. i szybko dałam sobie spokój, póki co nie mój klimat i zbyt wiele rozkmin bym miała czytając co komu i kiedy na USG wyszło.

    Summer, mam tak samo, trochę się ciągle czuję tam obco. Dlatego ciągle tu jestem, dopóki mnie nie wyrzucicie, bo jednak tu jest swojsko. Może tam znajdziemy jeszcze dla siebie miejsce, ale głównie podglądam, zamiast się udzielać. Pewnie dziewczyny tez się tam dopiero poznają, stąd jest tam tak inaczej, my tutaj już bardzo jesteśmy zżyte.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 22:42

    summer86 lubi tę wiadomość

    PVkxp2.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 21 października 2017, 23:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Summer, mam tak samo, trochę się ciągle czuję tam obco. Dlatego ciągle tu jestem, dopóki mnie nie wyrzucicie, bo jednak tu jest swojsko. Może tam znajdziemy jeszcze dla siebie miejsce, ale głównie podglądam, zamiast się udzielać. Pewnie dziewczyny tez się tam dopiero poznają, stąd jest tam tak inaczej, my tutaj już bardzo jesteśmy zżyte.
    Przecież tutaj was nikt nie wyrzuca!!
    A czasem z fioletowej mogły bu tutaj wpaść i przywitac się jak Kaczorka, Zumbi, Ewcia czy lejka.
    Z wami tutaj mi dobrze aż za dobrze :D nie testuję a truje wam du..ę :P

    Ja się dziś czuję ovulacyjnie ma max-maxa, moje libido szaleje nawet 4 ( moje finały) nie wystarczyły. Chłop jest wymeczony a ja mam mało i typowy potężny ból owulacyjny.
    Co sie zaś poprzestawialo ......

    summer86, staraczka1111, Czrna 81, Lunaris lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8518 7909

    Wysłany: 22 października 2017, 05:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, 4? :D No to poszalałaś Kochana ;)
    A jesteś dalej na antykach czy do biopsji odstawiłaś?

    Flowwer lubi tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2649 2517

    Wysłany: 22 października 2017, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow :-D pewnie eMek ledwo żyje :-P ja zawsze mówię mojemu ze szkoda ze nie umieją tak klika razy pod rząd :-P bo ja zawsze muszę 2.

    A a propo Dziewczyn z brzuszkami. Nie wiecie co u Suri?

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 22 października 2017, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Flowwer, 4? :D No to poszalałaś Kochana ;)
    A jesteś dalej na antykach czy do biopsji odstawiłaś?
    jestem na hormonalnej terapi zastępczej ale nie antykoncepcji i mam brać dopuki nie będzie wyników.
    Tylko mi wszystko szaleje w środku serio !!! Mam niesamowitą ochotę na <3 trzech chłpów bym zajechała nie wiem co to.. ale działa jak viagra :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 17:23

    staraczka1111, Czrna 81, Bocianiątko, Lunaris lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego