X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Ja też nie wiedziałam nigdy mojego męża myjącego okna, ale wiesz wszystko przed nami. Kiedyś jak spytałam go kto będzie polerowal podłogę w kuchni (bo mam gres polerowany błyszczący) na kolanach jak będę w ciąży to powiedział ze najwyżej wynajmiemy Ukrainke :-P wiec skoro ona takie podejście to ja wcale nie będę miała skrupułów żeby chodzić i mówić że nie mogę nic robić :-D
    A dziś w ogóle mnie zaskoczył bo nasza rozmowa wyglądała tak:
    Ja: Kochanie który to dzień mojej ciąży?
    M: no jak to który, 25 (wiec juz mi oczy wyszły ze wiem :-P )
    Ja: To kiedy powinnam zrobić test?
    M: za tydzień :-D

Chyba się jednak trochę orientuje :-P
    Rany, jak go tak odpytujesz z każdego cyklu, to ja bym się dziwiła, gdyby nie robił notatek i zakuwał nocami ;)

Karolina90 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Melduję, że dzisiaj test owu taki sam jak wczoraj, do tego muszę kupić na jutro więcej porządnych w rossmanie, bo ten horienmedical z gemini to pokazał tak bladą kreskę, że gdybym nie wiedziała, że coś jest na rzeczy, to bym jej pewnie nie wypatrzyła:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4761269b7c95.jpg
    Temperatury też na owu nie wskazują. Ehh, chyba się niepotrzebnie ucieszyłam, że jednak będzie ta nieszczęsna owulka
    Może jeszcze coś się wykluje u mnie zwykle takie kreski na owulacyjnych były przez dwa dni na trzeci dzień test pokazywał kreskę testowa ciemniejsza od kontrolnej a skok był na następny dzien

cf409fc7e7.png

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Może jeszcze coś się wykluje u mnie zwykle takie kreski na owulacyjnych były przez dwa dni na trzeci dzień test pokazywał kreskę testowa ciemniejsza od kontrolnej a skok był na następny dzien
    Dzięki! W takim razie zatestuję jeszcze jutro, tylko jednak muszę zainwestować w te lepsze testy. Właśnie doszedł mi ból z okolic lepszego jajnika! Cieszę sìę, więc wspaniale, jestem już masochistką :/ Dowód 2: upiekłam ciasto, którego nie mogę jeść. Dowód 3: zajrzałam na facebooka i widziałam, jakie największe tępactwo z osiedla ma ładne dzieci, a to mnie nastawia nieprzychylnie. A właśnie, myślicie że jak ktoś sam sobie odpisuje na posty, to już choroba psychiczna? Może poprostu chce pogadać z kimś na swoim poziomie?
    Dziewczyny, jakby się któraś kiedyś chciała skusić na testy horrienmedical (ja kupiłam w aptece Gemini), to niech się lepiej jednak nie kusi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 17:23

pawojoszka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dzięki! W takim razie zatestuję jeszcze jutro, tylko jednak muszę zainwestować w te lepsze testy.
    Dziewczyny, jakby się któraś kiedyś chciała skusić na testy horrienmedical (ja kupiłam w aptece Gemini), to niech się lepiej jednak nie kusi.
    One są identyczne jak te z allegro. Tylko cena inna.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika zdarzyło mi się to pierwszy raz :P byłam przekonana ze odpowie Daj mi kobieto spokój :D

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Nika zdarzyło mi się to pierwszy raz :P byłam przekonana ze odpowie Daj mi kobieto spokój :D
    To plus dla męża. Mój też zawsze wie kiedy co i jak, ale on przez 4 lata siedział w naszym owu-bagnie jako strona bardziej zainteresowana i skubaniec wie, że musi sam pilnować pewnych kwestii i terminów. Niech też się męczy, a co

Rucola, Karolina90, Karma88, pilik lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    One są identyczne jak te z allegro. Tylko cena inna.
    Cenę mają cudowną 17 zeta z groszami za 30 sztuk. Jakość gorsza. Taką bledziutką kreskę, jak mi dziś pokazał, mam na innych testach w dowolnym dniu cyklu, a ten test coś słabo to moje lh wychwytuje :/ trzeba by brać poprawkę, że owu może być nie wtedy kiedy pokazuje ciemną krechę tylko takiego bladzioszka

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika u mnie te tanie tez nie zdają egzaminu. Za kazdym razem ta kreska jest taka sama,ale w tym cyklu w okolicach owu zrobilam 3 różne i te tanie pokazały taką bladziutka kreske,a na pozostałych były dwie mocne krechy. Zostało mi z 10 tych tanich i robie je teraz i sa prawie pozytywne. Oszalały ;)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane błagam wad jeszcze o modlitwę bo działa. Szyjka 1 cm, ale jak usiadłam to zaczęłam krwawić wiec jeszcze 5mm zeby się wydłużyła.
    Widziałam dziś Misie <3 zdrowe ale płeć będzie niespodziewanką :) jeszcze 13 tygodni i będą bezpieczne

91Ewela09, klaudiaaa93, staraczka1111, Karolina90, JustynaG, blue00, Flowwer, Jedna_z_Wielu, Sarna84, summer86, Enii, Lunaris, KateHawke, Meśka, Koteczka82, Emiilka, Bajkaaa, Anna Stesia, Czrna 81, Bocianiątko, -Monika-, Malinka7, Cheresta, KateKum, Lejka, Bunia86, Barbarka1984, Karma88, Kaczorka, pilik, pawojoszka, Amy333 lubią tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości. Zostajesz w szpitalu? Jaki plan maja lekarze?

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Super wiadomości. Zostajesz w szpitalu? Jaki plan maja lekarze?
    dzisiaj chciał mnie jeden wypisać, drugi mnie zostawił. Byle poszla na 2 cm to założą pessar

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna, serce mi szybciej bije na widok wiadomości od Ciebie! Dobrze, że szyjka współpracuje, a Bąbelki zdrowe :) Możecie na nas liczyć! Ooo, założymy taką e-wspólnotę na wątku testowaczek ;)

Rucola, Bocianiątko lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna ciesze się bardzo :)
    zostan chyba jak najdłużej w szpitalu pod dobrą opieką.

Dziewczyny wysyłam jutro M na badania z krwi testosteron i coś jeszcze?

Muszę wam coś powiedzieć... u nas jest problem z wzwodem M. Sam często chce się kochać i ja tez. Na poczatku zawsze wszytsko jest jak nalezy a potem nagle pyk i nici z tego ..:(
    Twierdzi, że się stresuje żeby mi było dobrze.. ale zaczyna mnie to irytować i nie wiem może stąd problemy z ciążą.
    Nie jest to regułą.. no ale zdarza się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 18:45

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Muszę wam coś powiedzieć... u nas jest problem z wzwodem M. Sam często chce się kochać i ja tez. Na poczatku zawsze wszytsko jest jak nalezy a potem nagle pyk i nici z tego ..:(
    Twierdzi, że się stresuje żeby mi było dobrze.. ale zaczyna mnie to irytować i nie wiem może stąd problemy z ciążą.
    Nie jest to regułą.. no ale zdarza się.

Może to ze stresu? Chciałby, żeby wszystko było dobrze, spina się... i organizm strajkuje?

Z nami też tak bywa. Czasami jesteśmy gotowe, nie potrzeba żadnej gry wstępnej. A w innych momentach trzeba się bardziej postarać, żeby do czegoś doszło.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Może to ze stresu? Chciałby, żeby wszystko było dobrze, spina się... i organizm strajkuje?

Z nami też tak bywa. Czasami jesteśmy gotowe, nie potrzeba żadnej gry wstępnej. A w innych momentach trzeba się bardziej postarać, żeby do czegoś doszło.
    Pewnie tak i nie wiem jak mu pomoc. Bo widze ze sie biedny przejmuje

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Kochane błagam wad jeszcze o modlitwę bo działa. Szyjka 1 cm, ale jak usiadłam to zaczęłam krwawić wiec jeszcze 5mm zeby się wydłużyła.
    Widziałam dziś Misie <3 zdrowe ale płeć będzie niespodziewanką :) jeszcze 13 tygodni i będą bezpieczne
    Miód na moje serce !!! Kochana babelki najważniejsze że bezpieczne.
    A ten poprzedni źle złożony?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna jak się cieszę, że idzie ku dobremu!!!!! Moją modlitwę macie <3 <3 <3

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/62630ce7fc632.jpg.html>IMG_20171112_191021.jpg
    Moj organizm wariuje. W styczniowym cyklu biorę sie za badanie hormonow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 19:21

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, zrobiłam wszystko tak jak pisalyscie i nie chce sie wkleic zdjecie, ucina link.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstaw link z BB Code

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ