X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Sama juz nie wiem prog mAm wysoki wiec to raczej nie to :/
    Z aplikacji mialam na myśli ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Muszę się wyżalić. Widzialam sie dzisiaj z jedna z moich najlepszych wieloletnich kolezanek (mozna powiedziec przyjaciolka, chociaz teraz to juz sama nie wiem...). Zawsze wszystko sobie mowimy, a ona oznajmila mi ze jest w 14 tc! Normalnie jak bym w pysk dostala. Gdybym nie zainicjowala dzisiejszego spotkania to nie wiem kiedy bym sie dowiedziala, po porodzie? :( Ciagle mnie dopytywala ostatnio jak ida starania, a jak ja pytalam jak u niej to zmieniala temat... Jeszcze ostatnio mnie pytala smsem czy ma dobry wynik tsh, a ja jej na to ze jak dla staraczki to idealny... Jak sie zalilam ze sie nie udaje, to mowila zebym sie nie denerwowala bo starania to sama przyjemnosc. Caly czas grala i chyba tylko dlatego ze juz widac brzuszek mi powiedziala. Twierdzi ze bala sie jak zareaguje, ze bedzie mi przykro. Tym czasem boli to teraz jeszcze bardziej, bo zawiodlam sie bardzo na niej ;(

Mysss ja bym jej nie skreślała, może faktycznie nie chciała Ci robić przykrości. to jednak bardzo delikatna sprawa - na pewno sobie wyjaśnicie :)

summer86, Czrna 81 lubią tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, a dlaczego eMek taki zmierzły? Ma już dość szpitala? A co do dnia tygodnia - z moim to samo, śmieję się czasem że ma pamięć złotej rybki.

Ewela, mam nadzieję, że to nie zatrucie :D

Karolina90 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysss podejrzewam jak sie czujesz i bardzo mi przykro :( takie sytuacje za strasznie nie fajne deliktanie mowiac :( sama przezylam podobne 2 razy...

Ja przezylam wszystkich gosci- bardzo mnie stresuja takie imprezy rodzinne pomieszanie mojej rodziny i M. Ale dalismy rade.
    Maly sie usypia a ja mam chwile dla siebie i jestem tak zmeczona ze chyba pojde polozyc sie razem z nimi... dobrej nocy :*

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Z aplikacji mialam na myśli ;)
    No kurczę właśnie to sie zawsze dzieje przed aplikacją :/ ważne, ze maluchy rosną i serduszka pięknie biją :) ulga na Twarzy M i rodziców jak wyszłam z gabinetu i mnie zobaczyli to tez duża przyjemność <3

Flowwer, blue00, Czrna 81, Lejka lubią tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Jejku ja tez się chyba znów zatrułam ;/ tak mnie mdli, a co najlepsze płakałam na Maserchefie :P

Agniechaaa nie strasz. Dobrze ze się wyjaśniło.

Panan na pewno doskonale wiesz, ze najlepiej w dniu spodziewanej ale od 12 dpo możesz próbować :P

Wiem :d tylko ten wykres jest za piękny i boje się żeby mnie znów w ciula nie zrobił :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Mój jutro wychodzi i jest zmierzły jak osa ja bym mu dała relke 10 mg w tylek dla przykładu!!
    O! ja na to nie wpadłam -trzeba było go znieczulić i wykorzystać po swojemu a nie się z chłopem kłócić :P niektóre egzemplarze to nic nie rozumieją!

myssss też to przerabiałam z moją "najlepszą" przyjaciółka- i na koniec powiedziała mi jeszcze że jestem nieodpowiedzialna że chcę dziecko bez ślubu- poczułam się jak jakaś patologia! ale dziewczyny mnie tu naprostowały, obraziłam się na pare miesięcy a teraz pogratulowałam jej zdrowego synka. Dobrze że chociaż im się starania udały -nawet wrogom nie życzę tego przez co my tu przechodzimy. Ale mimo wszystko kontakt został mocno ograniczony...
    Może Twoja przyjaciółka faktycznie nie wiedziała jak się zachować? Łatwiej pewnie by było jak by od razu powiedziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 20:56

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysss może przyjaciółka nie chciała faktycznie robić przykrości.
    Ja o ciąży mojej najlepszej przyjaciółki dowiedziałam sie jak wychodziłam z domu dzwoni że mam jej sprawdzić wyniki z labu ( passy miałam ;) ) to z powrotem do domu uruchomiłam komp ogladam i co ? Beta ponad 500 !! Ciepło mam na sercu cały czas jak sobie przypomnę <3 Jedna z tych chwil co sie nie zapomina i płacze ze szczęścia przrz telefon <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 21:19

pilik lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Cenę mają cudowną 17 zeta z groszami za 30 sztuk. Jakość gorsza. Taką bledziutką kreskę, jak mi dziś pokazał, mam na innych testach w dowolnym dniu cyklu, a ten test coś słabo to moje lh wychwytuje :/ trzeba by brać poprawkę, że owu może być nie wtedy kiedy pokazuje ciemną krechę tylko takiego bladzioszka
    Na allegro 18 zł za 50 szt ;) i jeszcze 5 testów ciążowych gratis :D ale ja ich za darmo nie chce. Niech oddadzą moje różowe :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 21:06

Lunaris lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Muszę się wyżalić. Widzialam sie dzisiaj z jedna z moich najlepszych wieloletnich kolezanek (mozna powiedziec przyjaciolka, chociaz teraz to juz sama nie wiem...). Zawsze wszystko sobie mowimy, a ona oznajmila mi ze jest w 14 tc! Normalnie jak bym w pysk dostala. Gdybym nie zainicjowala dzisiejszego spotkania to nie wiem kiedy bym sie dowiedziala, po porodzie? :( Ciagle mnie dopytywala ostatnio jak ida starania, a jak ja pytalam jak u niej to zmieniala temat... Jeszcze ostatnio mnie pytala smsem czy ma dobry wynik tsh, a ja jej na to ze jak dla staraczki to idealny... Jak sie zalilam ze sie nie udaje, to mowila zebym sie nie denerwowala bo starania to sama przyjemnosc. Caly czas grala i chyba tylko dlatego ze juz widac brzuszek mi powiedziala. Twierdzi ze bala sie jak zareaguje, ze bedzie mi przykro. Tym czasem boli to teraz jeszcze bardziej, bo zawiodlam sie bardzo na niej ;(

Wydaje mi się, że ona nie chciała Ci robić przykrości. Po prostu liczyła, że sprawa sama się rozwiąże i zajdziesz zanim Ci powie. I obie będziecie mogły się tym cieszyć. Nie skreślaj jej.
    Ona po prostu wiedziała, że to będzie trudne.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Flowwer, a dlaczego eMek taki zmierzły? Ma już dość szpitala? A co do dnia tygodnia - z moim to samo, śmieję się czasem że ma pamięć złotej rybki.

Ewela, mam nadzieję, że to nie zatrucie :D

Zimno tam, głodny, palić mu sie chce.... i takie tam ...

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • myssss Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie skreślam jej. Tak łatwo się nie obrażam, mam za miękkie serce. Ale w tym momencie jestem taka zła i zawiedziona.
    Trochę ją rozumiem. Bo fakt, że ona wie że to mój czuły punkt. Ale znacznie lepiej bym to zniosła gdybym wiedziała od początku. Kibicowałabym, trzymała kciuki. Chętnie słuchałabym o kolejnych betach, wizytach, badaniach itd. Dokładnie tak jak Flower ze swoją przyjaciółką. A tymczasem dowiaduję się jak już zna płeć, jest 4 miesiacu i to tylko dlatego że nie mogła już ukryć brzuszka. Przez 3 mce widziałyśmy się raz w tygodniu. Wielokrotnie był temat starań i ciąży i ona dalej udawała, że się stara, a już dawno cieszyła się fasolką :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 21:08

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Wydaje mi się, że ona nie chciała Ci robić przykrości. Po prostu liczyła, że sprawa sama się rozwiąże i zajdziesz zanim Ci powie. I obie będziecie mogły się tym cieszyć. Nie skreślaj jej.
    Ona po prostu wiedziała, że to będzie trudne.

Tak też mi powiedziała. Czekała, aż ja zajdę. Ale kurde... no ileż można ściemniać i się tajniaczyć? :( Skoro od 1,5 roku nie zaszłam, to akurat zaszłabym teraz żeby ona nie musiała mi robić przykrości :(

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna powolutku do przodu z oby tak dalej. Trzymaj się! :-)

Agniechaaa nie strasz nas więcej już, cieszę się że z maluszkami wszystko dobrze. Oby już nie robiły mamie psikusa :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna dobre wieści!

Aga straszą te zajacoczeresnie ;) dobrze ze jest dobrze!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane jak się wpisuje kolorowy tekst?wiem,że a gdzie wpisać dane słowo?

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheh no i wpisałam

Flowwer lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w dalszym ciągu nie wiem co i jak :/ bo nie udało mi się wpisać słowo gratuluję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 21:15

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope priv <3
    Tak czy nie ?

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Zaglądam do Was po cichu i cieszę się Waszymi radościami. Gratuluję wszystkich spełnionych marzeń :)).
    U mnie drugi cykl starań przeminął nie dając żadnej nadziei.
    Wybieram się do labu zrobić hormony w 4dc, ale odradzono mi progesteron. Pani sugerowała, że 21-23 dzień cyklu byłby najlepszy.
    Stąd moje pytanie do Was - Ekspertki :D. Jaką informację da mi progesteron w 4dc? Robić czy nie robić? :).

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ