X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Tak też mi powiedziała. Czekała, aż ja zajdę. Ale kurde... no ileż można ściemniać i się tajniaczyć? :( Skoro od 1,5 roku nie zaszłam, to akurat zaszłabym teraz żeby ona nie musiała mi robić przykrości :(
    Może czekała na "odpowiedni moment"?

A wiesz, że czasami tak się zdarza, że obie siostry zachodzą w ciążę niemal w jednym czasie?
    Koleżanka opowiadała, że ona zaszła w ciążę bardzo szybko. A jej kuzynka która starała się od dwóch lat, zaszła zaraz po niej. :) Takie baby boom. Jakby ciążą się można było zarazić :P
    Nawet kiedyś mój kuzyn żartował, że jakbym zaszła w ciążę to mam dać znać to będzie się lepiej pilnował (u nas w rodzinie to jak się zaczęło to wszystkie babki zachodziły w przeciągu kilku miesięcy w ciążę).

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysss tez mi sie wydaje ze nie miała niż złego na myśli tylko nie wiedziała jak podejść do tematu. Czasami tak głupio wychodzi. W sumie mam jedna znajoma która tez ma identyczny problem tylko juz duzo dłużej i kompletnie omijamy przy sobie ten temat ;). Czasami tylko sobie pożartujemy ze nie ma lekko z tym robieniem dzieci :). W każdym razie zorientowałam sie ostatnio ze wcale noe jest tak ze wszyscy maja dzieci tylko tak 1/3 znajomych par ma z tym jakimś mniejszy lub większy problem.

Lunaris nie przejmuj sie, tez sie czesto pokłócimy w jakiejs sytuacji gdzie powinno być romantycznie. Człowiekowi sie włączają zbyt duże oczekiwania i jeb ;)

Agniechaa dołączam się do dziewczyn - nie strasz :D. Następnym razem zacznij temat od "wszystko ok z Zającam" dopiero potem reszta ;).

Ja sie witam w nowym cyklu, trzymajcie kciuki, musi być lepszy niż poprzedni!

Lunaris lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Nie skreślam jej. Tak łatwo się nie obrażam, mam za miękkie serce. Ale w tym momencie jestem taka zła i zawiedziona.
    Trochę ją rozumiem. Bo fakt, że ona wie że to mój czuły punkt. Ale znacznie lepiej bym to zniosła gdybym wiedziała od początku. Kibicowałabym, trzymała kciuki. Chętnie słuchałabym o kolejnych betach, wizytach, badaniach itd. Dokładnie tak jak Flower ze swoją przyjaciółką. A tymczasem dowiaduję się jak już zna płeć, jest 4 miesiacu i to tylko dlatego że nie mogła już ukryć brzuszka. Przez 3 mce widziałyśmy się raz w tygodniu. Wielokrotnie był temat starań i ciąży i ona dalej udawała, że się stara, a już dawno cieszyła się fasolką :(
    Myssss, u mnie znajomi czy rodzina bali się nam mówić że zaszli w ciąże, bo myśleli że zrobią nam przykrość, nie wiedzieli jak, czy w ogóle nam mówić... jeśli ktoś jest nie w temacie to chyba po prostu nie wie jak się zachować, to delikatne kwestie. Mam nadzieje ze się dogadacie <3

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa w samo sedno! chyba faktycznie za duże ciśnienie :P mógł by jeszcze tak jakieś <3 na zgodę :P

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Nowa w samo sedno! chyba faktycznie za duże ciśnienie :P mógł by jeszcze tak jakieś <3 na zgodę :P
    Jutro z rana zaskocz albo naskocz na M z <3 :D

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to w ogóle dzisiaj dałam popis.. Jestem głupia.. Poszłam z mezem do sklepu, mąż kupował kurtkę, płacimy i babka się pyta czy dać nam torbę ekologiczna czy nie, no to mąż mówi że że, myślałam że dostaniemy jednorazowke a tu nic i tak wyszliśmy że sklepu. Mówię że pierwszy raz się z czymś takim spotkałam a on do mnie z podniesionym głosem se widocznie taka polityka sklepu itp a ja się rozplakalam.. Normalnie jakaś masakra co się zemna dzieje.. Chyba potrzebny mi już lekarz!!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulame wrote:
    Hej dziewczyny

Zaglądam do Was po cichu i cieszę się Waszymi radościami. Gratuluję wszystkich spełnionych marzeń :)).
    U mnie drugi cykl starań przeminął nie dając żadnej nadziei.
    Wybieram się do labu zrobić hormony w 4dc, ale odradzono mi progesteron. Pani sugerowała, że 21-23 dzień cyklu byłby najlepszy.
    Stąd moje pytanie do Was - Ekspertki :D. Jaką informację da mi progesteron w 4dc? Robić czy nie robić? :).
    Progesteron też zbadaj bo czasem siedzi torniel i miesza w hormonach a później 7-8 dni po owulacji

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokręć kuperkiem, może fochy mu przejdą ;)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss to jeszcze ja się wypowiem, ja na początku roku jak się starałam to i koleżanka się starała potem mi przeżywała każdy cykl itp, i nagle po kilku miesiącach odezwała się do mnie czemu się nie odzywam a ja nie miałam czasu bo prącuje i powiedziałam że ona też się nie odzywa, a ona do mnie ze znowu będzie miała syna... A ja ze co? Że w ciąży jesteś? A ona ze no tak już po prenatalnych... Mega mi było przykro... Ale cieszę się z jej ciąży tylko przykro mi było że każdy wiedział i nikt mi nie powiedział a takie wiadomości zawsze szybko się rozchodzily...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z przyjemnych spraw przyjaciółki mnie dziś porwały do kina na Złe mamuśki 2 i świetnie się bawiłam - chociaż jedna mała sytuacja mnie trochę hmmm ruszyła - jesteśmy 4, pierwsza zrobiła obu synów od strzała, druga wpadła tuż po ślubie i my dwie jedna 2,5 roku starań, jedna strata i roczny syn i ja staramy się ponad rok, mieliśmy za sobą cb i teraz jestem w ciąży - dzisiaj koedy powiedziałam że nie chcę pić zielonej herbaty bo jest niewskazana w ciąży i coś tam jeszcze później wyszło ze nie jem sera pleśniowego - od dwóch które bez problemu zaszlybw ciąże usłyszałam takie lekceważące śmiechy, że przeginam i że mi odbija. Było mi przykro... już jak im napisałam w ciągu dnia ze kiepsko się czuje i nie wiem czy będę to dwie napisały ze przecież to tylko kino a nie żadne akrobacje itd a ta która to przeszła zadzwoniła i powiedziała ze nic na sile i że przyjedzie po mnie i dowiezie do domu jeśli nie chce prowadzić... bardzo je wszystkie lubię, to super babki i znamy się wieki, ale jak to mówią syty głodnego nie zrozumie

• Izolda90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi by było strasznie przykro gdyby moja przyjaciółka nie powiedziała, że jest w ciąży. Ale też mam miękkie serce i za jakiś czas byśmy się pewnie z tego śmiały ;)

Natomiast z moją przyjaciółką miałyśmy tak, że obydwie się już ponad rok starałyśmy, rozmawiałyśmy i doradzałyśmy. No i któregoś dnia wysłała mi zdjęcie testu pozytywnego, oczywiście byłam przeszczęśliwa, że w końcu się jej udało. Tydzień później ja miałam termin @ i ja też jej wysłałam foto pozytywnego testu z tekstem- "pozazdrościłam ;p".
    Więc ciąża jest zaraźliwa ;) niestety ja nie doczekałam maluszka, a przyjaciółka już na wylocie ;D

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jutro z rana zaskocz albo naskocz na M z <3 :D
    Wykorzystam go przez sen :P wstaje o 6 i znowu w trasę ale jak mi coś zacznie mruczeć to mu powiem że nie może pojechać pogniewany :P ja z resztą wolę z rana :D

Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel to wszysto wina czasu jaki poswiecamy staraniom. Na rzesach stajemy i nie wychodzi a straty też podbijają się na psychice. Na pewno liczysz ile by teraz miały !!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Wykorzystam go przez sen :P wstaje o 6 i znowu w trasę ale jak mi coś zacznie mruczeć to mu powiem że nie może pojechać pogniewany :P ja z resztą wolę z rana :D
    To się nazywa pracoholizm haha

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Yosel to wszysto wina czasu jaki poswiecamy staraniom. Na rzesach stajemy i nie wychodzi a straty też podbijają się na psychice. Na pewno liczysz ile by teraz miały !!

Listopad to moja pierwsza strata i pierwsza ciąża po iui.

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Listopad to moja pierwsza strata i pierwsza ciąża po iui.
    Miałaś acoffil ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam siusiu i jest czysto Uf oby juz tak zostało

A powiem Wam lepszy nr u mnie mój własny brat nie powiedział o ciazy pomimo tego ze ja powiedziałam potem fakt szybko poroniłam ale nie chciałam mu tego mowić przez tel bo mieszka za granica i powiedziałam dopiero jak wrócił do pl a on po 4mc swojej żony oznajmił ze bedą miec dziecko (termin miałybyśmy podobny) i zeby teraz było najlepiej jak mu pogratulowałem powiedział tylko dzieki za to nigdy nie usłyszałam nawet głupiego przykro ki ze tak sie u Was potoczyło... powiem Wam ze boli mnie to do dzis, zamiótł temat mojej straty całkowicie pod dywan. Ale teraz i ja juz na pewno mu szybko nie powiem skoro oni robili takie tajemnice to nie mogą miec teraz pretensji
    P.s nawet nie on powiedział mi o ciazy kazał to przekazać mojej mamie...

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Miałaś acoffil ?

Wtedy nie, nie wiedziałam że takie problemy będę miała i tak pod górkę. To było dawno

❤️❤️❤️
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa, bardzo mi przykro że spotkała Cię taka sytuacja na IP, absolutnie tak nie powinno być. Dziewczyny, z punktu widzenia położnej i staraczki. Ciężko mi to pisać, ale na wczesnym etapie ciąży z medycznego punktu widzenia dużo nie możemy zrobić :( najczęściej jest to postawa wyczekująca.... Ale oczywiście nie znaczy to że macie nie chodzić na IP jak jesteście zaniepokojone :)

Jeszcze ciekawostka dla ciężarnych- wg najnowszych badań i obserwacji stosowanie no-spy w ciąży powoduje zmniejszone napięcie mięśniowe u dziecka po urodzeniu, które się utrzymuje, później są problemy z prawidłowym napięciem mięśniowym, co za tym idzie- opóźnienia w rozwoju ruchowym dziecka (np. może opóźnić moment w którym dziecko zaczyna siadać)

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trzymam bębe na kłódkę ze się staram jedynie M i przyjaciółka wie a moja siostra cały czas mnie namawia na IVF nawet dziś jak wpadła na kawe :)
    Gdyby nie miała długiego języka...

Lunaris, Czrna 81, Emiilka lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ