X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Tak też mi powiedziała. Czekała, aż ja zajdę. Ale kurde... no ileż można ściemniać i się tajniaczyć? :( Skoro od 1,5 roku nie zaszłam, to akurat zaszłabym teraz żeby ona nie musiała mi robić przykrości :(
    Może czekała na "odpowiedni moment"?

A wiesz, że czasami tak się zdarza, że obie siostry zachodzą w ciążę niemal w jednym czasie?
    Koleżanka opowiadała, że ona zaszła w ciążę bardzo szybko. A jej kuzynka która starała się od dwóch lat, zaszła zaraz po niej. :) Takie baby boom. Jakby ciążą się można było zarazić :P
    Nawet kiedyś mój kuzyn żartował, że jakbym zaszła w ciążę to mam dać znać to będzie się lepiej pilnował (u nas w rodzinie to jak się zaczęło to wszystkie babki zachodziły w przeciągu kilku miesięcy w ciążę).

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysss tez mi sie wydaje ze nie miała niż złego na myśli tylko nie wiedziała jak podejść do tematu. Czasami tak głupio wychodzi. W sumie mam jedna znajoma która tez ma identyczny problem tylko juz duzo dłużej i kompletnie omijamy przy sobie ten temat ;). Czasami tylko sobie pożartujemy ze nie ma lekko z tym robieniem dzieci :). W każdym razie zorientowałam sie ostatnio ze wcale noe jest tak ze wszyscy maja dzieci tylko tak 1/3 znajomych par ma z tym jakimś mniejszy lub większy problem.

Lunaris nie przejmuj sie, tez sie czesto pokłócimy w jakiejs sytuacji gdzie powinno być romantycznie. Człowiekowi sie włączają zbyt duże oczekiwania i jeb ;)

Agniechaa dołączam się do dziewczyn - nie strasz :D. Następnym razem zacznij temat od "wszystko ok z Zającam" dopiero potem reszta ;).

Ja sie witam w nowym cyklu, trzymajcie kciuki, musi być lepszy niż poprzedni!

Lunaris lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Nie skreślam jej. Tak łatwo się nie obrażam, mam za miękkie serce. Ale w tym momencie jestem taka zła i zawiedziona.
    Trochę ją rozumiem. Bo fakt, że ona wie że to mój czuły punkt. Ale znacznie lepiej bym to zniosła gdybym wiedziała od początku. Kibicowałabym, trzymała kciuki. Chętnie słuchałabym o kolejnych betach, wizytach, badaniach itd. Dokładnie tak jak Flower ze swoją przyjaciółką. A tymczasem dowiaduję się jak już zna płeć, jest 4 miesiacu i to tylko dlatego że nie mogła już ukryć brzuszka. Przez 3 mce widziałyśmy się raz w tygodniu. Wielokrotnie był temat starań i ciąży i ona dalej udawała, że się stara, a już dawno cieszyła się fasolką :(
    Myssss, u mnie znajomi czy rodzina bali się nam mówić że zaszli w ciąże, bo myśleli że zrobią nam przykrość, nie wiedzieli jak, czy w ogóle nam mówić... jeśli ktoś jest nie w temacie to chyba po prostu nie wie jak się zachować, to delikatne kwestie. Mam nadzieje ze się dogadacie <3

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa w samo sedno! chyba faktycznie za duże ciśnienie :P mógł by jeszcze tak jakieś <3 na zgodę :P

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Nowa w samo sedno! chyba faktycznie za duże ciśnienie :P mógł by jeszcze tak jakieś <3 na zgodę :P
    Jutro z rana zaskocz albo naskocz na M z <3 :D

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to w ogóle dzisiaj dałam popis.. Jestem głupia.. Poszłam z mezem do sklepu, mąż kupował kurtkę, płacimy i babka się pyta czy dać nam torbę ekologiczna czy nie, no to mąż mówi że że, myślałam że dostaniemy jednorazowke a tu nic i tak wyszliśmy że sklepu. Mówię że pierwszy raz się z czymś takim spotkałam a on do mnie z podniesionym głosem se widocznie taka polityka sklepu itp a ja się rozplakalam.. Normalnie jakaś masakra co się zemna dzieje.. Chyba potrzebny mi już lekarz!!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulame wrote:
    Hej dziewczyny

Zaglądam do Was po cichu i cieszę się Waszymi radościami. Gratuluję wszystkich spełnionych marzeń :)).
    U mnie drugi cykl starań przeminął nie dając żadnej nadziei.
    Wybieram się do labu zrobić hormony w 4dc, ale odradzono mi progesteron. Pani sugerowała, że 21-23 dzień cyklu byłby najlepszy.
    Stąd moje pytanie do Was - Ekspertki :D. Jaką informację da mi progesteron w 4dc? Robić czy nie robić? :).
    Progesteron też zbadaj bo czasem siedzi torniel i miesza w hormonach a później 7-8 dni po owulacji

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokręć kuperkiem, może fochy mu przejdą ;)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss to jeszcze ja się wypowiem, ja na początku roku jak się starałam to i koleżanka się starała potem mi przeżywała każdy cykl itp, i nagle po kilku miesiącach odezwała się do mnie czemu się nie odzywam a ja nie miałam czasu bo prącuje i powiedziałam że ona też się nie odzywa, a ona do mnie ze znowu będzie miała syna... A ja ze co? Że w ciąży jesteś? A ona ze no tak już po prenatalnych... Mega mi było przykro... Ale cieszę się z jej ciąży tylko przykro mi było że każdy wiedział i nikt mi nie powiedział a takie wiadomości zawsze szybko się rozchodzily...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z przyjemnych spraw przyjaciółki mnie dziś porwały do kina na Złe mamuśki 2 i świetnie się bawiłam - chociaż jedna mała sytuacja mnie trochę hmmm ruszyła - jesteśmy 4, pierwsza zrobiła obu synów od strzała, druga wpadła tuż po ślubie i my dwie jedna 2,5 roku starań, jedna strata i roczny syn i ja staramy się ponad rok, mieliśmy za sobą cb i teraz jestem w ciąży - dzisiaj koedy powiedziałam że nie chcę pić zielonej herbaty bo jest niewskazana w ciąży i coś tam jeszcze później wyszło ze nie jem sera pleśniowego - od dwóch które bez problemu zaszlybw ciąże usłyszałam takie lekceważące śmiechy, że przeginam i że mi odbija. Było mi przykro... już jak im napisałam w ciągu dnia ze kiepsko się czuje i nie wiem czy będę to dwie napisały ze przecież to tylko kino a nie żadne akrobacje itd a ta która to przeszła zadzwoniła i powiedziała ze nic na sile i że przyjedzie po mnie i dowiezie do domu jeśli nie chce prowadzić... bardzo je wszystkie lubię, to super babki i znamy się wieki, ale jak to mówią syty głodnego nie zrozumie

• Izolda90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi by było strasznie przykro gdyby moja przyjaciółka nie powiedziała, że jest w ciąży. Ale też mam miękkie serce i za jakiś czas byśmy się pewnie z tego śmiały ;)

Natomiast z moją przyjaciółką miałyśmy tak, że obydwie się już ponad rok starałyśmy, rozmawiałyśmy i doradzałyśmy. No i któregoś dnia wysłała mi zdjęcie testu pozytywnego, oczywiście byłam przeszczęśliwa, że w końcu się jej udało. Tydzień później ja miałam termin @ i ja też jej wysłałam foto pozytywnego testu z tekstem- "pozazdrościłam ;p".
    Więc ciąża jest zaraźliwa ;) niestety ja nie doczekałam maluszka, a przyjaciółka już na wylocie ;D

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jutro z rana zaskocz albo naskocz na M z <3 :D
    Wykorzystam go przez sen :P wstaje o 6 i znowu w trasę ale jak mi coś zacznie mruczeć to mu powiem że nie może pojechać pogniewany :P ja z resztą wolę z rana :D

Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel to wszysto wina czasu jaki poswiecamy staraniom. Na rzesach stajemy i nie wychodzi a straty też podbijają się na psychice. Na pewno liczysz ile by teraz miały !!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Wykorzystam go przez sen :P wstaje o 6 i znowu w trasę ale jak mi coś zacznie mruczeć to mu powiem że nie może pojechać pogniewany :P ja z resztą wolę z rana :D
    To się nazywa pracoholizm haha

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Yosel to wszysto wina czasu jaki poswiecamy staraniom. Na rzesach stajemy i nie wychodzi a straty też podbijają się na psychice. Na pewno liczysz ile by teraz miały !!

Listopad to moja pierwsza strata i pierwsza ciąża po iui.

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Listopad to moja pierwsza strata i pierwsza ciąża po iui.
    Miałaś acoffil ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam siusiu i jest czysto Uf oby juz tak zostało

A powiem Wam lepszy nr u mnie mój własny brat nie powiedział o ciazy pomimo tego ze ja powiedziałam potem fakt szybko poroniłam ale nie chciałam mu tego mowić przez tel bo mieszka za granica i powiedziałam dopiero jak wrócił do pl a on po 4mc swojej żony oznajmił ze bedą miec dziecko (termin miałybyśmy podobny) i zeby teraz było najlepiej jak mu pogratulowałem powiedział tylko dzieki za to nigdy nie usłyszałam nawet głupiego przykro ki ze tak sie u Was potoczyło... powiem Wam ze boli mnie to do dzis, zamiótł temat mojej straty całkowicie pod dywan. Ale teraz i ja juz na pewno mu szybko nie powiem skoro oni robili takie tajemnice to nie mogą miec teraz pretensji
    P.s nawet nie on powiedział mi o ciazy kazał to przekazać mojej mamie...

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Miałaś acoffil ?

Wtedy nie, nie wiedziałam że takie problemy będę miała i tak pod górkę. To było dawno

❤️❤️❤️
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa, bardzo mi przykro że spotkała Cię taka sytuacja na IP, absolutnie tak nie powinno być. Dziewczyny, z punktu widzenia położnej i staraczki. Ciężko mi to pisać, ale na wczesnym etapie ciąży z medycznego punktu widzenia dużo nie możemy zrobić :( najczęściej jest to postawa wyczekująca.... Ale oczywiście nie znaczy to że macie nie chodzić na IP jak jesteście zaniepokojone :)

Jeszcze ciekawostka dla ciężarnych- wg najnowszych badań i obserwacji stosowanie no-spy w ciąży powoduje zmniejszone napięcie mięśniowe u dziecka po urodzeniu, które się utrzymuje, później są problemy z prawidłowym napięciem mięśniowym, co za tym idzie- opóźnienia w rozwoju ruchowym dziecka (np. może opóźnić moment w którym dziecko zaczyna siadać)

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trzymam bębe na kłódkę ze się staram jedynie M i przyjaciółka wie a moja siostra cały czas mnie namawia na IVF nawet dziś jak wpadła na kawe :)
    Gdyby nie miała długiego języka...

Lunaris, Czrna 81, Emiilka lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ