Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
myssss wrote:Tak też mi powiedziała. Czekała, aż ja zajdę. Ale kurde... no ileż można ściemniać i się tajniaczyć? Skoro od 1,5 roku nie zaszłam, to akurat zaszłabym teraz żeby ona nie musiała mi robić przykrości
A wiesz, że czasami tak się zdarza, że obie siostry zachodzą w ciążę niemal w jednym czasie?
Koleżanka opowiadała, że ona zaszła w ciążę bardzo szybko. A jej kuzynka która starała się od dwóch lat, zaszła zaraz po niej. Takie baby boom. Jakby ciążą się można było zarazić
Nawet kiedyś mój kuzyn żartował, że jakbym zaszła w ciążę to mam dać znać to będzie się lepiej pilnował (u nas w rodzinie to jak się zaczęło to wszystkie babki zachodziły w przeciągu kilku miesięcy w ciążę). -
Mysss tez mi sie wydaje ze nie miała niż złego na myśli tylko nie wiedziała jak podejść do tematu. Czasami tak głupio wychodzi. W sumie mam jedna znajoma która tez ma identyczny problem tylko juz duzo dłużej i kompletnie omijamy przy sobie ten temat . Czasami tylko sobie pożartujemy ze nie ma lekko z tym robieniem dzieci . W każdym razie zorientowałam sie ostatnio ze wcale noe jest tak ze wszyscy maja dzieci tylko tak 1/3 znajomych par ma z tym jakimś mniejszy lub większy problem.
Lunaris nie przejmuj sie, tez sie czesto pokłócimy w jakiejs sytuacji gdzie powinno być romantycznie. Człowiekowi sie włączają zbyt duże oczekiwania i jeb
Agniechaa dołączam się do dziewczyn - nie strasz . Następnym razem zacznij temat od "wszystko ok z Zającam" dopiero potem reszta .
Ja sie witam w nowym cyklu, trzymajcie kciuki, musi być lepszy niż poprzedni!Lunaris lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
myssss wrote:Nie skreślam jej. Tak łatwo się nie obrażam, mam za miękkie serce. Ale w tym momencie jestem taka zła i zawiedziona.
Trochę ją rozumiem. Bo fakt, że ona wie że to mój czuły punkt. Ale znacznie lepiej bym to zniosła gdybym wiedziała od początku. Kibicowałabym, trzymała kciuki. Chętnie słuchałabym o kolejnych betach, wizytach, badaniach itd. Dokładnie tak jak Flower ze swoją przyjaciółką. A tymczasem dowiaduję się jak już zna płeć, jest 4 miesiacu i to tylko dlatego że nie mogła już ukryć brzuszka. Przez 3 mce widziałyśmy się raz w tygodniu. Wielokrotnie był temat starań i ciąży i ona dalej udawała, że się stara, a już dawno cieszyła się fasolką -
Nowa w samo sedno! chyba faktycznie za duże ciśnienie mógł by jeszcze tak jakieś na zgodę
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Nowa w samo sedno! chyba faktycznie za duże ciśnienie mógł by jeszcze tak jakieś na zgodę
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dziewczyny ja to w ogóle dzisiaj dałam popis.. Jestem głupia.. Poszłam z mezem do sklepu, mąż kupował kurtkę, płacimy i babka się pyta czy dać nam torbę ekologiczna czy nie, no to mąż mówi że że, myślałam że dostaniemy jednorazowke a tu nic i tak wyszliśmy że sklepu. Mówię że pierwszy raz się z czymś takim spotkałam a on do mnie z podniesionym głosem se widocznie taka polityka sklepu itp a ja się rozplakalam.. Normalnie jakaś masakra co się zemna dzieje.. Chyba potrzebny mi już lekarz!!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Lulame wrote:Hej dziewczyny
Zaglądam do Was po cichu i cieszę się Waszymi radościami. Gratuluję wszystkich spełnionych marzeń ).
U mnie drugi cykl starań przeminął nie dając żadnej nadziei.
Wybieram się do labu zrobić hormony w 4dc, ale odradzono mi progesteron. Pani sugerowała, że 21-23 dzień cyklu byłby najlepszy.
Stąd moje pytanie do Was - Ekspertki . Jaką informację da mi progesteron w 4dc? Robić czy nie robić? .
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
myssss to jeszcze ja się wypowiem, ja na początku roku jak się starałam to i koleżanka się starała potem mi przeżywała każdy cykl itp, i nagle po kilku miesiącach odezwała się do mnie czemu się nie odzywam a ja nie miałam czasu bo prącuje i powiedziałam że ona też się nie odzywa, a ona do mnie ze znowu będzie miała syna... A ja ze co? Że w ciąży jesteś? A ona ze no tak już po prenatalnych... Mega mi było przykro... Ale cieszę się z jej ciąży tylko przykro mi było że każdy wiedział i nikt mi nie powiedział a takie wiadomości zawsze szybko się rozchodzily...
-
A z przyjemnych spraw przyjaciółki mnie dziś porwały do kina na Złe mamuśki 2 i świetnie się bawiłam - chociaż jedna mała sytuacja mnie trochę hmmm ruszyła - jesteśmy 4, pierwsza zrobiła obu synów od strzała, druga wpadła tuż po ślubie i my dwie jedna 2,5 roku starań, jedna strata i roczny syn i ja staramy się ponad rok, mieliśmy za sobą cb i teraz jestem w ciąży - dzisiaj koedy powiedziałam że nie chcę pić zielonej herbaty bo jest niewskazana w ciąży i coś tam jeszcze później wyszło ze nie jem sera pleśniowego - od dwóch które bez problemu zaszlybw ciąże usłyszałam takie lekceważące śmiechy, że przeginam i że mi odbija. Było mi przykro... już jak im napisałam w ciągu dnia ze kiepsko się czuje i nie wiem czy będę to dwie napisały ze przecież to tylko kino a nie żadne akrobacje itd a ta która to przeszła zadzwoniła i powiedziała ze nic na sile i że przyjedzie po mnie i dowiezie do domu jeśli nie chce prowadzić... bardzo je wszystkie lubię, to super babki i znamy się wieki, ale jak to mówią syty głodnego nie zrozumie
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Mi by było strasznie przykro gdyby moja przyjaciółka nie powiedziała, że jest w ciąży. Ale też mam miękkie serce i za jakiś czas byśmy się pewnie z tego śmiały
Natomiast z moją przyjaciółką miałyśmy tak, że obydwie się już ponad rok starałyśmy, rozmawiałyśmy i doradzałyśmy. No i któregoś dnia wysłała mi zdjęcie testu pozytywnego, oczywiście byłam przeszczęśliwa, że w końcu się jej udało. Tydzień później ja miałam termin @ i ja też jej wysłałam foto pozytywnego testu z tekstem- "pozazdrościłam ;p".
Więc ciąża jest zaraźliwa niestety ja nie doczekałam maluszka, a przyjaciółka już na wylocie -
Flowwer wrote:Jutro z rana zaskocz albo naskocz na M z
Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Yosel to wszysto wina czasu jaki poswiecamy staraniom. Na rzesach stajemy i nie wychodzi a straty też podbijają się na psychice. Na pewno liczysz ile by teraz miały !!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Lunaris wrote:Wykorzystam go przez sen wstaje o 6 i znowu w trasę ale jak mi coś zacznie mruczeć to mu powiem że nie może pojechać pogniewany ja z resztą wolę z rana
Lunaris lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Yosel to wszysto wina czasu jaki poswiecamy staraniom. Na rzesach stajemy i nie wychodzi a straty też podbijają się na psychice. Na pewno liczysz ile by teraz miały !!
Listopad to moja pierwsza strata i pierwsza ciąża po iui.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Listopad to moja pierwsza strata i pierwsza ciąża po iui.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyByłam siusiu i jest czysto Uf oby juz tak zostało
A powiem Wam lepszy nr u mnie mój własny brat nie powiedział o ciazy pomimo tego ze ja powiedziałam potem fakt szybko poroniłam ale nie chciałam mu tego mowić przez tel bo mieszka za granica i powiedziałam dopiero jak wrócił do pl a on po 4mc swojej żony oznajmił ze bedą miec dziecko (termin miałybyśmy podobny) i zeby teraz było najlepiej jak mu pogratulowałem powiedział tylko dzieki za to nigdy nie usłyszałam nawet głupiego przykro ki ze tak sie u Was potoczyło... powiem Wam ze boli mnie to do dzis, zamiótł temat mojej straty całkowicie pod dywan. Ale teraz i ja juz na pewno mu szybko nie powiem skoro oni robili takie tajemnice to nie mogą miec teraz pretensji
P.s nawet nie on powiedział mi o ciazy kazał to przekazać mojej mamie... -
Flowwer wrote:Miałaś acoffil ?
Wtedy nie, nie wiedziałam że takie problemy będę miała i tak pod górkę. To było dawnoMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Agniechaaa, bardzo mi przykro że spotkała Cię taka sytuacja na IP, absolutnie tak nie powinno być. Dziewczyny, z punktu widzenia położnej i staraczki. Ciężko mi to pisać, ale na wczesnym etapie ciąży z medycznego punktu widzenia dużo nie możemy zrobić najczęściej jest to postawa wyczekująca.... Ale oczywiście nie znaczy to że macie nie chodzić na IP jak jesteście zaniepokojone
Jeszcze ciekawostka dla ciężarnych- wg najnowszych badań i obserwacji stosowanie no-spy w ciąży powoduje zmniejszone napięcie mięśniowe u dziecka po urodzeniu, które się utrzymuje, później są problemy z prawidłowym napięciem mięśniowym, co za tym idzie- opóźnienia w rozwoju ruchowym dziecka (np. może opóźnić moment w którym dziecko zaczyna siadać) -
A ja trzymam bębe na kłódkę ze się staram jedynie M i przyjaciółka wie a moja siostra cały czas mnie namawia na IVF nawet dziś jak wpadła na kawe
Gdyby nie miała długiego języka...Lunaris, Czrna 81, Emiilka lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄