X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Masz passara ? Dlaczego coś mi uciekło bo nie pamiętam byś coś pisała ?!!
    Kochana i mnie to nie ominęło :P nie dość, że po basenie zafundowałam sobie ,,sto twarzy grzybiarzy" to i szyjka zaczęła zjeżdżać. :P

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna dzięki za wieści, oby kolejne były coraz lepsze <3
    Flo trzymam kciuki za wizytę i chociaż na forum zaglądam nie tak często jak bym chciała, i niewiele się udzielam, to kibicuję Ci nieustannie <3
    agulineczka wrote:
    CO do testów owulacyjnych jeszcze, to na testach Vitam z apteki dzisiaj lekka blada druga kreska - wg mnie ok jak na mój dzień cyklu, a na allegrowskich z niebieską końcówką totalna biel, a na tych bladych z allegro oczywiście pozytyw. Dlaczego nie ma już tych różowych...? :( chyba będę musiała wrócić do pomiaru temp... buuu

Haha czyli tekst: "poproszę test ciążowy ale z tych co wychodzą pozytywne" nie jest taki oderwany od rzeczywistości ;-)
    Owulaki już mamy wedle życzenia. Chcesz negatyw kupujesz niebieski, chcesz pozytyw kupujesz ten z jasnym paskiem ;-) A tak na poważnie to widzę, że zakup testów na allegro to wyrzucanie kasy w błoto.

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski.. ja dziś od rana wymiotuje gdyby nie fakt, że jestem w 8dc juz bym sie pewnie cieszyła a tak to tylko zatrucie.

Byłam w rossmanie zakupić artylerie na ten cykl, 3 testy ciążowe ( 2 bobo i 1 facelle) i 2 opakowanie testów ovo facelle

Oby były dla mnie szcześliwe

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciążowych nie kupuję, bo to bez sensu w tym miesiącu, ale do Rossmanka dziś koniecznie po owulaki i karmę dla kotku, bo moje kotku chodzi głodne na znak protestu przeciw karmie Felix sensations, na którą się szaprnęłam w przypływie czułości. W sumie dobrze, że to taki ekonomiczny zwierzak, co lubi tylko tanią karmę. Znowu się będę głupio czuć w kolejce, kiedy jako jedyna nie będę mieć w koszyku kosmetyków (ja się raczej nie maluję)

Karolina90 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Dzisiaj o 17
    Będę wtedy siedziała u fryzjera, ale obiecuję Ci że kciuczki pod peleryną będą zaciśnięte! hehe

Flowwer lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Najwazniejsze, ze czysto czasem tylko jakieś brązowe nitki krwi ale to raczej resztki z wczoraj. Brzuch lekko cmi ale to pewnie nerwy plus wczorajsze badanie. Wiec lezymy

Inna cuuuuudny michas :)
    Super <3

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja mam tak samo :P też się nie maluje, no chyba, że idę na jakąś zorganizowaną imprezę np. wesele :P ale jak jest efekt jak taka osoba się w końcu umaluje: "Wooooooow" :D

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo powodzenia dzisiaj! :)

Flowwer lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Idealnie powiedziane, ostatnio sie śmiałam ze kiedy ja bede taka promienna i zadowolona jak panie z brzusiami w gazetach... odp nigdy...
    Bo te w gazetach to przereklamowane sa. Mimo ze moja ciaza przebiegla normalnie to az super tez sie czasem nie czulam. Bo to mdlosci to zgaga,probleny ze spaniem, bol kregoslupa, i zadyszka przy chodzeniu. Tego w gazetach nie pokazują.

• staraniowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Beta za niska jak na ten dzień po owulacji. To mógłbyć biochem, resztki zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka ew. norma labo.

Normy w laboratorium Invicty są takie:

Kobiety przed menopauzą: < 1.0
    Kobiety po menopauzie: < 7.0
    Kobiety w ciąży:
    3 tydzień: 5.8 - 71.2

Ja jestem 12 dpo.

Lekarka mówiła, by dzwonić gdy wynik będzie wyższy niż 1. Powtórzę betę w środę i piątek. Na nic się nie nastawiam, bo wiem, jak może być. Może to być znów biochemiczna i na to nic nie poradzę...

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Nika ja mam tak samo :P też się nie maluje, no chyba, że idę na jakąś zorganizowaną imprezę np. wesele :P ale jak jest efekt jak taka osoba się w końcu umaluje: "Wooooooow" :D
    U mnie makijaż jest bez sensu, poprostu, bo mam ciemne rzęsy i brwi a cerę bez syfów właśnie dopóki nie zacznę jakiegoś kosmatyka na siebie nakładać. Po użyciu podkładu zawsze mi coś wychodzi i już się oduczyłam, że niewarto przedobrzać

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wrocilismy ze szczepienia. Moje dziecko wazy juz 8 100. A ma zaledwie 4.5msc. Mam nadzieje ze slowa pielęgniarki sie sprawdza i po 6 msc przystopuje z ta waga.Bo inaczej rece bede miala do podlogi. Juz nie wspominajac moj kregoslup ze wysiadzie.

pilik lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    U mnie makijaż jest bez sensu, poprostu, bo mam ciemne rzęsy i brwi a cerę bez syfów właśnie dopóki nie zacznę jakiegoś kosmatyka na siebie nakładać. Po użyciu podkładu zawsze mi coś wychodzi i już się oduczyłam, że niewarto przedobrzać

Oooo jak ja to znam :D Mam dokładnie tak samo. Dopóki nic na siebie nie nakładam cera jest wolna od syfków. Ale jak dwa dni z rzędu mam "tapetę" (nawet krem BB) to już coś się wybija. I mam b.ciemne włosy i grube rzęsy - na mnie to już i tak mało pomoże XD

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę ja mam bardzo jansa karnację a od leków przy in vitro rzęsy powylazily włosów na głowie tez o polowe mniej... wiec kiedy chichocze z domu uwaga uwaga doklejać sobie rzęsy bo inaczej mam łyse oczy :p

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Zazdroszczę ja mam bardzo jansa karnację a od leków przy in vitro rzęsy powylazily włosów na głowie tez o polowe mniej... wiec kiedy chichocze z domu uwaga uwaga doklejać sobie rzęsy bo inaczej mam łyse oczy :p

Nie zazdrość. U mnie to wiąże się z baaaardzo widocznymi wypadającymi włosami (one są wszędzie...), rzęsy jak pomaluję niedobranym tuszem to wyglądam koszmarnie, brwi są bardzo grube jak u Armenki, nie wspomnę o goleniu tego cholerstwa na nogach i w bikini...to jest dopiero syzyfowa praca. Ogolisz - za pół dnia musiałabyś na nowo...

Agniechaaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Nie zazdrość. U mnie to wiąże się z baaaardzo widocznymi wypadającymi włosami (one są wszędzie...), rzęsy jak pomaluję niedobranym tuszem to wyglądam koszmarnie, brwi są bardzo grube jak u Armenki, nie wspomnę o goleniu tego cholerstwa na nogach i w bikini...to jest dopiero syzyfowa praca. Ogolisz - za pół dnia musiałabyś na nowo...
    I tak zazdroszczę ja mam włosy ciemne wiec tez są wszędzie :D Hihi a akurat na nogach i bikini tam jak na złość sie nie pogorszyły i moge golić codziennie :p jedyny plus to ze mam pernametne brwi to trochę ratuje sytuacje chociaż i tak hennę od czasu do czasu muszę dać bo kokę włoski sań jasne i nie fajnie to wtedy wyglada :p

KateHawke lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo czekamy na dobre wiadomości:)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo zaraz sie odłączam od forum na parę godzin więc teraz życzę jajec jak malowane <3 Trzymam kciuki &&&

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Czytam Was już jakiś czas ale nigdy nic Sama nie pisałam. Moja historia to córeczka- 4 latka, dwa lata temu zdiagnozowana endometrioza,ponad rok na tabletkach w czerwcu laparotomia i wycięcie guza z blizny po cc. Od czerwca odstawiłam tabletki i się staramy z mężem o dzidzie. Co miesiąc testy i nadzieja. I teraz nie wiem co robić 34 dc niby boli niby ciągnie, w 25 dc miałam plamke krwi i od tamtej pory cisza. Nie wiem czy robić test czy czekac??? Boję się rozczarowania...

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:

ooo ja mam tak samo, ciemna oprawa oczu ale karnacja stosunkowo bardziej jasna niż ciemna, ale nie biała :P ale włosy na nogach i bikini to moj koszmar ;/ tyle ze ja chodzę regularnie na wosk bo inaczej to bym chyba się wykończyła :P

KateHawke lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ