Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea25 wrote:Cześć Dziewczyny.
Czytam Was już jakiś czas ale nigdy nic Sama nie pisałam. Moja historia to córeczka- 4 latka, dwa lata temu zdiagnozowana endometrioza,ponad rok na tabletkach w czerwcu laparotomia i wycięcie guza z blizny po cc. Od czerwca odstawiłam tabletki i się staramy z mężem o dzidzie. Co miesiąc testy i nadzieja. I teraz nie wiem co robić 34 dc niby boli niby ciągnie, w 25 dc miałam plamke krwi i od tamtej pory cisza. Nie wiem czy robić test czy czekac??? Boję się rozczarowania...
Ile dni jesteś po owu? jesteś w stanie to określić?
Zatestuj👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
KateHawke wrote:Nie zazdrość. U mnie to wiąże się z baaaardzo widocznymi wypadającymi włosami (one są wszędzie...), rzęsy jak pomaluję niedobranym tuszem to wyglądam koszmarnie, brwi są bardzo grube jak u Armenki, nie wspomnę o goleniu tego cholerstwa na nogach i w bikini...to jest dopiero syzyfowa praca. Ogolisz - za pół dnia musiałabyś na nowo...
-
Ale męczący dzień, pochmurno, ponuro i deszczowo
U Was też tak?
A ja jak zwykle siedzę i patrzę na ten wykres, a dokładniej na detektor oznak ciąży: "Jeśli jesteś w ciąży, to prawdopodobieństwo pozytywnego testu wynosi dziś około 18%. Termin porodu przypadałby na 28 lipca 2018. "
Podoba mi się ten zapis
-
nick nieaktualny
-
91Ewela09 wrote:Ale męczący dzień, pochmurno, ponuro i deszczowo
U Was też tak?
A ja jak zwykle siedzę i patrzę na ten wykres, a dokładniej na detektor oznak ciąży: "Jeśli jesteś w ciąży, to prawdopodobieństwo pozytywnego testu wynosi dziś około 18%. Termin porodu przypadałby na 28 lipca 2018. "
Podoba mi się ten zapisMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Mazowieckie - leje i zimno.
Na szczęście nie muszę z domu już do czwartku wyjeżdżać i pracuję na miejscu.
Napadłam tylko na Biedronkę, zrobiłam zakupy i kupiłam pistolet na klej na gorąco i będę mogła sobie dalej działać z rękodziełami.Flowwer lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Karolina90 wrote:Ile dni jesteś po owu? jesteś w stanie to określić?
ZatestujEdometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
nick nieaktualnyBea25 wrote:Niestety nie. U mnie wszystko jest takie beznadziejne że nigdy nie wiem kiedy mam,cykle też różne. Ze sluzu nie potrafi nic wyczytac bo jest różny i mówiąc szczerze zawsze jest. Ostatnie cykle rozbierznosc 22-42 dni nie wiem czy nie za wcześnie na test:/
-
U nas też dziś leje. Byłam tylko w dziado-szopku pogrzebać jakiś nowy w okolicy hihi. Zaś reklamówkę markowych gaci z nexta, Disneya małemu nabrałam za parę groszy dzisiaj odbyło się bez walk
Agniechaaaa, innamorata88, KateHawke, Flowwer, Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystaraczka1111 wrote:U nas też dziś leje. Byłam tylko w dziado-szopku pogrzebać jakiś nowy w okolicy hihi. Zaś reklamówkę markowych gaci z nexta, Disneya małemu nabrałam za parę groszy dzisiaj odbyło się bez walk
staraczka1111 lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Jeśli masz taką rozbieżność w cyklach to ja bym sie starała je najpierw uregulować i wtedy działać bo moze być cieżkoEdometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
Sarna84 wrote:Inna Michaś jest boski, dziękujemy za info od Aksamitnej, aktualizuj nam proszę co u Niej, oczywiście uznajemy jedynie same najlepsze wiadomości.
Flowwer, Sarna84 lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Karolina90 wrote:ooo ja mam tak samo, ciemna oprawa oczu ale karnacja stosunkowo bardziej jasna niż ciemna, ale nie biała ale włosy na nogach i bikini to moj koszmar ;/ tyle ze ja chodzę regularnie na wosk bo inaczej to bym chyba się wykończyła
-
nick nieaktualnystaraczka1111 wrote:A woskowanie boli? Nigdy nie miałam boję się tego bólu Mąż mi kupił 2 lata temu depilator użyłam tylko raz i musiałam przy tym 3 piwa wypić na znieczulenie haha. ja mam to szczęście że włosy mam jasne na nogach i nie rosną tak szybko.
P.s depilatora tez nie moge używać to narzędzie torturWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 15:24
staraczka1111, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBea25 wrote:Kurczę przed ciążą miałam wszystko jak w zegareczku. Teraz przez ta Endo i tabletki wszystko się porozwalalo. W ogóle to ostatnie okresy zero jakichkolwiek objawów, tylko krwawienie. U lekarza byłam to mówił że wszystko powinno być w porzadku i żeby się starać. Tylko zastanawia mnie ta nitka krwi w sluzie w 25 dc. Nie wiem czy sie ludze ale mogła to być implantacja? Już wariuje z tego wszystkiego.
-
Dziewczyny otrzymałam resztę podstawowych wyników (robiłam je w 5dc)
- sód, potas, magnez - OK, w normie
- glukoza 93
- insulina 7,83 uU/ml - zakres referencyjny 2,6 -24,9
- prolaktyna 6,83 ng/m - zakres referencyjny 3,4-24,1
- homocysteina 7,0
- kwas foliowy 38,3 ng/ml zakres referencyjny 3,1-17,5
Pomożecie mi proszę zinterpretować te wyniki pod kątem staraczek?
Martwi mnie ten wysoki kwas foliowy. Dodam, że łykam dziennie jedną tabletkę femibion natal 1 i dodatkowo piję INOFEM. Nic poza tym co zawiera kwas foliowy nie przyjmuję. Czy taki wysoki poziom kwasu foliowego moze być niebezpieczny przy staraniach? Co on oznacza? Myślałam, że femibion ma tę dobrą formę kwasu - metylowaną. Z góry dziękuję Wam bardziej doświadczonym za rady i pomoc!
Nie wiem czy insulina też nie za wysoka? Dodam, że jestem szczupla, nie mam żadnych problemów z nadmiernym tyciem. Waga w normie.
Homcysteina chyba ok? nie mam zakresu referencyjnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 15:31
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Wszystko ok poza kwasem. Ja bym przeszła na metylowany. Femibion ma połowę metylowanego a połowę syntetycznego.
innamorata88, Karma88 lubią tę wiadomość