Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez współczuję wszystko najlepsze jeszcze przed tobą sprawisz sobie wyjątkowy prezent świąteczny a dzieci urodzone jesienią są naprawdę kochane i bezproblemowe

cf409fc7e7.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Beta <0,1 :(

Bea - przykro mi! Dziś coś na poprawę humoru (ja ostatnio opatentowałam grzane wino i lody;)), a potem plan na dalsze działania do ustalenia z lekarzem bądź z forum. Ty jesteś jakoś świeżo po tabletkach czy się mylę?

Summer! - niech Ci każdy dzień przynosi powody do uśmiechu! Stu lat <3 I niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi rozsyłanie wirusków i moderację wątku :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka jak patrzyłam na Twój wykres to aż kusi by Ci powiedzieć testuj ;p
    tylko moze lepiej rano?

lamka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Bea szkoda :-( Bardzo mi przykro. Idziesz do lekarza na wywołanie @?

Dziewczyny mnie kusi żeby dzisiaj zatestować. Mam tak charakterystyczną szyjkę teraz, identyczną jak podczas cb. Niepodobną do żadnej fazy cyklu :-P co myślicie? Wymyślam?

Ja jestem zwolennikiem teorii, że człowiek najlepiej zna swoje ciało... Dzięki mojemu uporowi rok temu mnie zdiagnozowano po ponad dwóch miesiącach (gdzie większość lekarzy zwalała moje objawy na stres, przemęczenie, brak urlopu...). Tylko wiesz- 10 dc i popołudniowy mocz to może być nieuzasadnione rozczarowanie.
    Ale wykres masz śliczny, więc kto wie :)

lamka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś u gina i lekarz widział wczesna ciążę tylko Cholera jest nisko w macicy

f2w3k0s3plke7odf.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Dziewczyny mnie kusi żeby dzisiaj zatestować. Mam tak charakterystyczną szyjkę teraz, identyczną jak podczas cb. Niepodobną do żadnej fazy cyklu :-P co myślicie? Wymyślam?
    Wykres, wyniki, szyjka, forum... wołają chórem: LAMKAaaa! Zateeeesstuuuuj!

lamka, malka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chust, zatestuje jak wrócę z pracy ;) a kolejny teścik jak przyjdą mi testowacze z allegro.

KateHawke, Bunia86 lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka Lamka o której konczysz hahaha?
    bo będę tu czekać z niecierpliwością

lamka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama temperaturka wyglada obiecująco. ;) ale moze faktycznie lepiej jeszcze cheilke zaczekać. Te białe testy z jedna kreską są straszne. Trzymam moooocno kciuki

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, stoooo lat! I szczęśliwego czasu oczekiwania!

Ewela - śliczny tesciorek! Gratulacje!

91Ewela09 lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Lamka Lamka o której konczysz hahaha?
    bo będę tu czekać z niecierpliwością

Też będę czekać! Wolę niż na mojego proga, wrrr. Nigdy więcej Synevo!

lamka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• MOJE Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa widzę ze jednak testujesz. Oby wieczorek był najszczesliwszy w twoim zyciu !!!!

lamka lubi tę wiadomość

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    A chust, zatestuje jak wrócę z pracy ;) a kolejny teścik jak przyjdą mi testowacze z allegro.
    Ja bym zatestowala. Trzymam kciuki by byly dwie kreski.

lamka lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer spełnienia marzeń i nudnej ciąży <3

Bea tulę :(

Lamka ja nie wiem czy owulka już była czy nie ale już bym testowała :P na twoim miejscu już bym obsikała z 5 testów :D

Gg powodzenia u Cygal :) jesteś w dobrych rękach. I trzymam kciuki za powtórkę urea- niech już nie wraca

lamka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Bea25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Mam wizytę na 1 grudnia to już nie będę nigdzie indziej szła.

Ja się na szyjce w ogóle nie znam. :/

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam kilka pytań, w tym dwa techniczne:
    1. Czy jak dany objaw albo dany śluz macie tylko przez jakiś czas w ciągu dnia to wpisujecie go pod wykresem?
    2. Czy określenie "kremowy śluz" dotyczy koloru czy konsystencji? (głupie, ale w sumie nie wiem...).
    3. Z racji różnych chorób okazało się, że będę robiła p/ciała ANA, a czy warto do tego dorzucić p/ciała ANCA? Jedne i drugie mam bezpłatnie, ale wolałabym nie wkurzyć mojego ubezpieczyciela, więc nie wiem, czy jest sens prosić o skierowanie na ANCA? ANA będę robić, bo mam podejrzenie choroby autoimmunologicznej.

A dziś o 17.30 USG tarczycy, choć tu liczę, że będzie ok.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Bea25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Bea - przykro mi! Dziś coś na poprawę humoru (ja ostatnio opatentowałam grzane wino i lody;)), a potem plan na dalsze działania do ustalenia z lekarzem bądź z forum. Ty jesteś jakoś świeżo po tabletkach czy się mylę?
    Spróbuję się jakoś zrelaksować :/
    Tabletki w czerwcu odstawiłam.

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Spróbuję się jakoś zrelaksować :/
    Tabletki w czerwcu odstawiłam.

Są opinie, że cykle po tabletkach wracają do 6 m-cy do normalności. Jeśli nie dostaniesz @ przed wizytą u ginekologa to poproś o skierowanie na badania (dziewczyny tu nieraz polecały, na styczniowym wątku jest chyba pełne zestawienie od czego zacząć), a jakbyś dostała to może warto- by nie tracić cyklu- zrobić nawet na własny koszt część tych podstawowych badań (hormony, tarczyca - to co w 2-5 dc.). Przynajmniej pójdziesz z jakimś konkretem do lekarza.

Pocieszę Cię, że ja mam podobnie - też jestem po odstawieniu tabletek, cykle mam nieregularne i długie (od 35 do 50 dni). Powoli robię badania, nakreślam potencjalne problemy (np. endometrium czy tarczyca) i zaczynam podchodzić bardziej "zadaniowo".

Możesz też już teraz zacząć brać Ovarin/ Infolic/ Inofem czy podobne, to może od następnego cyklu będzie już "normalniej".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 16:26

Bea25 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Bea25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Są opinie, że cykle po tabletkach wracają do 6 m-cy do normalności. Jeśli nie dostaniesz @ przed wizytą u ginekologa to poproś o skierowanie na badania (dziewczyny tu nieraz polecały, na styczniowym wątku jest chyba pełne zestawienie od czego zacząć), a jakbyś dostała to może warto- by nie tracić cyklu- zrobić nawet na własny koszt część tych podstawowych badań (hormony, tarczyca - to co w 2-5 dc.). Przynajmniej pójdziesz z jakimś konkretem do lekarza.
    Oki już mykam na styczniowy wątek podpatrzec jakie badania robić. Chociaż boję się,że finansowo nie wyrobie jakbym chciała robić prywatnie :/

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, ja mam kilka pytań, w tym dwa techniczne:
    1. Czy jak dany objaw albo dany śluz macie tylko przez jakiś czas w ciągu dnia to wpisujecie go pod wykresem?
    2. Czy określenie "kremowy śluz" dotyczy koloru czy konsystencji? (głupie, ale w sumie nie wiem...).
    3. Z racji różnych chorób okazało się, że będę robiła p/ciała ANA, a czy warto do tego dorzucić p/ciała ANCA? Jedne i drugie mam bezpłatnie, ale wolałabym nie wkurzyć mojego ubezpieczyciela, więc nie wiem, czy jest sens prosić o skierowanie na ANCA? ANA będę robić, bo mam podejrzenie choroby autoimmunologicznej.

A dziś o 17.30 USG tarczycy, choć tu liczę, że będzie ok.

1. Wpisujesz najpłodniejszy śluz z danego dnia ;-) objawy wpisuję, jeśli czuję, że mogą wynikać z hormonów (czyli np. ból jajnika), nie wpisuję np. mdłości spowodowanych za dużym obiadem ;-)

2. Konsystencja balsamu do ciała i biały do żółtego kolor.

3. Tego nie wiem.

Będę w domu 17.30-17.45 i wtedy siknę, skoro mnie zmuszanie :-D

Karma88 lubi tę wiadomość

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ