Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea25 wrote:Beta <0,1
Bea - przykro mi! Dziś coś na poprawę humoru (ja ostatnio opatentowałam grzane wino i lody;)), a potem plan na dalsze działania do ustalenia z lekarzem bądź z forum. Ty jesteś jakoś świeżo po tabletkach czy się mylę?
Summer! - niech Ci każdy dzień przynosi powody do uśmiechu! Stu lat I niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi rozsyłanie wirusków i moderację wątku
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
lamka wrote:Bea szkoda Bardzo mi przykro. Idziesz do lekarza na wywołanie @?
Dziewczyny mnie kusi żeby dzisiaj zatestować. Mam tak charakterystyczną szyjkę teraz, identyczną jak podczas cb. Niepodobną do żadnej fazy cyklu co myślicie? Wymyślam?
Ja jestem zwolennikiem teorii, że człowiek najlepiej zna swoje ciało... Dzięki mojemu uporowi rok temu mnie zdiagnozowano po ponad dwóch miesiącach (gdzie większość lekarzy zwalała moje objawy na stres, przemęczenie, brak urlopu...). Tylko wiesz- 10 dc i popołudniowy mocz to może być nieuzasadnione rozczarowanie.
Ale wykres masz śliczny, więc kto wielamka lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny mnie kusi żeby dzisiaj zatestować. Mam tak charakterystyczną szyjkę teraz, identyczną jak podczas cb. Niepodobną do żadnej fazy cyklu co myślicie? Wymyślam?lamka, malka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lama temperaturka wyglada obiecująco. ale moze faktycznie lepiej jeszcze cheilke zaczekać. Te białe testy z jedna kreską są straszne. Trzymam moooocno kciuki7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
olik321 wrote:Lamka Lamka o której konczysz hahaha?
bo będę tu czekać z niecierpliwością
Też będę czekać! Wolę niż na mojego proga, wrrr. Nigdy więcej Synevo!lamka lubi tę wiadomość
Aaa widzę ze jednak testujesz. Oby wieczorek był najszczesliwszy w twoim zyciu !!!!
lamka lubi tę wiadomość
7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Summer spełnienia marzeń i nudnej ciąży
Bea tulę
Lamka ja nie wiem czy owulka już była czy nie ale już bym testowała na twoim miejscu już bym obsikała z 5 testów
Gg powodzenia u Cygal jesteś w dobrych rękach. I trzymam kciuki za powtórkę urea- niech już nie wracalamka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mnie kusi żeby dzisiaj zatestować. Mam tak charakterystyczną szyjkę teraz, identyczną jak podczas cb. Niepodobną do żadnej fazy cyklu co myślicie? Wymyślam?
Ja się na szyjce w ogóle nie znam.
Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
Dziewczyny, ja mam kilka pytań, w tym dwa techniczne:
1. Czy jak dany objaw albo dany śluz macie tylko przez jakiś czas w ciągu dnia to wpisujecie go pod wykresem?
2. Czy określenie "kremowy śluz" dotyczy koloru czy konsystencji? (głupie, ale w sumie nie wiem...).
3. Z racji różnych chorób okazało się, że będę robiła p/ciała ANA, a czy warto do tego dorzucić p/ciała ANCA? Jedne i drugie mam bezpłatnie, ale wolałabym nie wkurzyć mojego ubezpieczyciela, więc nie wiem, czy jest sens prosić o skierowanie na ANCA? ANA będę robić, bo mam podejrzenie choroby autoimmunologicznej.
A dziś o 17.30 USG tarczycy, choć tu liczę, że będzie ok.
reset wrote:Bea - przykro mi! Dziś coś na poprawę humoru (ja ostatnio opatentowałam grzane wino i lody;)), a potem plan na dalsze działania do ustalenia z lekarzem bądź z forum. Ty jesteś jakoś świeżo po tabletkach czy się mylę?
Tabletki w czerwcu odstawiłam.Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
Bea25 wrote:Spróbuję się jakoś zrelaksować
Tabletki w czerwcu odstawiłam.
Są opinie, że cykle po tabletkach wracają do 6 m-cy do normalności. Jeśli nie dostaniesz @ przed wizytą u ginekologa to poproś o skierowanie na badania (dziewczyny tu nieraz polecały, na styczniowym wątku jest chyba pełne zestawienie od czego zacząć), a jakbyś dostała to może warto- by nie tracić cyklu- zrobić nawet na własny koszt część tych podstawowych badań (hormony, tarczyca - to co w 2-5 dc.). Przynajmniej pójdziesz z jakimś konkretem do lekarza.
Pocieszę Cię, że ja mam podobnie - też jestem po odstawieniu tabletek, cykle mam nieregularne i długie (od 35 do 50 dni). Powoli robię badania, nakreślam potencjalne problemy (np. endometrium czy tarczyca) i zaczynam podchodzić bardziej "zadaniowo".
Możesz też już teraz zacząć brać Ovarin/ Infolic/ Inofem czy podobne, to może od następnego cyklu będzie już "normalniej".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 16:26
Bea25 lubi tę wiadomość
reset wrote:Są opinie, że cykle po tabletkach wracają do 6 m-cy do normalności. Jeśli nie dostaniesz @ przed wizytą u ginekologa to poproś o skierowanie na badania (dziewczyny tu nieraz polecały, na styczniowym wątku jest chyba pełne zestawienie od czego zacząć), a jakbyś dostała to może warto- by nie tracić cyklu- zrobić nawet na własny koszt część tych podstawowych badań (hormony, tarczyca - to co w 2-5 dc.). Przynajmniej pójdziesz z jakimś konkretem do lekarza.Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
nick nieaktualnyreset wrote:Dziewczyny, ja mam kilka pytań, w tym dwa techniczne:
1. Czy jak dany objaw albo dany śluz macie tylko przez jakiś czas w ciągu dnia to wpisujecie go pod wykresem?
2. Czy określenie "kremowy śluz" dotyczy koloru czy konsystencji? (głupie, ale w sumie nie wiem...).
3. Z racji różnych chorób okazało się, że będę robiła p/ciała ANA, a czy warto do tego dorzucić p/ciała ANCA? Jedne i drugie mam bezpłatnie, ale wolałabym nie wkurzyć mojego ubezpieczyciela, więc nie wiem, czy jest sens prosić o skierowanie na ANCA? ANA będę robić, bo mam podejrzenie choroby autoimmunologicznej.
A dziś o 17.30 USG tarczycy, choć tu liczę, że będzie ok.
1. Wpisujesz najpłodniejszy śluz z danego dnia objawy wpisuję, jeśli czuję, że mogą wynikać z hormonów (czyli np. ból jajnika), nie wpisuję np. mdłości spowodowanych za dużym obiadem
2. Konsystencja balsamu do ciała i biały do żółtego kolor.
3. Tego nie wiem.
Będę w domu 17.30-17.45 i wtedy siknę, skoro mnie zmuszanieKarma88 lubi tę wiadomość