Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    A my z mezem mamy juz zaezerwoway bilet na samolot i hotel :) odliczam dni do urlopu, juz sie nie moge doczekac :)

p.s wszystko sami sobie rezerwujemy :P

Super! Ale Wam fajnie :) my zawsze wszystko sami rezerwujemy, auto na lotnisku i w drogę. Mnóstwo zwiedzania, co chwila nowe miejsca do spania. Uwielbiam takie podróże :)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    TATA INFORMATYK:

-Tato, jak przyszedłem na świat?
    -No dobrze mój synu, kiedyś musieliśmy odbyć tę rozmowę...
    Tata poznał mamę na chatroomie.Później tata i mama spotkali się w cyberkafejce i w toalecie mama zechciała zrobić kilka downloadów z taty memory stick'a. Kiedy już tata był gotowy z upload-em, zauważyliśmy, że nie zainstalowaliśmy żadnego firewalla.Niestety
    było już za późno, żeby nacisnąć ''cancel'' albo''escape'', a i meldunek ''Chcesz na pewno ściągnąć plik?' 'już na początku skasowaliśmy w opcjach''ustawienia''. A mamy antywirus już od dłuższego czasu nie był uaktualniony i nie poradził sobie z taty robakiem.Więc nacisnęliśmy klawisz''enter'' i mama otrzymała komunikat;
    "Przypuszczalny czas kopiowania-9 miesięcy''
    Nie wiem skąd Ty to bierzesz ale dawaj wiecej ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer napisałam Tobie pod wykresem, no normalnie znowu mi jajca pulsują nigdy tak nie miałam, uciążliwe, mam nadzieje że do jutra przejdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dobrze kojarzę że na bobotestach po czasie może wyjść cień cienia, który tak naprawdę nie jest cieniem cienia tylko ściemą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już od razu lista inaczej wygląda, czkemay jeszcze na piękne <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziewczyny, dobrze kojarzę że na bobotestach po czasie może wyjść cień cienia, który tak naprawdę nie jest cieniem cienia tylko ściemą?
    Kochana niestety dobrze kojarzysz, mi wyszedł cien cienia z cienia i niestety.

Testujemy w sobotę?

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Nie wiem skąd Ty to bierzesz ale dawaj wiecej ;)
    As you wish ;)
    Ile Pani ma dzieci? - Pięcioro.
    - Ile dziewczynek a ilu chłopców?
    - Pięciu chłopców.
    - Jak mają na imię?
    - Józef.
    - Wszyscy?
    - Tak.
    - Jak pani na nich woła?
    - Gdy wołam na obiad, to Józef i wszyscy przybiegają.
    - A jak chce pani aby jeden z nich przyszedł?
    - To wołam po nazwisku.

-Monika-, Rucola, Meśka, mi88, Jedna_z_Wielu, Lunaris, Bunia86, Amy333, Bea25, pawojoszka, madwitka, KateKum, Cheresta lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja od środy testuje pewnie codziennie :-D a w sobotę już powinnam mieć @ ;-)

• Kiyka 123 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    My np dziś tylko zostawiliśmy prawie 700 zł :/ badania z krwi emka plus moja beta, i jego wymazy i posiewy

W tym miesiącu te wszystkie moje bety (zanim dostałam odnawialne skierowanie w lux med) ANA hormony emka to będzie pewnie z 1500 :/ nie mówię już o lekach i wizytach :/

Oj tak, ja w tym miesiącu mam już tak pokute ręce, masakra... Generalnie jestem pacjentem "trudne pobranie" (tak oznaczają w punkcie pobrań probówki, jak np. krwi jest nieco mniej niż powinno i wtedy w labie wiedzą, że nie dało się lepiej pobrać i trzeba robić z tego co jest) - mam bardzo cienkie żyłki, często podczas pobrań pękają... Ostatnio trafiłam jakoś mniej doświadczoną pielęgniarkę i na betę kłuła mnie 4 razy, finalnie pobrała z lewej dłoni. Wtedy dostałam ten niski wynik <1,20 (robiłam też wtedy OB przy okazji i niestety dostałam info, że za mało było materiału do badania). Nie wiem dlaczego, ale mam jakieś dziwne przeczucie, że on był jakiś niemiarodajny... No ale nie udowodnię tego laboratorium.

madwitka lubi tę wiadomość

22.11.2017 -pierwsza biochem :(
  • nowa na dzielni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo - cudownie! Będziemy czekać na Twoje ptaszynki z tych jajec! Oczekuje 1 a nawet 2 <3 koło Twojego nicka w grudniowym ;)

Wszystkiego najlepszego summer kochana!

A teraz wybaczcie, ale planuje teraz zanurkować w kulturze najwyższych lotów - czekam na Slub od pierwszego wejrzenia ;)

Flowwer, Bunia86, Amy333 lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Monika ja od środy testuje pewnie codziennie :-D a w sobotę już powinnam mieć @ ;-)
    ja też w sobote powinnam miec okres. Zobacze jak to bedzie zmoją temp, ale chyba wolę żyć w niewiedzy przez te bolące jajca.

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ktoś z Was ma dziecko w takim wieku że ogląda Nikelodeon, ale jeśli tak, to po 21 chyba leci "Sam i Kat". Zwróćcie uwagę na tą onistowłosą dziewczynę. Może nasunie się Wam to samo na myśl. Teksty jej... niesamowite podobieństwo ;-)

Też uciekam spać. Dzisiaj chyba ze 20str pykło :-)

Amy333, KateHawke lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg szyjką sie wydłużyła o 1 mm. Modlę sie o kolejne.

-Monika-, lamka, Rucola, StaraczkaNika, Meśka, staraczka1111, mi88, nowa na dzielni, Agniechaaaa, reset, Lunaris, Jedna_z_Wielu, Emilkap11, Bajkaaa, Anna Stesia, Flowwer, Bunia86, Lejka, blue00, Selina, Karma88, Czrna 81, Yoselyn82, pilik, Amy333, Bea25, KateHawke, Zośkaaa, Sarna84, gg88, Mini89, Lena21, pawojoszka, by7mistake, emi2016, Malinka7, KateKum, Koteczka82, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaś dostał od kolegi radę, żeby powiedzieć do rodziców, "wiem o wszystkim". Wtedy dostanie kasę, bo każdy dorosły ma coś na sumieniu. Po powrocie do domu Jasiek chce wypróbować nowonabyte doświadczenie więc idzie do mamy i mówi: - Wiem o wszystkim - i dostał 50 złotych, za o, żeby nie powiedział tacie. Potem poszedł do ojca i powiedział to samo i dostał stówę z zastrzeżeniem, żeby nic nie mówił matce. Ale Jasio chciał czegoś więcej, więc kiedy przyszedł listonosz powiedział do niego: - Wiem o wszystkim. Listonosz pobladł potem poczerwieniał, a następnie przykucnął i powiedział: - W takim razie uściskaj tatusia!

Rucola, malka, Lunaris, Jedna_z_Wielu, JustynaG, Bunia86, Karma88, Bea25, KateHawke, madwitka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna, a teraz dośc wrażeń na dziś, spróbujcie sie przespać <3
    Kochana wiem że dacie radę! <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 22:40

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Jestem po usg szyjką sie wydłużyła o 1 mm. Modlę sie o kolejne.
    Aksamitna, my z Tobą! Prześpij się. Jutro też dużo napiszemy, żebyś się nam w tym szpitalu nie nudziła i nie martwiła.
    Dobranoc

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia! W diagnostyce to żadna pomyłka, te wyniki biorąc pod uwagę to że były robione w różnych labach, na różnym sprzęcie, może innej firmy, na innych odczynnika CH i przy innej kalibracji są prawie takie same. Trzeba się trzymać jednego labu i nie można porównywać z dwóch różnych tak jak już ci summer napisała. Bo nawet jeśli te dwa laby mają tą samą metodę oznaczania bety to na pewno inaczej im wyszła kalibracja i robiły to inne osoby co ma wszytsko wpływ na wynik badania. 270 czy 230 w dwóch różnych labach na roznych sprzetach to wynik bardzo porównywalny. Dlatego powtórz kolejną betę w tym samym co już robiłaś i porównaj tylko wyniki z tego samego lab.

Lamka a co jest cień po czasie? U mnie raz na bobotescie był cień po czasie co okazało się ciążą, a dwa razy takie cienie które pokazały się po paru godzinach były błędem testu. Ale zaznaczam E pojawiły się jakieś 4-5h po zrobieniu testu, więc był nieważny.

Kurcze, coś komuś jeszcze chciałam napisać i już zapomniałam co :(

A ja byłam dzisiaj na filmie "najlepszy" i bardzo polecam!

Anna Stesia, Bunia86 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Jesli jest fioletowy, to moze byc ciaza. Jesli jest szarawo-żółtawy to fake :/ znam z autopsji ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej poradzono mi żeby do was sie zwrócić. Mam brać duphaston na miesiączkę ( jak go nie biorę to nie mam miesiączek) nie wiem czy mój cykl jest bezowulacyjny czy owulacji jeszcze nie było, od dziś mam braćc duphaston, Ale jeśli owu jeszcze nie było to może zatrzymać ta owu. Co mam robić?? Czekać jeszcze czy opierać sie na tym co gin powiedział?? (statystyki)

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Hej poradzono mi żeby do was sie zwrócić. Mam brać duphaston na miesiączkę ( jak go nie biorę to nie mam miesiączek) nie wiem czy mój cykl jest bezowulacyjny czy owulacji jeszcze nie było, od dziś mam braćc duphaston, Ale jeśli owu jeszcze nie było to może zatrzymać ta owu. Co mam robić?? Czekać jeszcze czy opierać sie na tym co gin powiedział?? (statystyki)
    Hej Dibolek !!! Jesli masz problem z owulacją to duphaston nie rozwiąże Twoich problemów niestety :( a jesli nie masz miesiaczek to raczej nie masz owulacji. Potrzebujesz stymulacji owulacji a wtedy duphaston bedzie Ci zbedny. Buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 22:46

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ