Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Ja zmykam na dziś :) dobrej nocki wszystkim :*
    Dobranoc

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka looo matko... bez komentarza..laska stara sie o dziecko a nie wie co to owulacja? nie no!!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    W jakimś większym mieście - Warszawa, Kato, Łódź, Wrocek? Wynajęłoby się salkę w kafejce/pubie i yolo :-D

Albo w Krakowie:) Kraków zaprasza!

Bunia86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiyka kalkulatory są w necie i wszystko policza. Podziwiam za cierpliwość :D

Summer tak zrobię, powtarzam we środę w szpitalu. Mam nadzieję że ten wzrost w diagnostyce to jakaś pomyłka.

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Dziewczyny zostawcie panan w spokoju, taki charakter i juz:) co tu duzo mówic, moja znajoma twierdzi ze od dwóch lat sie o dziecko starają, wiec jakos tak przyszła przy winku gadka na ten temat , rozkręcam sie, opowiadam, gadam i gadam, a ona mi przerywa w pół zdania i pyta: A co to jest ta owulacja?

Więc błągam Was kochane , Wy sie stresujecie kwasem foliowym panan, a tu ludzie dwa lata sie o dziecko starają i laska pyta o owulacje? Więc mnie już nic nie zdziwi!
    Padłam :D

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Kiyka 123 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Możesz spokojnie w środę zrobić :) są kalkulatory przyrostu i bez problemu wyliczysz. I od razu progesteron zrób.

Zrobię, dziękuję! Uratowałaś jutro mój poranek. Żeby zdążyć do pracy, to na badanie musiałabym lecieć na 7:30, co wiąże się ze wstawaniem o 5:30, nieludzka pora :) Mąż mnie w środę podrzuci, to będzie sprawniej i przyjemniej :) Progesteron też zrobię, jest w cenniku za całe 21zl :) Czy Wy też zostawiłyście już miliony PLN w laboratoriach? :)

KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

22.11.2017 -pierwsza biochem :(
  • Kiyka 123 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Kiyka kalkulatory są w necie i wszystko policza. Podziwiam za cierpliwość :D
    .

Poszukam kalkulatora, dzięki :) Cierpliwość to może nie jest, bardziej próba opanowania emocji i przyjęcia tego na spokojnie, a nie jazda z językiem na wierzchu za wszelką cenę 48h po i potem do pracy to samo... W środę będzie na spokojnie i w towarzystwie, znacznie bardziej komfortowo i spokojnie :)

Bunia86 lubi tę wiadomość

22.11.2017 -pierwsza biochem :(
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ulubieniec z dedykacją dla Ciebie Summer.
    https://m.youtube.com/watch?v=G02AYADKh7g
    Wszystkiego najlepszego :)

Flo i Aga już zaciskam kciuki i czekam na dobre wiadomości.

Gratuluje zafasolkowanym z całego serducha.

Aksamitna może poproś o badanie moczu, żeby szybko zadziałać, żaby się nie rozkręciło.

Bunia przykro mi z powodu stresu, jaki pewnie Ci towarzyszy.

Co do panan, to mam wrażenie, że to jakiś dzieciak, który dobrze się bawi stosując internet. Bo nie rozumiem jak można być tak oderwanym od rzeczywistości. Ogólnie niektóre stwierdzenia przez nią są absurdalne. Rozumiem, że można nie wiedzieć o inseminacji czy ivf, bo sama dowiedziałam się dopiero tutaj, ale o kwasie foliowym...... sorry nie wierzę. Moja teza jest taka, że to jedna wielka ściema, szkoda tylko, że wykorzystująca uczucia innych.

summer86, Yoselyn82, Flowwer, Amy333 lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja muszę dowcip o robieniu dzieci powiedzieć (brzydki ostrzegam)
    Jak robi sie małe dziewczynki???
    Tak samo jak małe deseczki bierze sie duża sie sie rznie :D

lamka, innamorata88, Kiyka 123, KateHawke, Bunia86, MamaFabianka, Lejka, Bea25, Sarna84, Izolda90, pawojoszka, KateKum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogę kawał bardzo brzydki i niezwiązany ze staraniami? :-D mnie śmieszy.

Idzie sobie babcia parkiem, a na trawie jest tabliczka z napisem "nie deptać trawnika", mimo tego babcia popierdziela po trawniku.
    Zatrzymuje ją strażnik.
    - Babciu, co babcia robi, przecież jest wyraźnie napisane "nie deptać trawnika"
    - A wie Pan, ja to w takie napisy nie wierzę...
    - Jak to babcia nie wierzy?
    - No bo wie Pan, kiedyś na ławce było napisane "ch*j ci w dupe", siedziałam trzy godziny i nic. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 22:16

Bunia86, -Monika-, Lunaris, Czrna 81, Rucola, Jedna_z_Wielu, blue00, Karma88, pilik, Bea25, Sarna84, KateKum lubią tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie Was nadrobić od ponad godziny !
    Flower trzymamy kciuki za srode :*
    Summer kochana zycze Ci szybkiego i bezbolesnego rozwiazania :)

Ja jutro jade ns usg podejrzec jajka :)
    Jajniki pracujs bo czuje zwlascza prawy wiec licze ze jest dobrze. Dobranoc wszystkim:)

KateHawke, lamka, Rucola, Flowwer lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiyka 123 wrote:
    Zrobię, dziękuję! Uratowałaś jutro mój poranek. Żeby zdążyć do pracy, to na badanie musiałabym lecieć na 7:30, co wiąże się ze wstawaniem o 5:30, nieludzka pora :) Mąż mnie w środę podrzuci, to będzie sprawniej i przyjemniej :) Progesteron też zrobię, jest w cenniku za całe 21zl :) Czy Wy też zostawiłyście już miliony PLN w laboratoriach? :)

My np dziś tylko zostawiliśmy prawie 700 zł :/ badania z krwi emka plus moja beta, i jego wymazy i posiewy

W tym miesiącu te wszystkie moje bety (zanim dostałam odnawialne skierowanie w lux med) ANA hormony emka to będzie pewnie z 1500 :/ nie mówię już o lekach i wizytach :/

ojxeej28a64grrny.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny i trzymam kciuki! <3 <3 <3
    Ja już czekam na owulację, ten tydzień będzie aktywny ❤❤❤❤❤❤ a później czekam. I wiecie, co podziwiam Was, za umiejętności czekania na datę @. Obym i ja nie zatestowała wcześniej.

KateHawke, Bunia86 lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych i zbereźnych snów :D Do jutra :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TATA INFORMATYK:

-Tato, jak przyszedłem na świat?
    -No dobrze mój synu, kiedyś musieliśmy odbyć tę rozmowę...
    Tata poznał mamę na chatroomie.Później tata i mama spotkali się w cyberkafejce i w toalecie mama zechciała zrobić kilka downloadów z taty memory stick'a. Kiedy już tata był gotowy z upload-em, zauważyliśmy, że nie zainstalowaliśmy żadnego firewalla.Niestety
    było już za późno, żeby nacisnąć ''cancel'' albo''escape'', a i meldunek ''Chcesz na pewno ściągnąć plik?' 'już na początku skasowaliśmy w opcjach''ustawienia''. A mamy antywirus już od dłuższego czasu nie był uaktualniony i nie poradził sobie z taty robakiem.Więc nacisnęliśmy klawisz''enter'' i mama otrzymała komunikat;
    "Przypuszczalny czas kopiowania-9 miesięcy''

lamka, -Monika-, summer86, Rucola, Czrna 81, staraczka1111, Jedna_z_Wielu, Lunaris, Bunia86, Karma88, pilik, Bea25, KateHawke, Sarna84, Izolda90, KateKum lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mezem mamy juz zaezerwoway bilet na samolot i hotel :) odliczam dni do urlopu, juz sie nie moge doczekac :)

p.s wszystko sami sobie rezerwujemy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 22:21

lamka, Bunia86, Rucola, staraczka1111, Lunaris, Flowwer, pilik, Bea25, KateHawke, Lena21 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, a do jakiego kraju się wybieracie? :)
    Życzę Wam aby to był niezapomniany urlop i magiczny dla Was czas <3

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Nika nas nad brzeg morza zabierze :D
    Toż to całą Polskę musiałabym przejechać, ale jak bedziecie planować to dajcie znać. Nie wykluczam ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Kolorowych i zbereźnych snów :D Do jutra :)

Kate, ja trzeci dzień z rzędu zbereźnych już nie chcę :P

KateHawke lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    A my z mezem mamy juz zaezerwoway bilet na samolot i hotel :) odliczam dni do urlopu, juz sie nie moge doczekac :)

p.s wszystko sami sobie rezerwujemy :P
    Super :-) też lubię takie samodzielne wyprawy. Często używam azair.cz i airbnb.com

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ