Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Whoosie wrote:COOOOOO?! Jestem skonsternowana nieco....
No niestety brak słów...Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
lamka wrote:Dziewczyny to może po prostu od teraz udawajmy, że tych postów panny nie ma? I nie odpowiadajmy na nie, nie czytajmy, nie komentujmy? Nie wiem czy już były takie próby
KateHawke, lamka lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
O mamuniu ale kwas z tym kwasem
Pamiętam, że dawno dawno temu, jak zaczynałam przygodę ze staraniami mądry ginek powiedział, że kwas foliowy powinny brać nie kobiety starające się o dziecko, ale wszystkie, od pierwszego sexu do menopauzy. Bo wypadki chodzą po ludziach, i czasem przy najlepszych zabezpieczeniach może zdarzyć się ciąża. A po co ryzykować.
Flo trzymam kciuki za powodzenie we środę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 21:12
innamorata88, pilik lubią tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
JustynaG wrote:Wiecie co... pewne rzeczy bywają tak oczywiste, że można nie pomyśleć, że ktoś o tym nie wie.
Jeśli pójdę do ginekologa, że staram się od pół roku o dziecko i nic... to pewnie nie wpadnie na pomysł ,że mogę nie łykać kwasy foliowego, który jest podstawą.
Czasami trzeba samemu poczytać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 21:14
KateHawke, madwitka, innamorata88, Lejka lubią tę wiadomość
-
madwitka wrote:No niestety brak słów...
A pytałaś czy wie, że, żeby zajść w ciąże trzeba seks uprawiać? ;)Wybacz, że tak piszę o Twojej znajomej, ale jestem nadal w szoku....madwitka, innamorata88, Agniechaaaa lubią tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:Słuchajcie zostało mi 15 tabsow i w przyszłym tygodniu się dowiem czy możemy się starać. I teraz mnie naszly rozkminy czy można się starać po krwawieniu z odstawienia? Czy dopiero po naturalnej @?
I co z endo po krwawieniu z odstawienia? Czy któraś z Was miała ovu w pierwszym cyklu po antykach? -
summer wszystkiego najlepszego!!!!
Flowwer jejku super, środa juz tak blisko
madwitka dobre hahasummer86, madwitka lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Dziewczyny czytam i nadrabiam, ale co przeczytam kilka stron są już dwie nowe jesteście niesamowite.
Flowwer, piękne pęcherzyki - w środę całe różowe forum trzyma kciuki
Ewela, u mnie też się zaczęło od chleba ze smalcem na śniadanie na wyjeździe służbowym jeszcze wtedy nie wiedziałam.
Ania1003, bardzo się cieszę z pięknego przyrostu.
Wszystkim Wam i każdej z osobna - dziękuję ślicznie za życzenia. Jeśli się spełnią będę najszczęśliwsza pod słońcem
No to nadrabiam dalej
KateHawke, Flowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:Słuchajcie zostało mi 15 tabsow i w przyszłym tygodniu się dowiem czy możemy się starać. I teraz mnie naszly rozkminy czy można się starać po krwawieniu z odstawienia? Czy dopiero po naturalnej @?
I co z endo po krwawieniu z odstawienia? Czy któraś z Was miała ovu w pierwszym cyklu po antykach?Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualny
-
Whoosie wrote:A pytałaś czy wie, że, żeby zajść w ciąże trzeba seks uprawiać? ;)Wybacz, że tak piszę o Twojej znajomej, ale jestem nadal w szoku....
Nie zapytałam, bo przeraziło mnie jej pytanie, i uznałam ze musze jak najszybciej zakończyc rozmowe na temat niepłodnosci, bo poczułam sie jak idiotka opowiadająć jej, o protokole stumulacji i o zastrzykach jakie musze sobie robic dwa razy dziennie, no bo po co, (po co i komu ja to opowiadam)Whoosie lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
lamka wrote:Madwitka leżę i kwiczę przecież to jest biologia poziom 10-latek...
No widzisz, tez myślałam , że nie wiele jeszcze mnie potrafi zaskoczyc... a jednak:)Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
nick nieaktualny
-
madwitka wrote:Dziewczyny zostawcie panan w spokoju, taki charakter i juz:) co tu duzo mówic, moja znajoma twierdzi ze od dwóch lat sie o dziecko starają, wiec jakos tak przyszła przy winku gadka na ten temat , rozkręcam sie, opowiadam, gadam i gadam, a ona mi przerywa w pół zdania i pyta: A co to jest ta owulacja?
Więc błągam Was kochane , Wy sie stresujecie kwasem foliowym panan, a tu ludzie dwa lata sie o dziecko starają i laska pyta o owulacje? Więc mnie już nic nie zdziwi!Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
Flowwer super wieści w środę będę mocno trzymać kciuki za twój kurnik
Co to znów za afera z,, kfasem,, jaja jak berety a i bym zapomniała z wrażenia Summer spełnienia marzeń tych wielkich ( jedno się już spełnia) i tych malutkich i dużo dużo zdrowia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 21:29
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Mogę głupi dżołk? Tak mi się przypomniał... a i tak muszę się nim z Wami podzielić. To może pomoże Wam zrozumieć mechaniz starania się u niektórych osób:
Jasiu pyta się taty jak się robi dzieci.
- Widzisz synu, wkłada się najdłuższą część ciała do miejsa gdzie mama robi siusiu -powiedział tata
Po chwili do taty przychodzi siostra Jasia i mówi:
-Tato Jasiu trzyma nogę w kiblu!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 21:29
Bea25, Whoosie, staraczka1111, Czrna 81, madwitka, lamka, KateHawke, bazylkove, Yoselyn82, Rucola, innamorata88, Bunia86, Bocianiątko, Karma88, Flowwer, Meśka, pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Mogę głupi dżołk? Tak mi się przypomniał... a i tak muszę się nim z Wami podzielić. To może pomoże Wam zrozumieć mechaniz starania się u niektórych osób:
Jasiu pyta się taty jak się robi dzieci.
- Widzisz synu, wkłada się najdłuższą część ciała do tego do czego mama robi siusiu -powiedział tata
Po chwili do taty przychodzi siostra Jasia i mówi:
-Tato Jasiu trzyma nogę w kiblu!!
Pyta się mnie kiedy robimy spotkanie forumowiczek, bo ciągle ostatnio siedzę na forum... On trochę nie rozumie, że czasem nie trzeba się z kimś widzieć twarzą w twarz,żeby go lubić i kibicować mu. Czasem wystarczy ten sam cel w życiu- to zbliża ludziKateHawke, Lunaris, Flowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
Monika, ja miałam takie bóle po laparo. Myślałam przez to, że owulacja jest z tej "złej" strony, ale okazywało się, że ból sobie a owu sobie i była po tej co trzeba W każdym razie ja ten ból pojechałam sprawdzić do lekarza.
Agniechaaa za Ciebie oczywiście też mocne kciuki w środę czekamy na piękne zdjęcie Zająców.
Nika aaaa Bałtyk! uwielbiam Nigdy zimą nie byłam, ale chcemy pojechać w lutym-marcu.
Bunia, bardzo Ci współczuję, bo niestety wiem co to za stres. Zbadaj za 2 dni znów betę i jeśli nie spadnie idź ponownie na USG do lekarza. Musisz być teraz pod opieką tak na wszelki wypadek.
Flowwer rozumiem awersję do dopochwowych leków. Ja jestem 3 dzień na luteinie i średni to znoszę.. niestety po kilku h dziadostwo musi wypłynąć i wtedy w panice lecę do WC sprawdzić czy to nie jakieś plamienie czy coś. No ale jak trzeba to trzeba, lekarz mówił że tamtą drogą trochę inaczej to działa. Obawiam się jedynie czy się jakiejś infekcji nie nabawię, bo mam skłonności do tego. Także fajnie byłoby jeśli Twoja lekarka wymyśliłaby odpowiedni zestaw bez takiej aplikacji.
A co do kwasu to niezły kwas.. nie mam chyba siły komentować. Średnio codziennie przewija się temat kwasu na forum i chyba nie ma osoby tu, która by go nie brała.. a jednak!
Bunia86 lubi tę wiadomość
-
StaraczkaNika Dzoł zaje...ty hehe!Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)